bankaci var mi aranizda

muhtelif89

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
67
0
6
35
İstanbul
prestijli meslek dendigi icin bankaciliga bulasasim var :/ kariyer vaadediyor die ama cooook kararsizim basimi yakmaktan da korkuyorum maas ve yükselme imkani nedir stresten kasit nedir ?

prestijli meslek dendigi icin bankaciliga bulasasim var :/ kariyer vaadediyor die ama cooook kararsizim basimi yakmaktan da korkuyorum maas ve yükselme imkani nedir stresten kasit nedir ?

Ne mezunu olduğuna bağlı bence senin için güzel bir fırsat olup olmayacağı. Diğer seçeneklerinle birlikte karar verip düşünmelisin. Ama genel olarak bence bankacılık iyi bir meslek kadın için.

Ne mezunu olduğuna bağlı bence senin için güzel bir fırsat olup olmayacağı. Diğer seçeneklerinle birlikte karar verip düşünmelisin. Ama genel olarak bence bankacılık iyi bir meslek kadın için.

iktisat mezunuyum bi firmada muhasebe sorumlusu olarak calisyorum asgari ucretle ve hergun firca yiyorum gozun kormuydu gozlukmu lazim gibi bagirmalar mesela.. ben sana bunu fakxla demedim mi elif ( 10 tane isi ayni anda söyluyo)

Her işin kendine göre zorlukları vardır elbet. Benm annem bankacı 20 yıl çalışma hayatında daha yeni müdür yardımcısı olabildi kolay kolay yükselme diye bişy yok sınavlara falan çok çalıştı. Hafta sonu çalıştıklarını bilirim eskiden sabaha kdr çalıştıkları oluyordu. Bazı özel bamkalarda çok düşük maaşlarlada çalışıyorlar( asgari ücretle) düşünüosan devlet için uğraş bence devletin maaşı biraz daha ii avantajları var denilenebilir. Vede parayala uğraşıldığı için gerçekten stresli. Dalgınlığı kesinliklr affetmeyen bi meslek.. İlerde çoşuğun çocuğun olacak vakit ayırmak istiyceksin kadın için zot bi meslek bence. Ama tekrar söylüyorum her mesleğin kendine göre zorlukları var elbet. İnşallah mutlu olabilceğin bir mesleğin olur

valla beybi bankacı değilim ama bankacı çok tanıdığım var. o yükselme işleri pek öle kolay değil peşin diyim sana.. sınavlar, çalışman gerekn böle okkalı kitaplar...yani içeri girincek önce veznede çürücen sonra banka içinde başka bir birime(kredi,araştırma onay falan)ordan zart yere ordan zurt yere.... anlıcan sıkıntılı. böle denetleemcileri falan var müfettiş ,uzman , uzman yardımcısı falan. bildiğim kadarıyla da onalrında evi olmuyor. yani gidiyorsun bir ay bilmeme nerdeki şubeyi teftiş ediyon sonra hangi şeehirdeki bilmem hangi şubeyi.

ama şunuda bil her işin zorluğu var. ben sabah 8 akşam 5 çalışım ( ki bunlar teftiş zamanlar dışı teftiş dönemlerinde bankada kalanları biliyorum ) maaşımıda alıırm oh miss diyorsan eelbette devammD

Yükselme meselesini kafaya takma bence. Sen fazla düşünmeden bankaların açtıkları sınavlara gir bakalım şansını dene. Kabul alırsan düşünürsün.

Bankada kimse sana hakaret etmez. Müdürün seni aşağılamaz. Rahat güzel ortamda çalışırsın. Her şeyin garanti olur. İşten çıkarılma gibi bir durum olmaz. Yapacağın iş sorumlulukların görev tanımın bellidir. Senin çalıştığın ortamdan çok saha iyidir.

Çalıştığın yerde yükselme şansın var mı? Bankacılıkta biraz zor o işler. Ama değer..

çalıştığım yerde muhasebe sorumlusuyum asgarı ücretle çalışıyorum bır senedir. ve şu iki aydır sekreter işten cıktıgı için danışmada oturup telefonara bakıyorum bi yandanda faturaları giriyorum.. bide fırca yiyorum ayrıca kalite müdüdürününde önümde havalı havalı yürümesini izliyorum hergün... banka zor ama sırf prestijli iş diye girmek istiyorum :/ burda kendimi ezik hissediyorum

canım ben bankacıyım, bankacılık gerçekten saygın bir meslek ama şöyle de gerçekleri var.
ilk deneyimimi özel ib bankada part time olarak yaptım. özel bankalarda çalışmak gerçekten berbat ötesi.. sebebine gelince; herşeyden önce satış baskısı var. hangi birimde olursan ol hedef tutturmak zorundasın ve çalışma saatleri bakanlık tarafından her ne kadar 6 ya kadar belirtilmiş de olsa özel bankaların çoğu buna uymuyor. 7-8 e kadar duruyorlar.

şuan devlet bankasındayım, devlet memuru değilim ama kamu personeli oldum.. satış hedefler tabiki var.ama kesinlikle baskı yok. müdürler bile saygılı davranıyorlar.6 da herkes çıkmış oluyor. maaşım da özellere nazaran kat kat iyi

yani sözün özü; bankacı olacaksan devlet ve kamu bankalarını tercih et. özellerede bankacı değil, amele oluyorsun çünkü.

ya da en temizi kpss ye gir 70 üzeri al ve katip ol :) 2000 maaşla çalış. 5 te çık. ohh miss

bende bankacı olmayı çok istemişimdir, elimde imkanda vardı ama babam müsade etmedi, ona da bi bankacı arkadaşı kızın başını yakarsın aman diyim demiş. Saolsun babacım gerçekten de zor işmiş bankacı arkadaşım olunca anladım. Kamu da bi memur bankacının yarısı kadar iş yapmazken maaşı ondan çok daha fazla oluyor. Bankacı bi bayanın evlilik hayatı da düzenli olmuyor, çünkü saat 6 oldu senin kasanda açık var, onu bulana kadar uğraşıcaksın, çok çok dikkat gerektiriyor, müşterilerin kaprisleri, paramla döverim havaları da cabası.

Ben bankacıyım. Banka çalışanlarıyla ilgili iki önyargı vardır;

1- Aaa, bankacılar iyi para alır.
2- Bankacının gecesi gündüzü yoktur, eşşek gibi çalışır.

İkisini de genellemek yanlıştır. Öncelikle gişe elemanlığı gibi bir pozisyondan girersen kariyer yolun uzun olur ve müdürlük vs çok zordur. Haliyle maaşı azdır, insanlarla uğraşmaktan dolayı stresi fazladır. O yüzden amacın kariyer grupları olsun ve onların sınavlarına gir.

Performans beklentisi her zaman vardır. Ancak bu herkes için geçerli değildir. Özel bankalarda daha fazladır ama bu kamu bankalarının rahat olduğu anlamına gelmez. Senin pozisyonun, piyasa durumu, banka hedefleri, amirlerin karakteri gibi pek çok parametreye bağlı olarak değişir.

Olumlu yanları genel olarak şunlardır; maaşın bellidir, ay başında "Acaba yatacak mı? Yatsa da tam olacak mı?" diye dertlenmezsin. Servisin ve yemek ücretin vardır. Özel sağlık sigortan vardır, özel doktorlara rahat rahat gidersin. Genelde belli pozisyonlara verilen ücretler bellidir, yan masadaki senin iki katın para alıyor mu diye merak etmezsin. Özellikle müşterilerle birebir çalışmanı gerektirmeyen pozisyonlarda ortamın düzgündür, insanlar saygılıdır. (Tabi bu dedikodu yapılmadığı, milletin birbirinin kuyusunu kazmadığı anlamına gelmez ) Özellikle iyi bir pozisyonda başlarsan saygı görürsün, hem banka içi hem de dışında...

Prestijli bi meslek degil, halk nazarinda bi prestiji yok, maaslar yuksek degil, stresi cok, kariyer de iliski odakli. Ben olsam senin yerinde kpss yaparim

bayanlara çok uygun olduğunu düşünmüyorum ben, çalışma saatleri çok esnek...üst limiti yok...
özel bankada başlarsanız yine asgari ücret alacaksınız uzunca bir süre zaten...
bir kaç bankanın özel sandıktan dolayı sağlık-sigorta imkanları harika ama sadece 2 si böyle diye biliyorum... diğerleri hem az para verir hem normal sigortalı olursun... yükseldikçe maaş artışı olur mutlaka ama yine bazı bankalarda yükseldikçe tayin olma durumları da var... evet prestijli, şıkır şıkır giyinip insanlarla saygın diyaloglar kuruyorsunuz (tabi tüm şubeler için değil) sırf bunun için değer mi bence değmez...

"kadin icin ideal meslek, prestijli, isten cikarilmazsin" yorumlarini okuyunca acaba dedim ben bankaci degil miyim? Benimki hangi meslek.
En basta sunu soyleyim cok cokk isteyerek bankaciligi sectim, disardan bakilinca kokos kokos suslenip gidilen, masa basinda oturup musterilerle seviyeli bir muhabbet edilen bir is gibi gorunuyor. Ben de bole dusundum hep. Ama gel gor ki, gercekten cokk zor. Ama kesinlikle asgari ucret almazsin gisede calisacaksan bile min. 1000-1100 tlden baslar maasin. Giseden yukselmek biraz daha zor. Eger pazarlama departmanindan baslarsan giseye kiyasla daha cabuk yukselirsin -ki performansina bagli tabii ki. Gise departmaninda kalip yukselmek istersen en fazla gise sorumlusu olabilirsin. O departmanda olup da sube muduru ve sube mudur yardimcisi olabilmen cok zor. Hedefin bunlardan biri olmaksa eger mutlaka ticari veya bireysel pazarlamara gecis yapman gerekiyor. Ki bu departmana gecebilmen icin de ya bir adamin olmali ya da o pazarlama elamanlari gibi olmasa da farkedilir satislarin olmasi gerekiyor. Ki bu elaman satis yapabiliyor biz onu giseden pazarlamaya alalim densin. Gise de olursan satis baskin olmaz. Cunku subelerde en yogun birimdir. Kasa acigi vermemen icin cok yuklenmezler sana. Bu birimdeki tek baskin musterilerin aceleci tavirlari ve kasa acigi korkusudur kisaca. Ama asgari ucretten fazla maas alirsin, aylik 220-250 arasi yemek kuponun olur ve ozel saglik sigortan vardir.ama subedeki en dusuk pozisyondur.

Pazarlama elemanlarinin performansa bagli yukselmesi daha kolaydir. Ama en zorr stresi ve baskiyi en yogun yasayan departmandir. Hedeflerin vardir, tutturmak zorundasindir. Her firsatta hatirlatilir bu sana, surekli kafanda ya hedefik tutmaz da cikarilirsam korkusu yer bitirir seni. Cok basarili bir elemansan da bu korkuyu yasarsin. Diger bankalardan surekli terfi ve maas artisiyla transfer teklifi alirsin. Bu anlamda onun daha acik. Tabii bunu da kasin gozun guzel diye vermezler, sahip oldugun musteri sayisi ve para hacmin buyukse onu kendi bankalarina cekmek icindir cogunlukla. Spk, bes, segem sertifikalarini da aldiysan performansin da iyiyse cok cabuk yukselirsin.

Prestijli mi? Bankacilarla ilgili hep bir on yargi vardir; ozellikle cok guzel ve cok yakisikli elemanlari alirlar ki kandirip satis yapsinlar. Ve cogunlukla guvensizdirler. Bu meslegi kotu kullanan hatali yalan satis yapan meslektaslarim yuzunden bizi de etkiler.

Musteriler agresiflesip bagirip cagirir susmak zorundasindir. Cunku Musteri kaybina ve kotu reklama dayanamaz banka.
Hep kotu anlatmayayim Ama keyiflidir, surekli insanlarla ic icesindir, yogun tempolu bi hayati seviyorsan ve sabiriliysan tam sana gore.

Ama bi arkadasin dedigi gibi, sen once bi gir sinava da bunlari yine konusuruz:)

Son düzenleme:
özel sektördeki imkanlarına göre iyi ancak kamuyla karşılaştırırsan kötü iş sitresi çok fazla emir komutaya alışık olman azara karşı bağışıklı olman lazım başlarda HER BANKANIN TERFİ OLANAKLARI BİRBİRİNDEN FARKLI PERFORMANSA GÖRE TERFİ UYGULAYANLAR AĞIRLAKTA AMA KAMU BANKALARINDA SÜRE DOLDURULMASI GEREKİYOR BU DURUM BİZDE LİSANS MEZUNLAINDA 4 SENEDE BİR SINAVLA OLMAKTA GELİRİ DIŞARDAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ ÇOK TATMİN EDİCİ DEĞİL ANCAK PRESTİJLİ OLDUĞU KONSUNDA HAKLISIN EN GÜZEL AVANTAJI SAYGIN BİR MESLEK OLUŞU VE BİRÇOK ÇEVRE EDİNME İMAKNININ OLMASI YANLIZ ÜZÜLEREK SÖYLÜYOUM Kİ KENDİ YAPTIKLARI SINAVLAR OLDUKÇA ZOR AYRICA MÜLKAT AŞAMASINDADA MUTLAKA BİR REFERANS A İHTİYAÇ DUYARSIN

canım ben eski bi bankacı yeni devlet memuru olarak cevap vermeye çalışayım. bankada 3 sene çalıştım malesef ortan bazı arkadaşların dediği gibi "kimse sana bağırmaz, müdür azarlamaz, saygın olursun " gibi değil. bi kere bazı müşteriler o kadar saygısız olur ki teknik sebeplerden yapamadığın bi işlem için bile sana küfür edebilir. ben 3 yılda bulunduğum şubede her hafta en az 1 kavgaya şahit oldum gözlerimle, sonuçta o müşteri arkasını döner çıkar o yüzden de ağzına geleni söyler ama sen orda bankanı temsil ettiğin için tek laf edemezsin, edersen ceza alırsın..

çıkış saatin müdürn insiyatifindedir ayrıca müdürün canı sıkkınsa seni bi güzel azarlar hatta müşterilerin önünde bile bundan çekinmez..bu arada ben devlet bankasında uzman yardımcısıydım ..özelde durumlar nasıldır sen düşün..

hiç mi iyi yanı yok dersen var tabi ki bi sürü iyi niyetli müşterin olur. küçük bi işlem için bile sana dua eden teyzeler amcalar olur..hiç durmadan çalışırsın 1 sn boş geçmez bence bu çok iyi bişey şu an devletteyim böyle değil malesef...

sonuç olarak iş tatmini yüksek ama bayanlara uygun olmayan bir meslektir..en iyisi hem maddi hem manevi açıdan kpss ye çalışıp güzel bi kurumda uzman yardımcısı ya da müfettiş yardımcısı olmaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:

çok güzel açıklamışın aslında teşekkür ederim.. bende işte o seviyeli kouşmalara hayran kalıp müsteriler bankacılara saygı gösteriyolar diye istedim ayrıca calısanlar birbirlerie haım bey die hitap ediyorlar... bizim sektörde ölemi afadersi hayvan gibi al götür körmüsün bilmem ne hanım die hitap die bişe yok sadece patrona bey deniyor

ayrıca arkadaşlar özel kamu farketmez bence bankacı bankacıdır hepsi aynı ünvanda çalışıo bankacı işte... ama benim gişeye karşı bi fobim var korkuyorum resmen sanki işkece göreceğim bütün üstelerim beni ezecekmiş gibi ön yargıarım var... istediğim aslında daha ck bireysel.. ama gişede başlatıyolar tecrübesizleri :/ :/ gişede bireysele geçmek ne kadar zamanımı alır yeterince zama kaybettim 25 yasıdayım biran önce kariyer yollarıa atılmak istiyorum

prestijli diye canın isteyince bulaşamıyorsun bir kere. eskisi kadar kolay değil bankacı olmak..bu bir..
bankaların çok ciddi sınavları ve mülakatları oluyor... bunları geçmen lazım..
artık ülke o kadar çok mezun veriyor ki her meslekten bankalar artık bir çok pozisyonda mühendis çalıştırabilecek kurumlar haline geldi. önceden mühendisler bankarın dönüp yüzüne bakmazdı.
ayrıca çok yoğunlar...
buyur yapabiliyorsan bulaş tabi..

canım üzülerek söylüyorum ama düşündüklerin yanlış, eğer ilerde bankacı olursan hayal kırıklığına uğrama diye yazıyorum bunları..kamu özel hem maddi hem de manevi anlamda inanılmaz farkeder...ayrıca malesef "bankacı bankacıdır hepsi aynı ünvan" çok yanlış bi düşünce...eğer servis görevlisi olarak girersen kesinlikle çok ezilirsin hem müşteriler hem de üstlerin tarafından(kariyer yolu da bir hayli uzundur ), ama uzm yard olarak girersen sana müdürünün bile davranışı çok farklı olur (çünkü kariyer yolu çok daha hızlıdır ve 8 yıl içinde müdürün üstüne bile çıkabilirsin müdürler de bunun farkındadır.) ayrıca uzm yard ya bireysel ya da ticari olarak başlar ben devlet bankasında hiç gişeye oturmuş uzm yard görmedim..

yani bankada mutlu olmak istiyorsan bunlara çok dikkat etmelisin aynı şubede aynı çalışma arkadaşları aynı müşterilerle bile olsan ünvanın seni maddi ve manevi olarak çok farklı çalışma şartlarına iter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…