- Konu Sahibi muhtelif89
-
prestijli meslek dendigi icin bankaciliga bulasasim var :/ kariyer vaadediyor die ama cooook kararsizim basimi yakmaktan da korkuyorum maas ve yükselme imkani nedir stresten kasit nedir ?
Ne mezunu olduğuna bağlı bence senin için güzel bir fırsat olup olmayacağı. Diğer seçeneklerinle birlikte karar verip düşünmelisin. Ama genel olarak bence bankacılık iyi bir meslek kadın için.
prestijli meslek dendigi icin bankaciliga bulasasim var :/ kariyer vaadediyor die ama cooook kararsizim basimi yakmaktan da korkuyorum maas ve yükselme imkani nedir stresten kasit nedir ?
Yükselme meselesini kafaya takma bence. Sen fazla düşünmeden bankaların açtıkları sınavlara gir bakalım şansını dene. Kabul alırsan düşünürsün.
Bankada kimse sana hakaret etmez. Müdürün seni aşağılamaz. Rahat güzel ortamda çalışırsın. Her şeyin garanti olur. İşten çıkarılma gibi bir durum olmaz. Yapacağın iş sorumlulukların görev tanımın bellidir. Senin çalıştığın ortamdan çok saha iyidir.
Çalıştığın yerde yükselme şansın var mı? Bankacılıkta biraz zor o işler. Ama değer..
"kadin icin ideal meslek, prestijli, isten cikarilmazsin" yorumlarini okuyunca acaba dedim ben bankaci degil miyim? Benimki hangi meslek.prestijli meslek dendigi icin bankaciliga bulasasim var :/ kariyer vaadediyor die ama cooook kararsizim basimi yakmaktan da korkuyorum maas ve yükselme imkani nedir stresten kasit nedir ?
"kadin icin ideal meslek, prestijli, isten cikarilmazsin" yorumlarini okuyunca acaba dedim ben bankaci degil miyim? Benimki hangi meslek.
En basta sunu soyleyim cok cokk isteyerek bankaciligi sectim, disardan bakilinca kokos kokos suslenip gidilen, masa basinda oturup musterilerle seviyeli bir muhabbet edilen bir is gibi gorunuyor. Ben de bole dusundum hep. Ama gel gor ki, gercekten cokk zor. Ama kesinlikle asgari ucret almazsin gisede calisacaksan bile min. 1000-1100 tlden baslar maasin. Giseden yukselmek biraz daha zor. Eger pazarlama departmanindan baslarsan giseye kiyasla daha cabuk yukselirsin -ki performansina bagli tabii ki. Gise departmaninda kalip yukselmek istersen en fazla gise sorumlusu olabilirsin. O departmanda olup da sube muduru ve sube mudur yardimcisi olabilmen cok zor. Hedefin bunlardan biri olmaksa eger mutlaka ticari veya bireysel pazarlamara gecis yapman gerekiyor. Ki bu departmana gecebilmen icin de ya bir adamin olmali ya da o pazarlama elamanlari gibi olmasa da farkedilir satislarin olmasi gerekiyor. Ki bu elaman satis yapabiliyor biz onu giseden pazarlamaya alalim densin. Gise de olursan satis baskin olmaz. Cunku subelerde en yogun birimdir. Kasa acigi vermemen icin cok yuklenmezler sana. Bu birimdeki tek baskin musterilerin aceleci tavirlari ve kasa acigi korkusudur kisaca. Ama asgari ucretten fazla maas alirsin, aylik 220-250 arasi yemek kuponun olur ve ozel saglik sigortan vardir.ama subedeki en dusuk pozisyondur.
Pazarlama elemanlarinin performansa bagli yukselmesi daha kolaydir. Ama en zorr stresi ve baskiyi en yogun yasayan departmandir. Hedeflerin vardir, tutturmak zorundasindir. Her firsatta hatirlatilir bu sana, surekli kafanda ya hedefik tutmaz da cikarilirsam korkusu yer bitirir seni. Cok basarili bir elemansan da bu korkuyu yasarsin. Diger bankalardan surekli terfi ve maas artisiyla transfer teklifi alirsin. Bu anlamda onun daha acik. Tabii bunu da kasin gozun guzel diye vermezler, sahip oldugun musteri sayisi ve para hacmin buyukse onu kendi bankalarina cekmek icindir cogunlukla. Spk, bes, segem sertifikalarini da aldiysan performansin da iyiyse cok cabuk yukselirsin.
Prestijli mi? Bankacilarla ilgili hep bir on yargi vardir; ozellikle cok guzel ve cok yakisikli elemanlari alirlar ki kandirip satis yapsinlar. Ve cogunlukla guvensizdirler. Bu meslegi kotu kullanan hatali yalan satis yapan meslektaslarim yuzunden bizi de etkiler.
Musteriler agresiflesip bagirip cagirir susmak zorundasindir. Cunku Musteri kaybina ve kotu reklama dayanamaz banka.
Hep kotu anlatmayayimAma keyiflidir, surekli insanlarla ic icesindir, yogun tempolu bi hayati seviyorsan ve sabiriliysan tam sana gore.
Ama bi arkadasin dedigi gibi, sen once bi gir sinava da bunlari yine konusuruz:)
ayrıca arkadaşlar özel kamu farketmez bence bankacı bankacıdır hepsi aynı ünvanda çalışıo bankacı işte... ama benim gişeye karşı bi fobim var korkuyorum resmen sanki işkece göreceğim bütün üstelerim beni ezecekmiş gibi ön yargıarım var... istediğim aslında daha ck bireysel.. ama gişede başlatıyolar tecrübesizleri :/ :/ gişede bireysele geçmek ne kadar zamanımı alır yeterince zama kaybettim 25 yasıdayım biran önce kariyer yollarıa atılmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?