• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bankacılıktan anlayan biri yardmcı olabilir mi?

MaHlass

KK'da geçen 18 sene..
Pro Üye
Anneler Kulübü
1 Mart 2007
6.101
12.535
773
37
EŞİM PC YE KKB RİSK DİYE BİŞİ İNDİRMİŞ DETAYINDA ŞUNLAR VAR
1.kredili mevduat hs ... tl
2.tüketici kredisi.... tl
3.kredi kartı ... tl
yanlarında tarih ve tutarlar var.. Benim takıldığım tüketici kredisi kredi mi çekmiş te böle bişi yazıyor yardımcı olablr msnz?

3.kredi kartı ... tl
yanlarında tarih ve tutarlar var.. Benim takıldığım tüketici kredisi kredi mi çekmiş te böle bişi yazıyor yardımcı olablr msnz?

Bankacılık ve sigortacılık 1.sınıf öğrencisiyim yeni yeni öğreniyorum ama ... yerlerinde tutarlar mı yazıyo ? eğer değerler yazıyosa alacak ve borç değerleri olabilir onlar . Bi numara falan varsa telefon numarası arayın derm ..

3.kredi kartı ... tl

bankacılık okumadım ama kredi çekmiş olma ihtimali var. bide şöyle bişey var artık kadınlar eşlerine müdahale edebiliyo mesela ev araba gibi şeyler varsa kadın buna şerh koydurup kadının izni haberi olmadan satışı yapılamıyo ve kredi çekmek kefil olmak filan hayal olabilir erkek için bunda da kadının haberi yokken bişey yapamıyo. ev araba vs. için notere gidiliyo sanırım tam bilmiyorum kredi için nasıl yapılıyo onu da bilmiyorum ama bi araştır istersen

bankacılık okumadım ama kredi çekmiş olma ihtimali var. bide şöyle bişey var artık kadınlar eşlerine müdahale edebiliyo mesela ev araba gibi şeyler varsa kadın buna şerh koydurup kadının izni haberi olmadan satışı yapılamıyo ve kredi çekmek kefil olmak filan hayal olabilir erkek için bunda da kadının haberi yokken bişey yapamıyo. ev araba vs. için notere gidiliyo sanırım tam bilmiyorum kredi için nasıl yapılıyo onu da bilmiyorum ama bi araştır istersen
Kredi ve kefil için artık eş rızası aranmıyor canım kalktı yani eşi habersiz kefil olabilir ve ihtiyaç kredisi çekebilir sadece konut kredisinde alınıyor şuan eş imzası.

$Adsýz.webp$Adsýz.webp
kızlar içeriğini atıorm eşmle konuştm bana bunu bi yerden alıp kendim doldurdm kredi çekebilmek için dedi bana inandırıcı gelmio sanki çeklmş gbi bide pdf bu nasıl düzenlenmş olablr?

Ordaki bilgi kredi olduguni gosteriyor.Ama genelde eslerin tepkisinden korkuldugu icin bilgi vermiyorlar. Bir aciklamasi vardir esinizin mutlaka.

Son düzenleme:
kkb bunu vatandaşa veriyo artık. bazı bankalar para karşılığında bazıları da ücretsiz. kişinin başvurusu üzerine hazırlanıp maille falan gönderiyor. internet şblerinden başvurulabiliyor. hazırlanması 24 saat içinde gerçekleşiyor...

karışık yazdım sanki ama :1::1:

Belge doğrudan kredi olduğunu göstermez. İlk kısım limit bilgisidir. Bir yan sütunda toplam borç ve gecikmedeki borç kısımları var, asıl dikkat etmeniz gereken yer orası. Üst satır toplam borç kısmı, eğer orada 0000 yazıyorsa limiti var ancak kullanılan bir kredi yok demektir. Görüntü biraz küçük olduğu için emin olamadım ama sanırım o kısımda pek bir tutar görünmüyor. Yani gördüğüm kadarıyla 3.800 TL gibi bir tüketici kredisi bakiyesi var, ancak gecikmesi yok. 700 TL de kredi kartı bakiyesi var sanırım.

Son düzenleme:
Ama bu belge gizlidir, esiniz nasil indirmis bilgisayara o kisim kafami karistirdi.

Bu bilgi gizli değildir. Bankalar KKB'ye limit-risk bildirimi yapar ve gecikme bilgilerini paylaşırlar. Görüntüde olan belge KKB Risk Raporu'dur. Bankaların internet sitesinden kendi risk raporunuzu talep edebilirsiniz. Birkaç gün içerisinde görünen pdf formatında size bildirim yapılır. Belge üzerinde doğrudan kaynak (banka) adı görünmez, ancak kurumların A, B gibi rumuzları vardır.

Belge üzerinde oynama yapmak anlamlı değildir, hiçbir banka buna kanmaz. Kredi talebiniz olduğunda zaten sizin risk bildiriminizi bizzat incelerler.

kendi kkb risk raporumla karşılaştırdımda...

1-) bende tüketici kredisi kullandım ve kendi raporumda kullandığım tarih ve toplam tutar yazılı. buna göre eşiniz; 16/09/2013de 4000 tl tüketici kredisi kullanmış. :26:

2-) eşinizin toplam 960 tl limitli kredi kartı var :6:

3-) kredili mevduat hesabıyla ilgili pek bişi anlayamadım açıkçası. bnmki ile karşılaştırdığıma göre maaş hesabı gibi bişi falan olmalı ama emin değilim. (ör: benimki öğrencilikten kalma vadesiz tl hesabı idi.)

yine de en doğru ayrıntılar eşinizde saklı. sizi yanıltmak istemem :17:

kendi kkb risk raporumla karşılaştırdımda...

1-) bende tüketici kredisi kullandım ve kendi raporumda kullandığım tarih ve toplam tutar yazılı. buna göre eşiniz; 16/09/2013de 4000 tl tüketici kredisi kullanmış. :26:

2-) eşinizin toplam 960 tl limitli kredi kartı var :6:

3-) kredili mevduat hesabıyla ilgili pek bişi anlayamadım açıkçası. bnmki ile karşılaştırdığıma göre maaş hesabı gibi bişi falan olmalı ama emin değilim. (ör: benimki öğrencilikten kalma vadesiz tl hesabı idi.)

yine de en doğru ayrıntılar eşinizde saklı. sizi yanıltmak istemem :17:

Kredili mevcuat hesabı hesabınızda paranız olduğu sürece herhangi bir mevduat hesabından farksız çalışır. Ancak paranız bittiğinde size bir miktar para çekme imkanı verir, kredili olmasının nedeni budur. Maaş hesaplarına tanımlanır genellikle. Görsel bende çok küçük ve düşük çözülürlükte açılıyor ancak gördüğüm kadarıyla 500 TL kredi tanımlanmış ve yine bu kadarı kullanılmış.

kkb bankalar ile olan sicilinizi gösterir yani herhangi bir bankaya olan ödemeleriniz tutarlarınız zamanında yapılmış mı hangi bankaya ne kadar borcunuz var vs vs ve artık bazı bankalar sitesine koydu bu raporunuzu sizde rahatlıkla internetten görebiliyorsunuz.

Back
X