• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo

gevezemelek

Küçük prensimin annesi kocamin bitanesi
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2016
98
31
8
Merhaba hanimlar
4.5 aylik bebegim bugun asi oldu bugun banyo yaptirsam herhangi bir sorun olur mu ?
Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim

Yapılabilir. Bizim çocuk doktoru genelde 1 gün sonra yaptırıyor ama aynı gün yapılmasında da bır sıkıntı yok.

her asi oncesi doktorumuz ayni seyi soyluyor , 3 gun banyo yok cocuk kokmaz merak etme der :)
ben yikamiyorum 3 gun , bugun 1.yas asisi olacak 3 tane birden yine 3 gun banyo yaomayacak
Vallahi hatırladığım kadarıyla genel bağışıklama programınında da aşı sonrası banyo yapılmaması gibi bir durum yoktu. Yapılabilir yazıyordu. Verem sadece o da cilt altına yapıldığı için 3 gün yapılmaması öneriliyor.

Ben hep yıkadım doktorumuz yıka sorun yok rahatlar dedi her zaman. O üç gün yıkamama mevzusunu sadece iki aylıkken verem aşısında söylemişti. Sizin kararınız tabii. Nasıl rahat ediyorsanız öyle yapın.

Bize verem aşısı dışında banyo yaptırmayın denmedi hiç, ama yaptırıp yaptırmadığımı hatırlamıyorum.

Sadece verem aşısında 3 gün yıkamıyorsunuz. Diğer alılarsa yıkayabilirsiniz. Kızım 9.5 aylık. Verem aşısı dışında hep yıkadım aşı olduğu günler.

1 tane aşısında sadece banyo yaptırmayın dediler bize o kadar. Hangi aşı hatırlamıyorum. Ama zaten çocuk mutsuz, aşı yeri acıyordur. Gerek yok hemen yıkamaya.

Bazı aşılarda banyo hemen yaptırılmıyor sorsaydın keşke..
Mesela verem aşısında(yanlış hatırlıyor olabilirim) "banyo yaptırıp getirin" demişlerdi..

Aşıyı sağlık ocağında yaptırdıysanız zaten hemşirenin nosunun sizde olması gerekiyor hamilelikden okul çağına kadar takip ettikleri için, buraya sorana kadar hemşireyi arasanız daha mantıklı olmazmıydı ? burda herkes bişe söyler de en iyisini yapan bilir sonuçta.

Bu nasıl bir tepki. Her şey için bir meslek erbabı olmak gerekiyorsa doktor değil Çocuk doktoru yani pediatri ihtisası yapmak gerekir. Kesin bilgi verdiğime göre kesin bir bilgim var demektir.
doktor olup olmadiginizi sordum neye tepkiymis onu anlayamadim?
doktorsaniz neden yikanmaz dediginizi sorucaktim
uzman degilseniz nasil kesin bilgi verebiliyorsujuz? hangi sifatla?

Back
X