Bardağım doldu taşmak üzere

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.631
En iyi cevaplar
1
53.982
798
32
Merhaba kızlar bu aralar beni çok üzen yoran bir konudan bahsedip sizden fikir almak istiyorum .Ben üniversitede 4. sınıftayım bu yıl mezuniyetim var bu sene zorunlu stajımı yaptığım şirkette part time çalışmaya başladım. üniversitenin ilk yılından itibaren 4 arkadaşız .Bu sene 2 uygulamalı dersimiz vardı .

Dönemin başında girişimcilik dersinde kosgebin iş planı dosyasını doldurup sınıfta sunum yapıp bu bizim final notumuz olacağından bahsedildi .Benim aklımdaki iş fikri butik kurabiye dükkanı açmaktı bir arkadaşımın ise pankek dükkanı açmak biz fikirlerimiz benzer olduğu için ortak yapmaya karar verdik. Diğer 2 arkadaş ise çikolatacı açacaklardı neyse hocanın ofis saatinde biz gittik diğerleri de oradaydı önce onlar hocanın odasına girdiler fıkırlerini söylemişler hoca onlara donat yapın demiş Amerika da üretilen bir kek türüymüş .Biz arkadaşlarımıza bizimkiyle konularının çok benzer olduğunu söylediğimiz halde vazgeçmediler sınıfta sunum tarihlerini de bizimle aynı gün aldılar hoca sunumda bizi karşılaştıracağını söyledi zorla kendi kendimize rakip olduk ve bu durum benimle arkadaşımı çok sinirlendirdi .

Daha sonra sunumdan önce bir tartışma yaşadık çünkü biz kimseden bu projeyle ilgili yardım almadığımız halde bu dersi daha önce olan birisinden yardım aldığımız iddia ettiler bu olaylar bizi çok hırslandırdı sürekli bir alttan laf sokmalar filan neyse sunum günü geldi ortağımla ben 75 kişiye sunum yapacağımız için siyah ceket gömlek kot giydik ve bu yüzden o gün dalga geçtiler bizimle sunum geçti ve bizim daha ayrıntılı ve güzel bir proje çıkardığımız oraya çıktı ama sınıftakiler yorumlarında çok benzer olduğunu söylediler konu olarak biz bunu söylemiştik ama çok farklı şeyler olduğundan bahsetmişlerdi pazarlama reklam çalışmaları neredeyse aynıydı çünkü farklı bir şey yapılamazdı. Bu dönemde o arkadaşıma yeterince sinirlenmiştim .Şimdi ise bir başka dersten pazar araştırması yapmak için 4 kişi 100 er kişiye anket yaptık bu anketlerin sonuçlarını yorumlayıp sunum yapıcaz buda bizi final notumuz yine anket aşaması bitti . verileri sisteme girip sonuçları sunum yapmamız lazım ve 25 aralıktan önce hocaya sunup teslim etmemiz lazım .

Okulda 18 aralıkla 24 aralık arası telafi haftası bu arada ders işlemek isteyen hocalar ders işliyor yoksa biz ders çalışıyoruz boş yani. Arkadaşımızsa çok sıkılmış ailesinin yanına şehir dışına gidecekmiş kafasını dağıtacakmış ayın 14ünde gelecekmiş grup çalışmasını ondan sonra yapacakmışız yetişirmiş çok abartıyormuşuz bitmiyor inanın hoca beğenmiyor herşeyi . Biz önümüzdeki hafta çalışmaları bitirip projeyi teslim tedip başka derslere çalışmamız gerektiğini gitmemişini söyledik ama gidiyor . Ben işe gidip geliyorum iznim kalmadı hem sınavlara girip hem işe gitmem lazım bu yüzden önceden çalışmalıyım dediğim halde inat etti kızlar . BU projede grup çalışması neden o olmadan tüm yükü üzerimize alalım ki o bedavadan not alsın çok sinir olduk her hareketi bizi gıcık ediyor artık eğer bir şey daha yaparsa görüşmemem kararı aldık ama son yılda yüz yüze bakıyoruz problem çıkmasın istiyoruz Çok bunaldım artık içimden birşeyler taşmak üzere benim yanımdaki arkadaşımda aynı düşüncede bize fikir verir misiniz kim haklı uzun oldu kusura bakmayın şimdiden teşekkür ediyorum.

Zaten okul bitince kimse kimseyi tanimayacak cok cok iyi arkadas degilseniz eger eve gidecekse onu gruptan cikarmaniz gerekecegini soyleyin hocanizla da konusun. Yarin ise girdiginde de mi yarim birakip gidicek bu kiz ne ayip

Aaayyy ne kadar uzunn.. sonlari okudum. Ho aya deseniz gruptan çıkarsın. Yada proje tesliminde hocaya ayrıca söyleyin. Hocam şu şu sebepten eksiklerimiz olabilir vs.

Zaten okul bitince kimse kimseyi tanimayacak cok cok iyi arkadas degilseniz eger eve gidecekse onu gruptan cikarmaniz gerekecegini soyleyin hocanizla da konusun. Yarin ise girdiginde de mi yarim birakip gidicek bu kiz ne ayip
bu seneye kadar çok yakındık bilmiyorum çok garip tavırları yüzünden bi soğukluk girdi açıkçası bana bir sürü sey söyledi çok hırslısın filan dedi birde yurtta kalıyor olsa bunaldı gitsin dicem ama evi var babaannesi amcası bu sehirde ailesinin işinin bir kısmı burda gelip gidiolar gidince ne olacak anlamadık gitme dediğimiz halde hala diretmesi çok sinir bozucu

şaka şaka..
bukadar kendine dert etme, git konuş, sen strese gireceğine o girsin...

Bence boş verin sunumunuzu en güzel şekilde hazırlayın , hazırlayan siz... ailesinin yanına giden arkadaşınıza bir kıyağınız olsun...Sonuçta tecrübe kazanacaksınız , ben olsam çok kafaya takmazdım canım...

Zor durumda kalacaginizi bile bile bunu yapmasi hoc hos degil, koylu kurnazi galiba arkadasiniz odevi sizin uzerinize yikmaya calisiyor. peki odevi bolseniz o da geldiginde ortak olsa calismaya mesela duzenleme ve sunum kismi ona kalsa power point mi hazirlanacak cikti mi alinacak son islemleri o yapsa olmaz mi yapici olmak lazim kaybetmek istemiyorsaniz arkadasinizi madem

Onu gruptan çıkarın kendine ona uyacak bir grup bulsun madem.
Siz 3 kişi çalışın.
Hocanıza da belirtin gerekirse.

Okuyamadimm yarısında bıraktım tek anladigim şehir dışına gideni gruptan çıkarın o zaman

PowerPoint sunum yapılacak canım aslında doğru duzgun yapacak olsa bırakırım ama ödev yaparkende fikirlerimiz pek uymuyor o herşeyi çok boşveriyor ve çok yüzeysel geçiyor bana yetersiz geliyor onun yaptıkları aslında ondan vazgeçmek istiyorum bir farklı hareket daha yaparsa onunlailişkiyi kesmek gibi bir planım var

İste yapacagin seyi de o belirliyor kaybetmeyi goze alabiliyor musuuun alamiyor musun ... diger arkadaslarinin fikri de onemli yanlis anlamadiysam 4kisi yapacaksiniz sunumu ya 3e bolup onun da gecmesini saglayacaksiniz ya da gruptan cikararak ceza vereceksiniz. bol sans

Ah ben bu yüzden grup çalışmalarını hiç sevmiyorum ya. Aynı sorunları bende yaşıyorum. Grubumuzdaki bir arkadaş bugün benim işim var vs bahane uyduruyor ödev yapmaya kalmıyor. 1 saat sonra alışverşş merkezinde snap atıyor mesela. Hiç sevmiyorum grup ödevlerini herkes ayrı telden çalıyor falan. Allah yardımcınız olsun ne diyim.

Hocaya durumu anlatin. Powerpointte sunumu yapiyosaniz en sonda isimler gecerken onun adinida yazmayın. Arkadasinzada katkin yoksa gruptan cikman icin hocayla konusacagiz deyin

Of ne gıcıklık ya bence yapın sunumu gitsin,ya da aranızda halledip o arkadası cıkarın, dısarıya anlaşamıyormuş gibi görünmeyin.

Ben de hazırlık sınıfındayım. Bizim daha grup çalışması gerektirecek ödevlerimiz olmadı ama şimdiye kadar yani bundan önceki eğitim hayatımda birçok grup çalışmasında bulundum. Ben hep aldığım görevleri itina ile yapan bir öğrenciydim ama bulunduğum grupta hep sorumsuz olanlar vardı. Ya da ben olayı çok büyütüyordum bilemiyorum. Ama şu an düşünüyorum da zamanında benim daha çok çalışmama neden olan insanları gruptan çıkarmalıymışım. Yaşadıklarıma dayanarak söylüyorum ki siz de çıkarmalısınız. Benden büyüksünüz daha çok tecrübeniz vardır. En doğrusuna karar vereceğinize eminim

arkadaşınızla konuşun bu şartlar altında grupta kalamayacağını anlatın ama tek değil üçünüz birlikte anlatın.Giderse çıkartın gitmezse aynen devam edin.Duruma göre de hocayla konuşursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…