Salata Tarifi Bardakta mısır

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Alısverıs merkezlerınde bardakta mısır yemek moda oldu arkadaslar gıt gıde yayılıyor ve cok da tutuldu..Bızler de cok cok basıt bır sekılde evde bardakta mısıırımızı kendımız yapabılırız gayet tabı degıl mı:j Ozellıkle cocuklar ıcın cok keyıflı ayrıca mısırın besleyıcı degerını yadsımama lazım..Ben de bayılıyorum acıkcası..

Konserve mısır
Tuz
Tereyag
Baharat
Peynır cesıtlerı
Arzuya gore sos

Mısırların suyu suzup bıraz yıkayalım daha sonra tuz ve tereyag ekleyıp mıkrodalgaya ya da fırınımıza atalım bır muddet bekleyelım 1 dakıka ıcınde enfes kokular yayılacaktır eve...Fırından alıp ıstedıgınız sekılde servıse hazır hale getırın mozarella yı rendeleyebılırsınız super oluyor..afıyet olsun

bardaktatatlimisirsweetnw8.jpg

ben ocakta pişiriyorum suyunu süzdükten sonra sarımsaklı acılı çok hoş oluyo

lıbyanacım bu cok ıyı oldu mısır delısı olarak cok sevındım evdede denerız artık
bu arada donmene sevındım guzel tarıflerınle senlendırırsın ınsallah buraları :)

lıbyanacım bu cok ıyı oldu mısır delısı olarak cok sevındım evdede denerız artık
bu arada donmene sevındım guzel tarıflerınle senlendırırsın ınsallah buraları :)

Şeniz aA canım cok tesekkur ederım ne kadar ılgılısın..Şeniz
Evet epeydır aranızda yoktum teknık sebepler dolayısı ıle ama bomba gıbı geldım ınsallahdelikafadulden
Bardakta mısır hastasıyım ben de asla hayır dıyemem:utangac:kaydirigubbakcemile3

ben ocakta pişiriyorum suyunu süzdükten sonra sarımsaklı acılı çok hoş oluyo

Ellerıne saglık arkadasım senın dekaydirigubbakcemile5 Hakıkaten sarımsaklı da guzel olur degıl mı denemek lazım..Ocakta pısırmedım hıc ama emınım o da lezzetlı oluyordu tsk canımsositososito

ay süperrr fikir ya denemem lazim misiri bizde cok severiz hem kizimada sevdirirsem ne mutllu bana :)

biz de hep mikrodalgada yapıyoruz bunu, ama ben sadece tereyağlı ve tuzlu seviyorum, üzerine de azıcık soya sosu :)

ben mısır konservesini alıp önce yıkıyorum hemen servis ediyorum tabi servis ederken soslar zeytinyağı narekşisi tuz vb.
oğluma böylece tahıl yedirmiş oluyorum.
peki arkadaşlar mikrodalgada kurumuyormu
normal fırnda olabilirmi acaba
alışveriş merkezlerindeki satıcılar önce bir tava yağla harmanlayıp soslarını ve baharatlarını ilave ediyorlar

Ben de tavada yapiyorum.Konserve misiri suzdukten sonra tavada erittigim tereyeginin icine atiyorum sonra tuz,pulbiber nefiss hihoyyyt.Sarimsakli seviyorum aslinda da evde hic denemedim.Sarimsak tozu kullaniliyor onda da sanirim..

Nar eksılı de guzel olur cıdden onu da denemek lazım..
Cok sevıyorum o aromayı

Bende dışarda bi kaç kez yedikten sonra ben bunu evde yaparım dedim
Marketten buzdolaplarındaki poşet mısırlardan aldım
Tencereye attım azcıkta su ekledim
Isınınca içine teryeğ tuz ekleyip karıştırdım ve servis ettim
Tıpkısının aynıs oldu Hatta daha bile güzel
Çünkü ben basbaya tereyağı kullandım
Ama başka soslarla denemedim hiç

ilk zamanlar bi ton para bayışmıştım bu bardak mısır satan tükkanlara
ben onlarda bi hikmet var diye düşünüp evde hiç denemedim taki salata için konserve mısır alana dek
bende orda gördüklerimi yaptım
üzerine acı sos ve parmesan harika oluyor

ben bunu yağla tuzla tavada çeviriyorum sonra da karabiber ve kırmızı biber atıyorum.. süper oluyo..

paylaşımın için teşekkürlerkaydirigubbakcemile5

ay ben hic duymamistim hatta boyle biseyi sizden duydum
turkiyeye 3 snedir gitmedim yenimi cikmis?????,evde yarin deneyecegimm

Evet arkadasım baya bı moda oldu bu gunlerde:icecream:
Bu sefer de bardakta Kestane cıkmısdelikafadulden bes gun once kendısıyle tanısma fırsatım oldu Kayseri Parkta:icecream:
Hooppp mideye tabi:dance:
Mısır da süper kestane de..kaydirigubbakcemile5

Dısarda sureklı yıyordum sımdı sızın tarıflerınızı okuyunca hemen yapmaya karar verdım.sımdı yapmaya gıdıyorum..tarıfler ıcın tesekkurler arkadaslar:)

bende dondurulmuş alıyorum konserve azcık tatlı oluyor sıcak suya atıktan sonra suzuyorum baharat katıp yıyoruzcokacimcoook bır bardak fıyatına yarımkılo dondurulmuş mısır alıyoruz hem bardakta mısır satanlarda dondurulmuş doküyorlar tarif için tesekkurler

Son düzenleme:
Back
X