Baro avukat verir mi ?

kelebek misali

Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2016
186
68
13
arkadaslar 11 aylik evliyim ve 4 aylik hamileyim bosanma davasi acmak istiyorum ama avukat tutmaya gucum yok normalde calisiyorum ama dusuk riskim oldugu icin hatta hem bebek ben tehlikede oldugum icin doktor doguma kadar rapor verecegini ve yataktan cikmayacagimi soyledi rapor param yatiyor ama durumumda dolayi hastane masraflatim cok fazla proferose muayne olmak zorundayim ve sadece bir muaynesi 600 tl ayni zamanda surekli hastaneye yatiriliyorum ve hastane masraflarim oluyor bu durumda geriye elime bi para kalmiyor ve avukat tutma ihtimalim ortadan kalkiyor acaba muracet etsem bu durumda bana barodan avukat tayin ederlermi bilenler nolur bi yardimci olabilir mi

Konuyla alakası yok ama esinizle sorununuz neydi bu kadar kısa sürede bosaniyorsunuz birde bebek var ortada umarım avukat verilir

Öncelikle hukukçu degilim.
Raporlu da olsanız maaşınız var ve sigortalı çalışan olarak gözüküyorsunuz. Fakirlik belgesi alamazsınız diye düşünüyorum.

Ancak dogum masraflarınızın tek yükümlülügü sizde olmamalı. Masrafların bir bölümünü eşinizin karşılamasını talep edebilirsiniz mesela.

Ayrıca 4 aylık hamileyken boşanma kararı alıyorsanız ciddi bir durum olmalı. Tazminat da alabilirsiniz...
Bir avukata durumunuzu anlattıgında yardımcı olabilecegini düşünüyorum. Belki ödemeyi daha sonra yaparsınız.

bu durumda daha sonra yapacak gucumde kalmiyor cunku gelen gidiyor masraflarda yardimda yapmiyor bide dogduktan sonra hepsi ayri masraf olacak yine yardim.eden yok.hadi hastane masraflarini karsiladim kalanida avukata verdim.bu cocugun ihtiyaçlarıni nasil.karsiliycam ben hepsi ayri dert ne yapcagimi bilmiyorum

Barodan avukat tayin edilmesi için aşağıdaki belgeler gerekiyor. Bunları edinebilirsen sorun yok. Ama bu şartlara uymuyorsan (ki şartlarını anlatmışsın, Allah yardımcın olsun) kadın derneklerine başvurmayı dene. Bir çok kadın derneği bu tip konularda destek oluyor ve avukat sağlıyorlar. Bu arada çok iyi bir karar vermişsin boşanmakla. Sakın aklını çelmelerine izin verme. Çocuğun için de kendin için de en iyisi bu.
1-)Muhtardan Alınacak fakirlik belgesi
2-)İkametgah Belgesi
3-)SGK hizmet Dökümü (Kaldıkı Zaten çalışıyor iseniz kolay kolay avukat atanmıyor,en azından ben bu seçenek yüzünden kaybettim)

Baronun yardım bölümü var, ücretsiz avukat atanmasa da bir masada size yol yordam gösteren kişiler oluyor, dilekçenizi kendiniz hazırlıyorsunuz.

Ancak sizin durumunuz daha farklı.
Çocugunuzun iyiligi için eşinizden hem cocugunuzun hem de kendi hakkınız olan parayı almanız lazım. Bunun için sizi yönlendirecek, ayrıntıları bilecek, ilgilenecek bir avukatınızın olması iyi olur.

Burada da avukat olan üyeler var ama siz beklemeyin, yine de baroya bir gidin, belki sizi orada birine yönlendirirler.

kucuk.bir ilde yssiyr
anladim ozman bana zor verirler hem cok kucuk bir ilde yasiyorum burda kadin derneklerinin oyle bi katkisi olacagini da sanmiyorum

kucuk.bir ilde yssiyr

anladim ozman bana zor verirler hem cok kucuk bir ilde yasiyorum burda kadin derneklerinin oyle bi katkisi olacagini da sanmiyorum

Bulundugunuz ile en yakın kadın örgütünü arayın.

Ya da en güvenilir buldugunuz bir kadın örgütünün genel merkezinden sizi yönlendirmeleri isteyin. Anlaşılır bir dille imkasızlıklar içinde bulundugunuzu açıklayan bir mail yollayın, telefonla arayın.

İlgilenmeyeceklerini zannetmiyorum. Zaten sizin gibi zor durumda olan kadınlar için bu örgütlenmeler var.
Diyelim ki olumsuz geri dönüş aldınız, en azından denemedim demezsiniz.
Daha sonra siz tüm haklarınızdan feragat edip eşiniz yan gelip yatarken keske arasaydım diyebilirsiniz...

Hekim değilim ama bir sağlıkçı olarak söylüyorum, 600 lira muayene alan (hemde küçük yerdesiniz) kadın doğum uzmanını nereden buldunuz?
Profesör olması her zaman çok iyi hekim olduğu anlamına gelmez, unvanlar akademik başarıya göre verilir.
durumunuz ne kadar özel bilmiyorum ama bu konuda somuruluyorsunuz gibi geliyor...

Hekim değilim ama bir sağlıkçı olarak söylüyorum, 600 lira muayene alan (hemde küçük yerdesiniz) kadın doğum uzmanını nereden buldunuz?
Profesör olması her zaman çok iyi hekim olduğu anlamına gelmez, unvanlar akademik başarıya göre verilir.
durumunuz ne kadar özel bilmiyorum ama bu konuda somuruluyorsunuz gibi geliyor...
muayne icin ankaraya gidiyorum ayda bir defa ve ozel bir perinatolog oldugu icinde malesef odemeleri cok oluyor eger o parayi vermeyi goze almazsam ankarada bir hastaneye gitmem gerekecek cunku burda perinatolog yok ama ama hastanede yada universitede islemler uzun surdugu icin kalacak yer problemim var bu halde otelde tek.basima kalmam.mumkun degil cunku kan kaybim cok.fazla oldugu icin degerlerim dusuyor ve hastanelik oluyorum yalniz olmam tehlikeli yanimda birini gotursem bide.onun masrafi var yabi iki ucu cikmaz sokak

Evet baro adli yardim burolarina basvurarak avukat yardimindan faydalanabilirsiniz. Fakat belli sartlari var ve en onemlisi muhtardan alinan belge. Boyle bir belge alabilecek misiniz? Maalesef sizin muayene ucretinizin fazla olmasi ve o yuzden ekonomik skntida olmaniz avukat yardimi icin yeterli degil. Anladigim kadariyla bir isiniz ve bir maasiniz var ama raporlusunuz. Bu durumda basvurunuz reddedilir.

Ben baroda ttayin edilen avukatla bosandim 400 tl para vermistim. Fakirlik belgeside almadim ayrica. Fakirlik belgesi icin bi oraya bi buraya gonderdiler. Bende adliyeye bunu soyledim kabul ettiler.

Valla iyi bir avukat bulmak çok önemli, nafaka ve tazminat alabilirsin. Ne kadar iyi bir avukat o kadar iyi bir sonuc. Çocuğun ihtiyaçları için ailen ile görüş onların desteğini almaya çalış.

Ayrıca özel hastanelerin anlaşmalı olduğu sağlık sigortaları vs oluyor. Senin sigorta gebelik teminatını karşılamasa bile o 600 luk muayene parası oluyor 200 lira. Sadece yatarak tedavi için 700-800 tl civari sigorta yapıyorlar. Araştırmanda fayda var. Çok geçmiş olsun. Bu süreçte ailenin desteğini alabilirsen çok rahat atlatırsın.

Ailen nerede yaşıyor? Zaten rapor almışsın. Kanamam var diyorsun doğumuna kadar ankara'da veya başka büyük bir şehirde kalma imkanın var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…