Bartholin apsesi yardımmm :(

demet_eylul

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2009
138
6
316
merhaba arkadaşlar 2 gün önce vajinanın sağ alt girişinde şiddetli ağrı ve akıntı problemi ile doktora gittim.kızarıklık ve apse teşisiyle 100 mg lık antibiyotik (3 kutu eş ile birlikte kullanılacak)ve vajinal fitil birde ağrı kesici verdi.netten araştırdım bartholin apsesi olarak geçiyo cerrahi müdahale gerektiren ve tekrarlama olasılığı yüksek bir rahatsızlıkmış.ilaçların faydasını henüz görmedim fındık kadardı ceviz büyüklüğüne geldi.ne yapmalıyım bitkisel bi tedavi var mı ilaçlar bana yetersiz geldi.farklı bi doktora mı görünmeliyim.yardım edin lütfen çok canım yanıyor ateşim de var.üşüyorum :(

öncelikle allahım kimseye vermesin çok kötü birşey bende de oldu ama ona hiç bir ilaç felan etkietmiyor şahsen bana etmedi
ilk oldu o kadar ağrı vermeye başladıki uyuyamaz oldum gittim iğne ile çektiler hemen bi rahatlık çöküyo 2 gün sonra yine doldu ameliyatla aldırmak zorunda kaldım
aradan 2 ay geçti yine aynı yerde oldu hastane yine ameliyat dedi ama annanem var o söyledi böyle yumuşak tuzlu hamurla ılık lahana kaynatıp bağladım
3 4 günde kendine patlattı bende iyice sıkıp boşattım çok şükür 2 yıl geçti daha olmadı

bazen yaşlıları dinlemek lazım yoksa ben yine ameliyat olacaktım BAK şeyde çok iy diyorlar lokum o böyle tamamen bir araya topluyor daha da büyüyor
ama oda patlatıyor

öncelikle allahım kimseye vermesin çok kötü birşey bende de oldu ama ona hiç bir ilaç felan etkietmiyor şahsen bana etmedi
ilk oldu o kadar ağrı vermeye başladıki uyuyamaz oldum gittim iğne ile çektiler hemen bi rahatlık çöküyo 2 gün sonra yine doldu ameliyatla aldırmak zorunda kaldım
aradan 2 ay geçti yine aynı yerde oldu hastane yine ameliyat dedi ama annanem var o söyledi böyle yumuşak tuzlu hamurla ılık lahana kaynatıp bağladım
3 4 günde kendine patlattı bende iyice sıkıp boşattım çok şükür 2 yıl geçti daha olmadı

bazen yaşlıları dinlemek lazım yoksa ben yine ameliyat olacaktım BAK şeyde çok iy diyorlar lokum o böyle tamamen bir araya topluyor daha da büyüyor
ama oda patlatıyor
merhaba bu yumuşak tuzlu hamur dediğiniz nasıl bişey un tuz su dimi ..eşim doktor böyle şeylere çok kızıyo ama ben deniycem çünkü çok çaresiz hissediyorum kendimi bu hastalığa karşı :( umarım sizin tekrar etmemiştir :( mikrop kaptırmam dimi temelli benimkisi daha yeni çıktı küçük ağrısız ve kist aşamasında şu an ilaç kullanıyorum ama hiç fayda etcekmiş gibi gelmiyo :( hastalıklardan çok çektiğim için çok korkuyorum artarsa diye.baya olmuş siz yazalı ama umarım cevap yazarsınız görüp :(

Merhaba hanımlar aynı dertten bende müzdaripim. Bende doktora gittigimde iğneyle içindeki iltihabı aldılar. Bu durum 3-4 defa tekrarlandı. Ben ilac olarak ornisid ford 500 mg kullaniyorum. Ara ara şişiyor. Bu ilaç şişliği indiriyor. Ama benim şu anda farklı bir durum söz konusu. Bu iltihab yayıldı. Ve idrar deliginin yanlarından da çıkmaya başladı. Hatta bugün ilacı kullandıktan sonra yanma ve kaşıntı oldu. Bi baktım ki bartolin olan kısmin üst tarafindan patlamış ve delik oluşmuş sabah doktora gidecegim . Bakalim bu sefer nasıl önemsemeyip geçiştirecekler 😢

Back
X