• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baş çevresi büyüklüğü

Ya çok teşekkür ederim mesajınız için evet maşallah sizde yüksek ihtimalle uzun boylusunuz ve eşiniz de tahminimce öyle.
Bizde ek plarak ventrikel genişlemesi var ancak bu da sabit kaldı bu değer üzerine çıkmadı iniallah ta ya geriler yada yükselmez. Biz eşimle bu süreçte çok fazla gerildik ve haşa da stresliyiz. Doktorlar motor becerikerini ayına göre gayet uyumlu ve iyi buldular beslenme sıkıntıları da yok. İyi ki yazdınız kendimi çok yalnız hissediyordum bu konuda hem yüreğim ağzımda aylardır. Siz hangi hastanede tetkik yaptırdınız sorabilir miyim?
Ben kısayım aslında ama eşim uzun sanırım ona çekti☺️inanın sizi çok iyi anlıyorum bende sürwkli aynı dueumda olan birilerini aradım ama kendi oğlum kadar yüksek baş çevresi olanı bulamadım mesela,sonra oğlumun gelişimini takip ettim bir şeyleri yapabildiğini gördükçe içim biraz daha rahatladı sizin bebekleriniz prematüre olduklaeı için durum tabi biraz farklıdır düzeltilmiş mi 5 aylıjkar yoksa şubat doğumlular mı?etlik şehirde deniz yükselde takipliyiz

Bizde de ben ve eşimde uzun boyluyuz yani ben öyle uzun değilim 1,72 boyum ama kısa minyon değilim anlamında yazmıştım. Maşallah demek sizin de ığlunuz var benimkiler gibi erkek bebeklerde daha sık görülüyprmuş evet düzeltilmiş yazlarına göre 1 mart doğacaklardı. Dr da düzeltişmiş yaşlarına göre hep yakip etmemizi söyledi bize

Bizde de ben ve eşimde uzun boyluyuz yani ben öyle uzun değilim 1,72 boyum ama kısa minyon değilim anlamında yazmıştım. Maşallah demek sizin de ığlunuz var benimkiler gibi erkek bebeklerde daha sık görülüyprmuş evet düzeltilmiş yazlarına göre 1 mart doğacaklardı. Dr da düzeltişmiş yaşlarına göre hep yakip etmemizi söyledi bize
9 şubat bizimkide hepsi sağlıklı olsunlar inşallah,bizimde her şeyi yapıyor başınıda dik tutuyor ama hala sallanıyor mesela tam kontrol yok o düşündürüyor beni sırtüstünden yüzüstüne yüzüstünden sırtüstüne dönme var elimle desteklersem öne doğru gidiyor vs vs gibi hepsi var

Bebeklerimizin gelişimleri neredeyse aynı.
Benim bebeklerimde bundan 1,5 ay önce baş sallanması yaşıyordu ancak çok normal çünkü kilo olarak biraz daha ihitiyaçları var kas dokusunun artması için, içinizi ferah tutun kişo aldıkça bu durum da ortadan kalkacaktır. Her gün benim bebeklerim şuan 4 kısa uyku uyuyorlar 30-40 dk arası ve onun harici sadece yerdeşer hep karın üstü dönme sağlı sollu egzersiz yaptırıyorum veyahut sırt üstü oyu cak tutturuypruö şarkı söylüyorum vesaire. Bu şekilde ilerlediler. Özellikle karon üstü egzersizi için su dolu bir pyun matı öneriyorlar bende pnu almayı düşünüorum bebeklerime böylece daha uzun süre kalsınlar diye

Benim bebeklerimde bundan 1,5 ay önce baş sallanması yaşıyordu ancak çok normal çünkü kilo olarak biraz daha ihitiyaçları var kas dokusunun artması için, içinizi ferah tutun kişo aldıkça bu durum da ortadan kalkacaktır. Her gün benim bebeklerim şuan 4 kısa uyku uyuyorlar 30-40 dk arası ve onun harici sadece yerdeşer hep karın üstü dönme sağlı sollu egzersiz yaptırıyorum veyahut sırt üstü oyu cak tutturuypruö şarkı söylüyorum vesaire. Bu şekilde ilerlediler. Özellikle karon üstü egzersizi için su dolu bir pyun matı öneriyorlar bende pnu almayı düşünüorum bebeklerime böylece daha uzun süre kalsınlar diye
Bende öyle ya desteklş oturtuyorum şu an ya da yüzüstü ki onuda 10-15 dk kesintisiz yapabiliyor aslında,ben su matını aldım benimkş yemeye çalıştığı için çok kullanışlı olmadı bizim☺️benim bebeğimde 2 saatte bir yarım saat uyur gündüzleri akşamda genelde 9 civarında uyur gece 2-3 kez uyanır sabah 6 da güne öerhaba deriz😂

Bende öyle ya desteklş oturtuyorum şu an ya da yüzüstü ki onuda 10-15 dk kesintisiz yapabiliyor aslında,ben su matını aldım benimkş yemeye çalıştığı için çok kullanışlı olmadı bizim☺️benim bebeğimde 2 saatte bir yarım saat uyur gündüzleri akşamda genelde 9 civarında uyur gece 2-3 kez uyanır sabah 6 da güne öerhaba deriz😂
O zaman bir maşallah diyeyim bebeğinize bu çok iyi bir süre han ayına göre hemde büyük baş yapısı olöasına rağmen çok güzel tutuyor, tamamen aynı bebeklerimiz heheheh bizimkiler de 2 saatte bir uykuya geçiyorlar aynen akşma uykumuzda 8 buçuk bazen 9 ü bulabiliyor aynen 3 defa uykuları bölünüyor besliyorum bende.
Allah’ım hem sizin bebeğinizi hem benim bebeklerimi ve dünyadaki tüm bebekleri korusun, inşallah sağlıkla büyüsünler.🩵🩵🩵

O zaman bir maşallah diyeyim bebeğinize bu çok iyi bir süre han ayına göre hemde büyük baş yapısı olöasına rağmen çok güzel tutuyor, tamamen aynı bebeklerimiz heheheh bizimkiler de 2 saatte bir uykuya geçiyorlar aynen akşma uykumuzda 8 buçuk bazen 9 ü bulabiliyor aynen 3 defa uykuları bölünüyor besliyorum bende.
Allah’ım hem sizin bebeğinizi hem benim bebeklerimi ve dünyadaki tüm bebekleri korusun, inşallah sağlıkla büyüsünler.🩵🩵🩵
3 yıl önce bende prematüre doğum yaptım ve malesef kaybettim bebeğimi,o yizden şimdi daha bi üstüne titriyorum daha bi düşünceliyim ,amin inşallah tüm bebekler sağlıklı sıhhatli olsunlar metabolizma sonuçlarınızda çok iyi gelir umarım☺️

3 yıl önce bende prematüre doğum yaptım ve malesef kaybettim bebeğimi,o yizden şimdi daha bi üstüne titriyorum daha bi düşünceliyim ,amin inşallah tüm bebekler sağlıklı sıhhatli olsunlar metabolizma sonuçlarınızda çok iyi gelir umarım☺️
Ne kadar üzüldüm… 😢Ah sizi çok iyi anlıyorum
Bir anne olarak çok zor bazı sınavlar… Rabbim bizi başka başka sınavlarla sınamasın…
Çok teşekkür ederim ☺️
Sonuç geldiğinde burada paylaşıcam.
Siz çok iyi bir annesiniz ve elinizden gelenin fazlasını hayli hayli yağtığınızı yanınızda olmasam da buradan anlıyorum.

Selamlar,
Konu başlığını biraz geç gördüm ancak sizin bebeğinizde de aynı durum olumca konuşmak ve sormak istedim venimde erkek ikiz bebeklerim 32. Haftada doğdular ve baş çevreleri 32 cm ile 33,5 cm idi. Doğum kiloları da 1,8 ile 2 kg idi.
Şuan 5 aylığız ve baş çevreleri bebeklerimin 47 cm ile 46,5 cm evet son iki aydır bir baş çevresi büyümesinde azalma var bizde ultradpn takibi tapıldı düzenli olarak hastanede kaldıklaro sürede ve sonrasında da en son geçen ay yaptık herhangi bir Bos sıvısı dolaşım bozukluğu ve yahut tıkanıklığı veya beyin yapılarında bir kusur yok. Sadece ventrikel genişlemesi var 14 mm ile 17 mm arasında merak ettiğim siİn bebeğiniz de de ek olarak bir ventrikel genişlemesi var mıydı?
Yanıtınız için yeşekkür ederim. Sizin durumunu da merak ettim yazarsanız sevinirim. @kkkkssss3506
Not : bebeklerimin ultrason görüntülemelerini beyin cerrahı doktpr değerlendirdi ve o da herahngi bir hidrosefaliye işaret eden bir durum bulmadı
Şuan bebeklerimin kilosu da 8,4 ile 8 kg. Boyları da 67 cm 5 aydayız
Benim bebegimde bas cevresinin hizlica buyumesi haric hicbir ekstra (ventrikuler genislik vb) birsey cikmamisti.

Yani tamamen yabanci oldugum bir durum, ne desem yanlis yönlendirmiş olurum, sağlıcakla buyutun kuzularinizi 💕

Benim bebegimde bas cevresinin hizlica buyumesi haric hicbir ekstra (ventrikuler genislik vb) birsey cikmamisti.

Yani tamamen yabanci oldugum bir durum, ne desem yanlis yönlendirmiş olurum, sağlıcakla buyutun kuzularinizi 💕
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Peki sizin bebeğinizde baş çevresinin büyümesi aylık olarak nasıl bir aAlma eğilimindeydi bebekken?

Back
X