• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başarabilicek miyim? :|

sign06

Life goes on...
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
254
3
16
Ankara
Ben ehliyet almaya çalışıyorum. Yazılı sınavla ilgili hiç bir kaygım yok yeterince çalıştım. Bugün de direksiyon dersim vardı. Ömrümde ilk kez araba sürdüm. Hocam da gayet sakin,sabırlı,tatlı bi adam. Gittiğimiz yerler biraz zordu. Arabaları gördükçe panik oldum. Çok dalgındım. Direksiyonu bile sabit tutamadım. Düz yolda giderken bi bakıyodum ki araba sağa doğru gitmiş. Bu sakin hoca bile sinirlendi,kızdı. Dikkatini vermiyosun,çaba göstermiyosun böyle olmaz robot gibi kullanma dedi.

Bütün ümidim kırıldı. Hiç umduğum gibi gitmedi işler. Direksiyonun başına oturmak istemiyorum. Ehliyeti alabiliceğimden,alsam bile sürebileceğimden o kadar kuşkuluyum ki.

Şimdi sizlere soruyorum. Ne yapmalıyım? Benim geçtiğim yollardan geçen var mı?

Ben ehliyet almaya çalışıyorum. Yazılı sınavla ilgili hiç bir kaygım yok yeterince çalıştım. Bugün de direksiyon dersim vardı. Ömrümde ilk kez araba sürdüm. Hocam da gayet sakin,sabırlı,tatlı bi adam. Gittiğimiz yerler biraz zordu. Arabaları gördükçe panik oldum. Çok dalgındım. Direksiyonu bile sabit tutamadım. Düz yolda giderken bi bakıyodum ki araba sağa doğru gitmiş. Bu sakin hoca bile sinirlendi,kızdı. Dikkatini vermiyosun,çaba göstermiyosun böyle olmaz robot gibi kullanma dedi.

Bütün ümidim kırıldı. Hiç umduğum gibi gitmedi işler. Direksiyonun başına oturmak istemiyorum. Ehliyeti alabiliceğimden,alsam bile sürebileceğimden o kadar kuşkuluyum ki.

Şimdi sizlere soruyorum. Ne yapmalıyım? Benim geçtiğim yollardan geçen var mı?

hala o yollarda takılı kalan var:52::27:

Hocanın sinirlenmesi büyük hata. Senin rahatlığını etkiler, gerilirsin. Memnunsan, bir kereliktir diyorsan mesele yok. Ama kendini rahat hissetmiceksen bundan sonraki derslerde hiç bekleme değiştir. Ablam da aynı hatayı yaptı hoca bağırdığı halde bişey olmaz dedi ehliyeti aldı (ki ehliyet almak türkiye şartlarında çok kolay). Üstüne de 25 saat özel ders aldı. Ama hala araba kullanamıyor.

Dediğim gibi türkiyede ehliyet almak çok kolay, ben aldığımda araba kullanamıyordum buna rağmen verdiler. Ama önemli olan araba kullanmak değil, iyi araba kullanmak. Kendi hayatını da başkalarınınkini de tehlikeye atmamak.

Şu durumda sana verebileceğim tavsiyeler gerilme ve korkma. Araba kullanan insanlar senden üstün değil neden sen kullanamayasın ki? Şöyle düşün okuma yazma bilmeyen kamyon şoförleri var, sen onlardan eksik misin? Ya da çevrende birini örnek al kendine. Mesela eğitim olarak, farkındalık olarak senin daha üstün olduğun biri olsun. O kullanıyorsa ben de yaparım de. Ben yengemi koymuştum hedef kendime. Hatun dünyanın en panik insanıdır. O direksiyonda sakinse kendine güveniyorsa ben de yaparım dedim hep. Sen de yaparsın korkma.

Bir kere o hocanın sinirlenmesi hata.

Yarın gidip hocanı değiştir bence.

Ben kaza yaptım ehliyeti aldıktan 1 yıl sonra.

Benim hiç hatam yoktu öküzün teki geldi bana çarptı sebebi de ben bayanım o erkek ya bana yeşil yansa bile onun geçmesine izin verecekmişim:20:

Sonra panik oldum direksiyona oturunca ama tamamen iş senin beyninde bitiyor.

Panik yapmazsan hiç bir şey olmaz

Back
X