Başaramam korkusu.

Ev işleri... hepimizin en büyük bahanesi...
Bi gün modemi kapatıp, tv'nin fişini çekin ve size ne kadar çok vakit kaldığını görün.

TÜİK'in yaptığı bi araştırmaya göre 20-29 yaş arası gençlerin üçte biri 'hiçbir şey yapmıyor'
Modern çağın hastalığı: tembellik ve depresyon
Çocuk yok, iş yok, ev işi dediğiniz en fazla sürsün 6 saat, ee geri kalan zamana ne oluyor..
Lütfen bana kızmayın ama sizin sorununuz 'tembellik'..
Nerden biliyorum; kendimden :KK42:

Bence güzel bir konuda seni teşvik etmeye çalışıyor sadece tarzı yanlış, bence ders çalış ev hanımlığına yeterince vakit ayırmadığında anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. Ama cidden çalış bak

Ev işleri... hepimizin en büyük bahanesi...
Bi gün modemi kapatıp, tv'nin fişini çekin ve size ne kadar çok vakit kaldığını görün.

TÜİK'in yaptığı bi araştırmaya göre 20-29 yaş arası gençlerin üçte biri 'hiçbir şey yapmıyor'
Modern çağın hastalığı: tembellik ve depresyon
Çocuk yok, iş yok, ev işi dediğiniz en fazla sürsün 6 saat, ee geri kalan zamana ne oluyor..
Lütfen bana kızmayın ama sizin sorununuz 'tembellik'..
Nerden biliyorum; kendimden :KK42:

:olamaz::KK42: eşimde tembelsin diyor ama ben bir türlü kabul edemiyorum bunu. Her akşam eve geldiğinde yemek hazır oluyor sabah giyeceği kıyafetler ütülü kombin edilmiş vaziyette. Eve geldiğinde heryer derli toplu tertemiz. Benden özel olarak istediği tatlı veya benzeri bir istek varsa yapılmış şekilde. Yemek sonrası çay kahve hemen yapılıyor. İstediği tüm konforu sağlayıp hala tembel olmayı hazmedemiyorum bazen. Ders çalışma konusunda tembel olabilirim birazcık.

Bence güzel bir konuda seni teşvik etmeye çalışıyor sadece tarzı yanlış, bence ders çalış ev hanımlığına yeterince vakit ayırmadığında anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. Ama cidden çalış bak
Teşekkür ederim. Eleştiriye değil bunun gibi motiveye ihtiyacımvar benimde. Çünkü yeterince eleştiriyi eşimden alıyorum.

:olamaz::KK42: eşimde tembelsin diyor ama ben bir türlü kabul edemiyorum bunu. Her akşam eve geldiğinde yemek hazır oluyor sabah giyeceği kıyafetler ütülü kombin edilmiş vaziyette. Eve geldiğinde heryer derli toplu tertemiz. Benden özel olarak istediği tatlı veya benzeri bir istek varsa yapılmış şekilde. Yemek sonrası çay kahve hemen yapılıyor. İstediği tüm konforu sağlayıp hala tembel olmayı hazmedemiyorum bazen. Ders çalışma konusunda tembel olabilirim birazcık.
zaten ders çalışma konusunda tembelsin diyor farkında mısın? ayrıca o ne hizmet aşkı öyle ya keşke biri de bana öyle hizmet etse:işsiz:

Merhaba arkadaşlar. 1 senelik evliyim. Eşim çalışıyor ben ise ev hanımlığı yapıyorum yaşım henüz 20. Eşim kültürlü donanımlı kendini yetiştiren geliştiren bir insan. benden de öyle olmamı bekliyor. Eğitimdeki başarım ile bunu göstermemi bekliyor. 3 defadır ygs ye giriyorum ve istediğim puana henüz ulaşamadım. Bu sene de yine gireceğim. Eşimin baskıları yüzünden bu konuyu açmak istedim. Tüm evin yükü omuzlarımda. ders çalışmaya vakit bulsamda çalışamıyorum. Kafam sürekli başka yerlerde. (Evin şurası şöyle burası böyle. Bugün ne yemek yapacağim vs.) Eşim bu durumu anlamıyor ve beni motive etmek yerine sürekli "sen başaramazsın. Bu kadarcık çalışmayla nah kazanırsın. Tembelsin. Çalışmak istemediğin için çalışmıyorsun" diyor. Devamlı kafama vurmasından bunaldım ne yapacağımı bilmez haldeyim. Tamamıyla ev hanımlığımı yapsam diğeri eksik. Sürekli ders çalışsam ev aksayacak. İkisini bir yürütemiyorum. Ve gerçekten ümidimi yitirmiş vaziyetteyim. Sınavı kazanamazsam eşimin gözünde hiçbirşey olacağım. Çok kötü hissediyorum gerçekten. Aylar günler geçip sınav yaklaştıkça içim içimi yiyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sırf bu yüzden hamile kalmayı bile istemiyorum. Çocuğum olursa sorumluluğum artacak. Önerilerinizi yazar mısınız lütfen. Zira beni gecenin 4 ünde bu satırları yazmaya iten sıkıntıdan bir an önce kurtulmak istiyorum..
Ev hanım ligini kocana hizmeti bırak ders calıs bence madem burdan yuruyor sana onemlı olan insanın kendini bilmesi okumakla da olmuyor

Ütü dediğin hafta 2 hadi 3 kere yapılır olsun. Diğer herşeyi hemen hemen hepimiz yapıyoruz. Birinin sanà "bütün gün evdesin napıyosun sanki" demesinin insanı ne kadar öfkelendirdiğini çok iyi bilenlerdenim. Çünkü asla kabul etmek istemiyor insan, bunla yüzleşmek gerçekten zor. Hadi diyelim senin elin ağır olsun, inan yine de 24 saat çoook uzun bi zaman. Benim bir de 2 yaşında çocuğum var, eşim temizlik ve düzen hastası ama yine de çok boş zamanım var. Kabul etmeliyiz tembelliğe, televizyona, internete bağımlıyız.

Ütü dediğin hafta 2 hadi 3 kere yapılır olsun. Diğer herşeyi hemen hemen hepimiz yapıyoruz. Birinin sanà "bütün gün evdesin napıyosun sanki" demesinin insanı ne kadar öfkelendirdiğini çok iyi bilenlerdenim. Çünkü asla kabul etmek istemiyor insan, bunla yüzleşmek gerçekten zor. Hadi diyelim senin elin ağır olsun, inan yine de 24 saat çoook uzun bi zaman. Benim bir de 2 yaşında çocuğum var, eşim temizlik ve düzen hastası ama yine de çok boş zamanım var. Kabul etmeliyiz tembelliğe, televizyona, internete bağımlıyız.
Böyle konuşunca sana da hak veresim geliyor. Zaten yazılarımdan anlamışsınızdır genelde herkese hak veriyorum. :halay:
Sanırım kendimi çevremdeki daha tembel insanlarla kıyaslıyorum. Ve yaşamın onlardan küçük oldugunu düşününce kendimi herşeyi yapıyor olarak görüyorum.

Böyle konuşunca sana da hak veresim geliyor. Zaten yazılarımdan anlamışsınızdır genelde herkese hak veriyorum. :halay:
Sanırım kendimi çevremdeki daha tembel insanlarla kıyaslıyorum. Ve yaşamın onlardan küçük oldugunu düşününce kendimi herşeyi yapıyor olarak görüyorum.
Bi üst yorumda eleştiri değil, destek istiyorum demişsin. Kusura bakma, galiba ben biraz da kendimi eleştiriyorum. Benim de Kpss çalışmam lazım. Aslında düzenli olarak her gün sabah akşam en az 1'er saat çalışmanın dahi faydası olur. Yeter ki verimli ders çalışmanın metotlarını bil. Gün içinde yaptığımız hangi aktiviteden 2 saat bile ayıramayız ki ?
Ya yanlışsam düzelt ama sen bu ev düzeni, yemek, eşe hizmet durumundan memnunmuşsun gibi algıladım ben. Eşin okumanı istiyor da sen gerçekten istiyor musun ?

Bi üst yorumda eleştiri değil, destek istiyorum demişsin. Kusura bakma, galiba ben biraz da kendimi eleştiriyorum. Benim de Kpss çalışmam lazım. Aslında düzenli olarak her gün sabah akşam en az 1'er saat çalışmanın dahi faydası olur. Yeter ki verimli ders çalışmanın metotlarını bil. Gün içinde yaptığımız hangi aktiviteden 2 saat bile ayıramayız ki ?
Ya yanlışsam düzelt ama sen bu ev düzeni, yemek, eşe hizmet durumundan memnunmuşsun gibi algıladım ben. Eşin okumanı istiyor da sen gerçekten istiyor musun ?

Yalnız siz yazdıkça kendimi öz eleştiri yapar şekilde buluyorum. Bende istiyorum tabiki ama kendimi ev konusunda da geliştirmek istiyorum yemek yapmaya fazla merakımvar yeni yeni tarifler deneyip yeni şeyler öğreniyorum ve bunu yapmak keyif veriyor bana. Ama açıkcası kendime bile söylemeye çekindiğim şey aslında ders çalışmanın bana zor geldiği. Hakikaten zor geliyor. Hiç keyif almıyorum eziyet gibi. Kitap okumayı müzik dinlemeyi fotoğraf çekmeyi severim. Pasta yapmayı yemek yapmayı. Ama ders konusu beni fazla sıkıyor. Okulda gerçekten başarılı bir öğrenciydim ders çalışmazdım fakat anlatılanları çok iyi dinleyip arkasından hemen tekrar ederdim onun haricinde ders çalıştığımı hatırlamıyorum.

Yeni evli olduğun için,bir erkeği ona “cismen” kusursuz bir ev hayatı sağlayarak asla memnun edemeyeceğini henüz anlamamışsın..
Bari kendin için birşey yap,hiç olmazsa o yanına kâr kalır..

Yalnız siz yazdıkça kendimi öz eleştiri yapar şekilde buluyorum. Bende istiyorum tabiki ama kendimi ev konusunda da geliştirmek istiyorum yemek yapmaya fazla merakımvar yeni yeni tarifler deneyip yeni şeyler öğreniyorum ve bunu yapmak keyif veriyor bana. Ama açıkcası kendime bile söylemeye çekindiğim şey aslında ders çalışmanın bana zor geldiği. Hakikaten zor geliyor. Hiç keyif almıyorum eziyet gibi. Kitap okumayı müzik dinlemeyi fotoğraf çekmeyi severim. Pasta yapmayı yemek yapmayı. Ama ders konusu beni fazla sıkıyor. Okulda gerçekten başarılı bir öğrenciydim ders çalışmazdım fakat anlatılanları çok iyi dinleyip arkasından hemen tekrar ederdim onun haricinde ders çalıştığımı hatırlamıyorum.
Eğer eşinin tek beklentisi ekonomik güç kazanman ise, günümüzde hobileri üzerinden sosyal platformlar da çok ciddi kazançlar sağlayan insanlar var. Eminim o da hayli emek ve sabır istiyordur amà en azından severek, hevesle yaparsın..

Yok eşinin beklentisi eğitim, kültür, statü gibi şeyler ise; yani bu senin içinden gelmiyorsa yapamaman çok normal. Bundan ötürü eşine karşı mahcubiyet duyman gerekmiyor. Herkesin eğilimleri, başarılı olduğu konular farklı. Sen önce kendin ne istiyorsun bunun cevabını bul. Sonra eşinle konuşursun. Öte yandan eğitim ve kültür alanında kendini her daim geliştirmeye çalışmak da sana çok şey kazandıracaktır. Eşin de buna şahit oldukça sana destek olacaktır. Yani umarım olur. Belki o da sadece senin vaktini boşa harcamanı istemiyordur. Uslübü yanlış olsa da amacı doğru.

ömrünüz ev işiyle yemekle çayla geçecek.
bu konularda kusursuz olmak size hiçbir şey kazandırmayacak.
pis pasaklı olun hep dışardan yemek söyleyin demiyorum elbette ama bu işlerle ömrünüzü tüketmeyin.

27 yaşında canım.

27 yasindaki bir adamin ne isi var 19 yasinda lise'yi yeni bitirmis kiz ile? Esin kültürlü felan degil canim. Aklima baska kelime ve sifatlar geliyor da paylasmayim simdi.

Esin sen toysun diye evlendi. Hamuru istedigi gibi yogracak, istedigi kivama getirebilsin diye. Cok isteseydi kendi yasitindan, üniversite bitirmis, calisan bir kadin ile evlenebilirdi fakat korktu. Öyle bir evlilikte dominant ve daha üstün olamazdi canim.

Kendini hic ezdirme. Ev isleri icin gitsin yardimci tutsun. Kendin icin ders calis. Calis ki üniversiteye gidip kendi ayaklarin üzerinde durabilmen icin. Esinden sakin korkma ama. Tedirginde olma. Ondan asagi degilsin. Kendine güven.

• Zaten bulunduğum şehirde istediğim için fazla puan almam gerekiyor. Çocuk konusu benimde kafamı kurcalıyor fakat ablam evlendikten sonra açıktan üniversite bitirdi. Ve yeni doğum yapmıştı. Sınava 1 aylık bebeği ile hep birlikte gittik. Yani çevremizde çok fazla buna benzer örnek var. İsteyince olacagını düşünüyorum.
İsteyin ve yapin o zaman.
Ablanızı örnek alabilirsiniz

Back
X