Basarili çocukların anne ve babalari cok sansli degil mi?

Evet her insanın bir yeteneği vardır. Bunu okulda da bariz görüyorum. Her insan yetenekli doğar ve bazıları bunu değerlendiremeden yaşar ve ölür hepsi bu.

Bu yeteneğe gene aileler engel olur bazen cahillikten bazen elelam ne derden

Çocuğun resimi iyidir ama resim karın doyurmaz.

Müziğe yeteneği vardır çalgıcımı olacaksın başımıza gibi gibi

Çocuk ders çalışmak yerine bazen kitap okumayı tercih eder ona bile kızarlar.

Aslında bazen bilmem kaç tane test çözeceğine kitap okuması daha evladır bence

Kitap okuyan çocuk okuduğunu daha iyi anlar .

Sayısalda bile okuduğunu anlayamazsan çözemezsin ki keza sözel de aynı

Eeeee okuduğunu anlayamayan ezbere dayalı bir sistemde çocuktan başarı beklemek ne kadar doğru.?

Siz dediklerimi daha iyi anlarsınız yanlışssam düzeltin lütfen.

Arkadaşlar bazı anneler var şahit olduğum
Gerçekten ellerinden geleni yapıp asla muafak olamıyorlar.
Bazı annelerinde bisey yapmaları gerekmiyor cocuklari zaten istekli azimli ve başarılı.
Kimisi bana katılmaz biliyorum ilgisiz çocuktan basari beklemek olanaksız
Ama her türlü ilgi ve desteği alıp yeterli derecede basari sağlayamayan cocugu ne yapicaz .
?
Belki de ilgisiz olduğu konularda değil de ilgisi olan konulara eğilmelisinizdir.

Bazı annelerinde bisey yapmaları gerekmiyor cocuklari zaten istekli azimli ve başarılı.
Ama her türlü ilgi ve desteği alıp yeterli derecede basari sağlayamayan cocugu ne yapicaz .
?

Kime göre neye göre?
Sizin bu açtığınız konudan bile çocuğa koşulsuz sevgi gösterip, destek olmadığınız çok belli.

Bu yeteneğe gene aileler engel olur bazen cahillikten bazen elelam ne derden

Çocuğun resimi iyidir ama resim karın doyurmaz.

Müziğe yeteneği vardır çalgıcımı olacaksın başımıza gibi gibi

Çocuk ders çalışmak yerine bazen kitap okumayı tercih eder ona bile kızarlar.

Aslında bazen bilmem kaç tane test çözeceğine kitap okuması daha evladır bence

Kitap okuyan çocuk okuduğunu daha iyi anlar .

Sayısalda bile okuduğunu anlayamazsan çözemezsin ki keza sözel de aynı

Eeeee okuduğunu anlayamayan ezbere dayalı bir sistemde çocuktan başarı beklemek ne kadar doğru.?

Siz dediklerimi daha iyi anlarsınız yanlışssam düzeltin lütfen.
Doğru söylüyorsunuz. Mesela benim müziğe ilgim vardı sadece bu zorbalığı ailem değil öğretmenlerim de yapıp sayısal sınıfa geçirdiler. Çünkü aynı zamanda kafam sayısala da basıyordu. Müzik okursam aç kalırdım. Kuzenim mücadele edip müzik öğretmeni oldu. Ona da sanatçı oldu diyerek dalga geçtiler. Ama yeni nesil öğretmenler öyle değil.

?
basarili olursa ne olur, basarisiz olsa nasil olur. boyle seyler ego yaristirma sadece. zaten hemen hemen hepsi beyaz yaka oluyor ve asagi yukari benzer maaslar aliyorlar ileride. bunlar sinifsal meseleler bence

Ya ters teper de; " varlık içinde yokluk yaşatıyorlar " diye depresif bir saldırgan ya da " ben ailemin imkan sunmasına bile değmeyecek kadar degersizim ."diyip ozguvensiz içine kapanık olursa ? Böyle keskin öneriler asla verilmemeli. Hele ki şuanda hayattan çok kolay vazgeçen bir nesil varken !
Keskin öneri nerde var hani. Her seyi olan insanin çabalaması gerekmiyor diyorum. Basarisizlar intihar etmeli demişim gibi laflara bak.

Zaten artık çocukların mutlaka üniversite okumasına gerek yok. Eğer hakim doktor vs olmayacaksa çok da gerekli değil. Bakın atanamayan bir sürü öğretmen var . Asgari ücrete tabi çalışan gıda mühendisleri... liste uzar gider. Siz çocuğunuzun ilgisi hangi yöndeyse o yönde eğitim görmesine çalışın.

hepimiz çocuklarımızın en iyi mesleklerde olmasını istiyoruz. pek tabi ki hak veriyorum fakat farkında mıyız ki artık ülkemizde usta yetismeyecek duruma geldi.kimse çocuğunun kaportacı olmasını istemiyor mesela yok ille kötü de olsa bir univin mühendislik bölümünden mezun olmalı. bisey diyemiyorum bende cocuklarimin fen lisesini kazanmasını istiyorum mesela. bu yüzden akademik başarı isteyen insanlara koru yorum yapamıyorum. tabi ki sağlıklı, ahlaklı ve duyarlı insanlar olsunlar istiyorum ama akademik başarısı da olsun istiyorum elimde değil. kim istemez ki evladi tip kazansın ve iyi bir Dr olsun? veya hakim savcı olması kimin hoşuna gitmez? burda kimse ahkam kesmesin. kimse demiyor cocuk sağlıklı olmasın. çocuklarımız elbette sağlıklı olsun bunun yanında basarili da olsun. ha olur olmaz ona yapacak birsey yok. hayatımızda cocuklarimuzla ilgili Allah korusun bir sıkıntı yoksa elbetteki başarılarına odaklanıyor o yönde temenni ve telkinde bulunuyoruz. aksi çok da görülen bir durum değil bence

Kendim birinci sınıf ogretmeniyim kızımda birinci sınıfa gidiyor. Okuma hızı olması gerekenin yarışı kadar! Zeka olarak bir problemi olduğunu düşünmüyorum matematik konusunda çok iyi maşallah okumaya da çok hızlı gecti teknik konusunda da bir hata yaptığımızı düşünmüyorum ki tum öğrencilerim iyi okuyor ve öğretmenimiz den de çok memnunuz. Ama bazı şeyler hemen olmuyor zaman istiyor emek istiyor. Sizi çok iyi anlıyorum. Bir ara hergun ağlıyordum yanlısı nerde yapıyorum diye . Zamanla kabullendim herkesle aynı olmak zorunda değil. Bazı çocuklar bazı yerlerde takılır o eşiği atlatmasi için emek ve zamana ihtiyacı vardır. Motivasyonunu bozmayın sürekli cesaretlendirin ama ben sana güveniyorum gibi cümlelerle değil bu onda daha çok kaygı yapacaktir. Başarısını değil gösterdiği çabayı övün. Süreci yakından takip edin . Hangi konularda ve nelerde eksigi olduğunu birlikte belirleyin.

Bence başarı için kaynakların kisitlanmasi lazim. İlgi icinde, bulundugu evden memnun, yediği önünde yemediği arkasinda, mental olarak huzurlu oturduğu yerden kimsenin çalışası gelmez. Hırs için kurtulmam lazim bu hayattan ya da bu kişilerden dedigin birileri biseyler kosullar vs olmasi lazim insanin. Kendime dönüp baktigimda onu görüyorum çünkü bi takim ruhsal problemlerime ragmen basariliydim hep. Hep daha iyi daha rahat kafamdakine yakin bi hayat için didindim.
Acar Baltaş’tan mı esinlendiniz😂

?
Mutlaka iyi olduğu bir yeteneği vardır, belki siz hatta kendisi bile henüz keşfetmemiş olabilir. İlgi alanları olur mutlaka yeter ki ortaya çıkaracağı alan yaratın.

?
Doğru yönlendirip meslek sahibi edip hayatını kurtaracaksınız başarıdan kastınız matematik fen mi? Belki çocuğunuz çok iyi bir müzisyen ressam ya da sanayide kaportacı ya da elektrik ustası olacak yeteneklerini biliyor musunuz

Her insan çocuğu başarılı olsun bir yerlere gelebilsin hayatını kurtarsın ister, bunu çocuğu için ister. Başarı kime göre başarı neye göre başarı?
lise mezunu bile olmayan tanidigim hepimizden daha güzel bir hayat yaşıyor mesleginde ilerlemeyi tercih etti oda kendi istedigi yönde başarılı.
veya Türkiye nin hatrı sayilir diyebilecegim unv.mezun olup iş beğendiremedigimiz icin hala anansinin babasinin eline bakan tanidiklarimda var.
Her insan akademik kariyerle ilerleyip illaki orada başarilı olacak diye bir şey yok bence.
çocuklarimiz bizim proje konularımız degil birer bireyler biz dogruyu yanlışı ogretiriz nerede nasıl başarili olabilecegine onların hobileri zevkleri vs yön verir.
zamaninda hepimizin ailesi bizlerden doktor avukat muhendis ogretmen olmamizi bekledi kacimiz ailem bunu istiyor diyip kendimizin degil onlarin ideallerinin pesinden kostuk ki ?

Asla katılmıyorum. Her cocuğun içinde var.. Kapasitesi de var.. İlgili olduğunu zanneden veliler var.. Ama bu sadece zannetme.. Kızım 3'e geçti. 1. sınıftan başladım.. Okumayı yazmayı çözer çözmez etkinlik ve testlere başladık. Sınıftan 1 yaş küçük olmasına rağmen deneme sınavlarında birinci oluyor. Örneğin biz 3. sınıfın konularına başladık. Her gün 30 dakika Konu anlatıyorum ve üzerine de 1 ya da 2 test.. Eminim çoğu insan şuan keyifte.. Ama emek vermek gerekiyor..
Bir öğretmen olarak gerçekten çocuğunuza üzüldüm,bu ne hırs böyle.

Back
X