Başarılı olmak, motivasyon

beyzazyeb

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2016
9
3
1
30
İyi akşamlar herkese. Bir süredir takip ediyorum burayı. Bende bir konuda yardımcı olmanızı isteyeceğim. Lise mezunuyum. Seneye olacak ygs-lys sınavlarına hazırlanıyorum. Bu yıl pek hazırlanamadan girdim. Konularım çok eksikti. Hala da çok eksiğim var. Tıp ya da kocaelide diş hekimliği hedefim. Ama bazen o kadar umutsuz oluyorum ki. Konulari hatırlayamamam ve bazi derslerde çok zorlanmam motivasyonumu düşürüyor. Eksiklerimi tamamlayabilmem icin gunde 8-9 saat verimli çalışmam lazım ama bunu pek yapamıyorum. Kazanmayı cok istiyorum bu benim için çok önemli gerçekten. Ama geçmişten gelen bikaç olaydan dolayı hep bi umutsuzluk durumu, basarisizlik kendime guvensizlik durumu hakim. Nasıl başarabilirim? Bazen öyle oluyorki yapabilirim hayallerimi gerçeklestirebilirim diyorum ama hemen sonrada kendime kızarken yapamayacaksın, başarısızsın derken buluyorum kendimi.

Dr banu çiftçi isminde bir dr var. Youtube da kanalı var. Gençlere özellikle de dr olmak isteyenlere özel videoları var. İnstagramdan da takip edebilirsiniz. Yaşam tarzı ve meslek aşkıyla da örnek bir insan bence. Bence sizi motive edebilir.

Neden basaramayasin.bir seyi yurekden istediyin zaman her sey yapa bilirsin.Basarilar diliyorum.Kendine guven,hayellerini gerceklesdir.:21:

zor gerçekten hedeflediğin bölümler. Bunun 3 yolu var.
1-Çelik gibi iradeye ve motivasyona sahip olursun her gün günde 10 saat çalışırsın. ( Çok zor gerçekten en fazla 1-2 ay sürdürüyorsun sonra düşüyorsun ister istemez)
2-İyi bir arkadaş grubuna sahip olursun birlikte çalışırsınız birbirinizi motive edip yapamadığınız soruları birbirinize sorarsınız
3-İyi maddi duruma sahip olursun, her dersten özel derse gidersin hocalar her türlü ders anlatıp ödev vereceği için mecbur yapmak zorunda kalırsın. O kadar para veriyorum kursa mantığı güdersin.

Online ders anlatımı yapan siteler vardı ücretsiz. Hala duruyorlardır ama marifet onları düzenli takip etmekte. Ygs de yüksek puan için bol bol çözümlü deneme çöz. Lys için her soruyu çöz.

Oncelikle kendinizle gurur duyun ,hedefleriniz var ve bu ugurda ikinci kez sinava giriyosunuz bu bile basarili olacaginizin kaniti.

Vakit kaybetmeden kendinize uygun bi plan hazirlayin,ilk aylar sadece ygs degil lys konularini da calisin.

Sabahlari erken kalkin.
Cozdugunuz sorulari duvariniza bi pano yaptirip oraya yazin.
Yetersiz hissettiginiz dersler icin hocadan yardim alin.
Onunuzde bir yildan fazla zaman var,calisin emin olun karsiligini alacaksiniz.

yagmur0007 yagmur0007 Biliyorum dr banu hanımı,her gün düzenli olarak paylaştıklarına bakıyorum. Çok sağolun ama.

Neden basaramayasin.bir seyi yurekden istediyin zaman her sey yapa bilirsin.Basarilar diliyorum.Kendine guven,hayellerini gerceklesdir.:21:
Çok sağolun :)Şu hayatta en çok istediğim şey budur sanırım. Ama kendime güvenim dediğim gibi pek yok. Yani bazen olur yapabilirim diyorum -ki gerçekten inanarak çalışınca o konuyu yapabiliyorum- ama çoğu zaman gecmisteki basarisizliklarimdan ötürü yapamayacağım olmayacak hayal kırıklığı olacak yine gibi düşüncelere kapılıyorum.

M MissCyg Çok sağolun öncelikle cevabınız icin. Arkadaşlarımın çoğu universiteye başladı tekrar hazırlananlar ise hedefleri benim gibi değil yani soyle onlarla aynı ortamda olduğumda motivasyonun aksine daha çok düşüyor. Yani puanın neye gelirse yaz mantiğındalar birazda. Maddi durumum malesef yaşadığım yerde özel ders almaya pek yetmez gibi. Matematik biyoloji derslerini çalışınca kolaylıkla yapabiliyorum. Zorlandığım derstede özel ders ücretleri çok fazla. Aslında ihtiyacım olan tek şey o ilk madde. İrademin iyi olması ile düzenli çalışmayla yapılabilir ama o kadar iyi değilim bu konuda o ilk maddeyi uygulamak için ne yapmalıyım nasıl guclendirneliyim irademi, günlük 8-10 saat çalışmaya?

Y YenidenBaslasin Çok sağolun oncelikle. Dediğiniz gibi malesef gurur duyamiyorum pek. Hayatımda sürekli başarısız oldum gibi geliyor bana. Etrafimdada başaracağına dair inanan tek kişi yok. Olmasına gerek yok aslında ama bende bazen o kadar olumsuzluğa kapılıyorum ki, korkuyorum hayatım boyunca hayal kurduğum şeylerin hep hayal olarak kalmasindanda.

Başarabilirsin tabii ki, tek yapman gereken kütüphanede çalışma olayına kendini alıştırman. Tıp fakültesinde okuyan ve derece yapan arkadaşlarım kütüphaneden çıkmazlardı. İnşallah hedeflerine ulaşırsın :)

M MissCyg Çok sağolun öncelikle cevabınız icin. Arkadaşlarımın çoğu universiteye başladı tekrar hazırlananlar ise hedefleri benim gibi değil yani soyle onlarla aynı ortamda olduğumda motivasyonun aksine daha çok düşüyor. Yani puanın neye gelirse yaz mantiğındalar birazda. Maddi durumum malesef yaşadığım yerde özel ders almaya pek yetmez gibi. Matematik biyoloji derslerini çalışınca kolaylıkla yapabiliyorum. Zorlandığım derstede özel ders ücretleri çok fazla. Aslında ihtiyacım olan tek şey o ilk madde. İrademin iyi olması ile düzenli çalışmayla yapılabilir ama o kadar iyi değilim bu konuda o ilk maddeyi uygulamak için ne yapmalıyım nasıl guclendirneliyim irademi, günlük 8-10 saat çalışmaya?

ben pek yapamıyordum Fizik- Kimya- Matematik (geometri dahil) özel derse gittim. Eksik olduğun dersler için ekolhoca'ya bak derim. Aslında benim dönemimde de vardı ama yeni yeni videolar tamamlanıyordu. Yapacağın şeyi söyleyeyim. Rahat bir sandalye edin, boş bir masa bul dışarıdan gelen sesleri almamak için odaya kapan. Yazın Klima gerekli eğer dışarıda ses varsa. Odanın içinde dikkat dağıtan bir şey kalmasın(Telefon dahil). Ders zamanı ders yap mola zamanında molanı güzel değerlendir. Molada gözleri dinlendirmek önemli. Alıştıktan sonra zor gelmiyor. Alışana kadar ilk birkaç hafta zor geliyor. Ama tatil olduğu zamanda çalışmak önemli. Bugünde tatil yapayım, bu hafta tatil olsun dersen başa dönersin alışkanlık kaybolur yeniden çalışmaya başlamak oldukça zordur. İllaki tempoya girersin bir şekilde. Bitmeyecek bir şey yok. 2 ay yazın tüm ygs konuları biter ama bence Lys'de bak. Yazdan Mat-2 tamamı ve Fizik-2 nin önemli kısmı, Kimya-2 de duruyorsa organik kimya'yı bitir.

Denemeler çok önemli. Hangi konudan eksik olduğunu tespit etmenin yolu denemedir. Ygs için özellikle en az 100 tane çözümlü deneme çöz evde. ( Denemelerdeki sorular seçmecedir, Ygs mantığı ezber değildir benim dönemde öyleydi en azından) Lys için denemeden çok konu eksiği kalmaması daha önemli. Çünkü ezber zaten.

B beyzazyeb
Cevrenizdeki yaz gitsin diyen ufku dar insanlardan uzak durun,hayata bi kez geliyoruz ve mutlu olmak icin caba gostermemiz,fedakarlik yapmamiz gerekiyosa yapariz deyin.

Kendinize inanin,etrafinizda size inanmayan insanlarin olmasini lehinize cevirin,size inat kazanacagim diye motivasyon bile saglayabilirsiniz .

Basarili insanlar daima kiskanilir,basarili olma potansiyeli olan insanlar hem kiskanilir hem de basarili olamasin diye asagi cekilmeye calisilir,elestirilir yapamazsin edemezsin diye ozguveni kirilmaya calisilir ki basarili olamasin.Bunu bazen insanin en yakini bile yapar onun icin hic kimsenin inancinizi kirmasina izin vermeyin.

Gecmis basarisizliklarinizi unutun,yeniden baslayin her seye,kendinize guvenin calisin ve basarin.

olympian olympian çok sağolun, kütüphane olayini deneyeceğim :)

M MissCyg Evet yazdıklarınızı uygulamaya çalışacağım. O ilk haftalar hep zor. Ben artık pek irademi kontrol edemiyorum yani o masada oturmak ve odaklanmayi pek beceremiyorum inşallah halledebilirim. Yardimci olduğunuz için çok sağolun :)

Y YenidenBaslasin inşallah dediğiniz gibi başarılı olabilirim. Çok sağolun :)

İyi akşamlar herkese. Bir süredir takip ediyorum burayı. Bende bir konuda yardımcı olmanızı isteyeceğim. Lise mezunuyum. Seneye olacak ygs-lys sınavlarına hazırlanıyorum. Bu yıl pek hazırlanamadan girdim. Konularım çok eksikti. Hala da çok eksiğim var. Tıp ya da kocaelide diş hekimliği hedefim. Ama bazen o kadar umutsuz oluyorum ki. Konulari hatırlayamamam ve bazi derslerde çok zorlanmam motivasyonumu düşürüyor. Eksiklerimi tamamlayabilmem icin gunde 8-9 saat verimli çalışmam lazım ama bunu pek yapamıyorum. Kazanmayı cok istiyorum bu benim için çok önemli gerçekten. Ama geçmişten gelen bikaç olaydan dolayı hep bi umutsuzluk durumu, basarisizlik kendime guvensizlik durumu hakim. Nasıl başarabilirim? Bazen öyle oluyorki yapabilirim hayallerimi gerçeklestirebilirim diyorum ama hemen sonrada kendime kızarken yapamayacaksın, başarısızsın derken buluyorum kendimi.

B beyzazyeb Youtube'da Deniz Gayretli'nin (Asistan Göz Hekimi) sınavla ilgili videolarını bulun izleyin derim. Şu başlıktaki videolar;

-Sınav Kazandıran 5 Adım
-Doğru Ders Çalışmanın 5 Noktası
-Yaz Tatili için Ders Planı
-Sınava Hazırlık Rutinim

İzlediyseniz oturun bir daha izleyin lütfen. Tekrar tekrar izlemenin faydası olabilir. Ayrıca Tıp fakültesi ve doktorluk üzerine videoları var. Madem hedeflerinizin arasında Tıp var isterseniz bir göz atın.

Motivasyonunuzu düşürmek istemem ama tıp okumak biraz törpüleyici birşey zaten. Derece yaparak girdiğim okulda ders çalışma aşkım şevkim motivasyonm düşmüş olarak çıkıyorm. Yani daha azı ile girseydim azala azala ne olurdu bilmiyorum. Kaç gece sabahlayp üstüne birde kalabileceğin, sözlülerde internlükte kesinlikle adalet olmayan yıpratıcı bir süreç. Ben de çok istiyordum anlıyorum ama toz pembe de değil. En güzeli hayırlısını istemek söylemeye çalıştığım. İnsan bu yarış atı değiliz en güzel yışlarımı günde 8-10 saat çalışarak geçirdim hala çalışıyorum :( sisteme sitemim yanlış anlaşılmasın ama sana ne uygunsa onu seç herkes bunu yapmak zorunda değil zaten bana sorarsan bu kadar ineklemek fizyolojik birşeyde değil

öncelikle internetini kapattır lütfen
hem dikkatini dağıtıp ders çalışmanı engeller hem de bilgisayar dikkat dağınıklığına sebep oluyor

Açıkçası ben baya yata yata kazanmıştım tıp fakültesini. Ama hani liseyi de bos gecirmemistim, öğrenmek icin dinliyordum dersi günü kurtarmak icin degil yani. Öyle olunca da cok cabalamadan kazandım cok şükür.

Ama şuan diyorum ki keske cok cabalayıp kazansaymısım, en azından bir çalışma disiplinim olurdu. Suan bi disiplin olusturamıyorum ve sınıfı sürüne sürüne gecmeye çalışıyorum. Cidden tıp zannettigimden daha zormuş. Bu hazırlanma sürecin hicbir sey yani :D

Benim fizik dersim kötüydü mesela, onu da körfez video ile atlattım. Sürekli derslerinj dinledim, sorularini çözdüm, çözemediğim sorularn çözümünü izledim.. Ayrıca dershanedeki hocamla da konu takibi yaptık 2 kitaptan. Böyle böyle halletmistim fiziği. Zaten fizik dışında da bi sorunum yoktu.

Ama yani ben fizigi halledebildiysem herkes her seyi halledebilir. :D

Sana verebilecegim tavsiyeler; oldukça çok soru çöz, bilmedigin konuları muhakkak öğren (hocalarından ya da dedigim gibi körfezvideo tarzı sitelerden ), deneme çöz hızını arttır, sakin ol cidden yetistirilmeyecek konular degil bunlar, beslenmene dikkat et. Bir de varsa iyi çalışan arkadaşlarınla takıl, o da motive ediyor. Çalışmayıp haytalık yapanlar daha da uzaklaştırıyor o çalışma psikolojisinden.

Aysar_ Aysar_ o youtube kanalını da biliyorum ama tekrar izleyeceğim. Çok tesekkur ederim.o

Fenobarbital Fenobarbital çok haklısınız. Toz pembe değil ve zorluğunu ne kadar tahmin etmeye calissam da isin icinde olmadiğim icin bilemiyorum. Ama olurda ilerde sizin gibi dusunecek olsamda (kotu anlamda degil) bunu yasayarak tecrube etmek isterim. Hayirlisiyla olur da insallah. Tesekkur ederim.

@CatyLizzie su son zamanlarda odaklanma, dikkat sorununu ben cok yasiyorum. Ama derslerimi internetten videolardab,sitelerden takip ediyorum. Tavsiyeniz icin cok sagolun.

@Candy54 benim liseden pek saglam degil sizin gibi yani o acigi daha cok calismayla artturmam gerekiyor. Fizik benimde kabusum desem yeridir. Byoloji matematikte bir kez calisinca genelde olur ama fizik icin ayni sey grcerli degil. Sagolun tavsiye icin. Insallah olur.

Siyah Kugu Siyah Kugu irade konusunda biraz zayifim.

B beyzazyeb benim de iradem sağlam degildir, hatta şuan sınıfı geçme mücadelesi veriyorum şuan.

Sen oturup düşünmek yerine kalkıp harekete geç. Konular yetismez gibi geliyor degil mi? Ama öyle bir sey yok emin ol. Matematik-geomrtri-fizik hallettin mi gerisi halloluyor zaten.

Sadece yaz tatilinde bile ygs matematiği halledebilirsin. Sonra da lys matematige yüklen. Fizikle beraber götür hatta. Bana o videolar cok isime yaramisti bilmem belki senin de isine yarar. Ve yapamadıgın soruları asla biriktirme, hemen gidip sor hocalara.

bu sene sınava girdin mi

LYS ye girecek misin

mümkün olan en çok sayıda sınava denemeye vs gir

hatta önümüzdeki sene için dershaneler ödüllü deneme koyabilir takip et çalış gir indirim vs kazan

başarılı ve hedefi olan öğrenciyi kimse kaçırmak istemez üstüne daha fazla indirim yaparrr

kütüphaneye git o imkan yoksa odanı kütüphane yap yani girip çıkmak sıkıntılı olsun sadece su alınsın içeri vs

arada bir çalışkan kişileri görmek için kütüphaneye vs uğra

ne kadar çok çalışıyorlar de motive ol

Canim sen tüp degilsin ki gazla çalıştıralim seni.
Kendin istersen yurekten basarirsin.

Back
X