başarısız olduğunuz tüp bebek merkezinde tekrar denermisiniz?

NAZLI28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2008
39
0
86
İstanbul
başarısız olduğunuz tüp bebek merkezinde tekrar denemeyi düşünüyomusunuz ben ordaki doktorun elinden geleni en iyisini yaptığını ama tekrar gittiğimde benim için daha ne yapabilirki diye düşünüyorum ne dersiniz

nazlı canım ben ilk tedavimi yaptırdığım yerdee 2.denememi yaptırmıycammm....bencee tecrübesiz bi hastaneydii tüp bebek konusundaa....benim bebeğim tuttu fakat değerim katlanmadı ve bebeğim düştü.....başarısızlık tabiki olabilir..zaten %100şans vermiyolarr.....ama bide memnun olmak lazım...ben başarısızlıkdan ziyade memnun değilim önceki hastanemden.....hakkında hayırlısı olsun canım......

Ben zaten tecrübesine güvenmedim bi klinikte denemezsin bahcecide ilk denemem tutmadı ikincide sadece klinik icinde değiştirdim 6.5aykik hamileyim bu klinikten klinge değişir benim kuzim çapada tüp bebekci ona bile güvenip gitmedim yani

Ben zaten tecrübesine güvenmedim bi klinikte denemezsin bahcecide ilk denemem tutmadı ikincide sadece klinik icinde değiştirdim 6.5aykik hamileyim bu klinikten klinge değişir benim kuzim çapada tüp bebekci ona bile güvenip gitmedim yani

Benim kuzenim ne kadar iyi dr olursa olsun kadın doğumcu olduğu için ona değil başkasına giderdim herhalde..Sonuçta insan kuzenine bacak açamaz,utanır yani..kaydirigubbakcemile3
Ailece görüşülen bir kadın doğumcuya gitmek kolay değil...a.s

Son düzenleyen: Moderatör:
:) aha badem öyle değil
opuyu felan yapıyor o da ama genede ayıp tabikide sonuca fa çok özel ilgi alaka olurdu diğer Dr.larlada yani rn son düşüncem beni öyle gorucek olması

:) aha badem öyle değil
opuyu felan yapıyor o da ama genede ayıp tabikide sonuca fa çok özel ilgi alaka olurdu diğer Dr.larlada yani rn son düşüncem beni öyle gorucek olması

Eee canım tüp bebek dr u olduğuna göre tabiiki opu yu da yapacak,transferi de yapacak..:CüvCüv:

başarısız olduğunuz tüp bebek merkezinde tekrar denemeyi düşünüyomusunuz ben ordaki doktorun elinden geleni en iyisini yaptığını ama tekrar gittiğimde benim için daha ne yapabilirki diye düşünüyorum ne dersiniz

ben de aynı tereddütle iki defa merkezimi değiştirdim.şu an 3.merkezde denemedeyim...inşallah bu sonuncu olur...insan bi yandan negatif sonuç aldığı merekezin kendi için herşeyi yaptığını ve artık faydalı olamaycağını düşünürken bi yandan da o merkezin hastasını fizyolojik vb konularda daha iyi tanıdığını düşünerek acaba yeniden aynı yere mi gitsem sorusunu sormadan edemiyor...size de öyle olmuyor mu?akannehir

2.tedavımıde aynı merkezde denedım ve tekara hayal kırıklıgına ugradım.Tekrar denemeyı tavsıye etmıyorum.3.yü aynı merkezde yaptırmayacagım.Coook pismanım:a015:

merhaba nazlı
ben aşılama ve 1. tüp bebek başarısız olan doktoruma 2. denememi de yaptırdım ve şimdi hamileyim
aşılamada zaten pek şans görmüyordum ama doktorum bir kere deneyelim dedi belki tutar diğe
1. olmadı ama ben yine ona gittim çünkü 1. de neden başarısız olundu , daha fazla ve farklı neler yapabiliriz , acaba bir yerde yanlışlıkmı yaptık diğe daha fazla araştırdı daha kontrollü ilaç uyguladı, çok ilgiliydi ama 2. de daha da fazla ilgilendi, beni daha iyi tanıdı ve anladı ona göre yaklaştı
ama 2. de de olmasaydı değiştirecektim merkezi
hem nazlıcım her seferinde doktor değiştirmek bir çok işlemide sil baştan yapmak oluyor her seferinde doktoruna herşeyi yeniden anlatman gerekecek
tabi karar senin ama bir çok doktorda ilk seferde hemen doktorunuzu değiştirmeyin der
inşallah senin için her şey kolay olur

ılkınde dr umun elınden gelenı yaptıgını dusunuyorum memnun kaldım genel olarak ama belkıde psıkolojıktır ben ıkıncıyı baska yerde dneyecegım, her gecen gun yenı seyler ogrenıyoruz bu da bır tecrube olsa gerek.

canım ben ilk denememi istanbul tüp bebekte yaptırdım herşey işlemler yapılana kadar güllük gülüstanlık işler bitti sonuç çıktımı adım hıdır elimden gelen budur a dönüşüyor negatif sonuç aldıktan sonra asla gitmem bi daha buyukte konuşmayalım ama .. ikinci denememi benim daha önce bildiğim ama hiç gitmediğim bir doktara yaptırdım amerikan hastanesiyle beraber çalışıyor şuan sonuç bekliyorum bakalım bu sonuç belli olunca o nasıl davranacak yarın test günüm dualarınızı bekliyorum

önemli olan işlerinde titiz olmaları, ilgi göstermeleri ve beni bilgileriyle tatmin etmeleridir.

başarısızlık onların başarısızlığı mıdır ? onların işi döllemek , döllenen embriyo tutmuyorsa o bizim vücudumuzla, genetiğimizle alakalı bir konudur.

benim 2 gebeliğim var, birinin kalbi durdu, biri kese oldu bebek olmadı.

doktorlarım (birkaç) dediği şu, yumurta ve sperm döllense yerleşse bile bu durumla karşılaşabilirsiniz çünkü aynı sperm ve yumurta.

bu durumda tüp bebek merkezimi başarısız olacak ?

güvendiğim yere, bir kaç kere gitmekten çekinmem. İnşallah gerek kalmaz o ayrı :))

önemli olan işlerinde titiz olmaları, ilgi göstermeleri ve beni bilgileriyle tatmin etmeleridir.

başarısızlık onların başarısızlığı mıdır ? onların işi döllemek , döllenen embriyo tutmuyorsa o bizim vücudumuzla, genetiğimizle alakalı bir konudur.

benim 2 gebeliğim var, birinin kalbi durdu, biri kese oldu bebek olmadı.

doktorlarım (birkaç) dediği şu, yumurta ve sperm döllense yerleşse bile bu durumla karşılaşabilirsiniz çünkü aynı sperm ve yumurta.

bu durumda tüp bebek merkezimi başarısız olacak ?

güvendiğim yere, bir kaç kere gitmekten çekinmem. ınşallah gerek kalmaz o ayrı :))

dr unuzun sizi ve eşinizi genetik tahlile yönlendirmesi gerekir..Bu genellikle kromozamal bir durumdur..Yani kesenin boş olması,embriyonun gelişmemesi..Eşinize özellikle y mikro delasyon testi yaptırabilirsiniz..Ya da transfer öncesi embriyolara pgt işlemi...
ıyi bir merkez tedavide kişileri doğru yönlendiren ve iyi takibi olan bir yer olmalı diye düşünüyorum...

dr unuzun sizi ve eşinizi genetik tahlile yönlendirmesi gerekir..Bu genellikle kromozamal bir durumdur..Yani kesenin boş olması,embriyonun gelişmemesi..Eşinize özellikle y mikro delasyon testi yaptırabilirsiniz..Ya da transfer öncesi embriyolara pgt işlemi...
İyi bir merkez tedavide kişileri doğru yönlendiren ve iyi takibi olan bir yer olmalı diye düşünüyorum...

valla 4 den önce gerek yokmuş ama biz özel istekle gebelik materyalini genetik teste yolladık muhtemel 10 Aralık gibi sonuç çıkacak.

PGT dedik ama daha çok genetik hastalık taşıyan çiftlere yapılıyormuş. Bakalım artık şu anda bekleme dönemindeyim herhalde Ocak ayında başlarız.

Önerileriniz için teşekkürler yoksa gebelik elde etmede sorun olmuyor. 9 ayda 2 kere hamile kaldım ama yürümedi.

valla 4 den önce gerek yokmuş ama biz özel istekle gebelik materyalini genetik teste yolladık muhtemel 10 Aralık gibi sonuç çıkacak.

PGT dedik ama daha çok genetik hastalık taşıyan çiftlere yapılıyormuş. Bakalım artık şu anda bekleme dönemindeyim herhalde Ocak ayında başlarız.

Önerileriniz için teşekkürler yoksa gebelik elde etmede sorun olmuyor. 9 ayda 2 kere hamile kaldım ama yürümedi.

Ne yani..illa 4 kez maddi manevi yıpranıcak insanlar öyle mi ??? Yok öyle bir şart...
Arkadaşım ben eşimle bir üniversite hastanesinin genetik bölümünde tedaviye başlamadan evvel yaptırdık testlerimizi..O testleri yaptırmadan bilemezsiniz durumunuzu zaten..ınsanların böyle sömürülmesine sinir oluyorum açıkçası..Gebelik olması anca kalp atışı duyulduktan sonra bir değer taşıyor..Kalp atışı alınamamışsa, kese oluşmamışsa bu kromozamal bir sorun muhtemelen..Muhakkak yaptırın bu testlerinizi..Onca maddi manevi fedakarlık yapıyorsunuz,yapıyoruz.....Bir de harcanan zaman var...
pıhtılaşma sorunu da sebep olabilir...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X