Başarısızlığın getirdiği eziklik

samanthaa

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
298
İstanbul
Çok mutsuzum artık bir çözüm bulamıyorum. Üniversite mezunuyum, evliyim ancak çalışmıyorum. Beni tanıyan herkes görür görmez iş arıyor musun, hala iş bulamadın mı diyor.

Üniversiteyi bitirdikten sonra farklı bir alanda uzmanlık için eğitim aldım. Bu eğitim için 5 kişi alıyorlardı ben 5. olarak girdim ve bu eğitim süresince bana sen sonuncusun sen aptalsın sen anlamazsın muamelesi yapıldı. 5 kişiden 2 si kız 3 ü erkekti. Erkeklere her şeyi öğrettiler kızları dışladılar. Soru sorduğumda duymazdan gelip arkamdan gülüyorlardı. Hiçbir şey öğrenemedim onlardan. Erkek olanlara iş buldular bizleri değil bir yerlere önermek, işe almayı düşünenlere ben olsam almam kızlarla çalışılmaz diyerek bizi her şeyin dışında tuttular. Diğer kız arkadaşımın torpili olduğundan o da yeni işe girdi ben kaldım.

Eşim üstüme gelmiyor ama ben bu alanda verilen seminerlere bile bizi dışlayan insanları göreceğim diye katılamıyorum. Eğitim konusunda 0 ım. Oradaki eğitim süresince bana yaptıkları yüzünden defalarca sinir krizi geçirdim. Bir süre sonra özgüvenimi kaybettim. Bir yılı aşkın süredir kendimi gerçekten aptal, bir iş beceremez gibi hissediyorum.

Şu an çalışmadığım için evdeyim eşim işe gidince oturup en başından ders çalışmaya başlayayım diyorum. Yapamıyorum. O kadar etki etmiş ki üstüme hala kabuslar görüyorum.

Başarısızlığın getirdiği ezikliği mutsuzluğu fazlasıyla yaşıyorum. Kimselere diyemiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum :((

Vardır elbet tek değilsindir eminim bende bazen tek olduğumu sanırdım buraya girene kadar.Hangi bölümdesin nerde yaşıyorsun ki bütün eğitimlerde onları görebilirim diyorsun onların olmadığı bir yer yokmu ki?

Kongrelerde, toplantılarda hep görüyorum. Ben işsiz, güçsüz vasıfsız bir insanım ne de olsa onların gözlerinde. Sırf bu yüzden mesleki anlamda insan içine karışmak istemiyorum.

Ve en önemlisi bilgisizlikten mesleğimi yapamıyorum. Nasıl eğiteceğim kendimi bunu da bilmiyorum.

profiline baktım da kimyagermişsin. nasıl bir uzmanlık eğitimi aldın çünkü kimya okudun galiba ve kimya bölümleri genelde kız ağırlıklı bölümler oluyor.nasıl bir iş ki kızlar yapamaz tarzı bir düşünce var?

iş bulma işleri biraz kısmet biraz da torpil sen elinden geleni yap gerisini Allah'a bırak.kaderinde bir iş varsa eminim bir şekilde o iş döner dolaşır seni bulur.

fen-edebiyat mezunlarının iş bulması sıkıntılı oluyor galiba biraz artık öğretmenlik de yapamıyorlar.nasıl bir uzmanlık eğitimi aldın bilmiyorum ama olmadı yüksek lisans yap.belki okulda araştırma görevlisi falan olabilirsin.kpssye hazırlan.her türlü iş aramaya devam et ve ararken de kendini geliştir.

kendini kötü ya da ezik hissetme çok iyi okul mezunları başarılı insanlar da iş bulamayabiliyor bazen o kadar kısmet şans ve torpil işi ki.umudunu kaybetme.

Back
X