Başarısızlık korkusu

bahar delisi

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2022
37
9
6
22
Merhaba başarısız olmaktan korkuyorum 19 yaşındayım yakında 20 olacağım bilgisayar programcılığı 1.sinifim ilerde dgs girmeyi düşünüyorum ama çok korkuyorum yapamazsam diye ..sanki her şey kötü olacak korkusu stres yapıyorum kendime güvenim yok

Bende çok başarılı ve inek olmama rağmen kendimin farkında değildim hiçbir zaman hani 60 alır ya insan lise olsun üni olsun mutlu olur ben 95-100 alırdım mutlu olamazdım, mesela sınavlara günü gününe çalışsamda çalışmadım derdim kendimi yetersiz hissederdim hep en kötüye hazirlardim kendimi yüksek alırdım zaman zaman arkadaşlarımda garipserdi hani Alens düşük bekledin çalışmadım dedin yüksek aldın diye çok kizarlardi bana ama dozunda olduğunda korku işe yarıyor bir kat daha fazla çalışmana sebep oluyor başarısızlıktan korkmak yerine başarmak için çabala ve gerçekten çok çalış çalıştıkça korkunu yenersin bir süre sonra kendinden emin olursun kendine güven neden yapamayasın ki sen emek ver gerisini Allah'a bırak

Dgs'ye şimdiden hazırlanmaya başlayın test çözün bol bol. Korkarak ilerleyemezsiniz. Zaten ilk çalışmada kim başarılı olmuş? Ben Dgs'ye hazırlanmadan girdiğime çok pişman olmuştum iki sene kaybım olmuştu o pişmanlığı yaşamamak için bence şimdiden çalışın :)

Başarısızlık korkusu kötü bir şey değil ama onunla ne yaptığınız önemli. Başaramamaktan korkuyorum deyip yapmanız gerekenlerden kaçarsanız korktuğunuz başınıza gelir. Belki sonuçlarla hemen karşılaşmazsınız ama en fazla ertelenir. Ertelendikçe de büyür.

Başarısızlık korkusu sizi çalışmaya motive etsin

Merhaba. Matematik varsa Dgs de yaparsın. Yoksa evet biraz zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…