- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
- Konu Sahibi _MedceziR_
-
ek olarak o köyden gelenlerin dışında bi de dağıtılan makarnalar var
kuzenim var benim mersinde yaşıyor 15 yıl boyunca parası olmadığı için tüp bebek yaptıramadı ve çocuk sahibi olamadı yıllarca..bu hükümet gelip düzenleme yaptı ve her sene tüp bebeği devlette ücretsiz deneyebiliyor.hemde para vermiyor hiç..tabi yine olmadı o ayrı konu.ama 15 sene öncesi nereeeee şimdiki nereee.ben kendi adıma konuşacaksam eğer devlete gitmiyorum işyerimden izin alamadığım için özele başkent gidiyorum.55 liraydı muayene ücretimiz özel hastanelerin ücretleri artınca bizim hastanede arttı...bende zamanm olmadığı için böyle bi tercihte bulundum.ev hanımı olsaydım devlette gayette güzel yaptırırdım..fikrim budur.
ben bir insanının çocuğunun olmaması ve bekar olması yüzünden ona belaltı laflar etmesine nasıl bakıyorsunuz sorusuna cevabını alamadım.
Bir kaç aileye verilen imkandır o bahsettiğin onlarında bir çoğu tv de gövde gösterisinde dönüşüyor devlet bilmem kaç aileye tüp bebek imkanı sağladı diye haber oluyorlar..Şu an ki topikte 300 e yakın kadın anketi oyladı bunlar sadece benim topiğimde bu kadar sayı ve 2014 tüp bebek yapacaklar kendileri..Takdir edersinki bunca yıldır burdayım ve ne hikayeler biliyorum imkansızlıklar yüzünden çocuk olmaması sebebiyle boşanma aşamasına gelen çiftlerden tut bir sürü travma yaşadım kızlarla..bu hükümet geldiğinde tüp bebek rapor hakkı 3 iken 2 ye düşürdü geçen sene ise tekrar 3 e çıkarıyoruz diye tv de resmen şov yaptılar...Kazen bu konunun ne kadar önemli olduğunu bildiğinden birlikte dosya hazırladık ve hem bakanlığa hem cumhurbaşkanına bildirdik bu basit bir dosya değildi ancak muhatap alınmadık.Bana 3 çocuk yap diyeceksin tüp bebeğe başvurmuş insanların anasını ağlatacaksın...Senin imkanın varda seçme şansın oluyor benimde imkanım var ama imkanı olmayan o kadar insan varki bunuda senin baktığın yerden görmen mümkün değil gelde bana sor diyorum..Neyse ben asıl olarak evlat sahibi olamaması üzerinden bahçeliye bel altı vurmasına cevap alamadım..Almakta istemiyorum şaşırıyorum aynı şeyleri yaşayıp bu kadar farklı düşünüyor olmak çok tuhaf...
onun amacı anlamamak değil ama onun buradaki amacı o kişiyi küçümsemek ve eksikliğini yüzüne vurmak.bende olsam aynı cevabı verirdim helal olsun diyorum.çocuğum olmadığı için bende anlamıyorum annemi çünkü..
onun amacı anlamamak değil ama onun buradaki amacı o kişiyi küçümsemek ve eksikliğini yüzüne vurmak.
ayrıca,
insanlar aile ortamıda yaşar, bir yaşa gelir. aile kavramının içinde gelişir. anneliğin ne olduğunu anneden görür. yada akrabadan.
nasıl bir doktor hastasına teşhisi koyarken o hastalığı yaşamıyorsa ,aynı onun gibi. bir şeyi anlamak,bilmel yada hissetmek için onu illa yaşamak gerekmez.
duyguları vicdanı sevgi yetisi olan her insan bir çocuğu anlayabilir.
bu senin yapın. ama her anne olmayan onu yaşamıyor ki. sen deliriyorsun,ama anne olmayan başka biri seviyor kucaklıyor. bu kıstasın olmamalı. bu senin dna an. ve kodun. başkasında böyle değil.katılmıyorum çünkü ben anne olmak istiyorum evet ; ama yiğenlerim mesela ağladığı zaman orada delirip çıkabiliyorum odadan ama annesi yani ablam onu ağlarken bile seviyor kucaklıyor susturuyor.ama ben annelik nedir bilmediğim için o sese tahammül edemiyor ve ortamı terkediyorum..mesela ??
Bundan sonra biri de kalkip din, iman, namus, seref demesin valla. Bir yandan basörtülü bacilarim magdur edebiyati yaparken, öbür taraftan yenmis milyonlar var, benim saymaya gücüm yetmez. Karalama üzerine kurulu bir siyasetin geldigi nokta baska ne olacakti ki? Adam ülke gündemini birakip, aylarca camiye ayakkabi ile girdiler, yok bira sisesi vardi, yok basörtülü bacima saldirildi diye diye uyuttu sizi, dini duygularinizi sömürdükce sömürdü, umrunuzda mi? Hepsi de yalan cikti, yine degismediniz.
Bakanlarin kirli iliskileri, paralari catir catir döküldü. Tayyip Erdogan bir telas oglunu sardi sarmaladi, paralel devlet, komplo bunlar, dis gücler deyip durdu, adam hakli dediniz. Caldiysa benden caldi, sana ne dediniz. Destege tam gaz devam ettiniz.
Simdi mitinglerin birinde sinyalini vermisti kasetleri cikacagina dair, niye verdi acaba? Birileri kasetlerin elinde oldugunu söyledigi icin önden yolunu yapiyor olmasin? Aynen de öyle oldu, ses kaydi cikti ortaya. Adam internet yasasi cikardi, gikiniz cikmadi. Niye telasla bu islere bulasti saniyorsunuz? Baykal`in özeli ortaya ciktiginda, mitinglerde saldirdi durdu, bu özelmis ortaya cikmamasi lazimmis mis da mis, yahu bunun özeli mi var "sen kendi karinla mi yapiyorsun ki özel olsun?" diye gürledi, alkis tuttunuz. Bu kirlilikten sizi temizleyecegiz diye basa geldi, kirliligin dibine vurduk. Simdi bu benim özelim, özel telefonlarim nasil dinlenir diye 180 derece dönüs yapti? Bunu bile düsünemiyor musunuz? Bu adam basa geldiginde ne demisti, simdi ne diyor? Aradaki dönüsü ve nedenlerini idrak edemiyor musunuz?
Edemiyorsaniz, etmemeye devam edin. Lakin, o kirli ellerinizle "Allah" adini agziniza almayin yahu, bu kadar düsmeyin artik. Besmele cekerek yolsuzluk yapanlara oy verenler, hadi sizin dilinizle konusayim, öbür dünyasi var bu isin... Aldiginiz "ahlar" da cabasi!
Öyle ya pisligin dibine gömülsek "YARABBI SÜKÜR" diyecek bir hale geldik 10 yilda. O da Allah`in bir lütfudur diyip tapacaksiniz sonunda herhalde.
katılmıyorum çünkü ben anne olmak istiyorum evet ; ama yiğenlerim mesela ağladığı zaman orada delirip çıkabiliyorum odadan ama annesi yani ablam onu ağlarken bile seviyor kucaklıyor susturuyor.ama ben annelik nedir bilmediğim için o sese tahammül edemiyor ve ortamı terkediyorum..mesela ??
bu senin yapın. ama her anne olmayan onu yaşamıyor ki. sen deliriyorsun,ama anne olmayan başka biri seviyor kucaklıyor. bu kıstasın olmamalı. bu senin dna an. ve kodun. başkasında böyle değil.
Bundan sonra biri de kalkip din, iman, namus, seref demesin valla. Bir yandan basörtülü bacilarim magdur edebiyati yaparken, öbür taraftan yenmis milyonlar var, benim saymaya gücüm yetmez. Karalama üzerine kurulu bir siyasetin geldigi nokta baska ne olacakti ki? Adam ülke gündemini birakip, aylarca camiye ayakkabi ile girdiler, yok bira sisesi vardi, yok basörtülü bacima saldirildi diye diye uyuttu sizi, dini duygularinizi sömürdükce sömürdü, umrunuzda mi? Hepsi de yalan cikti, yine degismediniz.
Bakanlarin kirli iliskileri, paralari catir catir döküldü. Tayyip Erdogan bir telas oglunu sardi sarmaladi, paralel devlet, komplo bunlar, dis gücler deyip durdu, adam hakli dediniz. Caldiysa benden caldi, sana ne dediniz. Destege tam gaz devam ettiniz.
Simdi mitinglerin birinde sinyalini vermisti kasetleri cikacagina dair, niye verdi acaba? Birileri kasetlerin elinde oldugunu söyledigi icin önden yolunu yapiyor olmasin? Aynen de öyle oldu, ses kaydi cikti ortaya. Adam internet yasasi cikardi, gikiniz cikmadi. Niye telasla bu islere bulasti saniyorsunuz? Baykal`in özeli ortaya ciktiginda, mitinglerde saldirdi durdu, bu özelmis ortaya cikmamasi lazimmis mis da mis, yahu bunun özeli mi var "sen kendi karinla mi yapiyorsun ki özel olsun?" diye gürledi, alkis tuttunuz. Bu kirlilikten sizi temizleyecegiz diye basa geldi, kirliligin dibine vurduk. Simdi bu benim özelim, özel telefonlarim nasil dinlenir diye 180 derece dönüs yapti? Bunu bile düsünemiyor musunuz? Bu adam basa geldiginde ne demisti, simdi ne diyor? Aradaki dönüsü ve nedenlerini idrak edemiyor musunuz?
Edemiyorsaniz, etmemeye devam edin. Lakin, o kirli ellerinizle "Allah" adini agziniza almayin yahu, bu kadar düsmeyin artik. Besmele cekerek yolsuzluk yapanlara oy verenler, hadi sizin dilinizle konusayim, öbür dünyasi var bu isin... Aldiginiz "ahlar" da cabasi!
Öyle ya pisligin dibine gömülsek "YARABBI SÜKÜR" diyecek bir hale geldik 10 yilda. O da Allah`in bir lütfudur diyip tapacaksiniz sonunda herhalde.
Valla canım benim sen yeğeninin sesine tahammül edemiyorsan anne olma fikrini biraz daha düşün bence çünkü doğurmakla anne olunmuyor :) yani ben bi çocuk yapim bu şefkat içime illaki gelir filan diye bekleme gelmeyede biliyor.
neyse konu çok sapmış. Başbakanın o sözü anne olmak için çabalayan türbanlı türbansız bir çok kadını hatta baba olmaya çalışan bir çok insanı haklı olarak rahatsız etti ben o yüzden helal olsun başbakanım ne güzel söyledin yerine kul hakkına girdin hakkım helal değil diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?