• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başbakanın üç çocuk isteğine şandırdan soru önergesi

meldir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
1.576
6
156
Ankara
MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, Başbakanın her çiftten en az üç çocuk talebini sürekli dile getirmesine rağmen, çocuk sahibi olabilmek için tedavi görmek durumunda olan çok sayıdaki vatandaşımızın maddi zorluklar ve bürokratik engellerle karşılaştığına dikkat çekerek, aile ve çocuk yardımı adı altında yapılan ödemelerin üzüntü verici seviyelerde olduğunu belirtti.

Şandır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan şu soruları cevaplandırmasını istedi;

Ülke nüfusunun giderek yaşlandığını gerekçe göstererek her çiftten en az üç çocuk isteğinizi her fırsatta sürekli olarak dile getirmektesiniz. Ancak Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de yaklaşık 2 milyon kısır (infertil) hasta bulunmaktadır. Ülkemizde her yıl evlenen yaklaşık 500.000 çiftten %15’inin çocuk sahibi olmaları konusunda sorunları bulunmakta ve üremeye yardımcı tedavilere başvurmak zorunda kalan vatandaşlarımızın sayıları her geçen gün artış göstermektedir. Öte yandan, nüfus artışını sağlamaya yönelik olarak dünyada gelişmiş birçok ülkede ikinci çocuk için ailelere yüksek meblağlarda ödemeler yapılırken ve üremeye yardımcı tedavilere ait giderlerin tamamı devlet tarafından karşılanırken, ülkemizde aile ve çocuk yardımı adı altında ödenen ücretler telaffuz edilmesi üzüntü verici seviyelerde bulunmakta ve üremeye yardımcı tedavi destekleri de oldukça yetersiz kalmaktadır. Ayrıca, çocuk sahibi olamamanın getirdiği psikolojik sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımız, tedavi sürecinde karşılaştıkları uzun bürokratik işlemler nedeniyle daha da sıkıntıya düşmekte ve umutlarını yitirerek tedavilerini sonuçlandıramamaktadırlar.

1. Aile ve çocuk yardımı adı altında ödenen ücretleri makul düzeylere getirmeyi düşünüyor musunuz?
2. Üremeye yardımcı tedaviler, özellikle tüp bebek tedavi giderlerine ilişkin desteklerin artırılması veya tamamının karşılanmasına yönelik bir çalışmanız olacak mı?
3. Üremeye yardımcı tedavilerde karşılaşılan bürokratik zorlukları asgari düzeye çekmeyi planlıyor musunuz?
Mehmet Şandır

tebrikler gerçekten önemli bir sorun ve durumu olmayan binlerce insan var ..
inşallah çözüm bulunur

Oy potansiyeli tehlikeye girmediği sürece kılını kımıldatmaz, Recep Bey.
Umarım Rabbim gönüllerine vicdan verir, dişimizden tırnağımızdan arttırdığımızı biriktiriyoruz:(

binlerce insan 3 kuruş biriktirip bu denemeleri yapıyoruz ama bukadar yük üstümüzdeyken herşey yetmiiyormuş gibi birde tek emrio yasaları yokmu insanı resmen çıldırtıyor asla bu adama bu şekilde oy felan vermem bende ailemde bide doktorların ilgisizliği bu işin cabası

Bence sorulması gereken 2 soru daha var;

1.Madem 3 çocuk istiyorsunuz neden devletin daha önceden karşıladığı 3 tüp bebek denemesini 2 ye indirdiniz?
2.Neden tranfer edilecek embriyo sayısını bu işin daha uzmanı olan doktorlara bırakmadınızda 1 taneyle sınırlandırdınız?

Anlamadığım kendi paramla yaptırdığıma bile karışıyolar belki ben ikizede razıyım, istiyorum; belki şanşımı arttırmak istiyorum ve param ancak 1 kere denemeye yetiyor ya da kalite bakımından 2 den fazla koyulması gerekiyor. Sokaklara çocuklarını atana 2. yapmasın diye karışabiliyormusun bizimkine ne karışıyorsun o zaman ister ikiz yaparız ister ücüz.

1.Madem 3 çocuk istiyorsunuz neden devletin daha önceden karşıladığı 3 tüp bebek denemesini 2 ye indirdiniz?
2.Neden tranfer edilecek embriyo sayısını bu işin daha uzmanı olan doktorlara bırakmadınızda 1 taneyle sınırlandırdınız?

Anlamadığım kendi paramla yaptırdığıma bile karışıyolar belki ben ikizede razıyım, istiyorum; belki şanşımı arttırmak istiyorum ve param ancak 1 kere denemeye yetiyor ya da kalite bakımından 2 den fazla koyulması gerekiyor. Sokaklara çocuklarını atana 2. yapmasın diye karışabiliyormusun bizimkine ne karışıyorsun o zaman ister ikiz yaparız ister ücüz.

Kesinlikle katılıyorum kızlar,ben de mikroenjeksiyonla hamile kaldım ve tek embriyo konulabiliyordu,tutmayabilirdi de çok şükür tuttu ama.(darısı tüm isteyenlerin başına),şans yüzdemizi düşürmeye ne hakları var.Zaten tomarla para döküyoruz,bi daha bi daha denemeye ne insanın psikolojisi dayanıyor ne de maddi gücü...buna bi dur denmeli, her fırsatta 3 çocuk diyen Sn. Başbakan bizlere her deneme için sponsor olacak galiba!!!:19:

Kızlar ne anlarlar ki onlar bizim çektiklerimizi, ne demiş Nasreddin Hoca "Bana damdan düşeni getirin..." (Umarım Hikayeyi biliyorsunuzdur) Başına gelmeyen ne anlar çekenin halinden...

Tamam yaşadıklarımız Allahü Teala'nın bize bir sınavıdır fakat bu arada zaten bu sınavı olurken bir de insanların bizler için çektirdikleri onca eziyet,prosedür,tek embriyo,yasalar,maddi olanaksızlıklar ve devletin buna destek olmak yerine köstek olmasıyla ilgili her kim varsa, bize bunca zorlukları çıkaranlara zerre kadar hakkımı helal etmiyorum, öteki dünyada söke söke istiyorum. İki elim yakalarında olacak, bu başlığı inşallah okurlar da ne büyük veballer altında kaldıklarını anlarlar... :14:

Arkadaslar ben yurtdisinda yasayan bir turk vatandasi olarak yaziyorum, tabiki bunlarda dikkata alinirsa cok coook daha guzel olur ama, devletimizin yinede kiymetini bilelim lutfen bir cok ulke hic bir sekilde masrafinin birak yarisini odemeyi veya sana 2 sans vermeyi, gucun varsa yap diyor, 1 embriyo transferi sayidne kulaga cok uzuzu geliyor ama cok cogul gebelikler var turkiye'de tup bebek yontemiyle buyuk oran ya dogumda yada dogum oncesi olumle sonuclaniyor, cogul gebeliklerin onune gecmek icin alinmis bir kanundur, rabbim nasip ettikten sonra 1 embriyo bile iki evlat olmaya yetiyor...

Yuce Rabbim dilerimki herkesin ilk denmesinde yuzunu guldursun ama nasip'in onunede gecilmiyor, ben uc deneme gecirdim, dorduncuye hazirlaniyorum.....24 yasindayim ilk iki deneme turkiye'de oldu, birisi negatif birisi kimyasal gebelikle sonuclandi, devlet hic bir yardim almadim halde 7 milyari gecmedi, Ucuncu denemem Yasadim ulkede gerceklesti turk parasi iki ay icinde 25 milyar para harcadik, bogazimizdan kisdik, borc edindik ama evlat var icin ucunda anne, baba olmak var insan bunun icin kiyiyor paraya,,,, biz yine Devletimizden dert yanicana arkadaslar ALLAH RAZI OLSUn demeyide bilelim Arkadaslar..... :72:

Sende cok haklisin arkadasim, cok guzel sonunda yazmisin, her ne kadar tek embriyo ile gebelik orani daha cok artiyor deselerde yine'de insan fazla embriyo transferi istiyor, butce nereye kadar el vercek millet eve araba\ya, arsa'ya yatirim yapar biz gelecegimize olmasini diledimiz evlatlarimiza yapiyoruz, Umarim rabbim ikiz, ikiz nasip eyler her dileyene, bir tancecik olsun o bile yuzumuzu guldurmeye, emeklerimizin hice gitmedini anlamaya yetcek rabbim nasip eylerseee

Arkadaslar ben yurtdisinda yasayan bir turk vatandasi olarak yaziyorum, tabiki bunlarda dikkata alinirsa cok coook daha guzel olur ama, devletimizin yinede kiymetini bilelim lutfen bir cok ulke hic bir sekilde masrafinin birak yarisini odemeyi veya sana 2 sans vermeyi, gucun varsa yap diyor, 1 embriyo transferi sayidne kulaga cok uzuzu geliyor ama cok cogul gebelikler var turkiye'de tup bebek yontemiyle buyuk oran ya dogumda yada dogum oncesi olumle sonuclaniyor, cogul gebeliklerin onune gecmek icin alinmis bir kanundur, rabbim nasip ettikten sonra 1 embriyo bile iki evlat olmaya yetiyor...

Yuce Rabbim dilerimki herkesin ilk denmesinde yuzunu guldursun ama nasip'in onunede gecilmiyor, ben uc deneme gecirdim, dorduncuye hazirlaniyorum.....24 yasindayim ilk iki deneme turkiye'de oldu, birisi negatif birisi kimyasal gebelikle sonuclandi, devlet hic bir yardim almadim halde 7 milyari gecmedi, Ucuncu denemem Yasadim ulkede gerceklesti turk parasi iki ay icinde 25 milyar para harcadik, bogazimizdan kisdik, borc edindik ama evlat var icin ucunda anne, baba olmak var insan bunun icin kiyiyor paraya,,,, biz yine Devletimizden dert yanicana arkadaslar ALLAH RAZI OLSUn demeyide bilelim Arkadaslar..... :72:

slm sana birkaç şey söylemek istedim haklı olduğun noktalar var ama bizim baktığımız açıyı anlamamışsın sanırım, ya da anlatamadık, öncelikle bize 3 çocuk yapın diyen sn başbakanımızın önceki yasaları düzenleyerek bizler için daha olumsuz bir yasa getirmiş olması garip geldi bize,bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, senin yaşadığın ülküde devlet desteklemiyo ama çıkıp tvde herkes 3 çocuk yapsın diyomu?1.sorum bu.Çünkü bunu diyen destekte olmalı yada hiçbişeyi değiştirmemeli olumsuz yönde.
birde ülkemizde 7 bin dışarda 25 bin tl demişsin hangi ülkedesin bilmiyorum ama ülkeler arasındaki ekonomik yaşam farkını tahmin edebiliyorum.mesela yaşadığın ülkede asgari ücret kaç tl bizim ülkemizde kaç tl bi onu söylermisin yada kendi yaptığınız meslek öğretmenlik,mühendislik vs.orda kaç para kazanıyor burda kaç para onu da söylersen 7 bin fazlamı azmı 25 binle oranlar hesaplarız.
yani demek istediğim 7 bin orda para kazanan birine göre çok uygun gelebilir ama buranın yasam şartlarına göre gayet okkalı biçok kişi için yani. burda merkezler 25 bin yapsınlar bakalım kaç kişi kaç kere gidebiliyor.
biraz uzun oldu ama bunların hiç birini siyasi olarak söylemiyorum sadece bu acıları sıkıntıları çekmiş, halada çeken ama bunun Allahtan geldiğinide bilen maddi manevi hazır oldukça elimden geleni yapıp gerisini Allahıma tevekkül eden birisi olarak söylüyorum.
Ve evet çok şükür 2 kere devletim ödüyor ve maddi imkanı olmayan birçok insan bu duyguyu tadıyor. ama 2 kerede başarısız olupta 7 bin tl si olmayan birçok insanda bu defteri sonsuza dek kapatıyor lütfen onların ne hissedeceklerinide düşün.
Sürç i lisan ettiysem affola...

Sende cok haklisin arkadasim, cok guzel sonunda yazmisin, her ne kadar tek embriyo ile gebelik orani daha cok artiyor deselerde yine'de insan fazla embriyo transferi istiyor, butce nereye kadar el vercek millet eve araba\ya, arsa'ya yatirim yapar biz gelecegimize olmasini diledimiz evlatlarimiza yapiyoruz, Umarim rabbim ikiz, ikiz nasip eyler her dileyene, bir tancecik olsun o bile yuzumuzu guldurmeye, emeklerimizin hice gitmedini anlamaya yetcek rabbim nasip eylerseee
ben haklarımı çoktan tükettim ve artık bana 2 embriyo koyulabiliyor yani amacım kendim için değil sadece bu duyguyu yaşayanları çok iyi analdığım için yazıyorum.Dışardan bu işler çok basit geliyor aman olmuyomu tüp bebek yaptırır olur deniliyor ama içi öyle değil o stres,hormonlar,iğneler zaten insanları mahvediyor birde ya olmazsa giden hayallerinemi ve ne emeklerle biriktirdiğin paraların uçup gittiğine mi yanarsın yoksa bir sonrakini nasıl biriktireceğinemi ağlarsın.bunları düşünerek başlıyoruz tedaviye malesef:( Umarım Yüce Allahım bize yardım eder ve sınavımızı başarıyla tamamlamamızı sağlar hepimiz için tek duam bu.

Son düzenleme:

hayatım biz zaten önce Allahtan istiyoruz hayırlısını o konu farklı peygamberimiz bile sen tedbirini al takdirini Allaha bırakın dua edin demiş bukadar gebeliği pilanlayan devlet doğuda habire 9-10 çocuk doğurtulan kadınları belirli bir çocuk sayısından sonra kısırlaştırma yasası çıkarsın bizlerin zaten en fazla hamile kalacaği bir kere ondada ikiz üçüz ne olursa hatta belki tutuarsa hemde dediğin gibi bir embrioyla ikizde kalıyo 5 emrioyla hiç kalmayabiliyoda yani dediğin gibi rabbim verecekse veriyo biz yeterki imkanımızı zorlayalım bu arada maddiyata girmişin daha öncede bir yığın test pve hasatanae parasından sonra hamile kaldım ama ilgisiz bir sürü aptal doktor yüzünden çocuğumu kaybettim biliyomusun rabbim böle kıldın ondan kaybettim doktorlar vesileydi sadece bunun ben farkındayım ama sanırım sen bazı şelerin farkında değilsin nese bebeğimi gömdüm sadece mezarını almak için bile hem para hem bir yığın uğraş verdim iki karış tıprak insanı nevar bırakmıyolar acısını yaşasın bu arada sigortam olduğu halde oluma yapılan testlerin ücretini bile geri alamadım çünkü hastanedeki yetkililer nasıl oluyosa olumun belgelerini kaybetti daha sonraa tekrar tedavi görmeye başladım benim eşim asker ekim 15 de yasa çıkanakadar özel hastanelerde indirim alamadığımız gibi hastaneler fazla fazla geçiriyodu bize elimizde nevarsa onla bebk yaptık kynanamda oluruna bırakın olcaksa olur dediği için maddi yardımdada manevi yardımdada bulunmadı benim zaten babam yok küçükten yetim kalmıştık benim ailemdende isteyemedik para yok tedaviye verecek eğerki benim bu denememde kalmasa birdaha deneyecek durumumda desteğimde yok sanırım senin tuzun kuru buluyosunki böle rahat konuşuyosun işte buda işin maddi kısmı ve ben şuan bebeğim gene bi aptal doktorun yüzüne ölmesin diye 2-3 ayrı doktora gidiyorum şükür gebe kaldım ama şunun farkındayım rabbim nasip ederse kucağıma alırım
dediğim gibi konunun dini kısmını zaten hepimiz biliyoruz şükür imanımız var elhamdülillah müslümanız her hafta bir akadaşımıza ddua okuyoruz topiğimizde bez burda olayın ukuki kısmını tartışıyoruz burdaki bürsürü kadın sadece 1 bebeği olsun diye bütün malını mülkünü zaten verir ama herkezin verecek malı mülkü olmuyo

slm sana birkaç şey söylemek istedim haklı olduğun noktalar var ama bizim baktığımız açıyı anlamamışsın sanırım, ya da anlatamadık, öncelikle bize 3 çocuk yapın diyen sn başbakanımızın önceki yasaları düzenleyerek bizler için daha olumsuz bir yasa getirmiş olması garip geldi bize,bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, senin yaşadığın ülküde devlet desteklemiyo ama çıkıp tvde herkes 3 çocuk yapsın diyomu?1.sorum bu.Çünkü bunu diyen destekte olmalı yada hiçbişeyi değiştirmemeli olumsuz yönde.
birde ülkemizde 7 bin dışarda 25 bin tl demişsin hangi ülkedesin bilmiyorum ama ülkeler arasındaki ekonomik yaşam farkını tahmin edebiliyorum.mesela yaşadığın ülkede asgari ücret kaç tl bizim ülkemizde kaç tl bi onu söylermisin yada kendi yaptığınız meslek öğretmenlik,mühendislik vs.orda kaç para kazanıyor burda kaç para onu da söylersen 7 bin fazlamı azmı 25 binle oranlar hesaplarız.
yani demek istediğim 7 bin orda para kazanan birine göre çok uygun gelebilir ama buranın yasam şartlarına göre gayet okkalı biçok kişi için yani. burda merkezler 25 bin yapsınlar bakalım kaç kişi kaç kere gidebiliyor.
biraz uzun oldu ama bunların hiç birini siyasi olarak söylemiyorum sadece bu acıları sıkıntıları çekmiş, halada çeken ama bunun Allahtan geldiğinide bilen maddi manevi hazır oldukça elimden geleni yapıp gerisini Allahıma tevekkül eden birisi olarak söylüyorum.
Ve evet çok şükür 2 kere devletim ödüyor ve maddi imkanı olmayan birçok insan bu duyguyu tadıyor. ama 2 kerede başarısız olupta 7 bin tl si olmayan birçok insanda bu defteri sonsuza dek kapatıyor lütfen onların ne hissedeceklerinide düşün.

yazdıkların çok güzel arkadaşım valla kolay sanki çocuk sahibi olabilmek bizim için en fazla 1 kere doğursak bize zaten yeter dediğin gibi orasıyla burası birmi ben bu ülkede hiç et yemeyen aileler evlerinden parasızlıktan kapı dışarı çıkamayan insanlar var bu ülkedeki maddiyatla yurt dışı birmi hem fazla çalıştırıp hem 3 kuruş para veriyolar buda yetmiyo gibi yarısını zaten vergiye kesiyolar bizden geri alıyolar kolay değil öle türkiyede yaşamak ki zaten 3 kuruş biriktirsende onuda nere koycanı şaşırıyosun çünkü bu sevgili devletimiz boş yasalarla uğraşıyo hırsızları içerde tutmak için bi yasa çıkaramıyo biriktirdiğimiz 3 kuruşta gidiyo alt komşum rahim kanseri kadın zar zor anradada testini yaptırmak için para biriktirdi 2 güne hastaneye gidcek markete çıkmış yarım saat sadece dışarda kalıyo kadının tedavi parasını çaldılar hadi devlet gelsin versin bakim boş yasalarla uğraşmasınlar biz zaten canımız tehlikeye giriyomu girmiyomu onu çok iyi biliyoruz Allahtan istemeyide gayet iyi biliyoruz

Son düzenleme:

bende yurtdisindayim ve suan pgt li tupbebek yapmak uzereyim
devlet burda tum masraflari karsiliyor yol parani bile vergi bi kismini geri veriyo hatta
biraz dusunde konus yurtdisinda yasayan insanlarla tr de yasayan insanlar arasinda hayat standardi bakimindan ucurum var ben gecensene tr ye gittigimde paramiz orda ikiye katlandigi halde para yetistiremiyodum
et alirken iki defa dusunuyodum
devlet babamiz insanlarin hayalleriyle oynayacagina yaptiklari bebeklere embiryolara kariscagina biraz hayat standardini yukseltsin devltin gorevi insanlarina yardim etmek yoluna tas koy mak degil
o pahalilik arasinda tutup bide tek embiryo demek degil
devlet niye karisiyo insanlaarin embiryolarina hala daha anlamis degilim
bildigim tek sey ilgilenmeleri gereken bu alan degil daha onemli alanlar var

bende yurtdisindayim ve suan pgt li tupbebek yapmak uzereyim
devlet burda tum masraflari karsiliyor yol parani bile vergi bi kismini geri veriyo hatta
biraz dusunde konus yurtdisinda yasayan insanlarla tr de yasayan insanlar arasinda hayat standardi bakimindan ucurum var ben gecensene tr ye gittigimde paramiz orda ikiye katlandigi halde para yetistiremiyodum
et alirken iki defa dusunuyodum
devlet babamiz insanlarin hayalleriyle oynayacagina yaptiklari bebeklere embiryolara kariscagina biraz hayat standardini yukseltsin devltin gorevi insanlarina yardim etmek yoluna tas koy mak degil
o pahalilik arasinda tutup bide tek embiryo demek degil
devlet niye karisiyo insanlaarin embiryolarina hala daha anlamis degilim
bildigim tek sey ilgilenmeleri gereken bu alan degil daha onemli alanlar var

kız yolparası ne burda yeri geliyo akşamakadar hastanelerde sıra bekliyoruz yol yemek her gitmemde en az 50 tl harcıyom bide gezsem tozssam varya hayatta para yetişmez normalde şükür maaşımız iyi ama dediğingibi hayat pahalı verdiğini söke söke geri çıkarıyo üsütne bide işsizlik cabası yurt dışında nekqadar doğru bilmiyorum ama çalışamayana küçük bi meblağada olsa maaş veriliyomuş burda çalışana para vermiyolar kiiiiiiii evde duarana vercek dediğin gibi baaşka şelerle ilgilensinler bizim emriomuzla uğraşacağına aankarada daha yeni kaç kişi öldü hepside kAÇAK İŞÇİ cebine az atsın bu başa gelenler sadece tayyibe özel konuşmuyorum kim gelirse cebine bikaç milyar az atsında memur alıp hem insanları işsizlikten kurtarsın hemde iş yerlerini denetlettirsin aadam gibi yalnız memurlarıda akrabalarından almasınlar bi zahmet gelen memurda cebini doldurmasın dah bir sürü devlet sorunu var bırakında biz rahat rahat tedavimizi olalım

hayatım biz zaten önce Allahtan istiyoruz hayırlısını o konu farklı peygamberimiz bile sen tedbirini al takdirini Allaha bırakın dua edin demiş bukadar gebeliği pilanlayan devlet doğuda habire 9-10 çocuk doğurtulan kadınları belirli bir çocuk sayısından sonra kısırlaştırma yasası çıkarsın bizlerin zaten en fazla hamile kalacaği bir kere ondada ikiz üçüz ne olursa hatta belki tutuarsa hemde dediğin gibi bir embrioyla ikizde kalıyo 5 emrioyla hiç kalmayabiliyoda yani dediğin gibi rabbim verecekse veriyo biz yeterki imkanımızı zorlayalım bu arada maddiyata girmişin daha öncede bir yığın test pve hasatanae parasından sonra hamile kaldım ama ilgisiz bir sürü aptal doktor yüzünden çocuğumu kaybettim biliyomusun rabbim böle kıldın ondan kaybettim doktorlar vesileydi sadece bunun ben farkındayım ama sanırım sen bazı şelerin farkında değilsin nese bebeğimi gömdüm sadece mezarını almak için bile hem para hem bir yığın uğraş verdim iki karış tıprak insanı nevar bırakmıyolar acısını yaşasın bu arada sigortam olduğu halde oluma yapılan testlerin ücretini bile geri alamadım çünkü hastanedeki yetkililer nasıl oluyosa olumun belgelerini kaybetti daha sonraa tekrar tedavi görmeye başladım benim eşim asker ekim 15 de yasa çıkanakadar özel hastanelerde indirim alamadığımız gibi hastaneler fazla fazla geçiriyodu bize elimizde nevarsa onla bebk yaptık kynanamda oluruna bırakın olcaksa olur dediği için maddi yardımdada manevi yardımdada bulunmadı benim zaten babam yok küçükten yetim kalmıştık benim ailemdende isteyemedik para yok tedaviye verecek eğerki benim bu denememde kalmasa birdaha deneyecek durumumda desteğimde yok sanırım senin tuzun kuru buluyosunki böle rahat konuşuyosun işte buda işin maddi kısmı ve ben şuan bebeğim gene bi aptal doktorun yüzüne ölmesin diye 2-3 ayrı doktora gidiyorum şükür gebe kaldım ama şunun farkındayım rabbim nasip ederse kucağıma alırım
dediğim gibi konunun dini kısmını zaten hepimiz biliyoruz şükür imanımız var elhamdülillah müslümanız her hafta bir akadaşımıza ddua okuyoruz topiğimizde bez burda olayın ukuki kısmını tartışıyoruz burdaki bürsürü kadın sadece 1 bebeği olsun diye bütün malını mülkünü zaten verir ama herkezin verecek malı mülkü olmuyo

Sevgili Nurcan, seni kirdiysam oncelikle ozur dilerim ben kesinlikle dini yonden eminimki hepimizin inaci bir ondan kusku yok . dogu'da yasayanlar haklisin asas bir kanun getimeleri lazim nasil Cin'de 1 tane'den fazla cocuk yaptinmi devlet'e veriyosun vergi, oyle bir kanun onlar icinde getirilmesi KESINLIKLLE lazim. KAybettigin yavrun icinde tekrar basin sagolsun, rabbim hamileliginin sonunda hayirlisi ile bebegini kucagina alip buyutmeyi nasip etsin, Esinde cok kutsal bir gorevi var, dilerim her sey gonlunuzce olur, Benim kendi bakis acimla sadece yorum yaptim, ama senin baskis acindan bambaska benim bilemedim detaylari varmis, tekrar kusura bakma , benimde tuzum kuru degil arkadasim, allah bin sukur esim is ayirmiyor haftanin yedi gun gurbette calisiyor, parayi denklestirsin diye benimde ikinci turkiye'deki donmuslara tedavimde gebelik olustu ama yasadim ulke ucakla 11 saat, geldimde dusuk yasadim ondan sonra, Turkiye cok stersli olmustu benim icin cunku kimse tedavi gordumu bilmiyordu ailem disinda niye yatiyosun , neyin var bitmeyen sorular o yuzden Canada'da tedavi gordum cok para harcadik canim o benimde icime oturdu onun icind edim yine ne varsa VAtanimizda var diye... Ins. bu yavrunun hayirlisi ile kucagina alirsin bide kaynana inat normal yoldan hamile kalirsin..... RABBIm diledimi olmiycak bir sey yokkk...:71:

Beysu'cum ben'de icimdne geceni duzgun edemedim icin senden de ozur diliyroum arkadasim, kalbini istemedn bu yorumla kirdim insanlarda hakkini helal etsin lutfen

Maddi yonden haklisin arkadasim, ben Canada'da yasiyorum malesef, dedin gibi yasadigin ulkenin yasam standartlarininda etkisi var burda bile o parayi veren kisi cok az caim ama ben caresizlikten burda denemeyi tercih ettim, Burda'da devlet karsilasin diye ugrasiyolar, 40 yasindan asagi tup bebek deniyen insan bu ulkede zor, maddi gucun olmadan ama ben daha oncede dedim isin ucunda evlat sahibi olmak olunca insan bogazina fala geleni denklestirip bu yolda harciyo, bende bonkor degilim canim esim sabah 5'te ise gidiyor aksam hic belli olmuyo kacta gelcegi, hafta sonuda dahil paranin ne kadar zor kazinildini bende cok iyi biliyorum ama yazdiklarim herhalde yanlis anlasilmaya sebep verdi....

Sende tedavimi goruyosun arkadasim, ne asamadasin? Asas ben Surc-i lisan ettiysem af eyle :71:

Back
X