Başbakanın üç çocuk isteğine şandırdan soru önergesi

Sevgili Nurcan, seni kirdiysam oncelikle ozur dilerim ben kesinlikle dini yonden eminimki hepimizin inaci bir ondan kusku yok . dogu'da yasayanlar haklisin asas bir kanun getimeleri lazim nasil Cin'de 1 tane'den fazla cocuk yaptinmi devlet'e veriyosun vergi, oyle bir kanun onlar icinde getirilmesi KESINLIKLLE lazim. KAybettigin yavrun icinde tekrar basin sagolsun, rabbim hamileliginin sonunda hayirlisi ile bebegini kucagina alip buyutmeyi nasip etsin, Esinde cok kutsal bir gorevi var, dilerim her sey gonlunuzce olur, Benim kendi bakis acimla sadece yorum yaptim, ama senin baskis acindan bambaska benim bilemedim detaylari varmis, tekrar kusura bakma , benimde tuzum kuru degil arkadasim, allah bin sukur esim is ayirmiyor haftanin yedi gun gurbette calisiyor, parayi denklestirsin diye benimde ikinci turkiye'deki donmuslara tedavimde gebelik olustu ama yasadim ulke ucakla 11 saat, geldimde dusuk yasadim ondan sonra, Turkiye cok stersli olmustu benim icin cunku kimse tedavi gordumu bilmiyordu ailem disinda niye yatiyosun , neyin var bitmeyen sorular o yuzden Canada'da tedavi gordum cok para harcadik canim o benimde icime oturdu onun icind edim yine ne varsa VAtanimizda var diye... Ins. bu yavrunun hayirlisi ile kucagina alirsin bide kaynana inat normal yoldan hamile kalirsin..... RABBIm diledimi olmiycak bir sey yokkk...:71:
tabiki hayatım zordur senin içinde nekadarda alsa insan kendi vatanında olmayınca bitakım şeler daha zor olur ama inan burdada çokzor e gerçekten türkiyede imkan çok ama insan gibi doktor az burda artık ticarete dönmüş işin inşallah hepimiz sağ sağlim yavrumuzu alalımda yeterki bidaha gerek kalmasın bu şlemlere olsun yavruma zaten herşeyim feda yine sonuna kadar neyim var neyim yok saarım hepimizde öle ben hep derim ev araba para değil insanın aile olmak için ihtiyacı sadece eşlerin sağlığı ve birde yavru bizim sen zaten anladın bizim ne demek istediğimiz benim bu protokollerden canım çok yandığı için biraz fevri davranıyorum örneğin hstaneye ne dava açabildim nede benim çocuğumun testleri temiz neden öldü diyebildim eşimi isten atcaklar korkusuna türkiyede çoooooook protokol var inan paran yksa kendini savunmakta yok bi yerlere gelmekte inşallah rabbim kimseyi bu tip insanların ellerine bırakmasında bizlerde hiç böle sitelerde derdimizi dökmeyelim hepimiz evimizde bebeğimizle oynayalım bu arada sen hamilemisin doğurdunmu

benim herkez biliyodu hatta kaynanam olcak olsa olurdu ne para harcıyonuz dedi deteği zaten yok Allaha şükür kardeşlerim destek oldulr arkadaşlarım destek oldular manevi olarakda olsa destekleri yetti tabi eğer onlar olmasa ben kafama takardım üzülürdüm tutmazdı eminim

Son düzenleme:
tabiki hayatım zordur senin içinde nekadarda alsa insan kendi vatanında olmayınca bitakım şeler daha zor olur ama inan burdada çokzor e gerçekten türkiyede imkan çok ama insan gibi doktor az burda artık ticarete dönmüş işin inşallah hepimiz sağ sağlim yavrumuzu alalımda yeterki bidaha gerek kalmasın bu şlemlere olsun yavruma zaten herşeyim feda yine sonuna kadar neyim var neyim yok saarım hepimizde öle ben hep derim ev araba para değil insanın aile olmak için ihtiyacı sadece eşlerin sağlığı ve birde yavru bizim sen zaten anladın bizim ne demek istediğimiz benim bu protokollerden canım çok yandığı için biraz fevri davranıyorum örneğin hstaneye ne dava açabildim nede benim çocuğumun testleri temiz neden öldü diyebildim eşimi isten atcaklar korkusuna türkiyede çoooooook protokol var inan paran yksa kendini savunmakta yok bi yerlere gelmekte inşallah rabbim kimseyi bu tip insanların ellerine bırakmasında bizlerde hiç böle sitelerde derdimizi dökmeyelim hepimiz evimizde bebeğimizle oynayalım bu arada sen hamilemisin doğurdunmu

benim herkez biliyodu hatta kaynanam olcak olsa olurdu ne para harcıyonuz dedi deteği zaten yok Allaha şükür kardeşlerim destek oldulr arkadaşlarım destek oldular manevi olarakda olsa destekleri yetti tabi eğer onlar olmasa ben kafama takardım üzülürdüm tutmazdı eminim

Canim basindan gecen anca anlar birbirini, bu yollarda debelenenler anca anlar birbirini, yasadiklarin, yasadiklarimiz kolay degil her ne kadar cok kolayg elsede ikinci kisilerin kulagina, Gurbette olmak zor ama bi yandanda rahat o ne demis bu ne demis derdin yok, Turkiye'de benim akrabalar sagolsun duysa sankii biseymi olcak ama kafadan kim bilir neler kurup ekliycekler , Boyle seyler aslinda pasylasamak daha guzel insan icine attikca patliycak gibi oluyo ama cevrendekiler en azindan guvendigin insanlar bildimi huzur veriyo dertlesiyon, ilgileri hosuna gidiyor...
Turkiye'den ben ayrilali nerdeyse 7 yil olcak ama haklisin canim ama inanki bu cogu ulkelerde ayni PARAN VARSA SOZ hakkin var ne kadar yanlis olsada.

Insallah rabbim soyletmisti arkadasim, hamile degilim bu ayki adetimle dondurlumuslara dorduncu denemem olcak, rabbim bu sefer nasip eyler ins, bakalim. Ben doktorumdna burdaki cok memnunun hic turkiye gibi degil seni umutlandirmiyolar Hristiyan inanlara ama allah'a cok inanclilar, islerini guzel yapiyolar gibi gozukuyo, benim hersey cok iyi gidiyodu ucuncu denemede ama kismet olmadi 2010 haziran'da denedim, ara vedim donmuslarla bakalim hayirlisi allahtann, senin yavrunuda allah bagislasin..... Stersin cok buyuk rolu var kesinlikle bende elimden geldi kadar yapmamaya calisiyorum am gurbetinde yalnizligi var iste ne yapcan/////

Canim basindan gecen anca anlar birbirini, bu yollarda debelenenler anca anlar birbirini, yasadiklarin, yasadiklarimiz kolay degil her ne kadar cok kolayg elsede ikinci kisilerin kulagina, Gurbette olmak zor ama bi yandanda rahat o ne demis bu ne demis derdin yok, Turkiye'de benim akrabalar sagolsun duysa sankii biseymi olcak ama kafadan kim bilir neler kurup ekliycekler , Boyle seyler aslinda pasylasamak daha guzel insan icine attikca patliycak gibi oluyo ama cevrendekiler en azindan guvendigin insanlar bildimi huzur veriyo dertlesiyon, ilgileri hosuna gidiyor...
Turkiye'den ben ayrilali nerdeyse 7 yil olcak ama haklisin canim ama inanki bu cogu ulkelerde ayni PARAN VARSA SOZ hakkin var ne kadar yanlis olsada.

Insallah rabbim soyletmisti arkadasim, hamile degilim bu ayki adetimle dondurlumuslara dorduncu denemem olcak, rabbim bu sefer nasip eyler ins, bakalim. Ben doktorumdna burdaki cok memnunun hic turkiye gibi degil seni umutlandirmiyolar Hristiyan inanlara ama allah'a cok inanclilar, islerini guzel yapiyolar gibi gozukuyo, benim hersey cok iyi gidiyodu ucuncu denemede ama kismet olmadi 2010 haziran'da denedim, ara vedim donmuslarla bakalim hayirlisi allahtann, senin yavrunuda allah bagislasin..... Stersin cok buyuk rolu var kesinlikle bende elimden geldi kadar yapmamaya calisiyorum am gurbetinde yalnizligi var iste ne yapcan/////

doğru canım gurbetlik zor sen yinede sitres yapma sakin ol bak arkadaşlarınla dertleş gizlemek bazen daha canyakıyo sürekli sorulması kaldımı bbeebekk varmı bilmem ne bunlar çok can sıkıyo benim şükür ilk denemede tutu ama deneyip negatif alan çok arkadaşımvar tabi benim tekrar hastalanma ihtimali var ilk bebekteki gibi rabim hepimize hayırlısını nasip etsin çocuk isteyene bian önce hamile kalmayı hamile olanada sağ sağlim doğurmayı nasip etsin valla burda iyisine rasgelirsen doktorun çok iyi ama bide kötüsüne denk gelrsen felaket ortası yok yani

Arkadaslar ben yurtdisinda yasayan bir turk vatandasi olarak yaziyorum, tabiki bunlarda dikkata alinirsa cok coook daha guzel olur ama, devletimizin yinede kiymetini bilelim lutfen bir cok ulke hic bir sekilde masrafinin birak yarisini odemeyi veya sana 2 sans vermeyi, gucun varsa yap diyor, 1 embriyo transferi sayidne kulaga cok uzuzu geliyor ama cok cogul gebelikler var turkiye'de tup bebek yontemiyle buyuk oran ya dogumda yada dogum oncesi olumle sonuclaniyor, cogul gebeliklerin onune gecmek icin alinmis bir kanundur, rabbim nasip ettikten sonra 1 embriyo bile iki evlat olmaya yetiyor...

Yuce Rabbim dilerimki herkesin ilk denmesinde yuzunu guldursun ama nasip'in onunede gecilmiyor, ben uc deneme gecirdim, dorduncuye hazirlaniyorum.....24 yasindayim ilk iki deneme turkiye'de oldu, birisi negatif birisi kimyasal gebelikle sonuclandi, devlet hic bir yardim almadim halde 7 milyari gecmedi, Ucuncu denemem Yasadim ulkede gerceklesti turk parasi iki ay icinde 25 milyar para harcadik, bogazimizdan kisdik, borc edindik ama evlat var icin ucunda anne, baba olmak var insan bunun icin kiyiyor paraya,,,, biz yine Devletimizden dert yanicana arkadaslar ALLAH RAZI OLSUn demeyide bilelim Arkadaslar..... :72:

Cok onemli bir gercegi atlamissiniz: Gelir ve refah seviyesi

bende yurtdisindayim ve suan pgt li tupbebek yapmak uzereyim
devlet burda tum masraflari karsiliyor yol parani bile vergi bi kismini geri veriyo hatta
biraz dusunde konus yurtdisinda yasayan insanlarla tr de yasayan insanlar arasinda hayat standardi bakimindan ucurum var ben gecensene tr ye gittigimde paramiz orda ikiye katlandigi halde para yetistiremiyodum
et alirken iki defa dusunuyodum
devlet babamiz insanlarin hayalleriyle oynayacagina yaptiklari bebeklere embiryolara kariscagina biraz hayat standardini yukseltsin devltin gorevi insanlarina yardim etmek yoluna tas koy mak degil
o pahalilik arasinda tutup bide tek embiryo demek degil
devlet niye karisiyo insanlaarin embiryolarina hala daha anlamis degilim
bildigim tek sey ilgilenmeleri gereken bu alan degil daha onemli alanlar var

Al benden de o kadar:))) Yazinin tamamina katiliyorum..

eskiden üç embriyo transfer edilirken şimdi yaşa göre 2 yada 1 oldu ...... dünya kadar masraf ediyoruz ama şansımızın azalması için bu yasayı çıkardılar. 5-8-10 çocuk doğuranlar var o zaman onlarıda kısırlaştırsınlar . sefalete mahkum çocuklar geleceği daha doğmadan belli çocuklar dünyaya gelmesin. çocuk edinme problemi olanları düşündüğü falan yok bunların kalan sağlar bizimdir der gibiler. ellerinden gelseler tüp bebek olayını tümden kaldırırlar gelecekte böyle birşey bekliyorum zaten

Kardelen 086 hangi ulke'de yasiyosun arkadasim? Tedavin simdiden ayirli olsun rabbim yuzunu gulduru ins.

sagol canim allah razi olsun
ben hollandada yasiyorum martin 14 unde basliycam allah nasip ederse
bu ilk denemem
iki defa denemek istedim ama allah nasip etmedi tedavi olmayi ilkinde tr de deniycektim bana para gozuyle baktiklari icin ilaclari hastanede birakip 1 yil beklemeyi goze alarak geri geldim
ikincisindede hollandada deniycektim ama polip var diye baslamadilar bakalim bu kez nasip olcakmi
ergun takvime bakip gun sayiyorum
allahim bana ve benim gibi olan herkese nasip eder insallah

eskiden üç embriyo transfer edilirken şimdi yaşa göre 2 yada 1 oldu ...... dünya kadar masraf ediyoruz ama şansımızın azalması için bu yasayı çıkardılar. 5-8-10 çocuk doğuranlar var o zaman onlarıda kısırlaştırsınlar . sefalete mahkum çocuklar geleceği daha doğmadan belli çocuklar dünyaya gelmesin. çocuk edinme problemi olanları düşündüğü falan yok bunların kalan sağlar bizimdir der gibiler. ellerinden gelseler tüp bebek olayını tümden kaldırırlar gelecekte böyle birşey bekliyorum zaten
aynen ya
bencede madem oyle onlarida kisirlastirsinlar
adalet diye bisey var dimi

Beysu'cum ben'de icimdne geceni duzgun edemedim icin senden de ozur diliyroum arkadasim, kalbini istemedn bu yorumla kirdim insanlarda hakkini helal etsin lutfen

Maddi yonden haklisin arkadasim, ben Canada'da yasiyorum malesef, dedin gibi yasadigin ulkenin yasam standartlarininda etkisi var burda bile o parayi veren kisi cok az caim ama ben caresizlikten burda denemeyi tercih ettim, Burda'da devlet karsilasin diye ugrasiyolar, 40 yasindan asagi tup bebek deniyen insan bu ulkede zor, maddi gucun olmadan ama ben daha oncede dedim isin ucunda evlat sahibi olmak olunca insan bogazina fala geleni denklestirip bu yolda harciyo, bende bonkor degilim canim esim sabah 5'te ise gidiyor aksam hic belli olmuyo kacta gelcegi, hafta sonuda dahil paranin ne kadar zor kazinildini bende cok iyi biliyorum ama yazdiklarim herhalde yanlis anlasilmaya sebep verdi....

Sende tedavimi goruyosun arkadasim, ne asamadasin? Asas ben Surc-i lisan ettiysem af eyle :71:

Rica ederim arkadaşım kırılmak değil benimki, sadece burdaki koşulları çok iyi bilmediğini düşünerek bunu irdelemek istemiştim.bizler zaten bir dokun bin ah işit cinsinden insanlarız ama kimseyle duygularımızı paylaşamayız çünkü bizi anlamayacaklarını düşünürüz o yüzden burada aynı duyguyu paylaşan insanlarla dertleşiyoruz rahatlıyoruz.yoksa eminimki hepimizin çevresinde birçok arkadaşı,dostu,ailesi vardır ama burda paylaştıklarımın hiçbirini onlarla bu kadar detaylı paylaşamıyorum.ben 4 kere ankarada tüp denedim ama hiç olmadı şimdi istanbula gitmeyi düşünüyorum bi umut işte ama ordada kalacak yer vs baya pahalı merkez ve bunları araştırıyorum hayırlısı artık.
senin ve diğer arkadaşlarında tedavileri hayırlı olsun.

yazdıkların çok güzel arkadaşım valla kolay sanki çocuk sahibi olabilmek bizim için en fazla 1 kere doğursak bize zaten yeter dediğin gibi orasıyla burası birmi ben bu ülkede hiç et yemeyen aileler evlerinden parasızlıktan kapı dışarı çıkamayan insanlar var bu ülkedeki maddiyatla yurt dışı birmi hem fazla çalıştırıp hem 3 kuruş para veriyolar buda yetmiyo gibi yarısını zaten vergiye kesiyolar bizden geri alıyolar kolay değil öle türkiyede yaşamak ki zaten 3 kuruş biriktirsende onuda nere koycanı şaşırıyosun çünkü bu sevgili devletimiz boş yasalarla uğraşıyo hırsızları içerde tutmak için bi yasa çıkaramıyo biriktirdiğimiz 3 kuruşta gidiyo alt komşum rahim kanseri kadın zar zor anradada testini yaptırmak için para biriktirdi 2 güne hastaneye gidcek markete çıkmış yarım saat sadece dışarda kalıyo kadının tedavi parasını çaldılar hadi devlet gelsin versin bakim boş yasalarla uğraşmasınlar biz zaten canımız tehlikeye giriyomu girmiyomu onu çok iyi biliyoruz Allahtan istemeyide gayet iyi biliyoruz
Allah hepimizin yardımcısı olsun,komşunada çok üzüldüm geçmiş olsun.senin ilk denemenmi olacaktı hayırlı olsun tedavinde.

bence kılını bile kıpırdatmaz ,yapması gerekn daha önemli işleri varya....

sagol canim allah razi olsun
ben hollandada yasiyorum martin 14 unde basliycam allah nasip ederse
bu ilk denemem
iki defa denemek istedim ama allah nasip etmedi tedavi olmayi ilkinde tr de deniycektim bana para gozuyle baktiklari icin ilaclari hastanede birakip 1 yil beklemeyi goze alarak geri geldim
ikincisindede hollandada deniycektim ama polip var diye baslamadilar bakalim bu kez nasip olcakmi
ergun takvime bakip gun sayiyorum
allahim bana ve benim gibi olan herkese nasip eder insallah

Takvim'ebakip gun sayan sadecesen degilsin arkadasim,ins,bu sefer hayirlisiile youlunda gider.... Hollandave Fransa haklisin bu ulkelerdeucretsizama belirli bir bekleme zamani,kurallaivarmis sanirsam...ec olsun guc olmasin bendeilk gittimde oylehissetim INTERNATIONAL HOSPITAL var yesilkoy'de bende Canada'dan oraya tedaviye gittim, sanki yurtdisi dedinmi isin rengi degisiyo gibi geldi ama evlat icin neyse dedik, kendi doktorlarimiza guvenelim dedik, kismet olmadi ilki, ikinciye dondurlmuslara gittim oldu ama canda'ya geldimde kimyasal gebelikle sonuclandii... Yesil koy sahillerinde hep uzuntuden hem sevincten cok agladimmm.... hickira hickira... geciyooo Turkiye de seni cok umutlandiriyolar, burda oyle birsey yokk, kismet tedavi edip gorcez diyolar, cunku cok imkansiz dediklerimiz hamile kaldi, cok olur dediklerimiz elleri bos dinduler diyolar onun icinnn olsa gerke sana basari orani bile vermiyo benim doktor..... Bu ayki adetimle basliycam dondurulmuslarla tedavi'ye hayirlisiii bakalimmm

Rica ederim arkadaşım kırılmak değil benimki, sadece burdaki koşulları çok iyi bilmediğini düşünerek bunu irdelemek istemiştim.bizler zaten bir dokun bin ah işit cinsinden insanlarız ama kimseyle duygularımızı paylaşamayız çünkü bizi anlamayacaklarını düşünürüz o yüzden burada aynı duyguyu paylaşan insanlarla dertleşiyoruz rahatlıyoruz.yoksa eminimki hepimizin çevresinde birçok arkadaşı,dostu,ailesi vardır ama burda paylaştıklarımın hiçbirini onlarla bu kadar detaylı paylaşamıyorum.ben 4 kere ankarada tüp denedim ama hiç olmadı şimdi istanbula gitmeyi düşünüyorum bi umut işte ama ordada kalacak yer vs baya pahalı merkez ve bunları araştırıyorum hayırlısı artık.
senin ve diğer arkadaşlarında tedavileri hayırlı olsun.

Tesekurler, hepimizin tedavileri umarim cok guzel neticelerle sonuclanir, haklisin burdaki arkadaslarin yorumlarini okyunca daha cok analdim sayiden bu bir emriyo yasasi degismeli, ve kurt dostlarimiz icinde sayiden bir uyguLAMA GETIRILMELI KISIRLAStirma olmaz kizz gunahh olsun, cocuk sayisi geitirilebilri bence... abenim kendi komuumsan turkiye'den biliyorum cok cocuk, cok para geitir bu mantik var canim cogunda ne yazikki, cok aci...

istanbul'da kalmaya yerin yoksa tabi bu masarafini daha da artikca hicmi akraban filan yok guvenip yaninda rahat edebilcen.... BENIM ALALH RAZI OLSUN ANNEM, babam hep yanimdaydi... istanbul'da yasiyolar//.. dogru merkezi bulman cok onemli dilerim ben dondurlmuslara iyi sonuc alirim ama olduki olmazsa TURKIYE'YE GELCEM YINE bahceci ve MAYA KLINIGI HAKKINDA GUZEL SEYLER duyuyorum bunlarida dikkate al arkdasim...

Bence sorulması gereken 2 soru daha var;

1.Madem 3 çocuk istiyorsunuz neden devletin daha önceden karşıladığı 3 tüp bebek denemesini 2 ye indirdiniz?
2.Neden tranfer edilecek embriyo sayısını bu işin daha uzmanı olan doktorlara bırakmadınızda 1 taneyle sınırlandırdınız?

Anlamadığım kendi paramla yaptırdığıma bile karışıyolar belki ben ikizede razıyım, istiyorum; belki şanşımı arttırmak istiyorum ve param ancak 1 kere denemeye yetiyor ya da kalite bakımından 2 den fazla koyulması gerekiyor. Sokaklara çocuklarını atana 2. yapmasın diye karışabiliyormusun bizimkine ne karışıyorsun o zaman ister ikiz yaparız ister ücüz.

evet bencede bu soru sorulmalı
gerçi cevabı belli ikiz gebeliklerde ölüm riski falan filan bahane işin aslı ikiz gebelikelrde bebğin genelde küvezde kalması bu da devlete külfer kendileri için bizler, yakıyorlar

evet bencede bu soru sorulmalı
gerçi cevabı belli ikiz gebeliklerde ölüm riski falan filan bahane işin aslı ikiz gebelikelrde bebğin genelde küvezde kalması bu da devlete külfer kendileri için bizler, yakıyorlar

bu konu acılalı çoook olmuş ama bi hareket olmamış mecliste.......

Back
X