Herkesin fikrine saygı duyarım sorgularım merak ederim o yüzden şu gezi ruhu dediğini anlamıyorum ve gerçekten merak ediyorum. Nedir?Küçümsemiyorum kesinlikle deadly. Şimdi burada sanırım yasak bu konu üzerine konuşmak ama ciddi ciddi merak ediyorum inanmak istiyorum bu kadar üzerine durulan bir mevzu. Bir imkan bulup Hacı nedir yani diyip karşılıklı tartışasım var bu gezi ruhunu.
Gezi ruhu binlerce silahsiz, savunmasiz insanin tek yurek haline gelip sokaklara, yollara dokulerek ellerinde kimi zaman kitaplari, kimi zaman karanfilleri, kimi zaman ise sadece yurekleri ile ellerinden zorla alinmak istenen yasam alanlarina, sonra adaletsizlige, sonra adam yerine konulmayan haklarina, hukuklarina, ozgurluklerine karsi koymasi, direnmesi, kisaca halkin cigligidir. Gencecik fikirlerin, bedenlerin biberli gaz bombalari, kimyasal maddeler katilmis tazyikli sular ve plastik mermilere karsi sarkilariyla, danslari ile direnisleridir. Yasli teyzelerin onlara ekmek ve su tasiyisindaki vicdan ve gururdur. Sokaklarda dovule dovule oldurulmekten kacip apartmanlara siginanlara acilan kapilardir. Kadin erkek, coluk cocuk gazdan zehirlenir, mermilerden yaralanir, kimyasal sularla bedenleri yakilirken siginilan ve revir haline getirilen luks oteller, camilerdir, gonullu doktorlar, hemsirelerdir. Gezi ruhu milyonlarca masum gencin, yaslinin ,cocugun, kadinin bir araya gelip tek yurek olarak hakkini savunmasidir. Vatanini seven yuzbinlerin ulkenin peskes cekilmesine, rant ugruna ormanlarinin ve parklarinin yok edilmesine, yolsuzluga, rusvete ve hirsizliga, hukuksuzluga ve adaletsizlige, Cumhuriyetinin, atasinin ve dahi kendisinin yok sayilmasina dur diyen sesidir. Bunca zaman bu ruhu anlayamamissaniz bundan sonra da anlamaya zahmet etmeyiniz, anlayamazsiniz.