başıma bela olan güvenlikçi

Giyiminden memnunsan cevabını verecektin cekingenlik bir işe yaramaz

Burada bir bayan hamile çocuklu eşinin tlfunda 100 lerce kadın popo resmi arkadan çekilmiş konu açmıştı. Ilk o geldi aklıma inanın.

Bilmiyorum belki de sizden hoşlandığı için koruma mahiyetinde demistir.

Olaya geniş çerçeveden bakmaya çalışıyorum ama yine de tavrı sen belirlersin...

sen de kirmak istemiyorum demissin onceki konunda simdi de sikayet etcem diyosun
sikayetlik bi durum yok adamin sana ilgisi var sen de sessiz kaliyosun adam seni naz yapiyo falan da sanabilir sana bu pantalonu giyme diyerek güya karisiyo senle ilgileniyo sana laf atiyo kendince
sen de bisey diyememissin ki hep boyle sus pus olursan adam umut besler
artik bi seyler soyle bi dahakine sikayet etmek cok abarti olur agzinla istemedigini acikca soyle olsun bitsin

Yav susuyorsa razıdır gibi şeyler okuyorum, bunu onaylayanlar görüyorum arkadaşlar yapmayın. Bakın bu ülkede zihinsel engelli kız tecavüze uğradı, zihinsel engelli diyorum bak, kız bağır(a)mamış diye rızası vardır dendi, tecavüzcüye ceza verilmedi. Konu sahibini tepkisini göstermesi için yüreklendirin ama susuyorsa razıdır gibi sığ bir cümleyi kullanmayın ya. Bunu herhangi bir erkek dese tamam diyeceğim tecavüzcü kafası var, kurtarılamaz vaka. Ama bir kadın böyle erkek kafasıyla düşününce ben üzülüyorum.
Sana bu konuda katılıyorum,her kadın bağıramaz,gücü yetmeyebilir,şoka girmiş olabilir ya da kilitlenmiş olabilir. Senin dediğin gibi hatta biraz daha farklı zihinsel engelli bir kızı 6 aylık hamileyken ve hiv bulaştırılmış bir şekilde hastane bahçesine bırakıp kaçıyorlar. Bir sürü kişinin tecavüz ettiği iddiası ortalıkta dönüyor. Bu kız bir sürü kişinin yanında nasıl bağırsın,çığlıklarını kim duysun? Bu kızda mı razı göstermiş,istemiş oluyor mantıken çok saçma.

Sana bu konuda katılıyorum,her kadın bağıramaz,gücü yetmeyebilir,şoka girmiş olabilir ya da kilitlenmiş olabilir. Senin dediğin gibi hatta biraz daha farklı zihinsel engelli bir kızı 6 aylık hamileyken ve hiv bulaştırılmış bir şekilde hastane bahçesine bırakıp kaçıyorlar. Bir sürü kişinin tecavüz ettiği iddiası ortalıkta dönüyor. Bu kız bir sürü kişinin yanında nasıl bağırsın,çığlıklarını kim duysun? Bu kızda mı razı göstermiş,istemiş oluyor mantıken çok saçma.

Onun da canı yanmıştır sonuç olarak, zihinsel engelli diye acı eşiği yüksek değildir ki. Belki şoka girdi dediğiniz gibi bağıramadı, belki ne olduğunu algılayamadı vesaire bilemiyoruz.

Onun da canı yanmıştır sonuç olarak, zihinsel engelli diye acı eşiği yüksek değildir ki. Belki şoka girdi dediğiniz gibi bağıramadı, belki ne olduğunu algılayamadı vesaire bilemiyoruz.
Aynen öyle bir çoğumuz bile böyle bir durumda donup kalıyoruz,vereceğimiz cevap 5 kelimeyi geçemiyor korkudan/şoktan. Onlar ne yapsın. Keşke tecavüzlerin pedofililerin olmadığı bir yerde yaşasak.

yaşadığımız ülke sebebiyle bu kadar çekingen kalmanızı anlıyorum ama erkekler sağlam bir şekilde red yemedikleri sürece naz yapıyormuşsunuz gibi algılayabiliyorlar durumu. bir daha karşılaştığınızda önce siz konu açın kötü niyetli olduğunu düşünmediğim için tepki göstermedim ama sizi hiç alakadar etmez kimin ne giydiği, öyle bir samimiyetimiz yok sizinle düşüncelerinizi kendinize saklayın haddinizi bilin diyebilirsiniz bence. azıcık utanması olan bir insansa bir daha siz yakından geçerken kafasını kaldırıp bakmaya cesaret edemez.

ona ilişki durumu hakkında bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz bir de her yorumu okumadım fakat bazılarında gördüm sevgiliniz varmış gibi yapın gibi yorumlar. erkekler onlara hayır deme sebebinin sadece başka bir erkek olmadığını anladıkları zaman başkasının malı olduğu için değil de karşıdaki de zevkleri ve hisleri olan başka bir insan olduğunu fark edip ona göre hiza almaya başlarlar.

ek olarak beni en rahatsız eden şeydir bir kadından bahsederken "sahipli" ya da "sahipsiz" gibi ifadeler kullanmak.

Zaten bu güvenlikçi denen tipleri toptan kaldırmaları lazım. daha bir halta yaradıklarını görmedim. bir de nerde varoş, yobaz, köylü vars dikiyorlar binaların girişine sonra böyle millete askıntı olup rahatsızlık veriyorlar.

hangi büyük olayı engellemiş, hangi önemli olsaydı polisin gelmesini sağlamışlar bilinmiyor. haberde bile soyguncular güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi diyor demek ki bir işe yaramıyor.

böyle çok şikayet duyuyorum güvenlikçilerden. eğer böyle millete yılışacaklarsa kaldırsınlar yani.
Varoşu,yobazı,köylüyü kısacası hiçbir insanı küçük görmeyin lütfen. şehirlinin de,kültürlünün de, belli bir konuma sahip insanlarında nelerini görüyoruz/okuyoruz. İnsanın dışının içini çok fazla yansıtmadığını düşünüyorum.

"Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok!"

Ama diğer yorumlarınızda sizi haklı buluyorum. Engeli olan bir sürü arkadaşımız,evladımız,kardeşimiz böyle durumlar karşısında sessiz çaresiz kalıyor ama bu demek değil ki razılar. Razı değiller ama korkuyor-susuyor, tehdit ediliyor-susuyor ve daha bir sürü örnek yüzünden susuyor,susturuluyor,susmak zorunda kalıyorlar.

ben köylüler bunu yapar dedim mi?
siz hangi köyden geldiyseniz dönebilirsiniz. ancak çalıştığımız yerlerde bu köylerden gelen tiplerin bizim gibi başarılı, güzel, alımlı hanımlara bakışlarını görebiliyoruz. aşağılık kompleksi var. bir yeri cımbızla çekip saldırıya geçmişsiniz.
Bu egodaki birisine söyleyecek başka sözüm yok. Ha duvara konuşmuşum ha size!

Böyle terbiyesiz insanları çok iyi bilirim.
Siz bakmayın öyle patavatsızlık yaptığına.
Böyle insanlar aşırı derecede korkak oluyorlar.

Bir daha böyle bir şey derse mutlaka cevabını verin. Hatta mümkünse sesiniz yüksek olsun.
Sizi korkmuş görmesin
Korkmadığınızı anlarsa o sizden korkar.
Ama korktuğunuzu düşünürse yüz bulur.

Hiçte gelip bana bu kadarı da paranoyaklık demeyin.
Bu insanlar sonra yüz bulup taciz etmeye çalışıyorlar.

sanane demeden gelen konu:KK70:
bize danişmak istemiş. :) şikayet edecekmiş miş:KK70:
savun csnim sana ne oluyo ben giyimi sana mi sorcam deseydin.

Diyeceğin tek şey
"Sevgilim böyle seviyor"
Ve şu bakış ":işsiz:"

Geçenki konuda sevgilim var diyin imada bulunun dendi ama yapmadın
Adamın flörtleşme şekli bu sanırım
Belki de naz yapıyorsun sanıyordur
Adamı uyarmadan etmeden ya da yolunu kapatmadan şikayet edicem demen de komik

Merhaba da demeyin yüzüne bakmayın bence. Biraz saf gibi diyorsunuz ters davranmadıkça yanlış anlıyor bile olabilir tavrınızı.Saf saf dersiniz ama başınıza bela olabilir ilerde.

Konu sahibi inşallah adama birşey demissinizdir artik:deli:

"O an şoka girdim, ne diyeceğimi bilemedim" falan deseniz anlarım da "sana ne dememek için kendimi zor tuttum" diyorsunuz. Neden tutuyorsunuz ki?

Konu çok farklı yerlere gitmiş ama bunun "bağırmadıysa rızası vardır" ya da "o saatte orada ne işi var" olaylarıyla hiç alakası yok. Bu cümlelerin kurulduğu olaylar ileri derece suçlar. O cümleleri kuranlar da en az o suçu işleyen insanlar kadar kötü benim gözümde.

Buradaki olay ise saf ve cahil mi yoksa sapık mı olduğu bilinmeyen bir adamla ilgili.
Sevil Atasoy takıntılı tiplerle hiç muhatap olunmaması gerektiğini söylemişti. "Bir şey vermeye çalışırsa 'ay alayım da başımdan gitsin' demeyin, çünkü karşıdaki bunu 'onun da gönlü var' olarak algılayabilir" diyordu bir yazısında. Böyle durumlarda net olmak çok önemli.

Bu kişi iş yerinizden birisi, muhatap olmama seçeneğiniz yok ama onun umutlanmasına neden olacak şeyler yapmamanız lazım. Karşınızdaki gerçekten saf ve hoşlandığını nasıl göstermesi gerektiğini bilmeyen birisi de olabilir, takıntılı bir manyak da. Siz net olun, gerekirse "sana ne" deyin, gerekirse "sevgilimin hediyesi" deyin ama net olun.
Adam hadsiz ama net olmadığınız birini direkt şikayet etmek de haksızlık.

Back
X