Başıma gelecek endişesi:(

Moonlight

Huzur'da..
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2008
1.530
64
688
Mrb arkadaslar.sorunuma cozum onerileri bekliyorum bi zahmet.Gun icinde kotu bir olay duydum,gordum veya hissettim diyelim.aman allahim bir endisedir beni alir .sanki basima gelecekmis gibi:sm_confused:.Buradaki cogu arkadasin dertlerini,sikintilarini okuyamam.Gazetedeki kotu haberleri okumam,televizyondaki aci,uzuntulu haberleri dinleyemem.hani kacsam ne kadar kacabilirimki.Bir baskasina gelen kotu birsey benimde basima gelebilir.Yani su hayatta hic birseyin garantiside yok ama gelin gorunki aci seyler bilmek beni cok huzursuz ediyor.Iste dinledim diyelim her aklima geldiginde dualar ederim hem kendime hem o aciyi yasamis kisiye.Yaklasik iki uc gun aklimdan cikmaz.Ne yapsam bilmiyorum.Acaba aranizda boyle bisey yasayan arkadaslar varmi veya bana tavsiye verebilecek arkadaslar.Onerilerinize ihtiyacim var

canim haklisin.Baskalarinin mutluluguyla da mutlu olurum.Ama aci bambaska.resmen evde kendi kendime konusuyorum.Yasayan kisiye dualar ediyorum.Bu kadarla kalmiyor iste dusun dusun kendimi paraliyorum malesef

bende öyleyim canım bende burda bi derdim varda açılan konuları önce başlığın üstüne mouse ile gelip bakıyorum eğer içeriği çok fenaysa hemen uuzaklaşıyorum
insan ne düşünürse onu yaşar o yüzden okurken insan ister istemez empati kuruyor yani düşünüyor kendini o halde o yüzden bende korkarım bbaşıma gelir diye
tv de hastalıkla ilgili şeyleri özellikle de kanserle ilgili şeyleri hiç ama hiç dinlemem izlemem
aa belki bu yaptığımız bencilliktir ama napim insan düşündüğünü yaşıyor o yüzden de kötü şeylerle düşünemem

bende derdim var a dikkatli giriyorum.kotu seyleri dusunmemeye calisiyorum.Ama bi sekilde aci ve mutluluk yanyana.umarim bu paranayadan kurtulurum.Her insanda olur bence fena seylere temkinli yaklasmak ama benimkisi biraz asiriya kaciyor sanirim

Ben de aynı durumdaydım ve bu durum beni de sıkıyordu ayrıca uzmanlara göre böyle düşündükçe kendimize negatif enerjileri çekermişizbu yüzden fazla takılmamamak için çaba göstermeliyiz ,deneyerek yavaş yavaş rahatlamaya başladım

canim aynen sanki benim yasadiklarimi tarif etmissin inan. artik ole yogun yasamaya basladimki. cocuklarimi, esimi,ailemi, arkadaslarim herkes icin endiselenmekden olmadan olmus gibi aci cekmekden,gazete, haberler felan takip edemez oldum. her seyi ya kendime ya sevdiklerime olmus yada olcakmis gibi kaygilar. yasayan bilir cok zor..:çok üzgünüm:

offf canım ya bende senin gibiyim...

üzücü şeyleri gördüğüm zaman kahrolurum,aşırı bir empati var bendede..
ya benim başıma gelseydi diye düşünür kendi kendimi yerim...
eşim bu konuda çok kızıyor bana " tamam duyarlı bir insansın çok güzel ama bu kadar hırpalama kendini herkesin derdine koşmaya çalışıyorsun ağlayanla sende ağlıyorsun yapma böyle hayatım hasta olursun korkuyorum senin için diyor" hak veriyorum bende ona ama ne yapayım engel olamıyorum ki kendime..
hele ki bebeklerle çocuklarla ilgili kötü haberler yada olaylar duyduğumda mahvoluyorum...çok zor birşey bu yaa...
benimde 13 aylık bebeğim var hele anne olduktan sonra daha da beter oldu bende bu aşırı duyarlılık..

bendede oluyor bu ama sizin kadar değil...çok iyi kalpli olmanızdan sanırım bu böyle oluyor... ben genelde habeleri seyretmiyorum bide çalışıyosun koşturuyosun ya kafan hep meşgul oluyo böyle şeylerle kendini üzmene vaktin kalmıyo...bendede üzücü bi olay gördüğümde sinirim bozulur sonra kulağımda çınlamayla gelen baş ağrısı yaşıyorum...sonra ağrıdan beynim uyuşup doğru uyumaya... dr gidim diyorum ama belkide böylesi daha iyi unutuveriyorsun o zaman herşeyi...sizde başka şeylerle meşgul olmaya çalışın isterseniz belki faydasını görürsünüz...

belki kaygı bozukluğu olabilir.bendede bir dönem olmuştu.stres,sevdiklerinin kaybı,ağır bir hastalık geçirmek,kaza yada bir travma yaşamak yada bunları yakınlarından birinin yaşaması sonucunda oluyormuş.ben psikiloğa gitmiştim terapiye iyi gelmişti.şimdi de zaman zaman oluyor ama o kadar takmıyorum.galiba ince fikirli insanlarda daha mı çok oluyor nedir?

evet canim ankisiyete (kaygi) bozuklugu bendeki.asiri hassas ince fikirli insanlari incitmemek kirmamak icin caba gosteren. cogu zaman incinen.bende terapi goruyorum ama cok''da bi faydasini. gordugum soyleyemem.:çok üzgünüm: cunku tamamen karakter ile alakali oldugunu dusunuyorum..

Son düzenleme:
boyle bu durumda kendinizi nasil teselli ediyorsunuz.Yani o acinin ,uzuntunun uzerinde fazla dusunmemek icinneler yapiyorsunuz.Esimin isi nedeniyle cook kirsal bir kesimde yasiyorum.yani terapiye gitmem biraz zor.Hani terapi goren arkadaslar bunun icin size neler tavsiye ettiler?

fazla takıntılı olmayın derim...
insanın başına hayatta herşey gelebilir,
bir kere bunu kabullenin...
siz gelmemesi için tedbirlerinizi alın...
eğer bu durumunuzu kendi kendinize yenemiyorsanız,
uzman bir doktordan yardım alın,sonuçta
psikolojik bir durum...
sevgiler...

Çok duyarlı bir kişiliksin demekki. Tabikii Allah hepimizi bütün kötülüklerden korusun diye dua ederiz ama
sürekli bu kaygıyla yasamak zor olsa gerek. ruhhastalıklarına devatiye cıkartabilir bu kadar duyarlı olman.
sakınılan göze çöp batırma lütfen.herşey insanlar için herşey hepimizin basına gelebilir.

Zaman zaman geçici olarak her insan böyle duygu yoğunlukları yaşıyabilir bununda bir çok nedeni vardır asosyal olma,ekonomik sıkıntılar başından geçen kötü olay vs...Ancak bu senin hayatını çok olumsuz etkiliyorsa ve yaşamının kalitesini düşürüyorsa o zaman bundan kurtulmanın yollarını aramalısın.Ben profosyenel destek almanın faydası olacağını düşünmekle beraber yaşamını biraz daha sosyaleştirmeni öneririm.Birde şöyle düşün ben hep öyle düşünürüm,bir zaman aralığı yakaladık ve dünya geldik hiç gelmeye bilirdik hiç doğmaya bilirdik ama şanslıyızki varolduk ve bu bir gün sonlanıcak hiç doğmamaktansa kötü olaylarda olsa savaşlarda olsa hep iyiki doğmuşum diyorum ve anı yaşa bu anı düşün bir çikolatayı dilinin üstünde yuvarlayarak ye ve onun keyfini çıkar.Çok güçlü olmalıyız yaşam eşitsizliklerle ve adaletsizliklerle dolu elimizden geldiği kadar bizden zenginlik ve renk katabilirz yaşama bir çiçeğe su vererek yada aç kedileri besleyerek yada gülmeye hasret bir çocuğu güldürerek,oturup ağlamakla yada kaçmakla ömrümüzü ziyan ederiz elimizden geldiği kadar savaşabiliriz hepimiz kahraman olamayız ama ufacıkta olsa birşeyler yapabilir ve manevi olarak rahatlayabilirz.

Cok buyuk bi zaman kaybi bu "ya basima kotu bisey gelirse?" "ya basiniza iyi seyler gelirse?" Hic ummadiginiz bi yerden elinize para gecerse?.. yada hic ummadiginiz birinden guzel bi teklif alirsaniz? ya hic beklemediginiz anda dunyanin en tatli kisiyle tanisirsaniz? ya hic ummadiginiz anda butun saglik problemlerinizden kurtulursaniz? ya hic ummadiginiz anda kus oldugunuz biriyle barisirsaniz?.... bunlara konsantre olun, hayat biraz daha cekilir hale gelicektir eminim..

bu konuyu acali epey olmustu...yinede yeni cevaplari duymak cok guzell:1hug:.cok sukur tavsiyelerinizle bu halden biraz olsu kurtuldum.simdi amaann Allah onlarida bizi de islah etsin diyorum.Birde calismaya basladim. bu beni biraz uzak tutuyor bu dusuncelerden

ınsan zaman zaman boyle hıssedebılır ama okuyup yada haber dınleyıp boyle olmuyorum sıze tavsıyem okumayın boyle haberlerı ama kendı yasantımda bı aksılık olunca bende boyle dusunuyorum zaman zaman

off aynı sorun bendede var...
öyle zor öyle kötü birşey ki bu..
en yakın örneği vereyim bir kitap vardı bir kaç gündür elimde Burçak çerezcioğlu mavi saçlı kız...
lösemi olan ve yaşamı bu hastalık nedeniyle son bulan küçük bir kız...
bu sabah ablam aradı ve çocukluğumuzdan tanıdığımız bir arkadaşımızın lösemi olduğunu söyledi...
üstelik çocuklarıda var (Allah yavrusuna bağışlasın)
kanım dondu!kitabı okurken daha huzursuzdum ve bitirmeden rafa kaldırdım...
bu tür şeyler çok oluyor hayatımda.....
Allahım korusun kötü günler yaşatmasın
demem o ki kimimizde takıntı haline geliyor bu endişeler...
ve muhakkak psikolojik destek gerekiyor...
Allah hiç kimseyi kötülüklerle karşılaştırmasın....

birde bu siteden belirtilere bakıp bir gün hastaneye koşmuştum bende polikistik over var diye...
doktor güldü hayır yok!
ama sen kendini okadar inandırmışsın ki buna olacağına kesin bakmışsın...
bizde talebelik dönemlerimizde hastalıkları işlerken hemen oramızı buramızı yoklardık bizdede varmı diye dedi...
işte insan kötü şeylerden ister istemez etkileniyor..

bende sanırım klinik vakkayım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…