- 31 Ocak 2015
- 2.501
- 4.015
- 133
- Konu Sahibi zeysmother
-
Kızım inat değildi ama artık çok huysuz sürekli ağlıyor herseyee bebekten daha beter evet kızıma diyorum bezini islakmedili verirmisin getiriyor ama daha mantıklı davranmıyor onada kızamıyorum uyarıyorum ama anlamıyor kendime kızıyorum bendeKızınıza, bebek ile ilgili ufak görevler vererek ona ablalık rolünü ufaktan hazırlayın.
Gerçi 2 yaş bildiğim kadarıyla biraz sorunlu, inat bir yaş ama...
Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır, benim kulaktan dolma bilgimle ancak bu kadar.
Umarım bizim gibi olmazsınız dışarıdakini seviyorda evin içindekini ıı ııh kabullenemiyorlarKorkuttun beni
Kizim gecen ay 2 yasina girdi.
3 ay sonra kardesi olcak.
Dedigin gibi suan bebkleri cok seviyor oper koklar hic zarar vermez.
Anlascaklarini dusunuyordum yazini okuyana kadar.
Bende bu konunun takibindeyim
Muhtemelen ama Elimden geldiğince ilgilenmemeye çalışıyorum amma illaki altiydi ,emmesiydi,gaziydiZor bir durum gerçekten... Bebekle ilgilendiğiniz için sizi kıskanıyor olabilir mi?
Muhtemelen ama Elimden geldiğince ilgilenmemeye çalışıyorum amma illaki altiydi ,emmesiydi,gaziydi
Bizde öyle oluruz inşallah :) benim derdim şuan fiziksel şiddetin önüne nasıl geçerim nasıl davranmaliyim kızıma ne tepki vermeliyim oda daha bebek sayılır çocuk anakucagindaydi ucuna öyle sert ve hızlı bastiki çocuk uçtu Allahtan yastık vardi oğlan biraz daha buyuseydi dert etmezdimben küçükken kuzenimi sevmiyordum, doğduğunda çok kıskanmışım, ama sonra kuzenimin annesi bana her gün hediye, çikolata getirip, bak kuzenin sana gönderdi kuzeninden sana hediye falan demiş, bende sevmeye başlamışım sonraşimdi eşoğlusu en sevdiğim insanlardandır hayatımda, öz kardeşim gibi
Bizde öyle oluruz inşallah :) benim derdim şuan fiziksel şiddetin önüne nasıl geçerim nasıl davranmaliyim kızıma ne tepki vermeliyim oda daha bebek sayılır çocuk anakucagindaydi ucuna öyle sert ve hızlı bastiki çocuk uçtu Allahtan yastık vardi oğlan biraz daha buyuseydi dert etmezdim
Söylediklerinin hepsini az çok uygulamaya çalışıyorum emzirirken bile kızımla oyunlar oynuyorum daha fazla öper koklarım kızımı emzik etmeyen kızım şimdi bebeğin ağzında hızlıca çekip kendi emiyor tırnakları çizmiş bebeği anlatıyorum ama çokta kavramiyor gibi biraz daha bilinclenseydiAnne değilim ama aklıma gelen bu işleri birlikte yapmanız. Zaten uysal bir çocukmuş sanırım normalde.
Bezini değiştirirken birlikte yapın hadi kızım bezi uzat bakayım gibi ona da iş verin.
Siz emzirirken yanınıza oturtun arada öpün.
Gazı çıkarırken gazı varmış diyin anlatın onun göz hizasına inin hafif sende okşa sırtını bana yardımcı ol aferin falan gibi.
Daha fazla sevgi besler önemser belki bebeği koruma iç güdüsü gelişir bebeğe karşı.
Çocuklarda olan bir şey bu. Benim kardeşimi zarar veririm diye hiç sevdirmezlerdi mesela. Çok yanlış bir şey hala kardeşime karşı uzağım bu sebeple.
Bir pedagogdan yardımda alabilirsiniz.
Birde süper dadı diye bir program vardı orada bu tarz çocuklar eğitilirken iletişimin önemini vurguluyordu doktor.
Çok sagolun gerçekten bunlara dikkat ediyorum ama dediğiniz gibi yapamıyorum yapsamda çok anlamıyor bi üç yaş felan olaydı gene iyiydi eşim benim en büyük yardımcım ama şansıma bu ara o kadar yogunki karşılıklı çalıştığı arkadaşı izinde esimde sabah gidip gece geliyor hergun evde olsa dışarı çıkartır gezdirir ben bu kadar sıkıntı çekmem bende çıkamıyorum çünkü çok hareketli arabalarda yoğun parktanda çıkıyor sürekli peşinde olmam lazım e bebekte var anlayacağınız eve hapsoldum bide aşırı baba düşkünü kızım öyle böyle değil babası olunca bize hiç zarari yokMerhaba canım,
anaokulu öğretmenliği okuyorum geçen yıl bu tarz bir konuyu derste işlemiştik aklımda kaldığı kadar anlatmaya çalışayım.
Öncelikle bebeğin erkek olması kızınızda bir kıskançlık nedeni olabilir bebeğinizi oğlum oğluşum gibi şeylerle sevmeyin bebek diyin ya da ismiyle sevin.
Kızınızı bol bol parka, gezmeye, oyun alanlarına götürün mesela siz bebekle ilgilenirken eşiniz kızınızı götürsün, çocuğun evden uzaklaşması iyi gelecektir ama bunu sakın teyze dayı amca falan değil sadece annesi ya da babası götürsün.
Kızıınızın bebekle olan bir fotoğrafını çıkartıttırıp buz dolabına vs. asın kendisini onun ablası rolünde olduğunu görsün.
Evinize gelen misafirler eğer hediye getiriyorlarsa mümkün olduğunca kızınıza belli etmeyin ya da rica edin kızınıza alsınlar.
BURASI ÖNEMLİ!
Kızınıza bebeğe zarar vermesine izin vermeyeceğinizi kesin bir dille anlatın bunu hem siz hem babası yapın.
Eğer bebeğe zarar verirse ona sinirlenmeden konuşun çünkü sizi sinirlendirmek için daha çok yapabilir.
Kızınızın bebeklik fotoğraflarını varsa videolarını bulup izletin ve onunlada aynı şekilde ilgilendiğinizi anlatın.
Kendinizi kızınıza karşı suçlu hissedip üzülmeyin bu davranışınız bebeğin daha çok zarar görmesine neden olabilir.
Umarım düzelir iyi günler
O yasa bi gelselerdi rahatlardim. Ne yaparlarsa yapsınlar :)) sagsaglim bi buyuteydim kalıcı zarar vermesinden korkuyorumOğlan biraz daha büyüse kızınızın hakkından kendi gelir zaten
Benim dayımın kızıyla oğlu arasında 1 yas var sanırsın oğlan büyük kız küçük :) babasından korkmasa ablasını dövecek
Yok ikisininde kıyafetleri ayrı besikleri ayrı misafilerimde sagolsun bilincliler dikkat ediyorlar bu duruma ama iste.. kıskanacak bu durum oldurmamaya çalışıyorumKesinlikle buyuk cocugunuzun esyalarini kiyafrtlerini oyuncagini yatagini falan bebek icin kullanmayin. Ozel mulkiyetin gelistigi bir donem ve siz onun esyalarini bebek icin kullanirsaniz kiskanclik artar. Eve misafirlige gelenleri onceden uyarin once buyuk kizinizla ilgilensinler sonra bebekle. Hatta yapabiliyorsaniz buyuk.kiziniz icin oncedrn ufak hediyeler alin gelen misafirler o hediyeleri kiziniza versinler
Söylediklerinin hepsini az çok uygulamaya çalışıyorum emzirirken bile kızımla oyunlar oynuyorum daha fazla öper koklarım kızımı emzik etmeyen kızım şimdi bebeğin ağzında hızlıca çekip kendi emiyor tırnakları çizmiş bebeği anlatıyorum ama çokta kavramiyor gibi biraz daha bilinclenseydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?