- 26 Temmuz 2015
- 68
- 26
- 3
- 30
- Konu Sahibi polyanna2402
-
çorba,sarma,et yemeği ,arnavut böreği ve sütlü tatlı iyi bir menü olabilirIyi aksamlar bayanlar dert yanmayacagim sadece basindan gecenler belki yardimci olur diye sormak istedim erkek arkadasimin ailesi bize tanismaya geldi eylulde ikram falan yaptik sonra bayramda biz gittik onlara ailesi benim ailemden biraz buyuk diye ve iadei ziyaret açısindan yani ama onlar yemege cagirdilar yemege gittik yani bayramda simdi biz yemege cagirdik bu c.tsi icin bi turlu tam karar veremedik sizce ne yapilabilir biz arnavutuz ben dedim ki yoresel yemeklerden yapalim onlar icin de degisik olur belki severler falan annem de herkes sevmez ki falan derken kaldik oyle siz neler yapmistiniz mesela, simdiden cok tesekkur ederim
Cok tesekkur ederimm :)çorba,sarma,et yemeği ,arnavut böreği ve sütlü tatlı iyi bir menü olabilir
Ona sordum farketmez falan dedi yerler dedi yani sadece annesi tavugu cok sevmezmis onu ogrenebildim ona gore degistirmeye calistik biz de :)Erkek arkadaşından yardım alabilirsin mesela annesinin en çok yaptığı ve sevdiği yemekleri öğrenmiş olurun.
İyi öğrendiğin iyi olmişOna sordum farketmez falan dedi yerler dedi yani sadece annesi tavugu cok sevmezmis onu ogrenebildim ona gore degistirmeye calistik biz de :)
Iyi aksamlar bayanlar dert yanmayacagim sadece basindan gecenler belki yardimci olur diye sormak istedim erkek arkadasimin ailesi bize tanismaya geldi eylulde ikram falan yaptik sonra bayramda biz gittik onlara ailesi benim ailemden biraz buyuk diye ve iadei ziyaret açısindan yani ama onlar yemege cagirdilar yemege gittik yani bayramda simdi biz yemege cagirdik bu c.tsi icin bi turlu tam karar veremedik sizce ne yapilabilir biz arnavutuz ben dedim ki yoresel yemeklerden yapalim onlar icin de degisik olur belki severler falan annem de herkes sevmez ki falan derken kaldik oyle siz neler yapmistiniz mesela, simdiden cok tesekkur ederim şey bir de ben ailenin buyuk kiziyim yani ilk defa boyle seyler yasiyoruz kuzenlerimde boyle olmadi direk isteme falan yapildi biz iyice tanimak istiyoruz o yuzden cok bi bilgim yok bu konuda
çok teşekkür ederim evet olabilir bence de çok sağolun:)Bosnak boregi kesin olsun bence :)
tokatlı onun yöresine ait bişeyler yapmam doğru olur mu ya korkuyorum yanlış anlaşılmaktanHangi yöreden nişanlınız?
KaradeniZ tarafından ise lahana sarması bulundurmanız jest olur. :)
haklısınız her yörenin kendine has yemekleri var tabi ki ama sarma beni korkutuyor açıkçası bizim sülale incecik sarmalardan nefret eder ne öyle yaprak yer gibi derler hep kalındır o yüzden yani ince de sarabiliyorum ama el alışmış kalın sarmaya benim erkek arkadaşım da sarma konusunda çok takıntılı yani incecik olsun ister öyle yer o yüzden sarma çok tehlikeli sanırım şimdilikNormal Z. Yağlı sarma yaparsınız. Karadeniz'e vurgu yapmamın sebebi, bin türlü yemekte olsa KaradeniZ insanı için lahana o bine denktir.
Dayim sabahlari kahvaltida taze fasulye tursusunun kavurmasini yer.Annem de karalahana diblesi icin 3 gun yururNormal Z. Yağlı sarma yaparsınız. Karadeniz'e vurgu yapmamın sebebi, bin türlü yemekte olsa KaradeniZ insanı için lahana o bine denktir.
haklısınız her yörenin kendine has yemekleri var tabi ki ama sarma beni korkutuyor açıkçası bizim sülale incecik sarmalardan nefret eder ne öyle yaprak yer gibi derler hep kalındır o yüzden yani ince de sarabiliyorum ama el alışmış kalın sarmaya benim erkek arkadaşım da sarma konusunda çok takıntılı yani incecik olsun ister öyle yer o yüzden sarma çok tehlikeli sanırım şimdilik
Dayim sabahlari kahvaltida taze fasulye tursusunun kavurmasini yer.Annem de karalahana diblesi icin 3 gun yurur
evet onu duymuştum işte ama korkuyorum erkek arkadaşım pek düşkündür yediklerine yaniTokat yaprağıyla meşhur zaten:)gerçek Z. Yağlı incecik olmuyor ama damak tadı meselesi.beyaz lahana da çok şık durur kestaneli fıstıklı kuş üzümlü.kenarınada limon dilimi ve dereotuyla süsleme yapılabilir.
çok teşekkür ederim şu an daha net oturdu kafamaBir kere pirinc pilavi ve yanina etli bir tur mutlaka olsun.Gerisi corba olur,salata olur,cesitli mezeler saksuka,yogurtlu havuc vb.Hazir baklava hamurundan cok guzel citir borek oluyor.Tariflerini netten bulabilirsin.Bir de hafif bir tatli bitti gitti.Allah ne verdiyse yapin siz begenirler cok takilmayin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?