başka bir şehire gelin gitmek

ufukolik

Sabır...
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2010
334
6
116
Kızlar gurbete gelin gidenlerin konusuna baktımda biraz gözlerim doldu

Son düzenleme:
çok zor hele benimki eşimle aynı memleketten olmamıza rağmen ne benim ailem nede eşiminkisi burda değil zaten konum var "burda yaşamak istemiyorum" diye. o yüzden kardeşime çok tembih ettim tercihlerinde memleketi yaz diye dinlemedi şimdi pişman. eşini memleketten seç dedim, Allah'tan aşkıyla aynı köydeniz dönecek geri.

Guzelim bende ailemden uzaktayim. Ama 2 senelik . Bu ikinci yilimiz . yaza ailemin yanindayim . Ama cok zorlandim. Esimle cok mutluyuz hicbir sikintimiz yok ama gurbet cok zor oluyor .. Istedigin zaman onlarin yaninda olamamak cok kotu ...

Kızlar benim de görüştüğüm kişi şehir dışında, bende çekimserim, Allahaşkına iyi şeyler söyleyin olmazmı eyvahedigeldismile

alışırsınız güzellerim bende 1 yıl olacak bu ay sonunda bende çok zorlandım ilk zamanlar
eşinizle mutluo olduktan a-sonra gerisi boş

Bide büyük şehirden küçük biyere gitmek dahamı zor dahamı kolay olcak acaba küçük yer herkes birbirini tanıyor belki daha kolay ayak uydururm bilmiyorumkismile

kızlar eşle aranız iyiyse bir nebze daha kolay olur tabi ama ben bunu bilir bunu söylerim gurbetlik zor iş, hem bizim hem ailelerimiz için bakın ben çocuk bile yapamıyorum korkumdan. tabi ailelere yakın olmakta kolay değildir zordur ama avantajlarını ve dezavantajlarını karşılaştırmak gerekir. bence yeni evlenen çiftler 1-2 sene başbaşa kalmalı evlilikleri oturunca ailelerin yanına gitmeli mümkünse. 3 günlük dünyada dünya nimetleri için aileleremezden ayrı kalmaya değer mi? bence değmez ama herkesin kendi hayatı.

kızlar eşle aranız iyiyse bir nebze daha kolay olur tabi ama ben bunu bilir bunu söylerim gurbetlik zor iş, hem bizim hem ailelerimiz için bakın ben çocuk bile yapamıyorum korkumdan. tabi ailelere yakın olmakta kolay değildir zordur ama avantajlarını ve dezavantajlarını karşılaştırmak gerekir. bence yeni evlenen çiftler 1-2 sene başbaşa kalmalı evlilikleri oturunca ailelerin yanına gitmeli mümkünse. 3 günlük dünyada dünya nimetleri için aileleremezden ayrı kalmaya değer mi? bence değmez ama herkesin kendi hayatı.

Cok haklisin arkadasim . Ben de senin gibi dusunuyorum

haklısınız ama onun ailesinin olduğu şehirde yaşıcaz büyük ihtimalle...

Bende evlendikten sonra sehir degistirdim.Esim bulundugumuz yerde calisiyor ve onun ailesindende hic kimse yok bu sehirde.Ilk baslarda gercekten cok zordu,gunler bitmek bilmiyordu,esimin gelmesini dort gozle bekliyordum.Tek siginagim o burada cunku.Zaman gectikce etrafim kalabaliklasti,arkadaslarimiz oldu,gunlerim dolmaya basladi.Acikcasi yeni bir hayata tamamen basladim.Ama ne olursa olsun ailemi cok ozluyorum,hele mutsuz oldugum zamanlar gozlerimi kapatip onlarin hayalini kuruyorum.Cok sukur ki mutsuz oldugum zamanlar cok az oldu,YeniHayatinda dedigi gibi es cok onemli.Yasadigin yeri cennette cehennemde yapacak insan o cunku.Zamanla herseye alisiyorsun,kendi evin,kendi ailen oluyor.Icini ferah tut,Allah hayirli es nasip etsin,tek puruzde bu olsun.yerimseniben

Back
X