• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başka Bir Şehire Yerleşmek, Korkular

joey

just breathe
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
2.530
3
116
İstanbul
Arkadaşlar bir konuda size fikir danışmak istiyorum.

Ben lisans mezunuyum ve dış ticaret alanında izmir'de 3,5 senedir çalışıyorum.Burası için aslında iyi denilebilecek bir gelirim var (piyasa şartlarını düşünürsek) .. ancak gelecek yok. yani ne uzarım ne de kısalırım. Ailem ve arkadaşlarım neden İstanbul'a gitmiyorsun, iş imkanları çok güzel, üstelik bir yerlere gelme şansında çok fazla diyor. kaldı ki beni izmir'e bağlayan sadece ailem ve arkadaşlarım var. erkek arkadaşım yok, evli değilim..vs. anne tarafım da istanbul'da aslında.

ama korkuyorum. ya orada yapamazsam. üstelik oradaki arkadaşlarımda toplasanız 5 tane etmez. yeni çevre edinirim elbet ama çok girişken biri değilim. biraz mesafeliyim. orda yalnız kalmaktan da korkuyorum. yapamayıp geri dönersem şu anki şartlarımda bir iş bulamama ihtimalim de var.

kafam çok karışık :26:

hiç gereği yok :) istanbul gibi bi şehire hiç gelme derim ben. sanki izmir küçük bi şehirmiş giibi aksettirdin şuan. emin ol izmir istanbuldan kat kat iyi. ailenin arkadaslarının yanında dur, otur. buraya gelirsen 3 günde geri kaçarsın. ben doğma büyüme istanbullu olduğum halde sevemedim yaşam tarzını...
lisans mezunusun ne kadar güzel, yüksek lisans yap ne bilim belki öğretim görevlisi olursun. kendi fırsatını kendin yarat.

Son düzenleme:
idealimde öğretim görevlisi olmak yok. öyle olsa elbette izmir sorun olmazdı. ama istanbul diğer koşullarıyla kıyaslandığında evet izmir ufak bir yer. izmirde çalışmak zorunda kalmış ya da yaşamış olanlar bunu çok iyi bilir.

istanbul'un curcunası konusunda da haklısınız. o da düşündürüyor işte yapabilir miyim diye. fakat gidenlerden bir tane bile dönen yok. demek ki bir şekilde ona da ayak uyduruyor insan diyorum.

bilemiyorum hala :50:

gidenler geri dönmüyor çünkü şehrin karmaşası onları ele geçiriyor :) bir çok arkadaşım var istanbulda ama hemen hepsi uygun bir anda oradan kaçmaya dünden razı..İstanbuldaki iş olanakları çok fazla , maaşlar genele göre yüksek ancak oradaki yaşam da o denli pahalı.. Birçok insan istanbuldan kaçmak için fırsat kollarken siz neden istanbula gidesiniz ki? hem de izmirden

İstanbul'da iş olanakları daha fazla doğru ama İstanbul'a yerleşmiş bir İzmirli olarak gelme derim.
Ben bazen çok yalnızım burda,fırsatımız olsa geri gidicez eşimle İzmir'e.

iki durumuında artıları ve eksileri var...
eğer sadece istanbul da arkadaşlarım yok şeklinde bir kaygıysa bunu zamanla aşarsınız...ama ailenizi ha dedim mi yanınızda bulamazsınız...
bunu belki şimdi değil seneler sonra daha iyi anlayacaksınız...
ama iş konusunda ist.da bir iş durumu oluşturdunuz ve getirisi geleceği çok parlaksa geçin...
iş duurmu olmdan bulurum diyerekte gitmeyin...
belki aradığınız şey mekan değişikliği felandır iyi gelebilir size...
ama tam tersi de olabilir:(

ailemin bir kısmı istanbul'da zaten. anneannemler, dayımlar falan... gidersem anneannemlerde kalacağım. ayrı ev kısmı işimi oturttuktan sonra olacak. maaşlar güzel ona göre hayat daha pahalı evet. sonuçta elime kalacak para aynı olduktan sonra izmir'de kalmak mantıklı görüüyor. ama bir ilerleme kaydetmem mümkün değil burda. bilenler bilir, genelde aile şirketleri vardır burda. çok az kurumsal şirket. birçok yüksek pozisyonda aile fertleri olur. e kalkıp onların yerine geçmeniz mümkün değil. iki ucu otlu değnek :26:

bencede otur oturdugun yerde ben babamın tayini için 4 senedir neredeyse istanbuldayım .. ama alışmadım ve alşmak içinde sanırım gayretim olmadı gerçi erkek arkdşnda yoksa daha koly olur .. bnim dururmum farklıydı bi bağlayan olunca :( sen izmrde kalmak istiosan kal hiç kıpırdama :) hem maaşımda iyi diosun .. ne uza ne kısal sorun değil ): BENCE:18::52:

canım belki izmirde kalırsan ne uzar ne kısalırsın ama
istanbula kesin bişi olmadan gitmemen daha mantıklı geldi
hele ki bu ortamda iş bulmak o kadar zor ki
bide istanbul beni hep korkutmuştur
oranın trafiği falan
ama hayat senin hayatın koşullarını sen biliyorsun en mantıklı kararı sen verirsin
hakkında hayırlısı olsun

Back
X