• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başka biri olmasın lütfen.:(

Hic dogru bulmuyorum kendi aralarinda yuzuk takmalari.
Su an siz nisanlimisiniz? Hayir. Cunku baban daha onaylamadi. Ama yuzukler takildi.
Peki simdi nolucak? Sen ayrilinca ' nisanlimdan ayrildim vakti zamaninda" mi diyecksin bi sonraki sevgiline? Hayir cunku nisanlin ddgildi o. Ama aslinda " nisanlilik" adini verdgmiz yol girmisti kdndi aranizda bile olsa bu yuzuk takm.
Her 2 aciklamada yalan soylemek olucak.
Ayrica nisanlilik diye adlandirmakta turk kulturunde garip karsilaniyor. Nedir garip nesi garip bilmem. Ama oylemo oyle.
Daha 19 yasinda nelere giristin bi gor istedim siraladim.

Daha çok küçüksün fazla bağlanmışsın erkek arkadaşına
Senin gösterdiğin bağlılığı o göstermiyorsa sağlıklı bir ilişkinizin olduğunu düşünmüyorum. Fazla ilgi bunaltmıştır kendini geri çekmiştir. Bazı erkekler böyle şımarır hemen. Nerde böylesini görsem uzak dururum artık ne yazık ki tecrübe edindim.

Başka birinin olmasına gerek yok ki. Seni üzen, ağlatan hatta sinir krizleri geçirten biri sence doğru kişi olabilir mi. Tercihlerini ona göre değil, benim için en iyisi nasıl olur diye düşünerek yap
:KK9::KK9::KK9:

Merhaba ben 19 yasinda uni hazirlik okuyan bir kizim. Benim erkek arkadaşım var ama aileler biliyo sadece babam bilmiyo yuzuk bile taktik kendi aramizda. Erkek arkadaşım son zamanlarda benimle daha az ilgileniyo ve durmadan tartısıyo. Beni durmadan aglatiyo. Sinir krizleri gecirtio. Eskiden her zaman her saniye musait olan artık sadece geceleri konusmayi tercih ediyo. Ama sorsan bana deli gibi asik. Ve ben onunla bir gun konusmayinca kotu hissederken tartismalarimizda felan o 3 4 gune kadar uzatabiliyo. Nisanlilik evliligin fragmanidir derler korkuyorum .Arayinca hep biriyle konusuyo ama konferansa alinca erkek oluyo sizce ne yapmaliyim aldatiyomu baska birimi var cunku ciddi dusunuyorum ve tercihlerimi ona gore yapicam okulumu vs. Hayatimi degistirecegim adamin yanlis kisi olmasindan korktugum icin tecrubelerinize ihtiyacim var. Yardimci olursaniz sevinirim..

valla şu 19 yaşındaki kızların
"evlilik" saplantısını anlamıyorum ve çok kızıyorum

konu sahibi, hayat 1 erkekten ibaret değil
şu anda senin derdin iyi bir gelecek olmalı

ama tabi sen, bunları okuyunca seni anlamadığımızı düşüneceksin
ANLIYORUZ

Ya seni küçümsemek gibi bir niyetim yok böyle bir konu açıp fikir almak istediğine göre eminim hayatında doğru kararlar almaya çalışıyorsundur her daim. Ancak 19 yaş evlilik kararı gibi bir dönüm noktası için bence çok erken, evlenenler alınmasın ama 21-22 yaş bile bana bu karar için erken geliyor. Zira hayatın diğer yüzüyle yeni yeni tanıştığın dönemler bunlar, üniversitedesin, daha okuyorsun. İş hayatına atılacaksın, geçim derdiyle, çeşitli sorumluluklarla karşılacaksın. Bunlar seni olgunlaştıracak ve belki 19 yaşında evlilik düşündüğün kişi 24 yaşındayken sana çocuk gibi gelecek. Sana sinir krizleri geçirten birini hayatında istemeyeceksin, bambaşka beklentilerin olacak. Anlatabiliyor muyum, bunları düşünmen için erken. Sevgilinle gez toz eğer seviyorsan ve ayrılmak istemiyorsan, bu anların tadını çıkar. Her yaşadığın şey sana bir tecrübe kazandıracak. Evlilik düşünmek için bol bol zamanın olacak, emin olabilirsin.

Tercihlerimi ona göre yapıcam demişsinde siz evlenene kadar dünya değişir..19 yaş birine göre hayatını planlamak için çok çok erken..kendin hangi okulu istiyorsan orayı yaz..ilerde ona bunu dile getirsen, alacağın yanıt "yapmasaydın" olur..okula öncelik tanı derim çünkü şimdiden bu evcilik oyunu çocuğu sıkmaya başlamış.

Sen baya baya nişanlı moduna geçmişin .. önce o moddan bi çık . Kadınların 6. Hissi genelde doğru çıkar. Sen çok üstüne düşme. Bırak merak etsin seni . Ayrılığada alıştır kendini. Aranızda taktğnz bi yüzüğü bu kadar anlamlandırma.. gerçekten nişanlı olsan ailesyle parayla düğün dernek hakkında konu açardın :KK37:

yuzuk bile taktik kendi aramizda

Kendi aranızdaki yüzüğün hiç bir geçerliliği yok onu bilin. Sadece arkadaş ortamındaki lise hevesleridir.

durmadan aglatiyo. Sinir krizleri gecirtio

Öyle bir adamla evli kalmamak için insanlar ailelerine mahcup olmayı göze alıp boşanıyorlar. Sevgili olmakta ısrarcı olmak niye?...

Nisanlilik evliligin fragmanidir derler korkuyorum

Daha nişanlanmamışsınız bile sen bir de o zaman gör.

Daha küçüksün.
Ben de lisedeki sevgilimle nişanlandım ama emin olana kadar yaklaşık yedi yıl evcilik oynamadık. Siz resmen nişanlıcılık filan oynuyorsunuz. Ne gereği var?
Sevgiliye sevgili olsun.
Ki konferansa bağlayıp ses dinleyecek kadar güvenmedğin bir insanın yanında işi ne?!!!!

70 yıllık ömrün olduğunu varsayalım,daha uzun olsun inşallah.
19 yılını bırakıp,51 yılını bir adama göremi şekillendireceksin.
Emin ol 19 yılda baktığın hayattan,51 yılda bir milyon kez bıkacaksın.
Gez,dinlen,bol bol gül,eğlen,gençliğinin en güzel yıllarını neşeyle geçir.
Bırak elin oğluna dertlenmeyi,tamam sevmek sevilmek güzel ancak sadece bukadar.
Yok yüzük,yok evlilik bu yaşta ne acele.
Oku iş sahibi ol,cebinede kendinede güvenin tam olsun sonra kocada olur,çocukta olur herşey olur.
Ailenle doya doya güzel vakit geçir dolu dolu,o yaşlar ilerledikçe hayallerinin planlarının şuan içinde yer almadıkları gibi hayatındada yer almayacaklar.
Sen bırak bunları dert etmeyi,en iyi hangi okulda hangi bölümde okurum onu dert et şimdilik.

Haydaa laylaylom galiba bana göre sevmeler 19 yaşında ciddi düşünmek nedir bacı? Ayrıca çiftlerin kendi aralarında yüzük takması da dünyanın en banal şeyi haberiniz olsun ay kusucam

Sakın ola sakın, bak ben daha dün 5 yıllık ilişkimi bitirdim. Daha 20 yasındayım ve biz de herkese karşı çıkıp Üni ye birlikte gittik, her seyimi ona adadım ama karşılığını alamadım hiç. Neler neler yaşadım. Hala onu çok seviyorum ama olmuyor bir kere sana böyle yapınca sen affedersen hep devam ediyor. Yaşadıklarım ile kaldım simdi yeniden Üni ye girip yeni bir hayat kurmaya uğraşıyorum, Allah'tan ailem destek oluyor. Ne olursun güzel kardeşim kendini harcama keşke ben de gitmeden önce burdan ablalarımın görüslerini alsaydım diyorum su an. Kendini ve aileni her zaman önde tut, duygularına kapılıp yanlışa sürüklenme.

Merhaba ben 19 yasinda uni hazirlik okuyan bir kizim. Benim erkek arkadaşım var ama aileler biliyo sadece babam bilmiyo yuzuk bile taktik kendi aramizda. Erkek arkadaşım son zamanlarda benimle daha az ilgileniyo ve durmadan tartısıyo. Beni durmadan aglatiyo. Sinir krizleri gecirtio. Eskiden her zaman her saniye musait olan artık sadece geceleri konusmayi tercih ediyo. Ama sorsan bana deli gibi asik. Ve ben onunla bir gun konusmayinca kotu hissederken tartismalarimizda felan o 3 4 gune kadar uzatabiliyo. Nisanlilik evliligin fragmanidir derler korkuyorum .Arayinca hep biriyle konusuyo ama konferansa alinca erkek oluyo sizce ne yapmaliyim aldatiyomu baska birimi var cunku ciddi dusunuyorum ve tercihlerimi ona gore yapicam okulumu vs. Hayatimi degistirecegim adamin yanlis kisi olmasindan korktugum icin tecrubelerinize ihtiyacim var. Yardimci olursaniz sevinirim..
Baban daha durumu bilmiyorken kendi aranızda taktığınız yüzükle nisan olmuyor ve şimdiden böyleyse o zaman ohooo sen düşün hiçbir erkek için eğitimini erteleme kocan bile olsa hangi şehir hangi meslek istiyorsan git oku başkası için değiştirme seni seven insan her yerde sever bahane arayan insan gözünün üstünde kaş var der yine sevmez

Tercihlerine ona gore yaptin diyelim. 3 ay sonra ayrildiniz. Ne olacak? Daha 19 undasin kime gore hayatini sekillendirdigine dikkat et. Yazik etme kendine. Sana deger vermeyene sen hic deger verme.

Dertleşmeye gelenlerin konularına değil yazımındaki yanlışlara yorum yapan kullanıcılara gıcık olurdum dert anlatıyoR şurada diye ama şu an hepsinden özür diliyorum! Üniversite hazırlığı yapan gencecik bir öğrencinin" biliyo bilmiyo ilgileniyo tartısıyo aglatiyo gecirtio ediyo felan uzatabiliyo oluyo" yazması..Cidden o kadar rahatsız oldum ki ne yazdığına konsantre olamadım.. Bence eğitim hayatınıza öncelik verin erkek arkadaşınızdan önce. Sözel bölüm okumadığınızı düşünerek; ben de sayısal okudum bu Türkçe bilmeye engel değil -yor ekleri ilkokulda fAlan öğretiliyoR.

Cok kucuksun bu yasta neden evlilik dusuniyorsun ? Hic mi hayalin yok ?

Yahu ben 19 yasindayken gelecege dair tonla hayalim ve hedefim vardi , bu arada 17-22 yaslari arasindayken tek bir erkek arkadasim vardi ama o 5 yil boyunca evlilik aklima bile gelmedi

Yurtdisina cikmak , ulke icinde seyahat etmek , is , kariyer , kendi parami kazanmak hayallerim hep bunlara yonelikti

Evlilik cocuk oyuncagi degildir , once buyu , okulunu bitir , is bul calismaya basla , kendi ayaklarinin uzerind3 dur , iste o zaman burda yazdimlarini hatirlayip ne kadar cocukmusum diyeceksin

Sevgilin tabi ki olsun ama hedefin evlilik olmasin

Bence de bu yaşta kendini bir erkeğe bağlarsan ileride çok üzülebilirsin. Biraz hayatına odaklanmakta fayda var. Karşına daha ne erkekler çıkacak. Erken yaşta evlilik düşüncesini doğru bulmuyorum.

Zaten universite hazırlık okuyup okul tercihini nasil ona göre yapacaksın?

Daha 19 yaşindasınız yahu, önüne çıkana yüzük takmak nedir? Ben esimle koca kazık kadar insan olmamıza ragmen isteme ve nisanda yüzük taktık. Her erkek arkadaşa yüzük takan tipler vardır, gidip 50 liralık yüzük alıp takarlar, adı yüzük taktık ciddiyiz olur. Bence kimseye deme bunu gülerler.

Kız Allah aşkına ne ağlıyorsun değer mi?
Tercihini kafana göre yap.
Hayallerini ondan uzaklaştır biraz.
Sonra bak ilgisi ne oluyor.
Kendinizi adamcıkların avucuna bırakıyorsunuz.
Sonra vay ilgisi bitti bilmem ne.
Kendini bu kadar unutan benim için yanıp biten birine benim de ilgim biterdi doğrusu..

Arkadaşların da dediği gibi kimseye göre plan yapma , kendine göre yap planlarını , bırak karşındaki kişi sana ayak uydursun.Emin ol o zaman değerin daha çok bilinir.Ciddi düşünmek için de çok ama çok gençsin.Bence şu dönemde sadece okul hayatını ve geleceğini düşün.Allah yolunu bahtını açık etsin.

Şimdiden kendi aranda yüzük takmak gereksiz olmuş. Bu senin her şeyine de karışma hakkını görür kendinde.
Sen okulunu düşün seni üzen, ağlatan o kişiden kurtul bir an önce.
Yaşına göre arkadaş ortamların olsun, seni üzmeyen hemen sahiplenip yüzükle boyunduruk altına almayan, sadece karşılıklı sevip sevebileceğin biri olursa olsun.

Back
X