Başka işi mi yok acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

i p e k

Allahın istediğinin dışındaki istekler nefsidir.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2021
6.814
34.248
498
Göçebe
Arkadaşlar benim cok sevdiğim bir arkadaşım var.yillardir konuştuğum.
Her şeyimizi birbirimize anlattığımız.
Bunun başka bir arkadaşı ile bundan 2 ay önce falan tanıştım.
Ben de sanıyorum ki o benim arkadaş gibi.
Ama dedikodu ve gıybet huyunu görünce mesafe koydum. Bir de aşırı kin güden biri.

Benim bir hatam var daha insanları tam tanımadan hemen güvenirim bu konuda kendimi daha çok gelistiricem .
Bu kadın numaramı istedi hemen verdim.
Zirt pırt msj atmalar saat kavramı yok.
Surekli aramalar başkalarını kötülemeler.
Ben de rahatsız oldum uyardım ona rağmen devam etti.
Neyse bir müddet sonra açmaz oldum tlf larini.
Sürekli simdi de benim lafımı ediyormuş arkadan.
Yok şöyle yok böyle.
Bir hafta kadar önce numaramı değiştirdim. Başkasının üzerindeydi eski hattım.
Polis kuzenim ileride sıkıntı olur kendine hat al dedi diye.
Simdi de diyormuş ki
Ben onu aramayayim diye değiştirdi.
Çok değişik biri falan diyormuş.

Inanin cevap verme gereği bile duymuyorum. Ama anlamadığım şey şu
Kendini bu kadar neden önemsiyor ki bu kişi?
Ya da ne bilim baska işi mi yok acaba ?
Milleti çekiştirip yok şu şöyle yok bu böyle diyor.
Bu tip insanlar kendi kusuruyla neden ilgilenmiyor da hep baskasinin kusurunu araştırıyor.
Gerçekten anlam veremiyorum.
Siz bana bir şey söyleyin.
Nerde hata yapıyorum?

Bazi insanlarin kendi hayat rutini yoktur.
Baskalari ne yapmis bunu takip edip konusmayi severler. Bi bakarsin senin hayatin senden cok onlari ilgilendiriyor.

Mesafeni koymussun. Bosver biraz daha konusur susar malzeme bulamayinca baskasina sarar.

Bazi insanlarin kendi hayat rutini yoktur.
Baskalari ne yapmis bunu takip edip konusmayi severler. Bi bakarsin senin hayatin senden cok onlari ilgilendiriyor.

Mesafeni koymussun. Bosver biraz daha konusur susar malzeme bulamayinca baskasina sarar.
Gerçekten öyle ben onu tanımak istedim ondan başka herkesi tanıdım anlattiklariyla.
Kendinden hic bahsetmiyor hep başkası. Ve başkasının kusurları

Öyle sanması daha mi iyi yani?
Iyi Öyle sansin bakalım .
Ama sanmıyor ki zaten öyle ve bundan utanmalı. Demek ki onu gerçekten rahatsız etmişim demeli. Ama bu kafa yapısı bunu düşünemez elbette.

Gerçekten öyle ben onu tanımak istedim ondan başka herkesi tanıdım anlattiklariyla.
Kendinden hic bahsetmiyor hep başkası. Ve başkasının kusurları

Muhtemelen kendine ait bir hayati yok. Anlatacak bir seyi yok. Sana katacak bir seyi de yok.

En iyisi olmus mesafe koyman. Diline dolayacak bir sey bulamayinca baska tarafa yürür takılma

Bir insana veya olaya değerinden fazla önem atfetmek ilk hatanız bence. Ben böyle biri için değil bir A4 dolusu yazı, iki satır yazmaya üşenirim.
Arkadaşım bana söylediğinde aman bosver onu biz bizden bahsedelim diye konuyu değiştiriyorum hep.
Ama artık o kadar çok fazlalasti ki arkamdan konuşması
Arkadaşıma dedim ki daha da bana laf getirirsen seninle de arama mesafe koyucam. Dedim.
Sirf laf geri gitmesin diye ona bir şey söylemedim konu uzamasin diye.
O yüzden buraya konu açtım.
Hic tepki vermediğim halde sürekli ağzında sakız olmuşum versem ne olur acaba ?

Ben bu arkadaşla da ilişkimi keserdim. Fesatlık bu resmen. Ne mana sana sürekli laf taşıyıp durması ? Bugün bana başkasının lafını getire yarın benim sırlarımı da götürür. En yakın arkadaşlarımda çok dikkat ettiğim bir özelliktir. Ortak arkadaşlarımızdan birini manasız bir şekilde yerip dişe dokunur bir çözüm getirmediği sorunlarından bahsedip duruyorsa herkes kendi yoluna. Ben kimsenin canını istediğinde kusacağı bir çöp poşeti değilim.

Bence sizde bir sorun yok. Ben de yakın arkadaşlarımın arkadaşlarına güvenirim sonuçta arkadaşım referansımdır. Birkaç hafta içinde bu durumu sorun etmeyeceksiniz, çünkü sizden yeni veriler alamayınca sıkılıp lafınızı etmeyecektir.

Ya inanın etrafımda arkadaşım o kadar azdır ki dikkat ediyorum.
Bu zamana kadar ilk defa bu başıma geldi .
Onun yüzünden kac yıllık arkadaşımi da kaybettim.
Bazrn diyorum ki
Nur bosver o da öyle biri sen yine de görüş selami kesme.
Belki onun da başka sorunları vardır anlatamadığı.
Empati kurmaya çalışıyorum.
Ama bir müddet sonra pişman oluyorum.
Arkadaşlarım arasında benim muhabbetim genelde sadece biz ya da ne bilim çevrede olan biten haber gündemleri
Korana, aşı, çocuklar vs.
Dedikoduya ayıracak vaktimiz yok yani.
Arkadaşım da onu bir yıldır tanıyor.
Kendim uzaklaşırım ama başkalarını dolduruşa getirip bak ben konuşmuyorum sen de konuşma demem.
Çünkü herkesin kendi kararı kendi seçimi.
Bilmiyorum ya birileri başkalarının arkasından konuşuyor ya o an ruhuma bir sancı giriyor.
Nefes alamıyorum.
Arkadaşım da diyor ki onu öyle kabul et o da öyle rahatlıyor.
Dedikodu etmeyen mi var ?

Onu savunuyor bana.
Ben de tamam siz edinben böyle iyiyim diyorum.
Ne kendini bizden soyutluyorsun senin bu yaptığın kibir değil mi diyor?
Gerçekten ben anlamıyorum.
İnşallah o arkadaş da ne sorunu varsa tez zamanda çözülür de şu hastalıktan kendini kurtarir.

bu tip insanlar başkalarının kusurlarını arayarak kendinde var olan kusurlarını kapatmaya çalışırlar, sohbet etmek için bir konu bulamayan bu yaratıklar parazit gibidir asla peşini bırakmaz, tek çaren kulaklarını tıkayıp kendi hayatına bakmaktır.

dedikodu etmeyen tabi ki çok insan var arkadaşınız da bir tuhafmış arkadaşlığınızı kesmeniz iyi olmuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…