başkalarına danışılmalı mı

teolog

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
7.973
8
0
Afyon
evlilikte bazen sorunlar olur taraflar bu sorunlarını çözmek için birilerine danışmalı mı onların evliliklerinden örnekler almalı mı yoksa başka nasıl halledebilirCADIARZU

içinden çıkılmadık bir mesele olmadığı sürece danışılmamasından yanayım....
küçük meseleler gereksiz yere büyüyor sonra.....
kendi meselesini herkes önce kendi çözmeli....

içinden çıkılmadık bir mesele olmadığı sürece danışılmamasından yanayım....
küçük meseleler gereksiz yere büyüyor sonra.....
kendi meselesini herkes önce kendi çözmeli....

vet kesinlikle sonradan laf oluyor onlar mutsuz da evlilikleri şöle de anca başkalrına malzeme veriliyor
danışılacak insanlar velev ki içinden cıkılmayack sorun kesnlikle güvenilir insanlar olmalı

görümcem evlenmeden önce kyınvalidesi demişki altlı üstlü oturacağız ama kesinlikle yediğimiz içtiğimiz ayrı olacak
tabi kayınvalidemler de onlara güvenerek verdiler kızı ayrıca kayınvalidesinin yanında 3 tane torun var oğlu eşinden boşamış çocuklar onda kalmış
bir de görümcemin görümcesi
derken evlendiler eşi demişki hadi kahvaltıyı yukarda yiyelim akşam yemeğimni yukarda yiyelim derken
kendi evlerini otel gibi kullanmaya başlamışlar görümcesi ben nişanlıyım diye hiç işe bulaşmazmış bulaışk yemek kahvaltı hepsi bnm görümcemin üzerinde sofra kur kadır yine bnm göümce dayanamış kayınvalidemlere bildirmiş durumu
bnm eşim çok kızdı ablasına içişlerini niye bize bildiriyor kendi eşiyle halletse ya
ben se görümcemden yanayım sizin fikirlerinizi merak ettim

danışılmamalı bence..........herkes ne yaşadığını ancak kendi bilir gereksiz yere küçücük şey büyüyebilir ...

danışılmamalı bence..........herkes ne yaşadığını ancak kendi bilir gereksiz yere küçücük şey büyüyebilir ...

öyle oluyor değil mi
ben bir kere yaptım çok pişman oldum zaten 2 günde de mesele çözüldü
Rabbim bundan sonra birdaha bu hataya düşürmesin
ama görümceme hak veriyorum yaa eşi çok yumuşak yüzlü annesi ile eşi arasında kalıyor sorun çözülmüyor görümcem de kendi kendisini yiyor evne sadece yatmak için gidiyor gece 11 de
ee ne yapacak o da aber vermiş anne onlar böle söz vermişti ama
tüm işleri bana yıktılar o üç torunu okula gitmek için kahvaltılarını onların ayrı hazırlarmış diğerlerine ayrı ee bu kız ne yapsın

Son düzenleme:
her şeyin özellikle anneye babaya anlatılmasına ben de karşıyım.
kendi içinde çözemeyeceğin şeyler varsa anlatırsın
ama en ufak bir tartışmanın da aileye anlatmak
sürekli birilerini şikayet eden çocuklara dönmek gibi bir şey.
yalnız görümcen artık çözemeyecek durumda olduğunu düşünüp ailesinden destek istemiş olabilir.
sonuçta insanlar arkasında destek olmadığını düşündükleri kişilere daha çok yüklenirler.

peki sarissa cım görümcemin durmuna ne diyorsun

Yerine göre değişir tabi. Ama insan kendi ailesine en son noktaya kadar eşini şiakyet etmemeli. Çünkü o sizin eşiniz, siz de ailenizin evladı. Şimdi kötü olsanız yarın barışınca siz herşeyi unutursunuz aranızdaki sevgi bağından dolayı ama aile damadın hatasını kolay kolay unutmaz. Tersi de doğru ailenizle aranızda problem olsa evlatları olarka iki günde geçer silinir kırgınlık ama eşiniz kayınvalidesinin yaptığını kolay kolay unutmaz.
Ama tabi önemli sorunlar varsa içinden çıkmak için aile desteği almak da gerekir bir noktadan sonra.

Hata mı ediyorum bilmiyorum ama..
Ben hiç kimseye danışmadan hareket ediyorum..
En önemli kararlarımda bile sadece haber veriyorum..

çok yakın bir arkadaşımın annesinin bize ve kızına verdiği bir nasihat var.

"eşinizle aranızda sorunlar olursa, tabii ki anlatın anne babanıza. ama anlatmadan önce çok iyi düşünün. siz ertesi gün unutur adamın koynuna girersiniz, ama biz unutamayız" diye

herşey anlatılmamalı bence. elbetteki insanın fikirlere ve desteğe ihtiyacı olur. ama kime söylediğine dikkat etmek gerek...

bende ketumum bu tür şeylerde öyle olmalı zaten...erkek olsun kadın olsun ilişkiyi,sorunları
başkalarına anlatmamalı...tabi sorunlar çok büyük boyuta gelmişse ve kişiye zarar veriyorsa
işde o zaman saklamak kötü olur...ama en ufak bişeyde olay abartılmamalı.

kesinlikle aileme sorunlarımı anlatmam kendi sorunlarımı kendim çözerim ...artık tıkanma noktasına gelmişse iice çığrından çıkmışsa o zaman belki olabilir ..ama küçük şeyler için ailemin üzülmesini istemem ..ayrıca ben eşimle barışırım ama ailem asla olanları unutamazlar ..o yüzden hiç gerek yok bence ...

kesinlikle anlatılmamalı.insan sonra çok pişman oluyor.bir kere artık kendin aile oluyorsun aksi durumda hiç bir işini halledemeyen çocuklara dönersin.biz ilk zamanlar çok yansıttık sorunlarımızı ailelere malesef hiç de bir yardımları olmadı rezil olduğumuzla kaldık sadece.sonuçta akıl sende de kocan da var.ha akıl almaksa mesele buraya yaz daha iyi en azından farklı bakış açıları bulursun.

Danışılmamalı diye düşünüyorum ben .

Sonuçta ne gerek var .Ufak bir olayda yüzüne vursunlar sonra zaten fırsat kollayanlar çok

Aileler çok farklı düşünebilir farklı algılar onlara anlattıktan sonra konuyu halledersin eşinle mutlu olursun ama onların aklı sendedir konuyu büyütebilirler bencede anlatılmamalı eşler kendi aralarında halletmeli hatta ailelerin yanında bile tartışılmamalı yanlış anlayabilirler sonuçta ewletlarıyız onların kıyamazlar

ben anlatıyorum hata ediyorum biliyorum pişman oluyorum ama dilimi tutamıyorum :gitme:karar aldım hiç kimseye birşey anlatmıycam mafoldumben

belki ailelere değil ama illa ki biriyle paylaşırım aklıma takılan herhangi birşeyi.. insanız sonuçta, her zaman doğru karar veremeyebiliriz. sonradan pişman olmamak adına çevremde ki çok güvendiğim kişi(lerle) paylaşırım yerimseniben

ben anlatamam anlatmam yani.
hele de aileme asla eşime tavır almalarını hiç istemem
bi de dört duvar arasında olanı sadece ordakiler bilir başkasına anlatılınca o kişi çok daha farklı algılayabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…