• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başkalarına özenme

Güzelik gelip gecici - sükret ve hayatin tadini cikar bende zaman zaman kendimi kücümsüyorum ama emin ol senin gibi olmak sana imrenerek bakan Kizlar vardir - hem bilimsel bir deneyim insanlarin kendini 30% daha az güzel gördügünü okumusdum yani insanlar seni 30% seni senden daha güzel gôrüyor ;D:1:

Bazen ben de bakıyorum, he imrenmiyo değilim ama bunun beni mutsuz edeceğini bildiğim için önemsemiyorum. İnstagram ı kapatmayı da düşünüyorum hatta, insanı gözü yüksekte yapıyo bu da seni mutsuzluğa sürüklüyo.

Ben de çok bakarım ama hiç krizlere filan girmem yani.
Sizin ki takıntı olmuş gibi geldi bana.
Siz de makyaj yapıp bol shop ile onlar gibi olabilirsiniz.
Alışveriş yapın saçınıza, cildinize bakım yapın.
Fazla bakmamaya çalışın o hesaplara, ve kendinize acımayı bırakın lütfen:54:

Ahh bu sosyal medya yokmu..Geçen sene bende bunalıma girmiştim çünkü arkadaşım şöyle bi mesaj atmıştı "Mathilda bak şöyle şöyle bi kız var onun resimlerine bak aşırı güzel..Off BİZ neden böyle çirkin ve şişkoyuzzz :'(" bu mesajdan sonra resmen komaya girmiştim yahu kendine ne dersen de ama beni neden karıştıyorsun hala içimde bi yara o kızın resimlerine bakarak ağlamıştım ve sonunda twitter hesabımı da kapattım ve kendimi değiştirmeye çalıştım.Tamam kendimi çok değiştirememiş olabilirim ama hiç yoktan o saçma hesaplara girip kendimi üzmüyorum..Çünkü gerçekten insanın moralini bozuyor.Sizinde ilk yapacağınız şey instagram hesabınızı kapatmak olsun.Belliki özgüveniniz sarsırlmış kendinizde değişiklik yapın kiloluysanız diyet yapın,saç renginizi değiştirin vs. umarım özgüveniniz yerine gelir..

O diyalogu biz çogu zaman yaşıyoruz işte ne kadar üzücü değil mi :5: Dünkü gelen yorumlardan sonra kendime biraz daha saygılı davranacağıma söz verdim ve instagram hesabımı kapattım, kendime gelene kadar da açmak yok. İlk adımım bu kendimi değiştirmek için, umarım çok daha iyi olurum böylelikle, teşekkür ederim candan yorumunuz içiin :38:

Bizden guzelleri her zaman olacaktir arkadasim. Bunu engelleyemeyiz ki. Bizim elimizde olan bir sey degil. Siz kendinizde sizin cabanizla biriken guzelliklere bakin. Bence gayet ozguvenlisiniz. Bu konuyu acabilmissiniz. Evet sanaldayiz ama yine de insanlar sanalda bile kendini ovme cabasinda.
Bu guzellik takintisi bizde olusturmaya calistiklari sey zaten. Herkesi tek tip yapmaya calisan, sadece dis gorunusune kafa yormamizi isteyen bir sistem bu. Siz buna alet olmayin. Bakin ne guzel bir uslubunuz var. Akli basinda bir insan oldugunuz cok belli. Bir cok insanda bu yok biliyor musunuz? Cevrenizdeki insanlara "ne yapiyoruz biz ya?" diyerek dis guzellik takintisindan siyrilabilirsiniz.

Benim bir arkadasim var.o ellerini hic begenmez.toplum icinde hic gere gere cikaramam.yuzuk taki takamam.hep gizlerdim dedi.benimde ayni sorunum var.benimde ellerim kemikli hos degio.zarif degil.ve arkadas bunlari anlatirken ben bisey demedim.bakalim sonunda ne diecek die bekledim.vesoyle devam etti.
Ve bir gun uyandigimda vucudum tutmaz oldu.ellerimi tutamaz oldum.ve alti ay ellerini hic kullanamamis.esi tuvalete goturmus.yeme icme ihtiyaclarini esi gidermis...ve o gun bu gundur ellerime bakip sizi cok seviyorum.siz ne kadar onekli ve guzelsiniz dedim.ellerimi hic saklamadim.gere gere gosterdimherkeze dedi..bunu duyan hen de aynisini yaptim...sukret.kendin ol.vucudunun degerini bil.sabah kalktiginda uyandigina ailenle beraber olduguna gozlerinij gordugune ayaklarinin tuttuguna konusabildigine sukret.sukretki artsin.

Allah herkese baska baska güzellik vermistir ..
elimiz ayağımız sağ hamdolsun ..
sükret kuzucum .. :16:

Ne tesadüf ki demin bir fotoğrafa denk geldim makyajlı makyajsız hali aman Allahım o nedir yahu :30: Kesinlikle fotoğraflara aldanma. Bir söz vardı kimse kimlik fotosundaki kadar çirkin, facebook fotosu kadar güzel değildir :)))

Back
X