• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başkalarının yanında kendimi gösteremiyorum :(

asada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
150
2
118
İstanbul
arkadaşlar ya.mesela bize biri geldiğinde ya da biz gittiğimizde elime gitarı veriyolar.normal çalıyorum ama sesim kötü çıkıcak diye korkuyorum beğenmiycekler ya da detone olucam diye korkuyorum.ama evde çok güzel söylüyorum detone de olmuyorum :nazar: :27: ben tiyatrocu ve ya şarkıcı da olmak istiyorum.ama bu böyle devam ederse hayallerimi geçekleştiremiycem diye korkuyorum :43: kendimden nasıl emin olurum acaba? :50:

İçinde bulunduğun anın gelip geçici olduğunu ve herhangi bir olumsuzluk yaşadığında insanların bunu birkaç dakika sonra unutacağını idrak edebilirsen yaparsın :) düşün, biri senin yanında yanlış akor bassa ya da detone olsa çok mu ayıplarsın? Ne düşünürsün? Anlarsın, hak verirsin, aynı dakika içinde de unutursun. İnsanlar da farklı bir şey düşünmezler merak etme. Hata yapmaktan da korkma. Katy Perry'nin bir konserinde flütle playback yaptığı ve sonra hata yaparak numarasının ortaya çıktığı anlar dolaşıyordu internette. Fakat kadın öylesine güzel bir tepki vermişti ki milyonlar hayran kaldı o tatlılığına. Kimse de, "Ay numara yaptı beceremedi rezil." demedi, aksine ne kadar tatlı olduğu konuluşup durdu. Böyle bu işler, siz rahat olun :)

bir tiyatro oyununda oyunun kendi payıma düşen kısmını evde birçok kez prova etmeme rağmen,yönetmen(hocamız) ve diğer oyun arkadaşlarımın karşısında tekrar provaya çıkacağım vakit tüm tekst aklımdan silinmiş gibiydi.heycandan hem ayaklarım hemde sesim titriyordu..gözümü kapattım bunu başaracağım dedim,sonuç olarak yaptığımız oyun ingilizce komedya türüydü ve biz derselerini aksatmaya başlamış,maddi krizden ötürü bunalıma girmiş yabancı dil öğrencilerini anlaşılır şekilde oynayarak morallerini düzeltecektik,biran olsun olumsuzluklardan uzaklaştıracaktık....bu oyunu oynayarak en önemlisi kendimi kendime kanıtlamış olacaktım..besmelemi çektim,derin bir neffes aldım ve kim ne derse desin ben bunu başaracağım dedim..oyuna başladım titreyen sesim ve ayaklarım yerini kendine güvenmeye bırakmış oyunun tüm gerekliliklerini yerine getirmeye başlamıştım..öyleki herkes benim şahsıma değil oynadığımkaraktere gülüyorlardı..bitirdiğimde bir alkış koptu..tüm arkadaşlarım şevke gelmiş ve hocamızın isteği üzere tekrar oyunu prova etmiştik..büyük rolü yani başrolü kapmış tekste(bizim kendimizin yazdığı) yeni kelimeler,hareketler eklenmişti(çünki sürekli üretiyorduk) oyun tam 57 kez oynandı,ingiltereden hocamızın ingiliz arkadaşları seyretmeye geldiler ve onların dilinde onları güldürmekçok zor diyen hocamız şaşkınlıkla onların gülmekten gözlerinden yaş gelmesini izlemiş,seinçten yerinde duramaz olmuştu..sonra birkaç sene başka okullarda hocamızın isteğiyle bu oyunumuzun eğitimlerini verdik..ödül aldık,gurur duyduk..yani kısacası kendimi kendimekanıtlamış oldum..sende kendini kendine kanıtla-kimin ne dediği,ne hissettiği değil senin kendini nasıl iyi hissettiğin önemli-

özgüven , güven kendine, kendinin farkında ol ve inan

aslın da sesıne guvenıyorsan ve guzel gıtar calıyorsan ,kucuk yerlere basvur derım .

evde kendını ılerletemezsın .mesela canlı muzık cafelerı olabılır .

oyle yerlere basvur .hem dısarıya donuk ozguvenın bıraz daha gelır hem de

kendını gelıstırmıs olursun .ılk baslar da zorlansan bıle ,bi kuple sarapla

yumusarsın :) sonra da alısırsın zaten .

Herşeyin önce kendine güvenmekle başladığını bilirsin. Aslında insanlar yaptıkları şeyleri, başkaları için değil, kendileri için yaparlar. (Kanıtlanmış.)
Hep öyle düşün. Eğer sesine güveniyorsan kimsenin sana birşey söylemeye hakkı yok. Zaten başklarının söyledikleri de umrunda olmasın. Kendine güvenmen yeterli.. :34:

Back
X