• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başkası için yanmak

DuyguUtcu

BarışTuna
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.664
363
173
Arkadaşlarr başka bi konumda bahsetmiştim, sokağımızda satılık bir eve bakmıştık, kızları biraz ters birisiydi. Biz evi gezerken huysuzluk etmişti. Dün o kızla biraz konuşma şansım oldu. Çardakta ağlıyordu, yanına gittim.. Ev alıp gidecekler sanıyordum ama ev kredisi çıkmamış, kiraya çıkacaklar.. Babasının borçları üzerine ev değiştirme derdi olunca da üniversite hayal olmuş. Babası emekli olacak diye bekliyorlarmış ama 2 yıl sonra emekli olacağını öğrenmişler. Her şey üst üste gelmiş anlayacağınız. Bi de annesine kanser teşhisi konmuş. Daha başlangıç evresindeymiş annesinin hastalığı, erken teşhis ve tedavilerde de başarılılarmış ama kız berbat halde..
Çok küçükken taşınmışlar bu eve, hiç beklemedikleri bir anda camlarına satılık yazısını astırmış ev sahipleri. Başka yerden ev tutmuşlar, yakında taşınıyorlar. Ben 2 gündür kendime gelemiyorum.. Film izlesem yok, arkadaşlarla otursam yok.. İçim yanıyor ona. Sabah da kabusla uyandım, evimiz satılıyormuş.. O kıza ne olacak şimdi? Bu tarz olaylar yaşayanınız var mı? Alışır mı gittiği yere. Çok üzülüyorum.

Canım üzüldüm kızın durumuna gerçekten.. Bende doğup büyüdüğüm evden mahalleden üniversiteye hazırlandığım yıl ayrıldık. Annemin sağlık sorunları yüzünden.Eve satılık yazısının asıldığını görünce içim yanmıştı. Daha sonra tam üniversiteye kayıt olduğum gün babamın işten çıkarılması benim için büyük darbeydi. O kızın durumunu anlayabiliyorum az çok. Umarım üniversiteden vazgeçmez. Belediyeler ve bir çok şirket/fabrika burs sağlıyor çünkü. Bundan yararlanarak okullarını bitiren çok insan var. Bunu söyleyebilirsin ona.

Üniversiteye gidebilmesi için burs bulma imkanınız yok mu ?
Bence arada ziyaret edin inanın ona iyi gelir.

eski konunuzuda okumuş biri olarak şimdi bu söylediklerinizde düşünürsem ben o evde yaşamaktan vazgeçerdim herhalde.
yanlış hatırlamıyorsam eski konunuzda "eve bakmaya gittiğimizde kız beddualar etti bize"demiştiniz.ben böyle şeylerden korkan biriyim.herhan o beddualar beni tutar diye o eve yerleşmezdim herhalde.ne bileyim çok zor durumdasınız.allah yardımcınız olsun.bende şuan ikilemde kaldım.gittiği yere alışır mı evet alışır ama asla bu evi unutamaz gibime geliyor.çünkü bu kızı bu eve çok bağlanmış olarak görüyorum.:44:

Canım üzüldüm kızın durumuna gerçekten.. Bende doğup büyüdüğüm evden mahalleden üniversiteye hazırlandığım yıl ayrıldık. Annemin sağlık sorunları yüzünden.Eve satılık yazısının asıldığını görünce içim yanmıştı. Daha sonra tam üniversiteye kayıt olduğum gün babamın işten çıkarılması benim için büyük darbeydi. O kızın durumunu anlayabiliyorum az çok. Umarım üniversiteden vazgeçmez. Belediyeler ve bir çok şirket/fabrika burs sağlıyor çünkü. Bundan yararlanarak okullarını bitiren çok insan var. Bunu söyleyebilirsin ona.

Senin için de çok üzüldüm canım. Annen umarım iyidir şimdi.
Sevgilimle görüştüm o ayarlamaya çalışıyor bursu.

Üniversiteye gidebilmesi için burs bulma imkanınız yok mu ?
Bence arada ziyaret edin inanın ona iyi gelir.

Erkek arkadaşım bir şeyler ayarlamaya çalışacak. Halasının kocasının fabrikası var, onlarla konuşacağız.

eski konunuzuda okumuş biri olarak şimdi bu söylediklerinizde düşünürsem ben o evde yaşamaktan vazgeçerdim herhalde.
yanlış hatırlamıyorsam eski konunuzda "eve bakmaya gittiğimizde kız beddualar etti bize"demiştiniz.ben böyle şeylerden korkan biriyim.herhan o beddualar beni tutar diye o eve yerleşmezdim herhalde.ne bileyim çok zor durumdasınız.allah yardımcınız olsun.bende şuan ikilemde kaldım.gittiği yere alışır mı evet alışır ama asla bu evi unutamaz gibime geliyor.çünkü bu kızı bu eve çok bağlanmış olarak görüyorum.:44:

Evi zaten almaktan vazgeçtik de biz almasak da başkası alacak zaten.. Ev sahibinden biraz süre istemişler ama olumlu yanıt almamışlar, ben de çok üzgünüm ama hala haklı bulmuyorum bedduaları konusunda.. Bedduaların tutması için bir neden değil kızın yaşadıkları.

Senin için de çok üzüldüm canım. Annen umarım iyidir şimdi.
Sevgilimle görüştüm o ayarlamaya çalışıyor bursu.

Erkek arkadaşım bir şeyler ayarlamaya çalışacak. Halasının kocasının fabrikası var, onlarla konuşacağız.

Evi zaten almaktan vazgeçtik de biz almasak da başkası alacak zaten.. Ev sahibinden biraz süre istemişler ama olumlu yanıt almamışlar, ben de çok üzgünüm ama hala haklı bulmuyorum bedduaları konusunda.. Bedduaların tutması için bir neden değil kızın yaşadıkları.
Kız için zor olabilir yaşadıkları gerçekten zor Allah yardımcısı olsun, ama o evi almak isteyenlere beddua etmek ne kadar doğru sonuçta ne o evi almak
isteyenlerin suçu var nede ev sahibinin ev sahibide demekki paraya sıkmış olmalı ki evini satıyor,kızın yaptıgı davranışı doğru bulmadığımı belirtmek isterim.

Back
X