Başkasına pedikür yapacak olmak beni biraz dusunduruyor

Bir keresinde abimin düğün günü kuaföre gittim yaş 14, kuaför beni masaya oturttu bekledim biraz yanımda koltuk vardı manikür pedikür yaptırmaya gelen orta yaştan biraz geçkin bir hanım abla geldi oturdu. pedikürcü hazırlamış sıcak suları kapları falan neyse önce ablanın ayaklarını kaplara kondurdu biraz sonra ayak törpüsüyle kırt kırt topuklarını törpüledi. Topukları nasırlıymış meğerse. Çıkanları gördükten sonra ayak fobisi oluştu bende. Asla dokunamam, eşimin çıplak ayağı bacağıma elime değdiği an öğürme geliyor istemsizce. Çirkin ayağa bakamam mesela bırak dokunmayı :D
Ben yapamazdım ama yapanlara da bayılıyorum çok iyi yapıyorlar valla.

Severek yapmadıktan sonra, insana en temiz iş bile zor gelir. Önce yaptığın mesleği seveceksin, saygı duyacaksın, yoksa zor.
Bende böyle düşünüyorum. İnsan bedeniyle uğraşılan, yapılan herşey gertçekten pis. Saçı kirli olan, ayağı nasırlı olan, ağzı kokan, doğum sırasında kaka yapan,... Daha da saymakla bitmez ama bunlatı yapan birileri hep olucak önemli olan yapyıgın işi severek yapmak, hakkıyla yapmak
İçin almaz yapamazsın kimse seni kınayamaz, kızamaz. Ama denemeden de bilemezsin. Bencr kendine bi şans ver

Merhaba arkadaslar.Ben suan 34 yasindayim uzun yillar perakende sektorundeydim fakat artik hayallerimin pesinden gidip guzellik alaninda kariyer yapmak istiyorum.Soyle ki bir guzellik salonunda protez tirnak uzmani olabilirim,ilk 2 ay egitim veriyorlar ve egitim suresince de yarim maas verecekler bana fakat manikur zevkli geliyor,severek yapacagimi biliyorum ama pedikur beni zorlar mi diyorum.Yani profesyonel olmak lazim biliyorum ama baskasinin ayagiyla ilgilenmek,ne bileyim kafami kurcaliyor.Gorusu olan yada ozellikle bu meslegi yapanlar yazarsa cok mutlu olurum
Düzenli pedikur yaptırırım ama asla kimseye yapamam bu yapı meselesi bence ...Bende yok o

Ben de özel eğitim öğretmeniyim .Yeri geliyor salyali,yeri geliyor sürekli burnu akan ogrencim oluyor .Benim görevim ona ozbakimi öğretmek ve o kendisi yerine getirene kadar bunları karşılamak .Oturup da ya öyle öğrenci denk gelirse diye hiç düşünmedim .İşimin getirisi belli idi .Yapamayacaksınız başka bir işe yonelin.

Back
X