• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başkasına pedikür yapacak olmak beni biraz dusunduruyor

Ben de kendim yapmayı severim ama hamileyken eğilip yapamamış mecbur yaptırmıştım mesela... anneannem de yaşlılıktan bel ve göz sorunları olduğu için yapamıyor bazen eve çağırıyoruz bir arkadaş veya biz yapıyoruz. Bu bir ihtiyaç ve zanaat. Ustası dünyanın hiçbir yerinde işsiz kalmaz. Hekimlikten veya ebelikten hiçbir farkı yok bence.
Ananeniz pedikür mü yaptırıyor?
Bende farklı düşünmüyorum ama biri benim ayağıma iğrenerek dokunacaksa hiç dokunmasın isterim. Yapan kişilerde rahatsız bu durumdan belli ki..
Bazıları için ihtiyaç olabilir ama ben düğünümde bir kez yaptırdım sadece. Yaşlandığımda tırnak kesmeye evrilir o benim için 🙃
Yine de dr luk apayrı birşey kıyas olmaz. Onların yaptıklarını bizler yapamayız.

Ayaktan ben de tiksinirim ama arada br pedikür yaptırıyorum.
En son gittiğim yer çok güzeldi, ayak masajı, sabunlu kokulu sular ve oturduğum koltukta da sırt masajı vardı. Yapan kişi zaten eldivenle dezenfektanlarla çalışıyor. Çok güzel de muhabbet ettik, çayım kahvem de geldi. Pedikür parasından fazla da bahşiş bıraktım o kadar ayağımla uğraştı diye 🥰

Bende farklı düşünmüyorum ama biri benim ayağıma iğrenerek dokunacaksa hiç dokunmasın isterim. Yapan kişilerde rahatsız bu durumdan belli ki..
Saçımıza dokunan kuaförün, genitalimize bakan jinekologun lazer yapan teknisyenin ölçü alan terzinin....ne hissettiğini de bilmiyoruz ama hizmet alıyoruz rahatlıkla. Pedikür de farklı değil yani.

Saçımıza dokunan kuaförün, genitalimize bakan jinekologun lazer yapan teknisyenin ölçü alan terzinin....ne hissettiğini de bilmiyoruz ama hizmet alıyoruz rahatlıkla. Pedikür de farklı değil yani.
Ya inan ki benim için hiçbiri ayak gibi değil. Böbreğe dokunurum daha iyi. Eldivenle yapılma şansı da yok pedikürün. Saçla ayak aynı olamaz zaten de genitale de eldiven kullanılıyor. Dediğim gibi doktor mesleği çok ayrı bir meslek. Bir bakıcı baktığı çocuğun dışkısından iğrenebilir ki genelde de böyledir. Hatta kreşlerde bezli bebek alınmaz. Ama bir dr yetişkinden bile iğrenmez.

Ya inan ki benim için hiçbiri ayak gibi değil. Böbreğe dokunurum daha iyi. Eldivenle yapılma şansı da yok pedikürün. Saçla ayak aynı olamaz zaten de genitale de eldiven kullanılıyor. Dediğim gibi doktor mesleği çok ayrı bir meslek. Bir bakıcı baktığı çocuğun dışkısından iğrenebilir ki genelde de böyledir. Hatta kreşlerde bezli bebek alınmaz. Ama bir dr yetişkinden bile iğrenmez.
Yok anladım ben sizi, ama doktorlar hemşireler de anasının karnından dişkiya kana pisliğe alışık doğmuyor. İnanın tıp fakültelerinde okuyan her öğrenci en az birkaç kez kusar veya bayılır. Ama uzmanlastikca duyarsizlasir. Biz de pedikuru uzmanına yaptırmak isteriz zaten. Yoksa kandan tiksinen doktor, saçtan tiksinen kuaför olmasın tabii ki, faydalı olabileceği başka bir iş seçsin herkes ....

Tanidiklariniza yapin, onlar rahatsiz etmiyorsa alisirsiniz bence. Mesela ben anneme bile yapamam huylarinirim🤦🏻‍♀️

Merhaba arkadaslar.Ben suan 34 yasindayim uzun yillar perakende sektorundeydim fakat artik hayallerimin pesinden gidip guzellik alaninda kariyer yapmak istiyorum.Soyle ki bir guzellik salonunda protez tirnak uzmani olabilirim,ilk 2 ay egitim veriyorlar ve egitim suresince de yarim maas verecekler bana fakat manikur zevkli geliyor,severek yapacagimi biliyorum ama pedikur beni zorlar mi diyorum.Yani profesyonel olmak lazim biliyorum ama baskasinin ayagiyla ilgilenmek,ne bileyim kafami kurcaliyor.Gorusu olan yada ozellikle bu meslegi yapanlar yazarsa cok mutlu olurum
Bir işi sevmiyorsanız yapmayınız bir zahmet bazı kuaförler olsun doktor olsun insanlara okadar kötü davranıyorlarki bıkmış ve işini sevmedikleri gayet açık

Ama bazıları işini severek yapanlar onları tenzih ediyorum

Aslinda ayaktan tiksinmekten ziyade insanin egosu devreye giriyor ve bir baskasinin onunde egilmis ayaklarini yapiyorsunuz filan 😅 ama cok guzel anlatmissiniz buradaki cogu yorum bana isik oldu gercekten tesekkur ederim
Yaşamak için emek verip çalışmak kadar muhteşem bir duygu olamaz, kendinizi böyle şartlamayın. Ne iş yaparsanız yapın tam yapmak en önemli olan. Mesela ben manikür yapıyoruz pedikür yok diyen kuruma gitmiyorum; aynı yerde saç, kaş bıyık , ağda ne ararsan var pedikür yok, bu son yıllarda moda oldu, işini eksik yapan insanları sevmiyorum. Bir dostum var gassallık yapıyor, öyle bir aşkla yapıyor ki görsen ne demek istediğimi anlarsınız, herkesin ıyyyy dediği bir işi severek, insanı sayarak yapıyor. Eğitiminizi alın, bu esnada işi sevip sevemeyeceğinizi anlarsınız, kolaylıklar dilerim

Bu kadar tiksinecekseniz baska meslek secin. Yaklasik 12 yildir gittigim bir podolog var. Pedikurumu hep o yapar. Kendini inanilmaz gelistirmis, surekli egitim alan bir kadin. Isine asik resmen. Kadinin tum isi ayaklarla, hem de mantarli, sigilli, hasta ayaklarla cogunlukla. Bir an bile tiksindigini hissetmedim.

Merhaba arkadaslar.Ben suan 34 yasindayim uzun yillar perakende sektorundeydim fakat artik hayallerimin pesinden gidip guzellik alaninda kariyer yapmak istiyorum.Soyle ki bir guzellik salonunda protez tirnak uzmani olabilirim,ilk 2 ay egitim veriyorlar ve egitim suresince de yarim maas verecekler bana fakat manikur zevkli geliyor,severek yapacagimi biliyorum ama pedikur beni zorlar mi diyorum.Yani profesyonel olmak lazim biliyorum ama baskasinin ayagiyla ilgilenmek,ne bileyim kafami kurcaliyor.Gorusu olan yada ozellikle bu meslegi yapanlar yazarsa cok mutlu olurum
Bir süre sonra sadece tırnağa odaklandığınız ya da işe odaklandığınız için manikür de pedikür de aynı şey geliyor

El yapılır da ayak yapılmaz mı 🤤 şaka bir yana elin alt bölümünde olanı gibi düşünün ve güzel hali nasıl iyi olur diye düşünüp işe koyulun hxhxh

Merakımı mazur görün, maniküristler mezun olunca pedikür yapmıyorlar değil mi? Yani hangi işlemin sertifikasını aldıysa sadece onu yapabilmeli. Manikür pedikür yaptırdığımız kişinin pedikür dersini hiç almadığı halde pedikür yaptığını nasıl bilebiliriz? Sertifika mı sormamız gerek?
İstediğinizi sorabilirsiniz bana 🌸Sertifikada 190 saatlik Manikürist uygulayıcısı yazar. Milli eğitimin müfredatında pedikür eğitimide var yani kursiyer pedikür eğitiminide alıyor

ben müşteriye karşı oguren görmüştüm o yüzden şimdi kendim giderken hep ekstra ekstra özen gösteriyorum temizliğe

Sanirim insanoglunun egosu iste,ayakla ugrasmak deyince biraz zor geliyor sanirim ama haklisiniz.
Olaya profesyonel yaklaşmalısın. Sadece işini en iyi en güzel şekilde yapmaya çalışmalısın. Bence bunda ego yapılacak bir durum yok. Bir prof dr. basur ameliyatı yaparken hiç milletin kıçıyla uğraşıyorum diye düşünmez sadece işine odaklanır.

Olaya profesyonel yaklaşmalısın. Sadece işini en iyi en güzel şekilde yapmaya çalışmalısın. Bence bunda ego yapılacak bir durum yok. Bir prof dr. basur ameliyatı yaparken hiç milletin kıçıyla uğraşıyorum diye düşünmez sadece işine odaklanır.
Kesinlikle,kararimi verdim ve bunda sizin gibi guzel yurekli kadinlarin rolu buyuk,ileride gelismeleri paylasirim.Cok tesekkur ederim💐

Back
X