Seni o kadar iyi anlıyorum ki .
Nisan ayında, "ben kadınımı buldum" diye gururlarımın ezilişinin, onca emeğimin karşılığının heba edilişinin 2.yılı dolacak .
O günü asla unutmayacağım .
Benle birlikteyken 7-8 ay boyunca idare etmiş kızı ve en sonunda iş elemelere gelince bana çok güzel kıymıştı.
"Hayatımın kadınını buldum" bir cümle ancak bu kadar öldürmek için söylenebilirdi .
İnsan başkasını sevebilir, yolları ayrılabilir, ilişkideyken gönlü başkasına kayabilir.
Ben bunlara saygı duyar, beni sevmeyen adamın hayatından çekilebilirdim ama aşağılama cümleleri, içimdeki sevgisizliği derinleştiren sözcüklere gerek yoktu.
Ben olmaz denilen şeyleri oldurmuş, yapmam denilen şeyleri yapmıştım onun için .
Kendimden ödün vermenin doruk noktasına ulaşmış, hayatımda gururumu asla ezmem,ezdirmez diye attığım naraları yutmuştum.
Ona bakarken bile ağlayabilecek kadar çok seviyordum.
Çocuğum gibi , parçam gibi sevdim, sakındım.
Ve her şeyin sonunda, eminim senin de düşündüğün bu , ben öyle düşündüm çünkü ...
Ben, bu kadar emek vermiş ve kendimi bu kadar harcamışken sevilmeyecek ne yaptım ? O kızın benden ne farkı vardı ?
Benden daha iyi ne yapabilirdi ? Niye o ya? Niye ben değilim ,niye? düşünceleriyle boğuştum.
İlk aylar, yatarken düşündüğüm ,sabah kalkınca düşündüğüm sorulardı bunlar. Hep aynı soru, "neden beni seçmedi?,Neden o?"
Sonra sonra alıştım, şimdilerde ise düşünmüyorum bile .
Bazen kokusunu duyuyorum bir otobüste herhangi bir yerde, yanımdan geçip gitti sanıyorum .Gözlerimi onu aramak için bile etrafta gezdirmiyorum.
Nasıl bir his geliyor insana biliyor musun ? Şuan yanımdan sevgilisi ile el ele geçip gitse umursamayacakmışım gibi.
Çünkü benim 2 yıl önce sevdiğim adam başka, o başka bir adammış gibi hissettiğim için.
Benim sevdiğim adam 2 yıl önce o gün orada öldüğü için ...
Hayat onla ilgili ikiye ayrıldı benim için, onu sevdiğime değdiğini "düşündüğüm" geçmiş zamanlar ile sevdiğime asla değmediğine emin olduğum şimdiler ...
İşte bunu anladığım ilk gün o öldü. Sevgimde öldü ...
Keşke hala o zamanlardaki saf,inanan kalbimle onu sevebiliyor olabilseydim diyorum bazen .
Ama iyi ki gitti. Ne istediğini bilmeyen bir adamla olmak istemezdim. Şimdi aralıkta askerden geliyor. Kızla tam anlamıyla çıkıyorlar zaten. Ama 15 aydır askerde . Telefonla konuşmak,mesajlaşmak ne kadar çıkma sayılabilir ? Asıl mesele yüzyüze geldiklerinde başlayacak. Hem o kızıda başkalarıyla konuşarak aldattığını öğrendim .
Demek ki neymişşş ? Seni aldatan onu da aldatırmış . Buna inan .
Ve seni anladığıma emin olman için anlattım bunların hepsini. Seni anladığıma inanıyorsan canım, bunların geçeceğine de emin olabilirsin.
Sen de burdasın, ben de burdayım. Bak göreceksin.
Şimdi tek dileğim kalbimi yeniden deli gibi attıran, çocukluk aşkımın beni sevmesi .