- 20 Eylül 2013
- 7.611
- 16.473
- 448
- 42
- Konu Sahibi dreamtheater34
Din namazi sandalyede, koltukta, kanepede kilma konusuna karismaz. Neresi kisi icin rahatsa ve/veya saglik acisindan uygunsa kisi onu tercih eder.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar hepinize,
Belki çoğunuza basit gözükebilecek bir soru sormak istiyorum şimdi size.
Bir kişinin, kendisine ait olmayan bir yatak odasında (odada hali hazırda bir sandalye de varken) yatağa oturarak namaz kılması DİNEN ne kadar uygundur?
Bakın kişinin görgüsü, yaşı, kültürü vs.si buna etken midir bilmiyorum. Ben dini açıdan gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
Burada mutlaka benden çok daha fazla bu konulardan anlayan, bilen, okuyan, insanlara anlatabilecek, öğretebilecek birikimde arkadaşlar vardır. Rica ediyorum bana bu durumun yorumunu yapar mısınız? Gerçekten yeterli bilgim olmadığı için soruyorum.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Yatak mı sandalye mi hangiisi günah bilmiyorum ama bunu dert edip dile getirmek bence en günahıMerhabalar hepinize,
Belki çoğunuza basit gözükebilecek bir soru sormak istiyorum şimdi size.
Bir kişinin, kendisine ait olmayan bir yatak odasında (odada hali hazırda bir sandalye de varken) yatağa oturarak namaz kılması DİNEN ne kadar uygundur?
Bakın kişinin görgüsü, yaşı, kültürü vs.si buna etken midir bilmiyorum. Ben dini açıdan gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
Burada mutlaka benden çok daha fazla bu konulardan anlayan, bilen, okuyan, insanlara anlatabilecek, öğretebilecek birikimde arkadaşlar vardır. Rica ediyorum bana bu durumun yorumunu yapar mısınız? Gerçekten yeterli bilgim olmadığı için soruyorum.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Ben imam hatip mezunuyum ömrüm kurslarda geçti öğrendiklerime göre bizlee bırakın bir yabancının odasında namaz kılmayı annemizin yatak odasında ble namaz kılmaz doğru değildir. İzinli olsun izinsiz olsun doğru birşey değil canım
Kendi yattığın odada sen kılabilirsin eşin kılar hayatım ama başka bir yatak odasında kılınması caiz değil diye öğrendim haaa zor durumda kalırsın izin almışsındır kılarsın ama başka boş oda varken keyfe keder kılınması doğru değilmiş böyle öğrendim derini budur bu konununCanım kusura bakma ama peygamber efendimizin evi 4 oda 1 salon değildi.
Yattığı odada namaz da kılardı.
Hangi kursa gittin bilmem ama...
Konu sahibi; sorun yatak odana girilmesi mi? İzin vermeyebilirsin.
Benim misafirim gelince ben banyo dolu ise ebeveyn banyosuna buyrun derim. Ama ben izin veririm. Benim iznim yoksa giremez.
Sizin konunuzda da eğer izniniz yoksa ne namaz kılabilir, ne takla atabilir yatak odanızda. İstemiyorsanız açık açık söyleyin.
Benim de ömrüm kurslarda gecti halihazırda hâlâ kuran kursu ögreticiliği yapıyorum ama böyle bişey hiç duymadım okumadım ögrenmedim..Sadece temizlik açısından başkasının yatağına güvenip kılmam şahsen.. Yatak temiz ve secdeyi hissettirecek kadar sertse ve ev sahibinin müsaadesi varsa kalınabilir.. Yatak odana girilmesinden rahatsız oluyorsan en başından o odayı hiç secenek olarak sunmazsın olur biter..Kendi yattığın odada s
Kendi yattığın odada sen kılabilirsin eşin kılar hayatım ama başka bir yatak odasında kılınması caiz değil diye öğrendim haaa zor durumda kalırsın izin almışsındır kılarsın ama başka boş oda varken keyfe keder kılınması doğru değilmiş böyle öğrendim derini budur bu konunun