İyi günler arkadaşlar. Size Başkent Hastanesi Hulusi beyin hastası olarak yaşadıklarımı aynen aktarmaya calışacağım.
2015 haziran ayında burdaki yorumlara bakarak hulusi beye gittik. yorumlarda ilk dikkatimi ceken 49 olumlu yorum bir olumsuz yorum olması idi. birde doktorun cok ama cok yoğun bi doktor olduğu idi.hastaneye gittik.şu anda ilk muayene 122 lira sonra ki muayeneler 75 lira. gittiğimizde orda sıra beklemenin cok normal olduğunu gördük. cok fazla hasta var ve doktoru takip ederken başınız dönüyor.Hastanede çalışanlar iyi niyetli yardım etmeye çalışan insanlar.ama arkadaşlar oraya gittiğinizde diğer merkezlerde olduğu gibi bi ilgi beklemek hata olur.o kadar kalabalık ki
biz sıra bekleme sorununu hastaneye saat 6-6.5 gibi erkenden gidip orda ilk sıraları almakla atlattık.size ilk tavsiyem bu olur.
hastanede sıra beklemekten sıkılıp giden arkadaşlarda oldu bilginiz olsun
Doktorumuza gelince universite sınavını birincilikle kazanmış, hacettepeyi derece ile bitirip kendini cok geliştirmiş dalındaki iyi doktorlardan biri. iyi bir doktor ama sizinle ilgilenmesi muayenelerde 5 dk bulmuyor. gerekli ultrason görüntülemesinden sonra hemşire hanımlara ilaçlar hakkında bilgi verip ilaç anlatımı onlara bırakıyor.
gelelim bizim tedavimize.haziran ayında başladığız tedavide ilk adım bir sonraki aya erteleme oldu.ilaçlara başladık
ilaçlardan en cok vitamin haplarının cok pahalı olduğunu söyleyebilirim. biolsteren tetrotox bunlar baya pahalı. ilaçlar.
tabi her hastaya göre farklı ilaçlar ve tedaviler var.bunu unutmayın.
bir sonraki ay yumurta toplama işlemi için hazırlıklara başladık.yumurta toplama işleminden önce yumurta sayılarının ve yumurtanın durumunu doktor iyi görmedi. daha doğrusu tek yumurta kalmıştı. o yüzden bi sonraki aya tedaviyi erteledik.
nihayet 3.ay tekrar tedaviye başladık. bu seferde 4 yumurta toplandı. biri kayboldu.3 kaldı.3 taneden 2 si döllendi .nihayet transfer zamanı gelmişti. transfere uygun bir tane yumurta vardı

idrara sıkışık olarak gelmem istendi. bende öyle yaptım .lakin verilen saat 2 saat sarkınca cok sıkıştım. lavobaya gitmek de istemedim.transfer için çağrıldığım da patlamak üzereydim.ilk beni aldılar. transfer sırasında bu yüzden çektim sıkıntıyı anlatamam. transfer yapıldı. hemşire lavaboya gidebilecegimi söyledi .gittim ama o kadar üzgündüm ki.
orda diğer merkezlerin aksine yarım saat dinlenmeye gerek olmadan kalkabileceğimizi söylediler.
ilaçları aldık eve doğru yollandık. bu arada ilaçları hastanenin karşısında bir eczane var. sahibi mesut bey. cok iyi bir insan insallcıl. ilaçları ondan aldık. elinden gelen indirimi de yaptığını düşünüyorum.
transfer sonrası 12 gün beklemek cok sıkıcı bir dönem. doktorum yatmamam gerektiğini normal hayatıma devam etmemi söyledi . ben normal hayatıma devam etmesemde yemek bulaşık ütü vs. yapmadım. ama yatmadım da .daha önceki tecrübelerimde ki 4.defa tüp bebek yaptırmıştım. o zamankilerin aksine bu sefer ne kanamam ne lekelenmem ne sıkıntım hiç bir şey olmadı. kendi kendime artık bu iş olmaz diyordum.öyle ya bir yumurta transfer edildi. transfer sonrası lavobaya gittim. hiç bir belirti yok. bekleme döneminde prof.saraçoğlunun embiryo transferi sonrası yenmesi gerekenler ver yenmemesi gerekenleri dinledim. onlara uydumÖZELLİKLE transfer sonrası 7 gün sabah akşama taze sıkılmış havuç suyu+sonraki günlerde akşamları bir su bardağı havuç suyu içtim. havucun içindeki madde embriyonun kesesinde bulunan besleyici bir madde imiş.bunun alınması tutunmayı kolaylaştırıyormuş.arkadaşlar sizde araştırın.uygunsa sizde uygulayın.ben cok memnun kaldım.ayrıca kabızlığa cok iyi geliyor.önceki tecrübelerimde kabızlıktan mahfolmuştum.
sonuç ne oldu diyorsanız bugun hamile olduğumu öğrendim. cok mutluyuz ama işin başındayız şu an. B HCG değerim 23 cıktı.artık yarın tekrar değere bakılacak inşlh. artarak devam eder. arkadaşlar bu işe başlayacaklara Allah yardımcı olsun. zor ve sabır istiyor. bizim harcadığımız para toplamda 3900 hastaneye+ muayeneler +ilaçlar 11.000 civarı.tabi herkese göre değişir ama muayene+3900 transfer öncesi ücret herkese aynı.(raporu olanlar hariç). bizim raporumuz olmadığından yaptırdık.
Simdi bize sorsanız o hastaneye gidermiyim deseniz giderim.