• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baskıcı aileyle nasıl başa çıkılır

motiveyinyang

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
58
Puanlar
98
25 yaşındayım ailem erkek arkadaşım olmasına vb karışmıyor ama izin alırken akşam 6da evde olmak zorundayım bu durum canımı çok sıkıyor nasıl düzeltebilirim

25 yaşındayım ailem erkek arkadaşım olmasına vb karışmıyor ama izin alırken akşam 6da evde olmak zorundayım bu durum canımı çok sıkıyor nasıl düzeltebilirim

Bu sitedeki/forumdaki kadınların baskıcı aile kavramını böyle işine geldiği gibi kullanmasına çok şaşırıyorum. Aile evinde yaşayıp, onların belirlediği bir iki kuralla yaşamak onları baskıcı aile yapmıyor.

Gerçekten baskıcı bir aileye sahip olsan, bırak sevgiliyi, sıradan bir erkek arkadaş ile dışarda görünmek bile seni tedirgin ederdi.

Aile evinde, kendilerine ait düzende annenle babanın eve kural koyması normal. Büyük ihtimal belli bir saatten sonra eve gelip giden olmasın, şu saatte herkes evde olsun diye düşünüyorlar. Belki saati uzatırlarsa, daha geç saatte gelir gider diye düşünüyorlardır. Belki yaşadığın yer tekin bir yer değildir belki sadece canları bu kuralı koymak istiyorlardır.

Sen izin istediğinde ya da daha geç geleceğini ifade ettiğinde ne tepki veriyorlar? Okul ya da iş için mutlaka 6 dan sonraya kaldığın olmuştur.

Bu sitedeki/forumdaki kadınların baskıcı aile kavramını böyle işine geldiği gibi kullanmasına çok şaşırıyorum. Aile evinde yaşayıp, onların belirlediği bir iki kuralla yaşamak onları baskıcı aile yapmıyor.

Gerçekten baskıcı bir aileye sahip olsan, bırak sevgiliyi, sıradan bir erkek arkadaş ile dışarda görünmek bile seni tedirgin ederdi.

Aile evinde, kendilerine ait düzende annenle babanın eve kural koyması normal. Büyük ihtimal belli bir saatten sonra eve gelip giden olmasın, şu saatte herkes evde olsun diye düşünüyorlar. Belki saati uzatırlarsa, daha geç saatte gelir gider diye düşünüyorlardır. Belki yaşadığın yer tekin bir yer değildir belki sadece canları bu kuralı koymak istiyorlardır.

Sen izin istediğinde ya da daha geç geleceğini ifade ettiğinde ne tepki veriyorlar? Okul ya da iş için mutlaka 6 dan sonraya kaldığın olmuştur.
Çalışırken sorun etmezlerdi işten çıktım iyice sıkmaya başladılar

Merhaba,
Kesinlikle çalışmanızı öneriyorum. Maaşının hiç önemi yok, önemli olan sizin o ortamdan çıkmanız ve kendiniz için bir şeyler yapabileceğiniz bir maddi kazancınızın olması.
İnsallah çok güzel bir işiniz olur, kendi eviniz de olur bir gün. 🫂
Biz kadınların işi çok zor gerçekten

Merhaba,
Kesinlikle çalışmanızı öneriyorum. Maaşının hiç önemi yok, önemli olan sizin o ortamdan çıkmanız ve kendiniz için bir şeyler yapabileceğiniz bir maddi kazancınızın olması.
İnsallah çok güzel bir işiniz olur, kendi eviniz de olur bir gün. 🫂
Biz kadınların işi çok zor gerçekten
Çok teşekkür ediyorum

Vallahi bu devirde çocuk yetiştirmek daha zor zaman kötü baskıcı bir ailede yetiştim ama bazen iyikide öyle olmuşlar diyorum çalışırken mecbur saatleriniz esnek olabilir aile evinde ama bir bireyde olsanız onların çocukları siniz korumak içgüdüsü ile yaptıklarını düşünüyorum bence güven vermek adına canlı konum atabilir nereye kimle gittiğinizi net ve yalansız söylerseniz bu durumu alabilirsiniz arkadaşlarınızı tanımaları da bu süreci olumlu etkiler bir düşünün bence

Belli bir yaşa gelene kadar benim ailem de çok kontrolcüydü. İşe girdikten sonra bir çok şey değişti :)
Yani ben de 21 yaşıma kadar sürekli kontrol altında büyüdüm ama bunu hiç sorın etmedim
Gerçi ben babamı yönetmesini iyi bilirdim😂

Baskıcı bir aile olsa erkek arkadaşa izin vermezlerdi ki akşam 6'da evde olmanızı istemelerinin nedeni de muhtemelen akşam yemeğinde tüm aile bireyleri evde olsun istiyorlar gibi geldi bana çünkü 6 geç bir saat değil

Bir gün eve 6 buçukta gel, bir gün 7 de, diğer gün 8 de. Öyle öyle alışırlar.

Lütfen yanlış anlamayın yargılamak için demiyorum ama geçmişte yaşadığınız ciddi psikolojik sorunlar ve intihara teşebbüsler olmuş bununla ilgili aileniz sizi korumak gözetim altında tutmak istiyor olabilirler mi ?

Babamın bir lafı ile katılmak istiyorum “benim evimde yaşadığın sürece, benim kurallarım geçerli” derdi.
Ben de üni bittikten 1 yıl sonra ayrı eve çıktım. Gerçi benimkiler baskıcı değildi ama kurallar vardı tabi.
Sende çalış, kendi paranı kazan ve kendi hayatını kendi istediğin gibi kur.

Lütfen yanlış anlamayın yargılamak için demiyorum ama geçmişte yaşadığınız ciddi psikolojik sorunlar ve intihara teşebbüsler olmuş bununla ilgili aileniz sizi korumak gözetim altında tutmak istiyor olabilirler mi ?
Çok haklısınız olabilir hak veriyorum onlara aslında..

Back
X