baskıdan bıktım?

teacherr23

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
378
127
23
31
Arkadaşlar 23 yaşında bir öğretmenim. Babam vefat etti annemle birlikte yaşıyorum. Bir de abim var başka şehirde çalışıyor. Sorun şu ki ailem bana çok baskı yapıyor. Kıyafet baskısı en çok. Bu yaşıma kadar etek elbise sıfır kol falan zaten giyemedim ama yetti canıma. Giydigim zaman annemle tartışıyoruz. Kısıtlandıkça daha çok giyesim geliyor. Normalde dizaltındaki eteğe kızıyordu annem şimdi iyice inatlaştım dizin biraz ustunde giymek icin tartışıyoruz. Sıfır kol giyip ustune bolera alip dışarda çıkarıyorum. Giyecegim yoksa bile bu baskı daha çok giymek istememe sebep oluyor. Kısa kol yüzünden tonla kavga ettik ozamanlar kendim de istemezdim sıfır kol falan ama baskılandim ya şimdi sıfır kol giyiyorum ustune bolera alip dışarda çıkarıyorum. Ya da kavga kiyamet giyip çıkıyorum. Bugün bir elbise giydim. Diz kapağımın 2 cm üstünde elbise. Çok kısa değil bana göre annem hemen te baldırın görünüyo o ne bilmem ne birsürü laf etti. Henüz evdem çıkmadim ama çıkarken gene kiyamet kopacak biliyorum. Abimden annemden tutun dayıma kadar herkesin kıyafetime karışmasından bıktım. Benzer seyler yaşayan var mi? Nasıl başa çıkıyorsunuz lütfen tavsiye verin ozgurluk istiyorum :(

Aslında dogrulariniz birbinden farkli.
Karsilikli saygi duymka gerekiyor.
Öte taraftan da babaniz vefat ettigi icin aileniz sizi koruma ihtiyaci hissediyorlar muhtemelen.
Siz baskidan dolayi mi yoksa heveslendiginiz icin mi giyiniyordlsunuz bence onu net olarak kendinizle konusun.

Aslında dogrulariniz birbinden farkli.
Karsilikli saygi duymka gerekiyor.
Öte taraftan da babaniz vefat ettigi icin aileniz sizi koruma ihtiyaci hissediyorlar muhtemelen.
Siz baskidan dolayi mi yoksa heveslendiginiz icin mi giyiniyordlsunuz bence onu net olarak kendinizle konusun.

Babamdan önce de böyleydi. Hayatim boyunca hiç özgür olamadım. Ve okul bitip meslege başlayınca hala daha devam edince bu baskılar artık katlanılmaz oldu benim için. Konuşuyorum olmuyor. Barbie bebeğin miyim istediğin gibi giydirceğin diyerek naz yapıyorum olmuyor tartışıyorum yeri gelirse gene olmuyor. Bıktım. Herşeyime karışılmasından her giydiğime bi laf denmesinden bıktım. Bi kıyafet alırken 40 kere düşünmekten de bıktım. Özgürce giyinmek istiyorum kimsenin karışmasıni istemiyorum aklım fikrim var çok şükür nerde ne giyecegime kendim karar verebilirim değil mi? Bu tavırlar ozguvenimi zedeliyor. Örnek mesela hafta 2 kez giyeceksem etek geri kalan günler sadece kendi istegimle pantolon giyeceksem bile baskı hissedince giyemezsin denilince her gün etek giyesim geliyo. Beni rahat bıraksın ne zaman ne istersem onu giyeyim istiyorum evlencek yasa geldim çocuk değilim ki haksız mıyım sizce

Allah yardımcın olsun canım, tayinini iste başka yere taşınırsın olur biter.
Evet belki onada karşı çıkacaklar ama direkt açık ve net kararlı ol

Arkadaşlar 23 yaşında bir öğretmenim. Babam vefat etti annemle birlikte yaşıyorum. Bir de abim var başka şehirde çalışıyor. Sorun şu ki ailem bana çok baskı yapıyor. Kıyafet baskısı en çok. Bu yaşıma kadar etek elbise sıfır kol falan zaten giyemedim ama yetti canıma. Giydigim zaman annemle tartışıyoruz. Kısıtlandıkça daha çok giyesim geliyor. Normalde dizaltındaki eteğe kızıyordu annem şimdi iyice inatlaştım dizin biraz ustunde giymek icin tartışıyoruz. Sıfır kol giyip ustune bolera alip dışarda çıkarıyorum. Giyecegim yoksa bile bu baskı daha çok giymek istememe sebep oluyor. Kısa kol yüzünden tonla kavga ettik ozamanlar kendim de istemezdim sıfır kol falan ama baskılandim ya şimdi sıfır kol giyiyorum ustune bolera alip dışarda çıkarıyorum. Ya da kavga kiyamet giyip çıkıyorum. Bugün bir elbise giydim. Diz kapağımın 2 cm üstünde elbise. Çok kısa değil bana göre annem hemen te baldırın görünüyo o ne bilmem ne birsürü laf etti. Henüz evdem çıkmadim ama çıkarken gene kiyamet kopacak biliyorum. Abimden annemden tutun dayıma kadar herkesin kıyafetime karışmasından bıktım. Benzer seyler yaşayan var mi? Nasıl başa çıkıyorsunuz lütfen tavsiye verin ozgurluk istiyorum :KK43:
Bence dibine kadar haklısın. Senin gidip geldiğin yerlere ve giriş çıkış saatlerine de karışıyorlardır eminim. Bence her konuda diretebildiğin kadar diret ama annenle bozuşma aksine ona düzgün bir şekilde anlat burada yazdığın gibi ve sana destek olmasını sağla. Senin aile modelinden bende de var 21 yaşındayım okuyorum ve okul bitince ilk işim başka şehre gitmek olacak inan neresi olduğu umurumda değil sadece biraz nefes almak istiyorum senin gibi. Tayin iste kaç kurtul!!!

Allah yardımcın olsun canım, tayinini iste başka yere taşınırsın olur biter.
Evet belki onada karşı çıkacaklar ama direkt açık ve net kararlı ol

Atandigim yer 5 yıllık ve gelecek benle annem ilk atama yerim ve doğu. İlle gelecem diyor burda napcam tek başıma diyor. Babam da yok ya... Anlatamıyorum gelmesini istemiyorum aslında isterim de şu baskıları olmasa... Annemi çok seviyorum şeker tansiyon var yalnız bırakıp gitmeye de içim elvermiyor ama bu baskilara da dayanamiyorum ne yapacağımi şaşırmış durumdayim. Her gun kavga dövüş surekli dinlemesem kavga kiyamet giymeye devam etsem alışîr mi acaba bi sure sonra. Pes edermi? Yoruldum valla artık

Bence dibine kadar haklısın. Senin gidip geldiğin yerlere ve giriş çıkış saatlerine de karışıyorlardır eminim. Bence her konuda diretebildiğin kadar diret ama annenle bozuşma aksine ona düzgün bir şekilde anlat burada yazdığın gibi ve sana destek olmasını sağla. Senin aile modelinden bende de var 21 yaşındayım okuyorum ve okul bitince ilk işim başka şehre gitmek olacak inan neresi olduğu umurumda değil sadece biraz nefes almak istiyorum senin gibi. Tayin iste kaç kurtul!!!

Tayin isteyemem 5 yıllık atandigim yer zorunlu görev. :KK43: nefes almak istiyorum ben de aynen. Her giydiğim kıyafet yuzunden kavga etmekten bıktım istediklerimi yapabilmek için ille bağırıp çağırmaktan da bıktım. Belki garip gelecek bu sozum ama annemin şu sacma sapan beni kontrol etme cabalarndan da bıktım. Yetti canıma. Dayanamiyorum artık kalbini kirmak da istemiyorum şekeri falan da yüksek bi sey olur diye de korkuyorum ama bende de psikoloji kalmadi. Kafese sıkışmış gibiyim. Hep baskı hayallerim isteklerm hep birilerinin dilinde elinde. Kendi hayatimi değil onunkini yaşıyorum sanki. Bir sevgilim var o da öğretmen olacak atama bekliyor. Atanirsa evlencez nasipse. Ancak evlenirsem kurtulcam galiba. Degnegin iki ucu da pislik... bırakıp gitsem aklim onda kalcak şeker tansiyon var bazen çok kotu hastalanıyor hastanelik oluyor aklim onda kalir bisey olur mu diye ve bisey olursa vicdan azabi cekerm. Bırakmasam bu kez de hayatimdan bezdiriyor beni. Napcagimi sastim valla

Tayin isteyemem 5 yıllık atandigim yer zorunlu görev. :KK43: nefes almak istiyorum ben de aynen. Her giydiğim kıyafet yuzunden kavga etmekten bıktım istediklerimi yapabilmek için ille bağırıp çağırmaktan da bıktım. Belki garip gelecek bu sozum ama annemin şu sacma sapan beni kontrol etme cabalarndan da bıktım. Yetti canıma. Dayanamiyorum artık kalbini kirmak da istemiyorum şekeri falan da yüksek bi sey olur diye de korkuyorum ama bende de psikoloji kalmadi. Kafese sıkışmış gibiyim. Hep baskı hayallerim isteklerm hep birilerinin dilinde elinde. Kendi hayatimi değil onunkini yaşıyorum sanki. Bir sevgilim var o da öğretmen olacak atama bekliyor. Atanirsa evlencez nasipse. Ancak evlenirsem kurtulcam galiba. Degnegin iki ucu da pislik... bırakıp gitsem aklim onda kalcak şeker tansiyon var bazen çok kotu hastalanıyor hastanelik oluyor aklim onda kalir bisey olur mu diye ve bisey olursa vicdan azabi cekerm. Bırakmasam bu kez de hayatimdan bezdiriyor beni. Napcagimi sastim valla
Valla ne diyecegimi sasrdm yukari tukursen biyik asagi tukursen sakal...yani sartlarin kotu ama senin bu durumda yapacagn tek sey erkek arkadasinin bir an once sinavi kazanmasi icin dua edip onu motive etmek...Seviyor ve ayrilmayi dusunmuyorsan bekliyceksin ama en azndan o zamana kadar aile arasinda soz yapsanz ya da nisan yapsanz belki aileniz biraz daha rahat birakir adamin sorumlulugunda deyip karsmazlar size. Yani bir ogretmen icin bunlari soylemek hos degil ama sanki ustunuzdeki baskiyi ancak sizi baska bir erkege emanet ederek azaltacaklarms gibi.Off bilemedim yaa :KK43:

Valla bu konuda ne desem yalan olur. Dayatmak iyi değildir elbet ama her ailenim belirli bir çizgisi vardir. O cizginin asilmasini istemez. Sana gore kararininsen verebilirsin yada kisa gelmeyebilir ama annene gore gelebilir.
Diyorum ya bu ailenin cizgisine bagli birsey. Annenin haptiginane dogru nede yanlis diyebiliyorum. Sonuçta senden sorumlu.
Bilemiyorum.

Valla ne diyecegimi sasrdm yukari tukursen biyik asagi tukursen sakal...yani sartlarin kotu ama senin bu durumda yapacagn tek sey erkek arkadasinin bir an once sinavi kazanmasi icin dua edip onu motive etmek...Seviyor ve ayrilmayi dusunmuyorsan bekliyceksin ama en azndan o zamana kadar aile arasinda soz yapsanz ya da nisan yapsanz belki aileniz biraz daha rahat birakir adamin sorumlulugunda deyip karsmazlar size. Yani bir ogretmen icin bunlari soylemek hos degil ama sanki ustunuzdeki baskiyi ancak sizi baska bir erkege emanet ederek azaltacaklarms gibi.Off bilemedim yaa :KK43:

Bu pazar sınava giriyor zaten. Temmuzda bir sınav daha var. Atansın gelip isteyecekler. Söz nişan olur ozaman inşallah. Biraz para biriktiririz 5 ay da askerliği olcak sonra da evlenmeyi düşünüyoruz inşallah. 1-2 senem kaldı anlayacaginiz en fazla. Sevgilimi en baştan uyardim valla. Dilim yandi malum. Karışcagon cizgiyi bileceksin her seyime karismicaksin ona göre baştan bil bunu dedim. Allahtan hiç karışmıyor o. Bir iki denemesi oldu da baştan cizgiyi net çekince sustu. Hiç ağzını açmaz. Evlensem rahatliycam gbi gozukuyo evet bence de atanmış öğretmenin özgürlüğüne kavusmasi için evlenmeyi beklemesi vs cok sacma gururuma dokunuyor ama bu böyle malum. Bir de abi faktoru olunca birini dinlemesen otekine devrediyo. Vallahi bunaldım. Bu nedir ya insanlar neden birilerini yonetmekle bu kadar meşgul ki? Herkes kendine baksa, daha iyi daha faydalı bir insan nasıl olurm a odaklansa daha guzel olmazmi dunya? Anneme bakıyorum örneğin beni kapalı giyineyim dye baskılıyor günah diyor kendi her gün onun bunun dedikodusunu yapıp yuzune gulup arkasindan konuşup günaha giriyor. Toplumdaki bi çok insan da böyle. Benim eteğime cıkcıklayan amcalar teyzeler içlerinde ne pis dusuncelere sahip Allah biliyor. Böyle iki yüzlü bir toplumda yaşamaktan nefret ediyorum.

eğer babanız yakın zamanda vefat ettiyse tamamen koruma amaçlıdır.
bir de eğer yakınınızda fesat komşu akrabalarınız varsa onlar annenizin aklını karıştırıyor olabilir.
ben de babamı lisedeyken kaybetmiştim . akrabalarımın söylediği şey: şimdi baba da yok bu kız okumaz orda burda gezer aman dikkat et falan gibi şeyler.. annemde çok etkileniyordu ve korkuyordu ondan kardeşime bana baskı yapıyordu.

bir gün yine müge anlıyı izlemiş ben de o gün okuldan geldim gözümde hafif bir göz kalemi vardı.
bir tokat attı sen de mi evden kaçacaksın diye :KK48::KK48:

Bu pazar sınava giriyor zaten. Temmuzda bir sınav daha var. Atansın gelip isteyecekler. Söz nişan olur ozaman inşallah. Biraz para biriktiririz 5 ay da askerliği olcak sonra da evlenmeyi düşünüyoruz inşallah. 1-2 senem kaldı anlayacaginiz en fazla. Sevgilimi en baştan uyardim valla. Dilim yandi malum. Karışcagon cizgiyi bileceksin her seyime karismicaksin ona göre baştan bil bunu dedim. Allahtan hiç karışmıyor o. Bir iki denemesi oldu da baştan cizgiyi net çekince sustu. Hiç ağzını açmaz. Evlensem rahatliycam gbi gozukuyo evet bence de atanmış öğretmenin özgürlüğüne kavusmasi için evlenmeyi beklemesi vs cok sacma gururuma dokunuyor ama bu böyle malum. Bir de abi faktoru olunca birini dinlemesen otekine devrediyo. Vallahi bunaldım. Bu nedir ya insanlar neden birilerini yonetmekle bu kadar meşgul ki? Herkes kendine baksa, daha iyi daha faydalı bir insan nasıl olurm a odaklansa daha guzel olmazmi dunya? Anneme bakıyorum örneğin beni kapalı giyineyim dye baskılıyor günah diyor kendi her gün onun bunun dedikodusunu yapıp yuzune gulup arkasindan konuşup günaha giriyor. Toplumdaki bi çok insan da böyle. Benim eteğime cıkcıklayan amcalar teyzeler içlerinde ne pis dusuncelere sahip Allah biliyor. Böyle iki yüzlü bir toplumda yaşamaktan nefret ediyorum.
Nişanlını uyarmakla iyi etmissin. valla benim evlendikten sonra ozgurlestim diyen bir sürü arkadaşm var. Onlarnda ailelelri boyle.Ailelelrimiz yuzunden evliliği bir kaçış yolu olarak görüyoruz olan bize oluyor. Bu arada dedikoduyu günahtan saymyorlar canım onlar :ukala: Bilgi alsverisi onlarinki:KK70: Bu seni giyiminle yargılayanlar var ya bildiğin içleri pis insanlar oldukları için herkesi kendileri gibi biliyorlar. Sonucta sen etegi giyerken azicik kisa giyineyim de erkeklerin bana bakarken dibi dussun deyip giyinmiyorsun ama gel gör ki onlar öyle düşünmüyor. Kişi kendinden bilirmiş işi. Agzlarinin payini ver hepsine hadlerini asmasinlar:KK20:

Nişanlını uyarmakla iyi etmissin. valla benim evlendikten sonra ozgurlestim diyen bir sürü arkadaşm var. Onlarnda ailelelri boyle.Ailelelrimiz yuzunden evliliği bir kaçış yolu olarak görüyoruz olan bize oluyor. Bu arada dedikoduyu günahtan saymyorlar canım onlar :ukala: Bilgi alsverisi onlarinki:KK70: Bu seni giyiminle yargılayanlar var ya bildiğin içleri pis insanlar oldukları için herkesi kendileri gibi biliyorlar. Sonucta sen etegi giyerken azicik kisa giyineyim de erkeklerin bana bakarken dibi dussun deyip giyinmiyorsun ama gel gör ki onlar öyle düşünmüyor. Kişi kendinden bilirmiş işi. Agzlarinin payini ver hepsine hadlerini asmasinlar:KK20:

Aynen valla herkes haddini bilmeli. Tek sorun annemin hastalığı kalbine inecek kadının o derece buyutuyor hastanelik oldu gene şeker tansiyon tavan. Idare ediyorum ben de mecburen napayim. Evlenince kurtulurum diyerek avutuyorum kendimi sabrediyorum

Aynen valla herkes haddini bilmeli. Tek sorun annemin hastalığı kalbine inecek kadının o derece buyutuyor hastanelik oldu gene şeker tansiyon tavan. Idare ediyorum ben de mecburen napayim. Evlenince kurtulurum diyerek avutuyorum kendimi sabrediyorum
Allah yardımcın olsun canım en kısa sürede kurtulursun inşallah bu baskıdan:)

öğretmensin çalışıyorsun. hayatına bu kadar müdahale eden kişiler ailen dahi olsa sineye çekme. ayrı eve cık durumun varsa tepkini koy.

Klasik Türk ailesi işte. Sen ne kadar olgunlaştığını, aklının başında olduğunu ve kendi özgür iradenin olduğunu anlatmaya çalışsan da onların bir kulağından girip diğerinden çıkacaktır. Karşılıklı anlayış olması gerekiyor. Ya sen inadından vazgeçeceksin ya da onlar düşüncelerini değiştirecekler. İkisi de zor görünüyor. Ben de 23 yaşındayım ve babam vefat etti bundan üç yıl önce. Babanın olmaması bence bu kadar karışmalarına bir etken olabilir. Çünkü aynı şeyleri ben de çok yaşıyorum. Zor bir durum, Allah yardımcın olsun.

Back
X