Başladığın yere dönmek

Burda önemli olan nişanlının nasıl olduğu? Evlenince onların gazına gelip seni üzer mi mesela dengeyi koruyamaz mı? Ya da ailesi uzaktaymış bi gelip aylarca kalacak tipler mi? Ailenin sevmeme sebebini daha net açıklarsan yardımcı olabiliriz

Mesela isteme söz nişan olayında anlaşamadık bir türlü ben basit bir organizasyonla hepsini halledelim dedim önde tamam denildi sonra hazırlık yok denildi sonra beni alıp dışarı çıkardılar ailemden müsaade isteyip biz biraz gezelim dediler bizimkiler bir şey diyemedi gidin dediler yüzlerine ama sonradan üzüldüler haliyle, alışverişe çıkaracaklar sandılar neden ne yapacağınızı söylemediler sormamıza rağmen dediler. Biz çıktık amaçları alışverişte değilmiş yani gezdik öyle kıyafet vs bakıldı yüzük bakıldı sadece yüzükleri almış bulunduk sorduğunda niyetlerinde yüzük almak yokmuş bir anda boş bulunup aldık karşılıklı olarak ama yanımda annem kardeşim yoktu kayınvalidem de düşünüp demedi ben de boş bulundum sonradan bizimkiler söyledi ve annem bayağı üzüldü. Bunu geçtim neyse dedim, isteme nişan yapacaktık normalde kadıncağız hazırlıksızım biz sadece isteme yaparız diye düşündük dedi tamam dedik sonra yapalım sadece isteme olsun, binbir tane şeyle karar ne olacağına ancak karar verebildik. Mesela annem diyor ki yani beni arasa sorsa adetiniz nasıl ne yapacağız ne yapmamız ya da yapmanız gerekir diye bunları konuşsak öyle yola çıksak diyor ama kayınvalidem böyle şeyleri hiç konuşmuyor da danışmıyorda konuyu nişanlım açılıyor kayınvalidem tabi tabi bizim adette şöyle bizde böyle diye konuşuyor. Ama ortada hiçbir şey yok. Mesela onlar şehir dışında bizi davet edeceklermiş telefonda anneme ya da bana e buraya neden gelmiyorsunuz buraya gelin diyor, bizimkiler de böyle olmaz ki biz kafamıza göre mi gideceğiz bu nasıl davet diyor. Nişan yapmadım vazgeçtim hevesim kalmadı, ğzerine böyle şeyler beni yordu üzerine nişanlımın saçma sapan kafada kurmaları da var tabi. Üzerine kayınvalidemi benim sık sık aramama rağmen bir kez olsun arayıp kızım ne yaptın demiyor, üzerine aradan 2 ay geçmiş olmasına rağmen hala parmağımda tek yüzükle duruyorum istemeden sonra görmeye gelmedi. Bizimkiler için bunlar hep sorun haksız sayılmıyorlar aslında bilmiyorum ki ya.
Yani kısacası bizimkilerin kız evi beklentisi var karşı tarafta da bize karşı öyle bir hassasiyet yok babam çok basite aldıklarını söylüyor ha bana kalsa amaaan der geçerim ama tek bana kalmıyor ne yazık ki. Babamın da dili sivridir biraz bazen nişanlıma karşı bunları açıkça söylüyor bu sefer nişanlım alınıyor ne demek istedi ne alaka şöyle böyle diye konuşuyor onlara ailemi aileme nişanlımı savunmak durumunda kalıyorum. En sonunda acaba ailem haklı mı? Bu iş benim için hayırsız da Allah mı gösteriyor, insan böyle hayırlı bir işte nasıl anlaşamaz karşılıklı olarak diyorum

Bende merak ettim. Ailenizin sıcak bakmadığı nedir? Gerçekten sıcak bakilmayacak şeyler ise ilerde evliliğinizi de etkileyebilir. Dikkatli olmak da fayda var

Mesela isteme söz nişan olayında anlaşamadık bir türlü ben basit bir organizasyonla hepsini halledelim dedim önde tamam denildi sonra hazırlık yok denildi sonra beni alıp dışarı çıkardılar ailemden müsaade isteyip biz biraz gezelim dediler bizimkiler bir şey diyemedi gidin dediler yüzlerine ama sonradan üzüldüler haliyle, alışverişe çıkaracaklar sandılar neden ne yapacağınızı söylemediler sormamıza rağmen dediler. Biz çıktık amaçları alışverişte değilmiş yani gezdik öyle kıyafet vs bakıldı yüzük bakıldı sadece yüzükleri almış bulunduk sorduğunda niyetlerinde yüzük almak yokmuş bir anda boş bulunup aldık karşılıklı olarak ama yanımda annem kardeşim yoktu kayınvalidem de düşünüp demedi ben de boş bulundum sonradan bizimkiler söyledi ve annem bayağı üzüldü. Bunu geçtim neyse dedim, isteme nişan yapacaktık normalde kadıncağız hazırlıksızım biz sadece isteme yaparız diye düşündük dedi tamam dedik sonra yapalım sadece isteme olsun, binbir tane şeyle karar ne olacağına ancak karar verebildik. Mesela annem diyor ki yani beni arasa sorsa adetiniz nasıl ne yapacağız ne yapmamız ya da yapmanız gerekir diye bunları konuşsak öyle yola çıksak diyor ama kayınvalidem böyle şeyleri hiç konuşmuyor da danışmıyorda konuyu nişanlım açılıyor kayınvalidem tabi tabi bizim adette şöyle bizde böyle diye konuşuyor. Ama ortada hiçbir şey yok. Mesela onlar şehir dışında bizi davet edeceklermiş telefonda anneme ya da bana e buraya neden gelmiyorsunuz buraya gelin diyor, bizimkiler de böyle olmaz ki biz kafamıza göre mi gideceğiz bu nasıl davet diyor. Nişan yapmadım vazgeçtim hevesim kalmadı, ğzerine böyle şeyler beni yordu üzerine nişanlımın saçma sapan kafada kurmaları da var tabi. Üzerine kayınvalidemi benim sık sık aramama rağmen bir kez olsun arayıp kızım ne yaptın demiyor, üzerine aradan 2 ay geçmiş olmasına rağmen hala parmağımda tek yüzükle duruyorum istemeden sonra görmeye gelmedi. Bizimkiler için bunlar hep sorun haksız sayılmıyorlar aslında bilmiyorum ki ya.
Yani kısacası bizimkilerin kız evi beklentisi var karşı tarafta da bize karşı öyle bir hassasiyet yok babam çok basite aldıklarını söylüyor ha bana kalsa amaaan der geçerim ama tek bana kalmıyor ne yazık ki. Babamın da dili sivridir biraz bazen nişanlıma karşı bunları açıkça söylüyor bu sefer nişanlım alınıyor ne demek istedi ne alaka şöyle böyle diye konuşuyor onlara ailemi aileme nişanlımı savunmak durumunda kalıyorum. En sonunda acaba ailem haklı mı? Bu iş benim için hayırsız da Allah mı gösteriyor, insan böyle hayırlı bir işte nasıl anlaşamaz karşılıklı olarak diyorum

Şimdi anladim mevzuyu:) bunları nisanlinizla çözmeniz lazım. Babanız söylemeden siz soylemelisiniz. Şikayet eder gibi değil ama. Mesela bize annenler neden hiç gelmiyor, bizim adetimize gore nisan sonrası sık sık geline gidilir, sizde farkli mi diyebilirsiniz. Ya da kayınvalideniz bizde adet şudur diyormuş ya. Şu adeti ne zaman yapacagiz, biz de ona göre kendimizi hazırlayacağız diyebilirsiniz.
Nişanlınizi seviyor musunuz, aranız nasıl bilmiyorum ama nişanlınizin tepkisini sevmedim. Babanız ne derse desin, ne alaka vs gibi tepkiler vermemeli. Düzeltmek için cabalamali.
Bu arada aileniz haklı katılıyorum.. şu an bu aileler arasındaki adet farkliligi vs evlendiginizde diğer konularda da devam edecek muhtemelen. Eşiniz de sanırım yine sizi arada bırakacak. Ben sevmedim pek bu işi :/

Valla nasıl sorunlar çevreden de duyuyorum böylr şeyler cidden iki tarafı da idare etmek hatta artı nişanlını idare etmek sana düşüyor çok büyük sorumluluk Allah yardımcın olsun insan evlenmekten çekiniyor ya böyle süreçlerden ötürü 😒

Şimdi anladim mevzuyu:) bunları nisanlinizla çözmeniz lazım. Babanız söylemeden siz soylemelisiniz. Şikayet eder gibi değil ama. Mesela bize annenler neden hiç gelmiyor, bizim adetimize gore nisan sonrası sık sık geline gidilir, sizde farkli mi diyebilirsiniz. Ya da kayınvalideniz bizde adet şudur diyormuş ya. Şu adeti ne zaman yapacagiz, biz de ona göre kendimizi hazırlayacağız diyebilirsiniz.
Nişanlınizi seviyor musunuz, aranız nasıl bilmiyorum ama nişanlınizin tepkisini sevmedim. Babanız ne derse desin, ne alaka vs gibi tepkiler vermemeli. Düzeltmek için cabalamali.
Bu arada aileniz haklı katılıyorum.. şu an bu aileler arasındaki adet farkliligi vs evlendiginizde diğer konularda da devam edecek muhtemelen. Eşiniz de sanırım yine sizi arada bırakacak. Ben sevmedim pek bu işi :/
Doğru söylüyorsunuz, aslında bu tarz bir yaklaşım gösterdim ama ben de ister istemez dolduğum için bazen gardımı alabiliyorum sakince yaklaşarak savunma yapmıyormuş gibi göstersem daha iyi olur galiba. Aslında nişanlımda çözümcü bir insan, ama eleştiriye çok tahammülü yok. Niye öyle dedi niye böyle niye şöyleci daha çok. Evet tutumu çok yanlış bunu biliyor görüyorum sizden duymaya da çok ihtiyacım varmış gerçekten. Nasıl çıkılır ki bu işin içinden bilmiyorum saçma sapan bir şey hiç hevesim yok kendimi nişanlı da hissedemiyorum ama seviyor muyum, evet ne yazık ki.. zamana mı bırakmalıyım?

Doğru söylüyorsunuz, aslında bu tarz bir yaklaşım gösterdim ama ben de ister istemez dolduğum için bazen gardımı alabiliyorum sakince yaklaşarak savunma yapmıyormuş gibi göstersem daha iyi olur galiba. Aslında nişanlımda çözümcü bir insan, ama eleştiriye çok tahammülü yok. Niye öyle dedi niye böyle niye şöyleci daha çok. Evet tutumu çok yanlış bunu biliyor görüyorum sizden duymaya da çok ihtiyacım varmış gerçekten. Nasıl çıkılır ki bu işin içinden bilmiyorum saçma sapan bir şey hiç hevesim yok kendimi nişanlı da hissedemiyorum ama seviyor muyum, evet ne yazık ki.. zamana mı bırakmalıyım?
Zamana bırakmak çözüm müdür bilemiyorum. Bu sizin verebileceğiniz bir karar. Olayları siz yaşıyorsunuz. Tüm tarafları siz tanıyorsunuz. Gelecekte ne olabileceğini de en iyi siz görürsünüz.
Öte yandan evlilik sizin için ne ifade ediyor sorusunun cevabı çok önemli. Sizce sadece iki insan mı evleniyor. Yoksa aileler de mi evleniyor. Sıradan gidelim. Nikah, kına, düğün.. hepsi catismayla geçecek gibi. En azından sizin evinizde, siz ve anne babanız arasında. Çünkü karşı tarafın tavrı belli simdiden. Bu çatışmayi istiyor musunuz, başa cikabilir misiniz. Öte yandan evlendikten sonra ilk misafir, aile ziyaretleri, bayramlar ve tabi ki çocuklar.. beklentileriniz neler olcak. Eşinizin ailesinden de beklentileriniz var mı. Varsa karşılamayacaklar gibi duruyor. Sizin bir beklentiniz yoksa bile aileniz o zaman da size devamlı soracak. Neden bunu yapmadılar, neden böyle. Onları umursamayacak gücünüz var mı..
Evlilik "acaba" sorusunu kesinlikle kabul etmeyen bir müessese..zamana bırakırsanız sadece kaçmış olacaksınız. Acabalari düşünüp bir karar vermeniz lazım. Bu kararı yalnız vermek zorunda değilsiniz. Ailenizle.. nişanlınizla konuşarak da verebilirsiniz. Ama emin olmadan evlenmeyin

Çok teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için, emeğinize yüreğinize sağlık. Defalarca yol göstermişsiniz çok belli:)
Sizce erkeklerle böyle şeyler açık açık konuşulmalı mı? Ben gard alır diye çekindiğim için kendimi ara yaparken buluyorum çünkü. Bazen çözüm çok basit olabiliyor ama ben de zorlaştırıyorum.

Ben nişanlımı seviyorsam, ailesi de gerçekten kötü değillerde huyları bana göre farklıysa ailemi de ailesini de umursamam. Nişanlımla konuşur ailelerin aramıza girmesine izin vermeyeceğiz derim. Müdahaleye izin vermem yorumlara aldırmam

Merhaba kızlar.
Nişanlıyım. Ailem nişanlımı seviyor saygı duyuyor fakat ailesine bir türlü ısınamadı. Ben de çok ısınmış sayılmam doğrusu fakat nişanlımla bu tarz problemlerimiz çok olmadığından sorun yapmıyorum zaten uzaktalar aman diyorum. Ancak benim ailem, ailesinin yaptığı hiçbir şeye olumlu bakmıyor, gerçi ailesi ne yapıyor diye sorsanız verecek bir cevabım olmaz herhalde. Umursamaz ve garipler en azından benim için. Bu yüzden kendi ailemle anlaşmazlığa düşüyorum onları savunmuyorum fakat ortayı bulmakta zorundayım. Ailem çocuğa bir şey demiyoruz ama aile diye başlayan cümlelerle her gün başımın etini yiyor ve ben ne yapacağımı bilmiyorum kafam atıyor bazen ailem istemiyor diyorum atayım nişanı diyorum içim elvermiyor, ailem haklı biliyorum ama ben ne yapabilirim ki? Nişanlıma da bunu yansıtamıyorum daha sonra sorun olmasın diye. Acaba aileler gerçekten hissediyor mu? Bırakmam mı gerekiyor? Ya da aileme bi süre evet diyip kulaklarımı mı tıkamalıyım..?
Evlenmemen için bir sürü ipucu var ama bunları göremiyorsun .Tecrübesizlik , gençlik.Annen ve babana kulak ver pişman olmazsın.

Çok teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için, emeğinize yüreğinize sağlık. Defalarca yol göstermişsiniz çok belli:)
Sizce erkeklerle böyle şeyler açık açık konuşulmalı mı? Ben gard alır diye çekindiğim için kendimi ara yaparken buluyorum çünkü. Bazen çözüm çok basit olabiliyor ama ben de zorlaştırıyorum.
Erkekler ve kadınlar yaradılış gereği farklılar. Erkeklere birşeyi ima ederek anlatamazsınız. Doğrudan söylemeniz gerekir. Bu söyleme şekli de erkekten erkeğe değişir. Kimi erkek direkt söylediğinizde anlar, kimisi tatlı dilden anlar, kimisi kavgadan anlar. Nişanlınizin hangi dilden anladığıni ufak deneme yanılmalarla çozebilirsiniz. Mesela benim eşim çok mantıklı bir adamdır. Direkt söylediğinizde anlar ve sorgulamaz. Mesela babam tatlı dilden anlayan bir adamdır. Annem tatlı dille, yaglaya ballaya ikna eder, derdini anlatır. Abim de kavga adamıdır. İlle kavga edecen, yoksa hayatta anlamaz mevzuyu ve harekete geçmez :)

Aileleri ön planda tutarsanız evlenince çok kavga edersiniz. Aileler aynı şehirde mi?
Sözden sonra gidip gelmeler olmamış. Demek ki soğuk insanlar gidip gelme sevmiyorlar ailenin gazına gelip bunu kafaya takmayın. Artık eskisi gibi değil çoğu şey. Zaten aileler düğünden sonra bayramlarda görüşür anca. Nişan düğün konusu isteklerini nişanlına söylersin o halleder. Burda önemli olan nişanlının karakteri. Daha çok bunun üzerine yoğunlaş.

Yani evet pek ailene göre insanlarvdeğiller umursamazlar , sen bilirsin. Nişanlınla konuşursan ne olacsk, zaten utanıyordur muhtemelen kopuk bir aileye sahip olduğu için. Seviyorum dersen aileni idare ediceksin. Nişan, düğün istediğin tarihi seç karşı tarafa bildir gelsinler onlardan öyle inisiyatif bekleme.

Ilk başlarda oğlan evi ailesi biraz yavaş olabiliyor . Ağırdan alabiliyor nisanliyken biraz şaşırıyordum. Bizde kendi ailemle biraz hizliyiz o evlilik hazırlığı konusunda klasik konular falan eşimin ailesi yavas ama ben alıştım buna normal gelmeye başladı evlendikten sonra . Bizim de aramızda yavaş hız denge konusu on plana çıkardı. 😀

yani bu umursamaz önemsememe konusu normal bazı oğlan ailelerinde var . Mühim olan daha büyük bi sorun var mı. Emin olun karar veriyorken .

Eski konularınıda okudumda şunu gördüm: içimde ukte kalan o ilişkim devam etseydi bende böyşe hisler içinde arafta olucaktım... arafta olmak çok kötü bi yandan sevgini emeğini ruhunu verdiğin biri bi yanda ise net olmayan duygular soru işaretleri... bende aynı şehir meselesi yüüznden başlayan sonta hallederiz yaa ile ötelenen ama sonra anamın duası başımda idi kii ciddiyete dökğlmeden biten bi ilişki. Anamın duası diyorum çünkü ben ondan ayrılmaya onu bırakmaya aslaaaa ama aslaaaaaa cesaret edemezdim o benim ruhum dğnyamdı.o bana nereye gel derse oraya gidicektim ailemi bıtakıp. Öylede sık ailemin yanjna gelemicektim maddiyatu ileri sürecekti. Beni kırmamak için benim yüzüme tamm diyip orta yolı bulmaya çalışıp arkadan annesinin dedikleirni uygulayan briiyidi. Uygulamasa bile alttan alttan empoze eden biriydi. Ben bunların hepsinin farkında ve bilincindeydim ama ona gösterdiğim sadakat emek yaptığım vicdan hep bunları sorgulamaktan onunla bunlatı tartışmaktan beni geri.çekti. onu o kafar çok seviyodumki olsundu o ne derse nasıl isterse öyle olsundu. Ben cesarrt edemedim ama en son annesinin bi sözü ile o cesaret etti bitirdi. Şimdi seni anlıyorum bitirmeye bırakmaya kıyamıyo bile insan kii sen nişanlısın hemde. Sevmekk..... gerçkren çok zor bişe sevdiğüm için katlanırım kabul ederim diyodum herşeye aslaa kabul etmiyeceğim ailemin bile onaylamadığu şeyleri olsun değişir ben kabul ettiririm diye ilerledim hep onunla. Akıllandım mı hayır hâla içimde ona karşı parçalar vaf hâla onun için gözyaşım akar dönse bugün yine affederim ama biliyorumki affetsem bile biz yine aynı sorunları yaşıcaz ve ben herşeye tmm diyicem ve mutlı olmicağım bi hayatım olucak onada eminim. Herneyse kendi içimi döktüm resmen pardon shshhshs diyiceğim o ki sanırım sende sevginden sadakatinden dolayı çoğı şeye tamam diyip hataları eksikleri görmezden geliyosun ama bunlar seni mutsuz edicek. O kapandı sandığın şehir meselesi yine açılacak. Nişanlı iken sevgili iken annesini ailesini bu kafar ön planda tutan biri evlenince daha ileri seviyeisni yapıcak. Bunj bilerek ilerle. Bunları kaldırabilecekmiyim diye sor kendine.
Sevgili iken de kafanda soru işaretleri varmış ilerledikçe o ilk adam gitti demişsin ya bak kendin diyosun başta herşey okeyy sonra ele geçtikçe cepte gördükçe kendi istekleri anne istekekri için baskı kuramaya başlıcak. Gerçektne çok zor bi karar çok zor bi ayrım Allah yardımcın olsun Allah hakkında hayırlısı nasılsa olayları o şekilde ilerletsin inşallah

Bence senin nisanlina karşı hislerin tam da olumlu değil. Git gelleri var kafası karışık diyorsun. Bunlar evlenince de olacak. Sen bilirsin tabi de sanki tek yüzükle kalma iade et onu da ama kararlı ol atacaksan gerçekten nişanı at. Devamı gelmesin.

Burayi anlamadim tek yuzukle duruyorum derken? Kv gelip yuzuk mu takmasi gerek? Tektastan bahsediyorsan onu nisanlinin takmasi gerekti evlilik teklifinde?
ben şey gibi anladım
o çıktıklarında alışveriş yapılmamış
sonra da k.valide gelmemiş gezmeye
hediye filan da getirmemiş haliyle

yani erkek tarafından şu ana kadar gördüğü tek şey o1 tane yüzük - ki esasen sevgilisinin evlilik teklif ederken almış olması gerekmez miydi onu da? ben anlamıyorum valla biraz batılı biraz doğulu tipi ilişkiler yumağı oldu sevgili ülkemiz. tam bir kargaşa var :D

konu sahibi sonra uğramamış buralara zaten

sanırım şeye karar vermesi lazım
alışverişi ben mi istiyorum ailem istiyor diye mi istiyorum
k.validemin aramasını ilglenmesini vs ben mi istiyorum babam laf diyor diye mi istiyorum

hani hiç umrumda olmsaa da neden sorun etsin buraya konu bile açsın insan onu da bilmiyorum
istiyorsan da güzel ablacım "he ben istiyorum bekliyorum, bunun raconu oluru bu, bu işin" de mesela, ananı babanı bahane etme..

Nişanlınızın ailesi gönülsüz iş yapıyor olabilir mi, "baksan bişeyler oluyor gibi ama bi şeyler eksik" hissi oluyor sanırım.

Back
X