- 8 Ağustos 2023
- 37
- 40
- 3
- 27
- Konu Sahibi zeynep5341
Burda önemli olan nişanlının nasıl olduğu? Evlenince onların gazına gelip seni üzer mi mesela dengeyi koruyamaz mı? Ya da ailesi uzaktaymış bi gelip aylarca kalacak tipler mi? Ailenin sevmeme sebebini daha net açıklarsan yardımcı olabiliriz
Mesela isteme söz nişan olayında anlaşamadık bir türlü ben basit bir organizasyonla hepsini halledelim dedim önde tamam denildi sonra hazırlık yok denildi sonra beni alıp dışarı çıkardılar ailemden müsaade isteyip biz biraz gezelim dediler bizimkiler bir şey diyemedi gidin dediler yüzlerine ama sonradan üzüldüler haliyle, alışverişe çıkaracaklar sandılar neden ne yapacağınızı söylemediler sormamıza rağmen dediler. Biz çıktık amaçları alışverişte değilmiş yani gezdik öyle kıyafet vs bakıldı yüzük bakıldı sadece yüzükleri almış bulunduk sorduğunda niyetlerinde yüzük almak yokmuş bir anda boş bulunup aldık karşılıklı olarak ama yanımda annem kardeşim yoktu kayınvalidem de düşünüp demedi ben de boş bulundum sonradan bizimkiler söyledi ve annem bayağı üzüldü. Bunu geçtim neyse dedim, isteme nişan yapacaktık normalde kadıncağız hazırlıksızım biz sadece isteme yaparız diye düşündük dedi tamam dedik sonra yapalım sadece isteme olsun, binbir tane şeyle karar ne olacağına ancak karar verebildik. Mesela annem diyor ki yani beni arasa sorsa adetiniz nasıl ne yapacağız ne yapmamız ya da yapmanız gerekir diye bunları konuşsak öyle yola çıksak diyor ama kayınvalidem böyle şeyleri hiç konuşmuyor da danışmıyorda konuyu nişanlım açılıyor kayınvalidem tabi tabi bizim adette şöyle bizde böyle diye konuşuyor. Ama ortada hiçbir şey yok. Mesela onlar şehir dışında bizi davet edeceklermiş telefonda anneme ya da bana e buraya neden gelmiyorsunuz buraya gelin diyor, bizimkiler de böyle olmaz ki biz kafamıza göre mi gideceğiz bu nasıl davet diyor. Nişan yapmadım vazgeçtim hevesim kalmadı, ğzerine böyle şeyler beni yordu üzerine nişanlımın saçma sapan kafada kurmaları da var tabi. Üzerine kayınvalidemi benim sık sık aramama rağmen bir kez olsun arayıp kızım ne yaptın demiyor, üzerine aradan 2 ay geçmiş olmasına rağmen hala parmağımda tek yüzükle duruyorum istemeden sonra görmeye gelmedi. Bizimkiler için bunlar hep sorun haksız sayılmıyorlar aslında bilmiyorum ki ya.
Yani kısacası bizimkilerin kız evi beklentisi var karşı tarafta da bize karşı öyle bir hassasiyet yok babam çok basite aldıklarını söylüyor ha bana kalsa amaaan der geçerim ama tek bana kalmıyor ne yazık ki. Babamın da dili sivridir biraz bazen nişanlıma karşı bunları açıkça söylüyor bu sefer nişanlım alınıyor ne demek istedi ne alaka şöyle böyle diye konuşuyor onlara ailemi aileme nişanlımı savunmak durumunda kalıyorum. En sonunda acaba ailem haklı mı? Bu iş benim için hayırsız da Allah mı gösteriyor, insan böyle hayırlı bir işte nasıl anlaşamaz karşılıklı olarak diyorum