Okurken hem utançtan hem de sinirden karnım ağrıdı. Ben yedinci sınıftayken annemler bi buzdolabı almıştı aradan geçmiş 19 yıl. Ben o arada büyüdüm, okudum, üniversiteye gittim, yıllarca ailem kullandı o dolabı sonra ben öğrenci evimde kullandım. Döndüm geldim ayrı eve çıktım yine aynı dolap. Evlendim hala aynı dolap. Gidip alamaz mıydım âlâsını alırdım ama dolap çalışıyodu benim de başka dertlerim vardı almadım. Aylardır evliyim yetmez oldu boyutu da gittim dün kampanya var diye bahaneyle yenisini aldım. Bir adet orta sehpa şu turuncu alış veriş sitesinde her fiyata var. Almadım. Zigonları vardı annemin, kullanmıyodu koydum ortaya 2 yıldır kullanıyodum. Orta sehpamızı geçen hafta ev hediyesi olarak arkadaşlarımız aldı. Nişan elbisem 600 liraydı mesela, 6000 olsaydı alamaz mıydım alırdım. Almadım. Eşimin ailesi ne istiyosun dedi, ben bişey istemem dedim. Aileme sordular, annem onlar mutlu olsun zahmete girmeyin dedi. Yoktu çünkü onların da. Olsaydı da istemezdik. Biz utanırız çünkü. Babam bana ne istiyosun dedi boş ver senin canın sağ olsun dedim. İstediğimi de yaptırırdım, dünyayı alırdı ama istemedim. Tek dileğim süreci bir an önce bitirip huzurla evimize dönmekti. Evlenmek için sizin mantığınıza göre çok geç kaldım, çocuk yapmak için de ha keza. Fakat ben çok bilezikten, süper havalı bi düğünden, son model eşyalardan daha fazlasını istiyorum bu hayatta. Sakin, huzurlu, sıcacık bi ev. İçerde bana saygı duyan, eksiğimi benden önce düşünen, işine sarılan, ne pişirsem burun kıvırmadan parmaklarıyla yiyen, hastaysam elinden geleni yapıp beni turp gibi yapan, olursa eğer yaşımız geliyo diye değil de dünyaya bi iz bırakmak için yapacağımız çocuğa benim kadar iyi bakabilecek bi eş istiyorum. Eğlenmek istiyorum, en yakın arkadaşım olsun istiyorum. Eve gelirken çok sevdiğim için bi çikolata alsın, sabah işe giderken o koşturma arasında beni düşünüp pijamalarını katlasın, akşam iş çıkışı ne lazım diye arasın istiyorum. Evini düşünsün, benim takım arkadaşım olsun istiyorum. Bi yerde güzel bişey görünce aklına geleyim, öğrendiği her yeni şeyi bana anlatmak için heyecanlansın istiyorum. Siz de 25er gramdan 3 bilezik, kır düğünü istiyosunuz. Ama günün sonunda şans sizden yana olsa ve istediğiniz her şey yapılsa da mutlu olamıyosunuz çünkü asıl amacınız mutlu olmak değil. Bi düşünün lütfen....