Başlamadan bitirsem mi?

Merhaba.
Sanki sorumluluk almaktan kacmaya calisan birinin tavirlari gibi.
Anlattiklarinizdan onu anladim. Ilk hevesli kendisiyken sonradan ya aslinda soyle olsa ya aslinda ben pek hevesli degilim de sen istiyorsun uzulmeni istemem havasi estiriyor. Biraz egonun altina gizlemeye calistigi korku ve sormluluk almama cabasi var gibi.
Şu cumlesi onemli aslinda "seninle ilgisi yok, kisisel bisey benin hayatla ilgili"
Ki oyle olsa bile bunca yilin hatrina bunu ilk sizinle paylasmasi gerekirdi. Bunca yildir birliktesiniz sonucta kisisel birsey demesi bana gore soguk uzak ve kirici bir cumle.
Aslinda bu durumda neler oldugunu samimi olup olmadigini anlamak kolay.
Oncelikle onun hayatini gozlemlemelisiniz.
Hersey her zamanki gibiyse rutin aynen devam ediyorsa bir sorunu yoktur buyuk ihtimalle ve sorunu sizinledir.
Gozlemleme sansiniz şu ara yok anladigim kadariyla o zaman da sosyal medyaya bakmak gerekir guncel olarak kullaniyorsa.
Umarim gecici bir ruh halidir bu durum.
Yorumlarini begendigim uyelerdensiniz uzulmenizi istemem hersey yoluna girer umarim.:KK66:

Sevgili Astoria,
Konunu okumaya başladığım andan itibaren birçok yerinde beni anlattığını düşündüm :) Bu sebeple kendi gerekçelerimden yola çıkarak yorum yapmak istedim. Belki de ilişkinizi benzer sebeplerle yokuşa sürüyordur erkek arkadaşın.
Bir aylık gözlemime dayanarak söylüyorum kendini geliştirmiş, iş-güç sahibi , hayattan ne istediğini bilen , aklı başında bir kadınla karşı karşıya sevgiliniz. Başlarda o kadar hoşuna gitmiştir ki eminim ama zaman geçtikçe işler ciddiye bindikçe sorumluluk arttıkça gözü korkmuş bir beye dönüştüğünü düşünüyorum. Fakat kendi adıma konuşuyorum böyle hevesli görünüp , geçiştirir hareketlerle gelmesini sevgi azalmasına veya aldatmasına bağlamamanızı tavsiye ederim. Çünkü başlarda da dediğim gibi bu durumun içindeyim. Erkek arkadaşım iyi bir işte iyi bir maaşla çalışıyor ve ben hala atama bekliyorum elbette ona yansıtmamalıyım ama ilişkinin başlarında hevesli olduğum birçok şeye benim de hevesim kalmadı ama ne sevgim azaldı ne de aldatma gibi bir durumum oldu. Biraz karışık oldu ama demem o ki bazen gerçekten böyle dönemler oluyor. Taraf tutmuş gibi gözüktüm aynı şeyleri yaşayınca :) ama sadece biraz zaman vermenizi tavsiye ederim. Zaten dönemlik bir konuysa geçiyor farklı bir durum varsa da kokusu çıkıyor. Olmayan şeylerle yıpratmayın birbirinizi.

Bugün söz verip yarın vazgeçtiğiniz de oluyor mu? bahaneler ürettiğiniz?

Boyle diyorsunuz da boyle erkekler kaldi mi bilemedim.

Sizin zamaniniz daha iyiymis insanlar evlenir ne pahasina olursa olsun evine bakar dik olurmus.
Parasiz pulsuz olsa bile yuva kurulur sevgi sadakat olurmus.

Bu zamanda erkekler istenmeye gidilcek nerdeyse..

Artik kimse emek verip yorulmak istemiyor zengin birini bulup rahat etmek istiyor.

Bizim gibiler de yalniz kaliyor.

Azdır belki ama vardır mutlaka, emek olmadan yemek olmaz, erkeklere emek vermeyi hatırlatın, kadınlara da tabii, yoksa yeni neslin evlilikleri pamuk ipliğine bağlı devam ediyor, evlenilecekse herkes elini taşın altına koyacak, evleneyim düğünü ailem yapsın, evi ailem versin, eve erzak kız tarafından gelsin, ben oturayım karım çalışsın deyip sorumluluklarımızı başkalarına yıkınca o evlilik yürümüyor, zahmetsiz elde ediliyor çünkü, çalışan kadınlar ne diyor çalışmanın ne kadar zahmetli olduğunu bildiğim için harcarken kırk kere düşünüyorum diyorlar, e demek ki para nasıl kazanılır biliyorlar, o yüzden de kıymetini biliyorlar, herşey hazır bir eve girerseniz ne olur, hiçbirşeyin kıymetini bilmez üstüne bir de amaaan bana bunları mı layık gördüler dersiniz, müşterek bir hayat mı kurulacak, ter akacak, emek olacak, vefa, sadakat, karakter, güven, dürüstlük, saygı olacak, yoksa kağıttan ev gibi yıkılır herşey.

Baştan beri aynı olsa, tutarlı davranmış, hep böyleymiş, mantıklı düşünüyor filan derdim de, sonradan değişti diyorsunuz, o zaman ben de kıllanırdım. Hemen aldatıldığınızı düşünmeyin ama. Her pürüzün arkasında bir karşı cins olacak değil. Belki eskisi kadar heyecan duymuyor, belki başka endişeleri var. Yarın evlenelim dememişsiniz, ailelerin tanışmasını, sözü ertelemeyi teklif etmesi, bana da hoş görünmedi, çünkü bunlar önceden planlanmış, karar verilmiş şeyler. Demek ki bir şeyler değişiyor. O şeylerin ne olduğunu da ancak konuşarak, açıklık istediğinizi dile getirerek öğrenirsiniz. Belki de çözebileceğiniz şeylerdir.

Merhaba.
Sanki sorumluluk almaktan kacmaya calisan birinin tavirlari gibi.
Anlattiklarinizdan onu anladim. Ilk hevesli kendisiyken sonradan ya aslinda soyle olsa ya aslinda ben pek hevesli degilim de sen istiyorsun uzulmeni istemem havasi estiriyor. Biraz egonun altina gizlemeye calistigi korku ve sormluluk almama cabasi var gibi.
Şu cumlesi onemli aslinda "seninle ilgisi yok, kisisel bisey benin hayatla ilgili"
Ki oyle olsa bile bunca yilin hatrina bunu ilk sizinle paylasmasi gerekirdi. Bunca yildir birliktesiniz sonucta kisisel birsey demesi bana gore soguk uzak ve kirici bir cumle.
Aslinda bu durumda neler oldugunu samimi olup olmadigini anlamak kolay.
Oncelikle onun hayatini gozlemlemelisiniz.
Hersey her zamanki gibiyse rutin aynen devam ediyorsa bir sorunu yoktur buyuk ihtimalle ve sorunu sizinledir.
Gozlemleme sansiniz şu ara yok anladigim kadariyla o zaman da sosyal medyaya bakmak gerekir guncel olarak kullaniyorsa.
Umarim gecici bir ruh halidir bu durum.
Yorumlarini begendigim uyelerdensiniz uzulmenizi istemem hersey yoluna girer umarim.:KK66:

Çok teşekkür ederim. :) Hiçbir sosyal medya hesabı yok, en azından bildiğim kadarıyla yok hepsini kapattı. Ben de geçici bir buhran olmasını umuyorum ama çocuk eğleyecek yaşı da geçtim. En azından yolumu, önümü görmem lazım; böyle bahanelerle uğraşamıyorum. Lisede değiliz artık.

Herkes eminim ki farklıdır, ama erkekler genelde bu işlerde ilk adımı atan, istekli olduğunda da devamını getiren taraf oluyor Astoria Astoria .

Çoğu erkek de askerden önce mutlaka söz takmak ister rahat bir kafayla askerlik yapmak için. Bana durum biraz şüpheli geldi, aldatmadan ziyade belki hayatını ya da evliliği sorguluyordur. O konuyu acaba kadar bekle derim...

Ben aldatılma olduğunu dusunmuyorum sadece işini yoluna koymadan evlilik istemiyordur işlerine yoluna koymak istiyordur bu da normal bence. Bence akışına birakin çok dusunmeyin.

Çok teşekkür ederim. :) Hiçbir sosyal medya hesabı yok, en azından bildiğim kadarıyla yok hepsini kapattı. Ben de geçici bir buhran olmasını umuyorum ama çocuk eğleyecek yaşı da geçtim. En azından yolumu, önümü görmem lazım; böyle bahanelerle uğraşamıyorum. Lisede değiliz artık.
Anladim.
Madem kisisel diyor gelecek kaygisi falan deyip tam anlamiyla anlatmiyor bu durumda artik geri cekilip bekleme zamanidir bana gore.
Ustune gittikce sen istiyorsuna beni zorluyorsuna donecek gibi gorunuyor.
Bazen geri cekilip akisina birakmak zorunlu hale geliyor.

Ya yeni mezunken dediğin gibi ben kaç ay boş gezdim, kapı kapı dolaştım broşür dağıtır gibi CV dağıttım, ilk iş tecrübemde maaşımı alamadım, kapılardan çevrildiğim için ağladım, iş bulmak için tabiri caizse kıçımı yırttım. Emek olmadan yemek olmuyor. Beyefendinin iş ayağına gelsin, askerliği Lefkoşa'ya çıksın, mezun olur olmaz herkes "Buyrun X bey alın size 5000 maaş ve araba" desin. Kendi çevresindeki arkadaşlarının işleri çok güzel, ondan daha başarılılar bunu da kıskanıyor gibi bir yandan. Bu saçmalık yani böyle bir düzen hiçbir zaman olmaz, bu kafayla zaten evlenmemizin mümkünatı yok ki. Senin arkadaşların öyle olabilir sen de böylesin yani.

Olabilir, eskiden gözüme batmayan şeyleri artık çok gözüme batıyor.

Aynen öyle. Ne o ne ben babadan zengin değiliz, bunun kafasına göre herkes babadan zenginse evlenebilir. Tutturmuş benim bir param yok, işim yok. Sanki ben senin paranı mı istedim, sana kapak atmak mı istedim? Durumum ona kıyasla kat kat iyi en azından kendi düzenim var, ailemle yaşamıyorum.

Ya işte aynen bu, aynen tespitleriniz çok doğru. Çevreye karşı "mükemmel aşık" portresi ama beni çok yoruyor. Bunu ben kimseye anlatamıyorum, annem kardeşim dahil "Efendi saygılı gözünün içine bakıyor bundan iyisini mi bulacaksın" kafasındalar. Ama ben erkek arkadaşım tarafından ince ince manipüle ediliyorum, o kadar iyi biliyor ki işini. Ben kartlarımı açık oynadığım için kaybediyorum.

Şimdi şu kırmızıladığım kısımlar var ya Astoria; sakıncalı kısımlar.
Bak sana eşime aşık olma sebebimi anlatayım.
Çocukluğundan beridir kendi harçlığını kendi kazanan bir insan, babasından para istemeye utanırdı.
Hiç gocunmazdı, üni. mezunu kendisi ama gitti sanayide pcv doğramada da çalıştı, tamirci yanına çırak da girdi, garsonluk da yaptı vaktinde, lisedeyken, iş ararken boşta kalmamak için vb.
Benim bir köpüşüm vardı vaktinde, onun kulübesine çakıl götürülmesi gerekiyordu, tabi arkadaşız o zaman.
Aradım, geldi yardıma. Benim yerden kaldıramadığım çakıl çuvallarını tek hamlede kaldırıp sırtına attı. Ki ben hızlı özel hayatı olan bir insandım, sevgililerim arasında benden daha güçlü birini görmemiştim desem yalan olmaz, hep bir "Kendimi yoramam" havası sezerdim vaktindeki ilişkilerimde. Ama eşimde o an gördüğüm "Biz birlikte olsak, bu çocuk sırtında taş da taşır bizi aç bırakmaz" oldu. Beni çalışkanlığı-girişkenliği ve alçak gönüllülüğü ile kazandı eşim Astoria.
Bunlar gerçekten önemli.

Yan gel yat, iş ayağıma gelsin, yorulmayayım, babamın parası varsa köşeden aksın filan bunlar zaten baştan eleme sebebi olmalı. Sorumluluk alamama hali bunlar, tembellik ve ne kadar eşitliği de savunsam, erkeğin kadına nazaran dışarı işlerinde bir tık daha tuttuğunu koparan, çalışkan olmasını umarım. Özetle, sen, senden biraz daha önde ya da en azından denk birini hak ediyorsun. Yoksa böyle birinin bunalımlarıyla uğraşır durursun Astoria.

Herkes eminim ki farklıdır, ama erkekler genelde bu işlerde ilk adımı atan, istekli olduğunda da devamını getiren taraf oluyor Astoria Astoria .

Çoğu erkek de askerden önce mutlaka söz takmak ister rahat bir kafayla askerlik yapmak için. Bana durum biraz şüpheli geldi, aldatmadan ziyade belki hayatını ya da evliliği sorguluyordur. O konuyu acaba kadar bekle derim...

Ben aldatılma olduğunu dusunmuyorum sadece işini yoluna koymadan evlilik istemiyordur işlerine yoluna koymak istiyordur bu da normal bence. Bence akışına birakin çok dusunmeyin.

Anladim.
Madem kisisel diyor gelecek kaygisi falan deyip tam anlamiyla anlatmiyor bu durumda artik geri cekilip bekleme zamanidir bana gore.
Ustune gittikce sen istiyorsuna beni zorluyorsuna donecek gibi gorunuyor.
Bazen geri cekilip akisina birakmak zorunlu hale geliyor.

Yani hiç karşıma alıp konuşmayım mı diyorsunuz? Hiçbir şey olmamış gibi mi davranmalıyım?

Söz icin erken
Okulu var isi gucu yok askerlik var.
Hic mantikli degil.

Diger konulari da acikca konusmaktan baska care yok

Uzerindeki isteksizligi hissettigini soyle
Sorun varsa bilmek istedigi soyle
Ikinizin de birbirinize bir mecburiyetinin olmadigini, hislerinden senden emin degilse uzatmak istemedigi soyle

Acik ve net ol.
Ondan da acik ve net cevaplar al.

Ama sözü ertele kesinlikle

Kendi içinde korkuları olabilir üzerine gitmek düşünmek yerine rahat bırakın bence . Zaten sizi seviyorsa sizle evlenmek ister elbette. Sizi menmun edebilecek mi size güzel bir yaşam sunabilecek mi bunları düşünüyordur belki de ondan dolayı işini falan yoluna koymak istiyordur .bana çok sorun var gibi gelmedi. Korkuları olması normal bence

yorumları okumadım aralarda ek bilgi verdiysen görmedim ilk mesajına ve daha da önceki mesajlarına istinaden ayrıl diyorum..
bu çocuğun önceliği sen değilsin.
babasının etimi tavuğu mu ne o bile daha seçilebilir sana göre.
kırıcı olmasın demişsin gerçi ama.
farkındaysan sürekli dürterek uyararak yol buluyor. kendiliğinden doğru olanı bulamıyor. annen baban gelsin senin evinde isteyelimde bile böyleydi.

Erkekler kendileri çok istese dahi iş ciddiye binince ürkebiliyorlar ben yazdıklarınızda bunu hissettim. Sizin iyi bir işiniz olabilir hatta onun da maddi durumu iyi olabilir ama toplumda da olan askerliğini yapmamış vs. damgaları , çocuğuma eşime yetemezsem kaygıları oluyor. Bence siz kendisiyle konuşun siz de çok istemiyorsanız tabi ki bunu erteleyebileceğinizi her zorluğu birlikte atlatabileceğinizi vs. anlatın. Benim çevremde ve eşimde gördüğüm ilk başta kadınları dinlemiyor gibi olsalarda eğer ılımlı biri ise söyleye söyleye yola getirebileceğiniz.

Canım ayril ve ya devam et diyemem ama erkek arkadaşınla yapacağın konuşmanın ana çatısı sözlenmeniz olmasın.Kafan bukadar karışıkken söz konusunu rafa kaldır zaten.Aksi taktirde sen bitirme konuşmasını yapmaya çalışırken "hadi haftaya aileler tanışsin " der, bilmediğin bir yolda ( üstelik tüm problemler devam ederken ) ilerlerken bulursun kendini.Bu sefer sen de bir sorun varmış rolünde görürsün kendini.

Şimdi şu kırmızıladığım kısımlar var ya Astoria; sakıncalı kısımlar.
Bak sana eşime aşık olma sebebimi anlatayım.
Çocukluğundan beridir kendi harçlığını kendi kazanan bir insan, babasından para istemeye utanırdı.
Hiç gocunmazdı, üni. mezunu kendisi ama gitti sanayide pcv doğramada da çalıştı, tamirci yanına çırak da girdi, garsonluk da yaptı vaktinde, lisedeyken, iş ararken boşta kalmamak için vb.
Benim bir köpüşüm vardı vaktinde, onun kulübesine çakıl götürülmesi gerekiyordu, tabi arkadaşız o zaman.
Aradım, geldi yardıma. Benim yerden kaldıramadığım çakıl çuvallarını tek hamlede kaldırıp sırtına attı. Ki ben hızlı özel hayatı olan bir insandım, sevgililerim arasında benden daha güçlü birini görmemiştim desem yalan olmaz, hep bir "Kendimi yoramam" havası sezerdim vaktindeki ilişkilerimde. Ama eşimde o an gördüğüm "Biz birlikte olsak, bu çocuk sırtında taş da taşır bizi aç bırakmaz" oldu. Beni çalışkanlığı-girişkenliği ve alçak gönüllülüğü ile kazandı eşim Astoria.
Bunlar gerçekten önemli. Yan gel yat, iş ayağıma gelsin, yorulmayayım, babamın parası varsa köşeden aksın filan bunlar zaten baştan eleme sebebi olmalı. Sorumluluk alamama hali bunlar, tembellik ve ne kadar eşitliği de savunsam, erkeğin kadına nazaran dışarı işlerinde bir tık daha tuttuğunu koparan, çalışkan olmasını umarım. Özetle, sen, senden biraz daha önde ya da en azından denk birini hak ediyorsun. Yoksa böyle birinin bunalımlarıyla uğraşır durursun Astoria.

Ya benim erkek arkadaşım sizinki gibi değil. Yani nasıl desem öyle boş beleş de değil, çok düşünür eder. Bana öyle cimrilik falan hiç yapmadı, bir şey alacaksa en iyisi olsun diye uğraşır, evimde bir iş güç varsa onu kendi yapmaya çalışır bana masraf olmasın diye. Sorumsuz bir insan kesinlikle değil ama yani "İyice rahat olmadan olmuyor" kafasında anlatabildim mi tam bilmiyorum. Çevresindekilerden de etkileniyor olabilir, arkadaşlarının çok güzel işleri var onlar bile evlenme konusunda çekimserler. Bilemiyorum yani, "Sen ailende nasılsan en kötü o standartlarda olmalısın seni daha kötüsüne alıştıramam" diyor bana son zamanlarda.

Yani hiç karşıma alıp konuşmayım mı diyorsunuz? Hiçbir şey olmamış gibi mi davranmalıyım?
Ben de de aynı şey var mesela evlenince yapabilirmiyim diye korkuyordum. İslerimizi yoluna koyup evlenelim istiyordum onu cok da seviyordum.eski sevgilim bunu pek anlamadı sevmediğimi istemeidgimi düşündü. Benim üzerime çok geldi. Düşündükçe bana anlayışsız davranmasına kiziyorum siz de o konuma düşmeyin bence.konusup onu rahatlatabilirsinjz onun yanında olabilirsiniz ama fazla üstüne gitmeyin bence.

Yani zaten konusmussunuz tam anlatmamis gecistirmis.

Siz bilirsiniz tabi, isterseniz bir kez daha sansinizi deneyin belki açilir.

İnsanlar stresi farklı farklı yaşıyorlar, o yüzden bundandır şundandır diyemeyeceğim.

Ama senin konun vesilesiyle şaşkınlığımı belirteyim. Aynı şehirde yaşayan iki sevgili için haftalarca görüşmemenin hiç bir bahanesi olamaz bana göre. Çok bu tarz konu görüyorum ve acayip şaşırıyorum. Sevgili olmanın tanımına uymuyor sanki ya. Ki uzak mesafe ilişkisinde bile belirli süreler aşılmamalı, olabilecek en sık şekilde iki taraf da görüşmeye çalışmalı. Görüşmek konusunda bir isteksizlik varsa ben bunu sevgi eksikliğine bağlarım şahsen :(

Başka biri filan değil de heyecanını kaybetmiş gibi.Kafam dolu diyormuş ama bu bahane olamaz , insan sevgilisinin yanında dertlerini unutur.Söz olayında abartılacak bişey yok ki askerlik şu bu beklensin.Hani düğün gibi , ev kurma gibi maddiyat gerektiren bişey değil söz.Bence sözün devamı istenir diye sözü de erteleyelim diyor olabilir.Nerden bakarsan bak , can sıkıcı ve yorucu.Yerinde olsam ilgimi çekerdim üzerinden."N'oluyoruz yahu!?" diye sormazsa o Zaman bazı adımlar atmak gerekir diye düşünüyorum.

Back
X