Baslik bile yazmak zor...

Crescent Blue

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
200
258
103
Merhabalar hanimlar 11 yıllık evliyim.Düşünün ki gün geçtikce kötü giden bir evliliğiniz var.Ve çocuklarınız var.Bosanamiyorsunuz çünkü bir mesleğiniz veya işiniz yok, aileniz de bosanmanizi istemiyor.Ne yaparsınız?

Eşim çok sinirli ve evde herseye karışır kaynana gibi.Ona göre kadin hep susmali herseye tamam demeli.Yani kadinin hiç degeri yok.Hizmetiçisiyim,bakicisıyim.Sadece bunlar değil anlatsam daha büyük sorunlar da var...

11 yıldır aşamadığınız problem çok büyük olmalı
Allah evinize huzur versin
Ne yapmalısınız bilmiyorum ama küçük bir tavsiye
Az çok demeyin gizliden yükünüzü tutun
Evet siyah ve beyaz gibi zıt insanlarız.Çocuklar okula gidince yani bu sene çalışmak istiyorum ama çocukları yarım gün kime bırakırım aileler başka yerlerde...

Ya bu deveyi guducen ya bu dıyardan gidicen diye bir söz vardır eğer mutlu değilseniz bosanin ailemiz elbette anlayacaktir ,
Ben senelerimi gencligimi verdim 34 olucam yakinda.Evi asla iki çocuğu alıp ona bırakmam.Eşime bazen diyorum gitmesi gereken sensin ayrilirken.

Merhabalar hanimlar 11 yıllık evliyim.Düşünün ki gün geçtikce kötü giden bir evliliğiniz var.Ve çocuklarınız var.Bosanamiyorsunuz çünkü bir mesleğiniz veya işiniz yok, aileniz de bosanmanizi istemiyor.Ne yaparsınız?
Senin durumunda olan o kadar çok kadın var ki başta benimde ablam öyle malesef. Elde saglam bi meslek olmayınca çıkmaz bi sokakta hissediyorsun kendini hele de çocuklar varsa. Evli kalmak kadar boşanmak ve sonrası da zor gelir insana. Bi türlü cesaret edemezsin işte hele de ailen arkanda deilse. Biz burdan şimdi sana ne desek boş..

Senin durumunda olan o kadar çok kadın var ki başta benimde ablam öyle malesef. Elde saglam bi meslek olmayınca çıkmaz bi sokakta hissediyorsun kendini hele de çocuklar varsa. Evli kalmak kadar boşanmak ve sonrası da zor gelir insana. Bi türlü cesaret edemezsin işte hele de ailen arkanda deilse. Biz burdan şimdi sana ne desek boş..
Ablaniz aynı şeyleri yaşıyorsa beni daha iyi anlarsınız. Ne gidebiliyorsunuz ne kalabiliyorsunuz...Tek umudu çalışmak gibi görüyorum belki bir şeyler yaptığımı görürse çekinir...

Ablaniz aynı şeyleri yaşıyorsa beni daha iyi anlarsınız. Ne gidebiliyorsunuz ne kalabiliyorsunuz...Tek umudu çalışmak gibi görüyorum belki bir şeyler yaptığımı görürse çekinir...
Evet ablam da çok çekti evlendiginden beri hiç mutlu bi evliliği olmadı şimdi artık yaşda gitti zaten ama oda artık aşırı vurdumduymaz oldu. Kocasını sevmio ztaen ölesine evli hiç umrunda bile deil başka şeylerle zaman geçiriyor arkadaşlarıyla vs

Boşanmadan önce iş arar bulurum kendi eğitim seviyeme uygun . Ayrıca hiç bir çocuk mutsuz bir evlilikte büyümeyi hak etmez, huzur her çocuğun hakkıdır.
Sonra içinde olduğum duruma göre bir kanıt gerekliyse kanıt toplarim yine içinde bulunduğum duruma göre değişir ama eşime uzaklaştırma alıp içinde yaşadığımız evi yuva olarak gösterirdim yani yuvadan ben değil eşimi uzaklastirirdim böylece ailemin yanına da donmeme gerek kalmak .

Ailenize, ben de boşanmak istemezdim ama gördüğünüz gibi mutsuzum, evladınızın ömrünü bu mutsuz yuvada tamamlamasını gerçekten istiyor musunuz diye sordunuz mu? Bu ailelerdeki gaddarlığı cidden aklım almıyor. Sen doğurdun bu çocuğu ya, sen büyüttün, her şeyden sakındın, sonra elin adamı geldi, onu mutsuz etti, kötü davrandı ve sen kalkıp o adamla devam et diyorsun. Allah anne baba olmuş her insanın içindeki evlat sevgisini taze tutsun ya, valla içim acıyor. Ailem hayatta değil, çok acı bir şey ama böyle var olup da yok gibi olanlar daha beter.

Sevgili konu sahibi, durumun zor, toz pembe bir dünya çizemem sana ama çaresiz de değilsin. Hele bu öküzü ömür boyu çekmek zorunda hiç değilsin. Belki hemen boşanamazsın ama kendine yatırım yapmaya başla. Kursa git, okul oku, bir şeyler öğren. Valla benim arkadaşımın annesi 50'sinden sonra boşandı da, küçük bir esnaf lokantasında aşçı olarak işe girdi. Deneyimi yoktu ama hayatı boyunca yemek pişirmiş evinde, daha ne deneyimi... Şimdi var ya, ondan mutlusu yok. Çevre edindi, geziyor tozuyor, daha güzel bir yerde çalışmaya başladı filan... Kaç çocuğun var, kaç yaşındalar bilmiyorum ama onlar için nafaka vermek zorunda babaları. Acele etme ama kendine yeni bir düzen kurmanın yavaş yavaş yollarını yapmaya başla bence.

Okuma yazma bilmeyen kadınlar bile boşanıyor, temizliğe gidip kendine ve çocuklarına bakıyor.
Başta zor oluyor ama sonra hissedilen rahatlık, huzur ve mutluluk, hepsine değiyor aslında.

Önemli olan para ya da meslek değil aslında. Cesaret, kadının bu hayattan ne istediğini biliyor olması. Ona bakılırsa bir sürü üst düzey yönetici pozisyonundaki kadın, doktor, mühendis, öğretmen bile boşanmıyor, boşanamıyor. Demek ki meslek sahibi olmak da çözüm değil.

Birilerinin arkanızda durmasına gerek yok karar vermek için. Kocaman kadın olmuşuz. Hayatımızın sorumluluğunu alalım elimize artık.

İnsanın hayatında her zaman bir B planı olmalı. Meslek yoksa edinmek için bir çaba harcanır. Halk Eğitim'in açtığı kurslar var. Çocuklar okuldayken katılabilirsiniz. El beceriniz varsa belki dikiş öğrenir terzilik yaparsınız. Bunlar belki 2-3 ay içinde olacak şeyler değiller ama zamanla en azından ayrılmak için şartlarınız olgunlaşır.
Güzel yemek yapıyorsanız aşçılık kursu olur. Elinizde sertifika olursa iş bulma imkanınız da artar. Dışarıya kek, poğaça vb. yapıp satabilirsiniz. Bu şekilde aile bütçesine katkıda bulunan bir kaç arkadaşım var.
Temizliğe gidip güzel para kazananlar var.
Önce bir ne yapabilirim diye oturup düşünün. Mutlaka birşey bulunur.

Back
X