Anneme bu olayı hayatta söyleyemem zaten.Kimseyle paylaşamam.Bir tek ablam ve ben biliyoruz.
Maddi anlamda bir sıkıntısı yok ve hiç bir konuşmada para mevzusu geçmemiş.
maddi sıkıntısı yok diyorsun ama senin o şeker dediğin madde o kadar pahallı ki babanın parasıyla olacak işler değil, zaten uzakta öğrenci babanın parasıyla anca yer içer gezer ama maddeye ulaşmak için ekstra para gerekir
madde bağımlıları ile yapılmış geniş çaplı bir röportajda da parayı cinsel yollarla elde ettiklerini açıkça söylüyorlardı.. "ona ulaşmak için yapmayacağımız şey yok, bazılarımız hırsızlık yapıyor ama cezai risk taşıdığından tercih edenimiz az.. en kolayı da en fazla kazandıranı da cinsellik olduğu için bu yolu tercih ediyoruz" diyorlardı.. "sonrasında kullanım miktarımız arttıkça o da yetmiyor satıcı olmaya başlıyoruz ve kendi müşteri kitlemizi yaratmak için de en yakınlarımızı bu maddeye alıştırmaya başlıyoruz diyorlardı.."
zaten normal kafayla düşünemiyorlar ki, maddeyi aldıktan itibaren akıl yitimi başlıyor
keşke sihirli bir değneğimiz olsa abinizi de diğerlerini de bu bataktan kurtarabilsek..
askere gidince düzelebilir belki ! askere gideceği zaman oturun uzun uzun konuşun.. tabi sadece madde kısmını, konuyu cinselliğe asla getirmeyin.. sonrasında destek almak için bir uzman kişiye veya kuruluşa gitmeyi teklif edin.. giderse çok sevineceğinizi söyleyin.. o ne durumda olursa olsun arkasında olduğunuzu söyleyin.. sizin için çok değerli olduğunu anlatın.. sarılın .. öpün.. yani duygusal destekte bulunun
askerdeyken her gün görüşün.. özlediğinizi söyleyin.. vs..
çok uzattım biliyorum ama bir örnek daha vermek istiyorum..
yaklaşık 2 hafta kadar önce tv da haber programında bir anne ve oğlunu yayınladılar.. kadının oğlu madde bağımlısı, almadığında krizlere giriyor.. çocuk bırakmaya çok istekli ama fiziksel zorlanmalar yüzünden bırakamıyor.. çocuk o türlü ortamlardan uzak durmak için evden çıkmıyor ama tabi krizleri oluyor ve annesi ona kendi eliyle gidip madde alıyor, sadece kriz anlarında vererek bağımlılığını zamanla azaltmaya çalışıyorlardı.. " her şeyimi sattım, şimdilerde konudan komşudan borç alıyorum, ama tükendik ne olur bize yardım edin " diyorlardı
bunları anlatma sebebim olayı kabullenin.. çünkü sadece kabullenirseniz ona yardım edebilirsiniz.. mesela önceleri "bırak" demek yerine "ne olsa bırakırsın" gibi anlamaya çalışan cümlelerle yaklaşın..
offf çok zor

Allah yardımcınız olsun..