• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başlık dahi bulamadım..

Konu sahibi istemediği için konuyu eşcinsellik üzerinden devam ettirmemiz hoş olmaz ama dilerseniz özelden devam edebiliriz.
Şu forumda çoğunlukla ayrı hatta karşıt düşüncede olup doğru düzgün konuşup tartışabildiğim iki kişiden birisiniz.
öğleden sonra konuşalım o zaman,yemek molama geçtim :=) karşıt görüşü bilmeden kendi tezlerimi savunamam değil mi ;)

Tek tek alıntı yapmakla uğraşamadım. Ama şu eşcinsel bireyler için hakarete varacak yorumlar yapan, yok toplum ahlakı, yok dinimiz yasaklamış, yok abin-baban yapsa diye konuşan üyeler var ya, iste bu insanların uyusturucu kullanmalarının da, iliskilerini sanal ortamlardan buldukları insanlarla günübirlik yaşamalarının da EN BÜYÜK SUÇLUSU YİNE SİZLERSİNİZ. Hiç öyle sagınıza solunuza bakmayın yani bunlar hep enteller(!), batı özentileri yüzünden oluyo diye. Sizin yüzünüzden oluyo.

Sizin yüzünüzden hem sizden hem de icten ice kendi kimliklerinden nefret ediyolar. Kendi degerlerini unutturuyosunuz onlara, özgüvenlerine saldırıyosunuz. Sonra psikolojileri bozuluyo ya böyle gizliden gizliye hem kendilerine hem ailelerine zarar veriyolar. Ya da sizin baskılarınız altında ezilmemek ugruna kendilerini göstermek icin iyice asırı hareketlere basvuruyolar.

Siz o insanları oldukları gibi kabullenmedikçe, yargıladıkça, aşagıladıkça, küçük görüp baskı yaptıkça o insanlar bu hale geliyolar. Ki bunların hicbirini yapmaya da hakkınız yok. Kendi gibi olmayanı direk ezmeye çalışmak niye ya? Ne istiyosunuz siz bu insanlardan? Sırf siz böyle agzınıza geleni söylemeyi kendinize hak görüyosunuz diye ölsün mü mesela bu konu sahibesinin kardesi? Ya da homoseksüellik gibi hastalık olmayan dogal olarak tedavisi de olmayan bi sey yüzünden hastaneye mi kapatılsın sırf siz rahat edin diye? O insanlar böyle doguyolar. Yani sizin inancınıza göre yaratan böyle yaratmış. Bırakın madem günah yansın cehennemde. Abisi icin cözüm arayan bi kızcagızı da, o abiyi de daha fazla üzmeyin. Ama o yanacaklar düsüncesi bile sogutmuyo sizin icinizi, illa bu dünyada da o dilinizle acı cektireceksiniz su insanlara.

Sizin gibi insanlardan ana-babası var diye 16 yasında intihar etti benim arkadasım. 16 daha ya! Öldü yine kurtulamadı biliyo musunuz? Bütün lise sizin gibi bos bos konustu arkasından, ölüsüne bile rahat vermediler. Annesi babası rahatlamıstır belki bi gay oguldan kurtuldular sonunda diye.

Kusura bakmayın ama burada derdimi anlatıp birşeyler duymaya çalışırken gaylik hakkında espri duymak beni rahatlatmaktan ziyade daha da uzuyor.Herkesin dusuncesi kendisine.Lutfen bu tarz yorumlar yaparken karşıdakı insana nasıl laf soktum diye değil konu sahibi yeterince üzgünken daha da üzülür mü diye düşünün.Yoksa internetten de bakabilirim seviyesiz esprilere.Ayıptır,yapmayın.
abinle ilgili duruma cidden çok üzüldüm.zaten haberlerde bolca duyuyoruz bu olayları son zamanlarda.
gençliğimizin gittiği nokta çok üzücü.
abin için ise mutlaka bişeyler yapmaya çalışın,daha fazla görmezlikten gelmeyin canım.
uyuşturucular da basamak basamak.ne kadar erken müdahele ederseniz o kadar iyi.
anne baban nasıl göğüsler bilemeyeceğim ama bir şekilde bilmeleri gerek be canım.
sadece sen ve ablan başedebilecekmisiniz.
önce ikiniz birlikte konuşmaya çalışıp tam olarka ne durumda öğrenseniz.
sonra da aile ile paylaşsanız.
abinin babanın işyerindekilerle irtibatlı olması da tehlikeli.
kullanıcı değil de satıcı pozisyonuna düşürülürse başı bu sefer de hukuki anlamda ciddi derde girecek.
bu açıdan da düşünün.
gay lik kısmına gelince,konun sabote edilerek farklı yerlere çekilmeye çalışılsa da bir aile bireyi oalrak en doğal tepkiyi veriyorsun.
bakma sen burada ahkam kesenlere.
bu tür travmatik bir olayda her normal insanın yapacağı üzere gayet samimi duygularını yazmışssın.
özellikle de gay ilişkilerini yaşayış biçimi bir kızkardeş olarak seni derinden sarsmış.
bunu abes göstermek te neyin nesi.üzüntünü garipsemek te neyin nesi.
hemen hemen hepimzin az veya çok garipseyeceği,üzüleceği bir mevzu ve kabullenmesi zaman isteyen bir süreç.
bugün böyle bir travmatik gerçekle yüzleşip ta aa olabilir tabi demek bir aileden fert için koaly değildir.
abinin tercihi doğuştan gelen bir tercih olabileceği gibi kullandığı maddeler sebebi ile içinde bulunduğu çevrenin tesiriyle olan belki de maddi amaçlı bir yönelimdir.
abin ile iletişim kurabilirseniz ve bir tedavi sürecine sokabilirseniz hakkında daha doğru bilgiler edeneceksinizdir.
gay lik ile ilgili tercih elbet onun en nihayetinde.
bu konuda ben de asla yargılayıcı değilim ve bu tür yönelimlerin çok derin sebepleri olduğu kanısındayım.bu sebepledir ki farklı cinsel eğilimler gösteren insanları da asla ağır bir dille eleştirmem.
ama dediğim gibi yargılamamak başka üzülmek başka bir durum bu konuda.
sen karışamazssın onun tercihi diyor ya üyelerimiz ben ise senin yapabileceğin bişey yok bu konuda diyorum.
bu sebeple şimdilik en azından bu meseleyi gözardı edip madde kullanımına yönelmeniz doğru olacaktır.
Allah yardımcınız olsun canım.

esrar derken yani basbaya parti filanmı yapıyorlar toplaşıp

ben btün yorumları okuyamadım ama hala bir tedavi merkezine yatırmadınız mı abinizi
haberler bas bas bağarıyor ne canlar ne gençler gitti
bir sn bile beklemeden gerekirse zorla tedaviye götürün ağbinizi
gay olması insanlara facebooktan mesaj atması bence utanılacak bir şey değil
nasıl ki erkekler face'de gördüğü hoş kızlara mesaj atıyor o da atmış yani yapacak bir şey yok.
herkes kendi hayatını yaşar ama esrar büyük problem.

İşte içimizden gecenlerde tam olarak bu.Yani disaridan onun tercihi bu demek çok kolay ama insan yaşayınca kayıtsız kalamıyor.Baskalarının evine gitmesine onun tercihi diyerek saygı duyamam.Binbirtürlü şey ggörüyoruz televizyonlarda.Korkuyoruz başına birşey getirmesinden.Bir de ahlaksızca konuşmalarını okuyunca saygı duyamıyorum.Duymamam gerekiyor.Ve normal olarak karşılayabileceğimiz bir durum değil bu.Kız kardeşimde olsa başkalarının evine gitmesini istemezdim.Bu cinsel tercih değil gerçekten sapkınlık ve doğal karşılayamıyorum.Annem babam öğrense mahvolur.
abinle ilgili duruma cidden çok üzüldüm.zaten haberlerde bolca duyuyoruz bu olayları son zamanlarda.
gençliğimizin gittiği nokta çok üzücü.
abin için ise mutlaka bişeyler yapmaya çalışın,daha fazla görmezlikten gelmeyin canım.
uyuşturucular da basamak basamak.ne kadar erken müdahele ederseniz o kadar iyi.
anne baban nasıl göğüsler bilemeyeceğim ama bir şekilde bilmeleri gerek be canım.
sadece sen ve ablan başedebilecekmisiniz.
önce ikiniz birlikte konuşmaya çalışıp tam olarka ne durumda öğrenseniz.
sonra da aile ile paylaşsanız.
abinin babanın işyerindekilerle irtibatlı olması da tehlikeli.
kullanıcı değil de satıcı pozisyonuna düşürülürse başı bu sefer de hukuki anlamda ciddi derde girecek.
bu açıdan da düşünün.
gay lik kısmına gelince,konun sabote edilerek farklı yerlere çekilmeye çalışılsa da bir aile bireyi oalrak en doğal tepkiyi veriyorsun.
bakma sen burada ahkam kesenlere.
bu tür travmatik bir olayda her normal insanın yapacağı üzere gayet samimi duygularını yazmışssın.
özellikle de gay ilişkilerini yaşayış biçimi bir kızkardeş olarak seni derinden sarsmış.
bunu abes göstermek te neyin nesi.üzüntünü garipsemek te neyin nesi.
hemen hemen hepimzin az veya çok garipseyeceği,üzüleceği bir mevzu ve kabullenmesi zaman isteyen bir süreç.
bugün böyle bir travmatik gerçekle yüzleşip ta aa olabilir tabi demek bir aileden fert için koaly değildir.
abinin tercihi doğuştan gelen bir tercih olabileceği gibi kullandığı maddeler sebebi ile içinde bulunduğu çevrenin tesiriyle olan belki de maddi amaçlı bir yönelimdir.
abin ile iletişim kurabilirseniz ve bir tedavi sürecine sokabilirseniz hakkında daha doğru bilgiler edeneceksinizdir.
gay lik ile ilgili tercih elbet onun en nihayetinde.
bu konuda ben de asla yargılayıcı değilim ve bu tür yönelimlerin çok derin sebepleri olduğu kanısındayım.bu sebepledir ki farklı cinsel eğilimler gösteren insanları da asla ağır bir dille eleştirmem.
ama dediğim gibi yargılamamak başka üzülmek başka bir durum bu konuda.
sen karışamazssın onun tercihi diyor ya üyelerimiz ben ise senin yapabileceğin bişey yok bu konuda diyorum.
bu sebeple şimdilik en azından bu meseleyi gözardı edip madde kullanımına yönelmeniz doğru olacaktır.
Allah yardımcınız olsun canım.

Bence olan her şeyi apaçık bir şekilde ailene anlatmalısın.Hem de hemen.
Bana göre esrar durumunu da o yazışmaları da hepsini anlatmalısın.

İşte içimizden gecenlerde tam olarak bu.Yani disaridan onun tercihi bu demek çok kolay ama insan yaşayınca kayıtsız kalamıyor.Baskalarının evine gitmesine onun tercihi diyerek saygı duyamam.Binbirtürlü şey ggörüyoruz televizyonlarda.Korkuyoruz başına birşey getirmesinden.Bir de ahlaksızca konuşmalarını okuyunca saygı duyamıyorum.Duymamam gerekiyor.Ve normal olarak karşılayabileceğimiz bir durum değil bu.Kız kardeşimde olsa başkalarının evine gitmesini istemezdim.Bu cinsel tercih değil gerçekten sapkınlık ve doğal karşılayamıyorum.Annem babam öğrense mahvolur.
Peki düzenli bi iliskisi oldugunu okusaydınız o mesajlarda tepkiniz ne olacaktı? Yani gay oldugunu ama atıyorum 6 aydır bi erkekle sevgili oldugunu, aralarında düzenli bi iliski oldugunu ögrenseydiniz ne tepki verecektiniz?
Çok samimi soruyorum bunu.

bu gay,lezbiyen,trans vs. alakalı bir belgesel izledim herkes tartıştığı için konusundan çok ufak bahsetmek istiyorum
çocuk çok küçük yaşlarda cinsel eğilimini farkediyor
tabi anlamlandıramadığını söylüyor bu durumu
sonra babam geldi diyor seni sünnet edeceğiz dedi diyor
sünnet ne diye sorduğumda yani pi*ini keseceğiz dedi diyor
o gün o kadar çok sevinmiştim ki pi*imi kesecekler artık ondan kurtulup kız çocuğu olabilirim diye düşünmüştüm diyor.
diceğim o ki bunları yaşamak bir birey olarak zaten zor kim istemez göründüğü gibi hissetmeyi ya da kim istemez gay olmayan bir ağabeyi onun evlendiğini görmeyi yengenin olması acımasızca yorumlar görüyorum
yapmayın kıslar konu sahibemizi üzmeyin bakayım :D

Evet.Arkadaşlarla haftada bir buluşur iceriz yazmış birine.Bir de ben geceleri duyuyordum pet şişe seslerini.Yani kendisi de kullanıyor sadece grup olarak toplanıp yapmıyorlae
şişe sesi duyuyorsunuz derken evde yani bu durumda o duman o sersemletici koku size gelmiyor muydu yani

abinizin cinsel yonelimi haricinde partneri ile sanal seks yapmasi maalesef sizi ilgilendirmez,
bir kadin arkadasinin evine gidebilecegi gibi bunu erkek arkadasiyla da yasayabilir, yine sizin mudahale edemeyeceginiz birsey,

ancak insanlari taciz eder gibi daha sonra israrci davraniyor ve istemedikleri halde gidiyorsa evet bu bir sorun,
kendi hayatinin sinirlarini asip baskalarina rahatzizlik vermeye baslamis oluyor...
bu noktada onu karsiniza alip konusabilirsiniz, seni istemeyenibosuna kovalama diye kk da tavsiye verdigmiz gibi yyaklasmalisiniz, saplanti seviyesine geliyorsa da psikolojik destek almasini saglayin.

gelelim uyusturucu bolumune,
eger cinsel iliskilerini bagimli oldugu maddeyi edinmek icin yasiyorsa nasil ki heteroseksuel birine bedenini para ve diger maddi gereksinimlerini karsilamak icin kullanmamasini tavsiye ediyor, kendine ve bedenine saygidan bahsedip zevk almadigi isleri yapmamasini soyluyorsak homoseksuel bireye de kimle ne yasadigna bakmadan bunu benzer sekilde aktarmalisiniz.

Eger bilincli bir kullanici olsaydi daha farkli yaklasirdim ancak abiniz bagimli,
Arada sirada bir kadeh birseyler icmek ile alkolizm arasindaki fark gibi bu da.
Ona hayatini idame ettirebilmesi icin ayik olmasi gerektigi ve canini bu sekilde tehlikeye atip sagligna zarar verdigi icin onu seven deger veren insanlari uzdugunu anlatin...
Degerli oldugunu hissettirin ve tedavi gormesi icin destek olun,
Ayrica is yerindekilerle konustugu seyler babanizi satici gibi gosterebileceginden tum ailenin de tehlikeye girebilecegini anlatin.

Maalesef bazi insanlar mantikli dusunemez, biyolojik nedenler kadar psikolojik ve hatta enonemlisi sosyolojik nedenler baskin gelir, yolunu sasirir.
Siz ona cinsel kimligi konusunda destek cikarsaniz unutmak istedigi kacmak istedigi seyler ve herhangi birseye bagimli olabilecek (insan veya madde) biri olmasinin da onune gecmis olursunuz aslinda.
Abiniz genel olarak buyuk bir kafa karisikligi icinde bence, ilerde saldirgan birine de donusebilir... o yuzden gay oldugu icin degil kendi kisiligini bulmasina yardimci olmasi icin de psikolojik destek almasini saglayin.

Onun bu hali bir sonuc.
Kendisinden degil, onu iten insan kaynakli nedenler varsa bunlardan utanin.

Bu arada bagimli degilim diyecek muhtemelen, iradesinden bahsedecek vs.
Her gece kova yapan bagimlidir.

anne babanın yıkımı büyük olacaktır kesinlikle.
ama ortada kurtarmanız gereken gencecik bir fidan var.
bir şekilde elindne tutup mücadelesinde yanında olmalısınız.
çok zor farkındayım ama sizler abla kardeş metanetli olun,anne babanızın size ihticacı olack bu süreçte.
diğer mevzuyu ise dediğim gibi bir müddet geri planda tutun,anne babanızın şu an bilmesinin bi faydası olmayacak.
elbette onlar da çok üzüleceklerdir.bu sebeple bunu paylaşmayı zamana ve de abine bırakın.
anlayış,saygı ve kabullenme meselesi ise yine zaman isteyen bir süreç.ilk etapta gösterdiğin tepki gayet insani.
bu konudaki yargılar yorumları haksızca buluyorum.
zamana ihtiyacın var tolore etmek için ve de gerçeği kabullenebilmek için.
sindirilmesi kolay bir mevzu değil.
senin bir kızkardeş olduğun ve şahit olduğun konuşmaların içeriği es geçiliyor ve her zaman ki idealist yaklaşımcı arkadaşlarımız böyle bir travmanın yarasının derinliğini es geçiveriyorlar.
saygı duyma noktasına değil de sessiz bir kabulleniş noktasına geleceksinizdir zaman içinde eğer abin bu konuda ciddi bir yönelimde ise.
sen ve ablan da bunu öncelikli mevzu yapmayın.önce bir abini anlayın dinleyin.eğer bu yakınlığı bir kurabilirseniz onun hakkında pek çok şey öğreneceksiniz ve nasıl bir yol çizmeniz gerektiğini kestirebileceksiniz.
ama geç kalmayın kesinlikle.

Bayanlar lütfen kendi aranızda tartışmayın konunun kapanmasını istemiyorum.Herkesin düşüncesi kendisine göredir. Herkesin bakış açısı farklıdır.Ben her tarz yorumu okuyarak durumu analiz etmeye çalışıyorum ve konumun kapanması gerçekten üzüleceğim birşey olur.Buna dikkat ederek yorum yapalım lütfen.
Konu sahibesi sizden bir ricada bulunmuş, lütfen herkes üslubuna dikkat etsin, eleştirileriniz konu sahibesini ve ailesini rencide edici olmasın rica ediyorum, ayrıca burda fikir alınıyor ama herkesin özel hayatı, tercihleri kendini ilgilendirir, hemen yargılamayın.

cinsel tercihi sizi ilgilendirmez diyenler hangi dunyada yasiyor.
ayni sekilde kizlara mesaj atsa bile sorundur.
internette tanimadigi insanlarla cinsellik icin bulusmak cok normal birsey mi ki bunu gay biri yapinca bir anda normallesiveriyor.
cok zor bir durum nereden tutsan elinde kalir.

• Beğen
Reactions: twe
cinsel tercihi sizi ilgilendirmez diyenler hangi dunyada yasiyor.
ayni sekilde kizlara mesaj atsa bile sorundur.
internette tanimadigi insanlarla cinsellik icin bulusmak cok normal birsey mi ki bunu gay biri yapinca bir anda normallesiveriyor.
cok zor bir durum nereden tutsan elinde kalir.
baska insanlari rahatsiz etmek ile bireyin homoseksuel olmasinin diger insanlari ilgilendirmemesi arasinda nasil bir baglanti kurdunuz da sizden farkli dusunen uyelerden bahsederek yoruma giris yaptiniz anlamadim.

Elestirdiginiz yazilar cogunlukla mevcut durumu kendimizin tercih edip etmemesi degil, bir baskasinin hayatina dogrudan karisamayacagimizla ilgiliydi.
Gay diye hosgorulen bir durum yok, insanlari taciz ediyorsa evet uyarilmalidir cunku artik kendi sinirlarina tasmistir, hatta duruma gore o kisiler tarafindan resmi sikayette de bulunulabilir.

Back
X