"Başka insanları kendinden değerli görmek" tüm yazında en çok buna takıldım ben. Bu tahmin ettiğinde daha ciddi bir ruh halidir. O kadar çabuk üstünden atamazsın. Senin çocukluğundan kaynaklı yaşadığın ya da yaşayamadığın şeylerle ilintilidir.
Ailen hangi konuda mükemmel bilemiyorum ama bir ailenin en önemli görevi çocuğa kişiliğini buldurmaktır sağlıklı bir şekilde. Eğer çocuğa öz güvenini oluşturacak ortam hazırlamayorsa bu çocuk ileride bunun faturasını çok fena öder.
Sen bunun farkına varıp kendini değiştirmek istiyorsun. Bu çok güzel. Farkındalığın ve kendini ifade edişin de çok güzel.
Zaman zaman yine üzüleceksin ama yılma. Yavaş yavaş olacak her şey.
Sevligilinle tam olarak ayrıldınız mı ayrılmadınız mı orasını anlamadım,
ayrılmadıysanız nasıl başka biriyle tanışacaksınız yani
bak şimdi. Sen kiloluysan çocukken bu da bir sağlık sorunudur. Bunu ailenin ötelemiş olması zaten başlı başına bir yanlış.İkinci senin kilondan dolayı hissettiklerini anlamamaları mümkün değil.tam anlamıyla değiştim diyemem tabiki üzüldüğüm şeylerde var ama artık daha az umursuyorum. ailem benim güvenimi kaybettirecek bi davranışta bulunmadı belki ben öyle düşünüyorum. güvensizliğimi kiloma ve tacizlere maruz kalmama bağladım hep. güvensizlik insanlara hayır diyememeyi ardından insanların mutluluğu için elimden geleni yapmayı öğretti...
şimdi aklım başıma yavaş yavaş geliyor farkındayım herşeyin. insanlar güleryüzümü görüp kullanmaya çalışıyor bu hep böyle oldu... hayatımı analiz ettim sorunum çocukluğumda.
ve şuan kendimi gerçekten güçlü hisediyorum. zayıfım, zarifim etrafımdaki insanların bana nasıl baktıklarını şimdi anlamaya çalışıyorum ona göre davranıyorum.
dayın nasıl taciz ediyordu seni ya ailene söylemedinmi?
bak şimdi. Sen kiloluysan çocukken bu da bir sağlık sorunudur. Bunu ailenin ötelemiş olması zaten başlı başına bir yanlış.İkinci senin kilondan dolayı hissettiklerini anlamamaları mümkün değil.
Sen de anne olunca anlayacaksın bak çocuğunun bakışlarından tüm günün seceresini çıkartırsın.
benim teyzem var bir tane. Sözüm ona çocuklarını çok seviyor, onlara en iyisini yedirdiği için kendiyle hep gurur duymuştur her ortamda.
Kızı daha 4 yaşındayken dışarıdan yedirmeye başladı. Okumuş cahil, dışarıdan yemek daha besleyici sanki.
Bilmem Karşıyaka'nın neresinden döner, bilmem hangi ünlü kebapçıdan köfteler..Kolasız asla yemek yedirmezdi. Kızı 7-8 yaşında "anne ben obez olacağım" sinyallerini vermeye başlamıştı. Resmen o yaşta çok kiloluydu. Dedik "yapma etme çocuk obez olacak" "yok bir şey olmaz ergenlikte verir"
al sana kara cahil.
çocukluktan gelen her şey gibi beslenme de yerleşti. Şimdi kız 15-16 yaşında ve obez. 100 kg falan. Denize girmeye utanıyor. Bu psikolojisinin oluşmasındaki hata kimde şimdi?
Aileni kötülemiyorum olayın özünü gör.
Bu sana bir şey kazandırır mı bilmiyorum ama merkez hatayı görmüyorsun.
ayrılmadım. bunun için kınamayın beni ben bu durunmu tabiki tasvip etmiyorum. ama değer görmeye benim de ihtiyacım var. sevgilim nasıl olsa benim artık elimin altında diye düşünüyor, benim için hiç birşey yapmıyor. uzağız sadece bulunduğum şehre 1 kez geldi o da asker dönüşü. ki 8 ay önce geldi askerden. beni umursamıyor artık bende umursamıyorum.
kaç kilosun ve boyun kaç?evet ben bunu düşünmedim hiç. bu konuda haklısın. annem ben küçükken hatırlıyorum da diyetisyene gidelim dediğimde. daha çok küçüksün, büyüme çağında diyet vermezler daha sonradan bu kiloların hep boyuna gidecek derdi. ah annem ah:) nerden bilsin kadıncağız bunun benim psikolojimi derinden etkilediğini.
erkek arkadasınla bıtırdınız mı yoksa devam ederken mi bu bırıyle tanışma konus gerçekleşicek?
erkek arkadasınla bıtırdınız mı yoksa devam ederken mi bu bırıyle tanışma konus gerçekleşicek?
Kusura bakmayın kınarım.
Güçlü hissetmek dediğiniz şey bu değil, aldatarak mı güçlü olacaksınız? Önce ayrılacaksınız madem bir başkasını düşünebiliyor ilişkinizin yanlış olduğunu biliyorsunuz sonra başkasıyla tanışın.
bir arkadasım vardı kendini çok beğenmiş. gerçekten abartmıyorum okulun yarısından çoğu kızın peşindeydi. kız kimseye pas vermez dilediği kişiyle yatardı. ki kızın da huyunun ne olduğunun herkes farkındaydı. neyse okulda bir çok kişiyle çıktı ama o sevgilililerini görmeniz lazımdı resmen kızın ağzının içine bakıyorlardı. kız çıktığı herkese aynı şeyler hevesini alınca bırakırdı felan.. sonuç kız sevgilileri tarafından çok sevildi çıktığı çoğu erkek mükemmel evlilik teklifleri yaptı. bir yıldır kimseyle konusmadım görüşmedim, dışarda gezmedim, işten eve evden işe, sevgilim ne derse yaptım onu asla üzmedim peki ya ben neden değer görmedim... artık erkeklere bakış açımda değişti çoğu erkek bundan anlıyor.
ayrılmamış onu yedekte tutuyormuş kendini güçlü hissetmek adına.
Hayır, sadece kendi değerinizi düşürüyorsunuz, örnek verdiğiniz insanların halleri de yapacağınız şeyin de doğru olmadığı gayet ortada. Güçlü olmayı yanlış anlamışsınız siz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?