• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başörtüsünü bağlayamıyorum.yardım edin....

sevimli_cirkin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
823
20
98
yakın zamanda kapandım ve allah ıma şükür hiç zorlanmadım.şalı iki tarafa atıp idare ediyorum ama başörtüsünü bağlamayı bilmiyorum.herkesinki nekadar sade ve şık oluyo.bilenler yazabilirler mi? hörgüç gibi değil ama. samanyolu tv de pardesü reklamlarındaki kadınların başörtüsü gibi :D saçma bi konu mu oldu::26: ama ne yapıyım:(

öncelikle tesettürünz hayırlı olsun..inşallah açmazsınız bi daha...
başörtüyü başınıza koyduktan sonra tepeden tam başın tepesine iğne tutturun, bu başörtüyü yapım aşamasında kaymasını engeller...
sonra başınızın sağından ve solundan kulak üstlerinden bir kat yapın ve bu tuttuğunuz katları iki yandan aşağı çene altına doğru düzelterek inin...sonra çok sıkı yada çok gevşek olmayacak şekilde iğne ile aynen dikiş dikerken ki teknikle bi alt bi üst tekrar alt üst iğneleyin...bu teknik iğnenin çıkmasına ve başörtünüzün açılmasına engel olan sıkı tutan bir işlem...
sonra çene altında birleştirdiğiniz başörtünün göğüs üzerinde kalan kısımlarından birini boynunuzun etrafını daire çizerek ense kısmına doğru çekin ve ense kısmına kıyafetinize bi iğne tutturun...
sonra göğüs üstünde tek kalan başörtünün diğer ucunu ister öylece bırakın isterse gömlek veya pardesünüzün içine katın...
en son olarak hani tepeden aşağıya kat yaparak indiğiniz katlar varya, onların ikisine de katlar kaymasın diye birer iğne tutturun...
ben 4 iğne ile gayet rahat yapıyorum eşarbımı...
ama en garantili bozulmayan teknik yanlardan kat yaparak olanıdır, bunu deneyin göreceksiniz..

onu nasıl koyuyorsunuz? bir yerde saç spreyini duymuştum ama o da kumaşın kalitesini etkiliyor deniyor.. benim sorunum şu ki ben sadice bone kullanıyorum saçımda erkek saçı gibi topuz yapmıyorum yani,bunun için özel topuz toka bile varmış , herkesi tenzih ediyorum ama bana hoş gelmiyor sadice bone kullandığım içinmi örtüm düzgün görünmüyor?:2::2:

onu nasıl koyuyorsunuz? bir yerde saç spreyini duymuştum ama o da kumaşın kalitesini etkiliyor deniyor.. benim sorunum şu ki ben sadice bone kullanıyorum saçımda erkek saçı gibi topuz yapmıyorum yani,bunun için özel topuz toka bile varmış , herkesi tenzih ediyorum ama bana hoş gelmiyor sadice bone kullandığım içinmi örtüm düzgün görünmüyor?:2::2:

sakın canım sakın o topuz olayına girme asla... tesettürü manasından çıkaran da o zaten...
süngeri nasıl koyuyorum anlatayım..birkaç eşarbım çok narin yapılı...ipeğimsi bi yapısı var ve hemen kayıyor olmuyor durmuyor...o yüzden başörtünün tam sprey sıkılan kısmı varya oraya içine yaklaşık 20 cm uzunluğunda kapı süngeleri varya ondan koyuyorum...sünger elastik yapıda olunca başörtüyü de aynen kendi elastikliği gibi tutuyor..dışardan da hiç belli olmuyor...
ben sprey hiç kullanmadım...bilmiyorum ama kullanan tanıdıklarım birçok ipek eşarbını mahvetti :) kullanma sakın...

Hayirli olsun gittiginiz yol Allahin rizasini kazanacak sekilde daim olsun insaAllah : )
Ben ilk kapandigimda sallari bile baglayamiyordum.
O kadar sIkIyordum ki yanaklarmi pörtlek gibi cikiyordu :D
Artik esarp baglamaya alistim sallari yapamiyorum : ))
Zamanla alisirsin canim aynanin karsisina gec deneye deneye ögrenirsin :nazar:

Evet özel tokası varmış duydum ben de.Benim saçlarım uzun sıkıca toparlayıp bonenin içine sokuyorum.
Sıkı yapmazsam kocaman oluyor çünkü.O zaman da bi anlamı kalmıyor.
Ayrıca başımın tepe hizasını geçmeyecek şekilde ayarlıyorum saçımı.
Saçlarım önceden hep kısaydı.Hiç toka takmayacak kadar kısa hem de.
Kısayken de aynı düzgün duruyor uzunken de.
O tokalarla alakası yok yani.

Bir gün vakit ayırıp ayna karşısında sürekli çözüp yapın. Bu biraz da el alışkanlığına bakıyor. Benim yaptığım eşarbı çok beğenirler hatta aynaya bakmadan yaparım. Ama bunda imam hatipte okuyup her gün eşarp yapmanın payı büyük tabi... :1:

Evet özel tokası varmış duydum ben de.Benim saçlarım uzun sıkıca toparlayıp bonenin içine sokuyorum.
Sıkı yapmazsam kocaman oluyor çünkü.O zaman da bi anlamı kalmıyor.
Ayrıca başımın tepe hizasını geçmeyecek şekilde ayarlıyorum saçımı.
Saçlarım önceden hep kısaydı.Hiç toka takmayacak kadar kısa hem de.
Kısayken de aynı düzgün duruyor uzunken de.
O tokalarla alakası yok yani.
gerçekten mi buna çok sevindim ben hep onu sebeb sanmıştım yapıyorum olmuyor ,camiide bir iki kişiye de sordum bone altına tülbent bağlıyoruz dediler ben onuda yapamıyorum

bone ve bol bol iğne kullan canım ben açık olmama rağmen arkadaşımınkini hep takarken yardımcı oluyordum iğne ile tutturuyorduk

Back
X