Basur mu değil mi?

roxelanne

instagram: eyuplubirhanim
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
287
252
103
34
2 ay evvel normal doğum yaptım.
Doğum sonrası korkunç bir kabızlık başladı. Süte geçmeyen bir ilaç ile o sorunu hafiflettim. Başta birşey yoktu hatta doğumdan sonra dikişim atılırken doktoruma da sordum basur oluştu mu diye. Hayır hiçbirşey yok korkma dedi.
Şu an şöyle bir sorunum var ki;
Meme yok elime gelmiyor fakat makatın biraz yan kısmında ağrılı ufacık bir sertlik var. Damar gibi hissediyorum. Bu da basur mudur?
Dışta birşey yok yani. Ama içten olan da makatın biraz yanında yani biraz kenarda (anlataması ne zormuş:)) olduğu için orada basur memesi nasıl olur diye kafam karıştı.
Doktora gidicem utanmak falan değil de bebiş çok sık emiyor. Tek başıma yollarda zaman geçiremem. Yoksa hemen gideceğim doktora ama işte...
Var mı böyle bişey başına gelen?
Basur muyum kesin yahu?

Hafif basur olmussun anlattigina gore :),dogumdan sonra bende de oldu basur kremi kullandim 1 haftada gecmisti

canim basur degildir o .aynisindan bendede var doktora sordugumda basurun yok demişti kontrolde.bence o epizyoluk bişey bende hala var

konuyu hortlatmak gibi olmasın ama Yarına genel cerrahiden randevu aldım..Makatta kanama,dışa doğru sarkma vs bişiler var..FAkat..Doktora gittiğimde soracak neyin var..( utangacım şimdi ne yapalım ) makatta kanama ve basur şüphem var diyeceğim , muayane edecek..de nasıl edecek..yani bölgeyi açmak lazım ama nasıl olcak işte..içim daraldı ya.. tecrübesi olabn varsa bana lütfeeen anlatsın yokssa yarına kadar kafamda kurarım ben bunu

Konuyu açan kişi olarak sıkıntımın geçtiğini belirteyim öncelikle. :)
3 yıl evvel ki anal fissür yani bahsettiğiniz makat çatlağı muayenemi de söyleyeyim. Kesinlikle çekinmeyin bu çok ciddi bir sorun. Doktor odaya sekreterini de bilerek çağırmış ve kapıyı kilitlemişti malumunuz çat diye odaya girmeleri çok severiz içeride hasta varken... Bir doktor olarak böyle ufacık detaylarda bile hassas davranmak gerçekten çok iyiydi. Sonrasında ben de kötü bir muayene şekli beklerken yan yatmamı söylemişti. Kaba etini biraz ayırıyorsun. Ve doktor çatlağı görüyor zaten. Parmağı ile tam o noktaya dokunup burada çatlak var acıyor biliyorum vs. Demişti daha ben hiçbirşey demeden.
Bu kadar... Yalnızca birkaç saniye...
Sonra kortizonlu bir krem,uyuşturucu bir krem ve dışkıyı kıvamlı tutacak kabızlığı emgelleyici bir hapla tedavi başlatmış ve ben çok kısa zamanda iyileşmiştim.
Kiiii...
3 yıl sonra doğum yapana dek
Şimdi basur sıkıntım geçti ama kabızlık sıkıntım nüksettikçe çatlak canımı yakıyor ama hata yapıp tekrar doktora gitmeyi ihmal ediyorum. Siz etmeyin... bir kaşıntısı bir ağrısı var ki aman aman... Kronikleşmeden görünün derim.Sağlık çok mühim ve ihmale gelmez bir konu.Hele hele utanmaktan çok daha mühim... Allah şifa versin çok geçmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…