- 1 Ağustos 2015
- 499
- 565
- 23
- Konu Sahibi zlm33
Canım doktor beyle olan tartismanizi bilemem her ne kadar doktorumdan cok memnun kalsam da o hastanedeki ebelerden de ben çok çektim doğumda. Doktor gelene kadar sanci çekerken tepemde tuneyip "sen cok korkuyorsun kesinlikle normal dogum yapamazsin beceremezsin" diye bikbikbik otenini mi ararsin, sondayi vahsice takip vahsice cikaranini mi ararsin, cati muayenesi yaparken bas bas bagirtan aglatanlari mi anlatayim.. Sonra doktor geldi catim basikmis sezaryene aldi. Ameliyattan cikinca kanamam var dedigimde suratsiz bir ebe geldi bagirta bagirta tekrar cati muayenesi yapti sezaryenin ustune kanamali halimde. O halde olmasam doverdim o kadar diyeyim.. Suratsizliklari ilgisizlikleri ayri bisey zaten. Kalkip yuruyecegim zaman bile yardimci olmadilar kendim yürüdüm. Emzirmeme bile yardim etmediler dogru duzgun "yapamadim" dedigimde azarladilar bir hastayla butun gun mu ugrasicaz diye. Yani o ebeler dediyse bunu guler gecerim. Bu arada dogum yapali 1 ay oldu. Şükür dikislerimde hic sorun yasamadim hic. Hastanedeki tek iyi sey Kemal Beydi bana gore. Ha bir de ekleyeyim Kemal bey gelmeden once Turkan diye bi dr vardi hastanede. Dogum icin geldigimi duyar duymaz gel sezaryene alalim bitsin dedi. Ugrasmak istemeyip geleni gideni kesip bicen cinsten. Normal dogum dusunuyorsan o kadindan uzak durmani oneririm.Mrb arkadaslar. Ben de burdaki tavsiyelere uyarak kemal coskuna gittim ve anne adaylari ondan nasil memnunlar hayret ettim. iki kere muayne oldum ve benimle hic ilgilenmedi gecistirip yolladi. sonra doktorumu degistirdim ve ozaman farkettikki bu adam bebegimin ense ölçümüne de burun gelisimine de bakmamis. ikili testimin zamani da 1hafta gecmis o adam bana ikili test de yapmadi ustune bir de hastane notlarina hasta istemedi diye not dusmus. uclu ve dortlu testin guvenilir olmadigini biliyosunuz en cok ikili teste ve olcumlere dikkat edilir down tespitinde. bizimkiler atlandi ve ucluyle dortlumuz riskli cikti. amniyosentez yaptirmayi hic bir zaman dusunmedim bebegime zarar verir diye ama gittigim tum doktorlar ilk olcumler ve ikili test olmadigi icin tek guvenli yolun amniyosentez oldugunu soyluyolar. yani o doktor yuzunden ben bebegimi riske atmak zorundayim.Bide bastaki muayne notlarini kontrol etmesini istemek icin gittigimizde elinde kontrollerimize dair hic not olmadigini gorduk.Bu durumu sorguladigimizda da okdr cirkinlestiki bu da doktor dedirtti bize. sozde kadin dogum doktoru olan ama dogum sureciyle ilgilenmeyen bir kisiden bahsediyoruz maalesef.Gec de olsa bir kac ebeden de kemal coskunun sadece hastaliklarla iyi ilgilendigini dogum surecine dikkat etmedigini ve onemsemedigini duyduk. gitmek icin iki kere dusunun derim.