• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayan değil kadın!

kirmizikek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
223
0
0
İstanbul
arkadaşlar bu konunun özellikle altını çizmek istiyorum. bayan bir ön hitap şeklidir.
bay mehmet dediğimiz yerlerde bayan ayşe de diyebiliriz.

ama geçen gün bir bayan gördüm denmez. geçen gün bir kadın gördüm demeniz gerekir.
ve toplum "kadın" kelimesini adeta bir hakaret gibi gördüğünden kullanmaktan kaçınıyor.

oysa ergenliğe girildiği anda oğlan çocuklar erkek, kız çocuklar da kadın olurlar. kadın ve erkek yetişkin insanlara verilen isimdir.

merak ediyorum, bayan denilmesinden rahatsız olmayanınız var mı acaba?
cinsiyetimizi bile yok etmeye çalışıyorlar böyle sözde kibarlık kelimeleriyle.

arkadaşlar bu konunun özellikle altını çizmek istiyorum. bayan bir ön hitap şeklidir.

ama geçen gün bir bayan gördüm denmez. geçen gün bir kadın gördüm demeniz gerekir.
ve toplum "kadın" kelimesini adeta bir hakaret gibi gördüğünden kullanmaktan kaçınıyor.

oysa ergenliğe girildiği anda oğlan çocuklar erkek, kız çocuklar da kadın olurlar. kadın ve erkek yetişkin insanlara verilen isimdir.

Ayyy süpersiniz!!!:46:
Ben de bayan diyene "baymıyorum" demiştim geçen gün!:12:

Nevarki bunda anlamadım:53::53: Niye bukadar rahatsız oluyorsunuz? Yani bayan demek terbiyesiz bir kelimemi anlamadım:86:

Konu içeriği nedeniyle "İlişkiler,duygular ve hayatın içinden" başlığına taşınmıştır.
Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Arkadaşım çok doğru güzel yazmışında ya KARI diye hitap eden şahıslara ne demeli...Beterin beteri var ..Varsın bayan desinnn...:1:

bayan diyenlerin bize kadın diyemedikleri için bayan dediğini düşünürsek evet çok rahatsız edici.
çünkü onların hasta zihinlerinde kadın, saflığı bozulmuş, kirlenmiş, kullanılmışla eş değer.

işin en üzücü kısmı ise bir takım kadınların, kendilerine kadın denmesine bozulmaları.
neymiş efendim hiç cinsel ilişki yaşamamış, kızmış. bana ne be senin cinsel hayatından?
ben sana xx kromozomuna sahip insanların ergenlikten itibaren aldıkları genel adı söylüyorum sadece, o da kadın.

Son düzenleme:
bayan diyenlerin bize kadın diyemedikleri için bayan dediğini düşünürsek evet çok rahatsız edici.
çünkü onların hasta zihinlerinde kadın, saflığı bozulmuş, kirlenmiş, kullanılmışla eş değer.

işin en üzücü kısmı ise bir takım kadınların, kendilerine kadın denmesine bozulmaları.
neymiş efendim hiç cinsel ilişki yaşamamış, kızmış. bana ne be senin cinsel hayatından?
ben sana xx kromozomuna sahip insanların ergenlikten itibaren aldıkları genel adı söylüyorum sadece, o da kadın.

Ayy valla bunu alkışlıyorum:46:Çok haklısın bide bu taraf var..Neymiş kızmış...Ulan ne bilelim biz alnındamı yazıyooo...:60:

Dikkat edilmesi,kafaya takılması gereken onca şey varken açıkçası bu durum beni rahatsız etmez.Dediğinizde haklı olabilirsiniz ancak toplumda bazı oturmuş fikirler var ve bunu ortadan kaldırmak imkansızla eş değer.Ayrıca herkes işin bu kısmını derinlemesine bilmeyebilir.Bayan denmesini de açıkçası ben kibarlık olarak algılıyorum.Var olan bir gerçek olsa bile bazı durumlar algımızla doğru orantılı sanırım.​

aynen hiç hoşlanmadiğim şeylerden Biridir otoBüste muavinin " Bayan şunu alır mısınız" diyerek para üstü vermesi.. Bayan ne ya.. hanımefendi de..

ay yok artık ne var ki bayan kelimesinde alemsiniz

bana pek üzerinde durulması gereken bişeymiş gibi gelmedi.o kadar kaba insan varken ortalıkta bana bayan denmesini takmam açıkçası...

Bir an üniversitedeki dilbilim hocam aklima geldi..o da bize hep kadin demekten utanmayin derdi..ben bayan kelimesini hic kullanmam zaten niye bilmiyorum :)

Bende bayan denmesinden hoşlanmıyorum
Hitap edilirken hiç hoş durmuyor ama kadın da denmez tabi en güzeli hanımefendi denmesi

kibarlıktan bahsediliyorsa en güzeli hanım efendidir... ama biri seslenirken hanım efendi demiyorsa seçeneklerden geriye ya bayan kalıyor ya da kadın kalıyor bunlardan da bayan tercih edilir bence...:61:

genelde evli olanlara kadın denildiğinden kadın demek hoş gelmiyor nedense

seslenme ünlemi olarak bi kadına 'kadın!' denmez,nasıl biz erkeklere adam diye seslenmiosak :1: en kibarı hanımefendi-beyefendi'dir.bayan ya da bay denmesinde de bi sakınca görmüorum şahsen. eskiden kadın kadın diye seslenilirmiş bana hep kaba gelmiştir bu kimse de öyle seslenilmesini istemez heralde.itiraf etmeliyim konu saçma

kibarlıktan bahsediliyorsa en güzeli hanım efendidir... ama biri seslenirken hanım efendi demiyorsa seçeneklerden geriye ya bayan kalıyor ya da kadın kalıyor bunlardan da bayan tercih edilir bence...:61:
katılıyorum.şimdiye dek bu şekilde yorumlamamıştım hiç.ama bence kadın demekten utanmaktan ziyade bir nevi kibarlık olarak kullanıldığını düşünüyorum.hanım efendi bunun diğer seçeneği arkadaşın dediği gibi.bu ayrıca bizim ülkemize has birşey değil.amerikada ya da ingilterede de hitap şekli evli olup olmadığına göre değişiyor miss ya da mrs. gibi.gene fransada da böyle,madam ya da matmazel gibi.almanyada da farklı değil frau ya da fraeulein gibi...bizde de en uygun bayan ya da hanfendi olarak düşünülmüş demek ki.
buna değil de,bana durduk yerde abla/bacım/kardeşim gibi hitap edilmesi daha çok takılırım,ya da iznim olmadan birden 'SEN' diye hitap edilmesi...keşke ülkemizde kadını hor ya da küçük görme sadece bu ince ayrıntılarda takılı kalsa da kimliğimizi bir adamın yanında eş değer olarak gösterebilsek...hayatta her an her türlü şeye maruz kalan onca kadınlarımız varken sadece bu ince ayrıntıda takılı kalmak,bunun için mücadele vermek bence önemsiz.odunlarımızı eğitebilsek önce,laf atma ayak kaydırma el veya sözel tacizde her türlü sıfatı kullanırken biz sadece sinirlenmekle ya da gereken tepkiyi vermemekle yetinmesek de bize hakkımız olan haklar hayatta hakkıyla verilse de gene de bize bayan deseler keşke!

Back
X