Bayan hafizlar ve hafiz adaylari lütfen bakarmisiniz?

InsaAllah nasip olur dana da canim.

Daha dun ben soyledim.hocaya yuzunden omumakta zorlandigim sayfalar var.

Oda sen mi zorlaniyorsun okuyuaun gayet iyi hem daha sene bitmedi gelistirirain dedi.

Bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum ama hoca ben ilk gunden beri goruyor demek ki bi ilerleme var cunku sifirdan basladim.

Yoksa neden bu derece umitli konussun ki yapamayacagimi dusunse mesela degil mi?

Bilmiyorum ya Rabbim hayirlisini nasip etsin insaAllah.

Muhakkak öyledir ezber yeteneğini fark etmiş teklifi öyle sunmuştur. İşin zor, yolun kutlu, Allah muvaffak etsin inşallah.

ufukta bir hafızlık görünüyor size:)hayırlı olsun.
hafızlığa başlamadan önce ben de sizin gibi iki saatte bir sayfayı ezberlerim diyordum.ama hiç öyle değilmiş.
düşünsenize aynı ayetin benzerini kaç kere ezberlemişsiniz.zamanla çok daha kolay gelecek.
başlangıçta iki saatte bir sayfa çıkarım diyen hafızlar sonradan dur iki dakika yapayım şu sayfayı diyor neredeyse:)

günde bir sayfa ezberlenirse 30 günde bir dönüş biter evet ama aradaki tatillerle beraber bu süre uzar.ilk dönüşlerde fazla sayfa olmadığı için bir ders verilmez genelde,bir kaç ders verilir.
tabii evli olmak,zamanın kısıtlı olması çok ders vermeye engel olabilir.o zaman da tavsiyem,derslerinizi dönüşümlü verin.yani bugün birinci cüzü ders olarak verdiyseniz,yarın ikinci ve birinci cüzü,sonraki gün üçüncü ve ikinci cüzü verin.

Allah yardımcınız olsun.

Benimde şiddetle tavsiye ediceğim birşey var ve acayip yardımcı oluyor ezber yaparken. Mp3 ' ten ezber yapacağınız sayfanızı dinleyin. Mesela gece yatarken, yemek yerken, gezerken vs. Inanın cok faydası oluyor. özelliklede Kuran okuyamadığınız zamanlarda bol bol dinleyin. Dinlediğiniz sayfayı ezberlemeye başlayınca, sanki önceden ezberlenmişte sadece tekrarı yapılıyormuş gibi oluyor.

Bu mp3 ü göz ardı etmeyin bence. çoğu hafız yararlanıyor bundan. eğer Kuran indiriseniz, benim tavsiyem Davut kaya. Allah yardımcınız olsun

Bende hafızım söyleyebileceğim çoğu şeyi zaten diğer arkadaşlarımız tavsiye etmiş banada hayırlı olsun demek düşer :)
Hakkıyla amel etmeniz dileğiyle :)

Bence istiyorsan başlamalısın eşin de müsaade ediyormuş başla zaten arkası yavaş yavaş gelir
Hızlandırmak için hergüne mutlaka 1-2 sayfa okumalısın,ben her akşam yatmadan mutlaka Yasin mülk nebe rahman ve fetih namaz sureleri en son fatiha bakara ayetel kürsi okuyorum gün içinde de mutlaka 1 cüz okurum .
20 dakika içinde de 1 cüzü okurum..hızlandırmak için mutlaka hergün okumalısın..

Canım çok sevindim Allahım niyetini kabul edecektir inşallah..
Ben de kursa gidiyorum biliyosun ama sen gibi cesaretli değilim maşallah sana ya valla helal olsun
Burdaki diğer arkadaşlara da aynı şekilde
Ben çok istemişimdir ama olmadı diye umudu kesmiştim artık evlatlarımı yetiştiririm diye niyetleniyordum..
29 yaşımdayım hiç umudum yok bak sen daha gençsin yaparsın Allahın izniyle...
Yolun açık olsun canım

Cok tesekkurler canim bakalim bi adim attik ve kosarak degil milim.milim ilerlemeye calisiyorum Allah nasip ederse olur nasip etmezse de okuyabilmek bile bi mucize benim icin : )

allah yardımcın olsun allah bıze de nasip etsin inşallah canım...

selamün aleyküm
bence sende o potansiyel fazlasiyla var, masallah bir sayfayi çok kisa bir sürede ezberliyorsun, bence eger gerçekten istiyorsan üzerine düs :)
bende çok isterdim ama benim ezber 0, üniversiteyi falan bitirdim çok zor bir bölümü ama gel görki hiç bir sinava dersi ezbere bilerek gitmemisimdir
bir ara bende Kur'an ezberlemeye çalistim ama olmadi pes ettim, bence bu yeteneginin kiymetini bil
Allah Yardimcin olsun

Sa arkadaşım ne oldu hıafızlık başladın mı?

Aleykum selam katrecim. Uzun zaman oldu bu konuya bakmayali. Benim bu niyetimden sonra kayinvalidem dukkan acti. Meburi olarak orada calismaya baslamistim. Sabah kursa gidip iki saay sonra ise gidiyordum aksam 6-7 de eve geliyordum. Ne kurstan bisey anladim son 2 ayda ne 'odevlerime' calisabildim. Esimle aramizda sorunlara sebep olmaya baslayinca da benim orada calismam ciktim isten sonra da kurs bitti. Ramazanda mukabeleye gidince hocamla arkadasim yine yapabilecegimi soylediler ama ben artik inancimi kaybetmistim. Sonra dunya telasina dustuk. Ev tasidik. Yurt disina annemlere gittim kaldim uzun sure. Daha iki gun once geldim. Artik bebek dusuncemizde var nasip olursa. Uzun lafin kisasi nasip olmadi. İnsaAllah cocuklarimiza nasip olur diyorum artik... Desteklerinizden dolayi gecte olsa tesekkur ediyorum.

Selamun aleykum kardesler,
yazdiklarinizi okudum ve ezber yetenegi olanlara ve hatta 20 dakikada 1 cuz bitirenlere okuyanlara da hayran kaldim:) masallah Allah neler nasip ediyor, sukrunu etmekten bile aciziz...
Ben 30 yasindayim, dunya isi herkesinki gibi bolca bende de var..bizden gecti cocuklarimiza artik diye dusunmuyorum, insallah Allah hem bize hem cocuklarimiza nasip eder... Allah bana da ve isteyen herkese de nasip etsin insallah..
Youtube da Gonul Sohbetlerinden Sabri Tandogan dan (Allah rahmet eylesin) dinlemistim, Ankara da bir Azize anne varmis O'nun zamaninda, tam olarak hatirliyamiyorum ama 85- 87 yaslarinda Kurani ezberlemis 2-3 sene sonra da vefat etmis... Allah derecelerini arttirsin, boyle guzel insanlar, boyle guzel omurler, Elhamdulillah yuce Rabbim yaratmis, bizler icin de boyle guzellikler yaratir insallah... insallah Allah bizlere de nasip eder...demem o ki umutsuz olmayalim kardesler, seytandandir... biz isteyelim, dua edelim bakalim Rabbimiz neler nasip eder... o gerekli zamani yahut o ezberleme kuvvesini yaratacak olan da Allah... Allahu Ekber...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…